2012/01/27

Beyin mıncıklanması durumu.


Yani gören de 58 yaşında görmüş geçirmiş biri sanır beni, ne zaman bişey yazmaya başlasam paso geçmişte yaşadıklarımdan bahsediyorum.
Yukarda gördüğünüzün yarısı kadar yaşadım henüz(açık vermemeye çalışıyorum), aklım başımda geçirdiğim kısmıysa onun da yarısı. Dersimiz matematik değil tabi, hesapla kitapla uğraştırmıycam sizi bi rahatlayın.
Zira bugün anlatacağım şey çok farklı.


Beden dersi diye bişi vardı mesela, bitürlü beden eğitimi diye söylenmezdi. O kadar dersten öteydiki, önlük mönlük hak getire, o gün beden dersi varsa tüm gün eşofmanlı dolaşır, rahat rahar su savaşı yapardın nası olsa yakalığın ıslanmıyo:)
Kimisi yanındakini çimdikler, kimi taaa 10 sıra arkasındakine bağırarak laf yetiştirir, kimi en büyük balonu kim şişirecek sevdasına ağzında bi tomar sakızla boğuşur. İşte dirsek-omuz teması denen şey de bu yaratıkları hizaya getirebilmek için çıkarılmış mesela (bakınız yukardaki duruş)


Beklerdikki annemizin günü münü olsun da evden gitsin, bütün makyaj malzemeleri bize kalsın. Fütursuzca ağzımızı gözümüzü ruja bulayabilelim, kolumuza bacagımıza kadar oje sürelim.


Ben de en çok ablalık halleri vardı. 2 yaş da olsa büyük müyüm? büyüğüm sonuçta.
"Hadi canım sen git arkadaşlarınla dışarda oyna, ben de size kurabiye yapiyim" diye kardeşi ve komşu kızını sokağa salan abla modeli, yaş 8, kurabiye ise ya çamurdan ya oyun hamurundan tabiki:)


Bide zor diye düşündüğümüz, amaaaaan ne gerek varki bunları öğrenmeye dediğimiz, sınavlarda düzgün cümle kurmak için ter döktüğümüz, ismin -i hali, -den hali gibi sıkıntılarımız vardı mesela. Çok zor günlerdi çok.


  

Her sırada iki kişi oturduğumuzu varsayarsak, yazılı sınavlarda mutlaka bi okul çantası yada resim dosyası olurdu sıranın tam ortasına dikine koyulmuş. Zaten o sayede hiç kopya çekemezdik, herkes bildiğini yazardı, diimi. 
Oooo kamon çekinmeyin, burda aramızda konuşuyoruz, rahat olun. O kopyayı çekmek istemiyodunuz aslında, sadece dosya yeterince kapatmamıştı arkadaşınızın kağıdını ve siz ister istemez görüyodunuz cevapları.


Benim beyin egzersizim böyle oluyo işte. Geriye geriye, gidebildiğim kadar geçmişe ışınlanıp, orda neler yaptığımı hatırlayarak çoğu zaman eğlenip bazen de üzülerek beyin hücrelerimi temizleyip çitiliyorum, iyi geliyo bak sen de dene ;)

Oldu o zaman, madem kar kırk yılda bir işe yaramış ve heryer tatil olmuş, e ben niye hala yazıyorum çok afedersin?

Hırka: Koton/ Tayt: H&M / Bot: Beta / Çanta: Nine West

19 yorum:

  1. Sen Paris müzelerindeki sanatsal atmosferi teneffüs ederken zavallı beyinciğini sürrealist düşüncelerle mıncıklamış olabilirsin de niye bizimkini de mıncıklıyosun ben ona takıldım:)) Bu arada neresi tatil olmuş sorması ayıp?

    YanıtlaSil
  2. Paris postların çok güzeldi bir turlu fırsat olmadı yorum bırakmaya :) Paris 3 gunde gezilir demişsin ona kesinlikle katılmıyorum. İstanbul'dan daha büyük bir şehir,ama sadece turistik yerlerden bahsediyorsan ok. bu postunda da louvre çekiminiz super olmus =)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. ben de çitiledim denedimn wallahi iyi geldi =)
    mucx

    YanıtlaSil
  4. Önce 3.resimde öyle güzel cikmissin ki, oradaki tablolarda daha duru güzel bakmissin diyecektim ama baktim ki hepsinde güzelsin.Kizim olsa aaa der bir tane isiridi güzel yanaklarindan ;)

    YanıtlaSil
  5. bayılıyorum senin şu postlarına.yerinde olup gezseydim bende süper olurdu.joy bunu beğendi.

    YanıtlaSil
  6. Yerim seni minikkusum:) cok tatlisin

    YanıtlaSil
  7. çok beğendim ben senin bu müze fotoğraflarını tatlım, özellikle resimlere uygun verdiğin pozlara bayıldım..:)
    buradaki ışık sanki tam senin için ayarlanmış, umarım daha da çok vardır bu karelerden :)

    benim beyin hücrelerim bu hafta fazlasıyla çitilendi, o yüzden bir de geri dönüp yormak istemedim şimdi :P

    öpüyorum seni kocaman, güzel bir haftasonu diliyorum <3

    YanıtlaSil
  8. Su güne kadar ki gördügüm en güzel fotograflarin minikkus. :-) Cok farkli bir ambiance yakalamissin fotolarda. Kelimenin tam anlamiyla bayildim. :-) Devamini bekliyoruz ona göre. Kuslara tatil mi olurmus, onlar her daim ucarlar...:-)

    YanıtlaSil
  9. Ah Minikkuşum nasıl da özlemişim seni, blogunu ve fotoğraflarını.. Paris olayını bile bilmiyorum, yeni öğrendim. Öyle bir kopmuşum ki..
    Şimdi bütün postları inceliicem tek tek, çok zevkli. Öpüyorum seni kocaman

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. yazına bayıldım.. sana da :) paris'te müzelerde de boş durmamışsın yani ;) beyin mıncıklanması durumuna gelince okulda yeteri kadar yapıyorlar onu, hele sınavlarda iki hafta önce kadın bu soru için ne demişti mesela şeklinde sonsuz beyin fırtınalarım oluyor.. hazır iki hafta tatilim varken aman çitilenmesin :D paris fotoğraflarının daha devamı var dimiii? doyamadık da :)

    YanıtlaSil
  11. hahahha tablolara uyumlu resimlere hasta oldum minikuşum:)))

    YanıtlaSil
  12. yazılar keyifli, mekan güzel, model güzel, fotoğraflar çok güzel.. ee daha ne olsun :)

    YanıtlaSil
  13. minikkuş senin fotoğraflarını kim çekiyor özellikle paristekileri çok güzeller

    YanıtlaSil
  14. sapkan sana ne kadar cok yakismis !! cok güzel olmussun.. botlarin cok rahat gibi =)

    YanıtlaSil
  15. Yine bir 'hihi, aynen ya, evet evet oyle oldu' yazisi;) Kuzum sen nasil bir olay cozumleyicisin? Cok egleniyorum yazdiklarinla; hatiralarimizda tozlanmaya yuz tutmus konulari aciga cikarip, oyle tatli anlatiyorsun ki (konu ne olursa olsun tatli geliyor;)), hic bitmesin istiyorum!
    Ustelik yazilar ve fotograflar da oyle guzel bir uyum icerisinde ki!
    Bu post'a ozel, Louvre tablolari ile bile uyum icerisindesin; tablo-poz uyumu;) Biz olsak, biz de oyle foto cekerdik;)

    YanıtlaSil
  16. güzel güzel yamıs aralarada güzel güzel tabloların onunde güzel pozlu fotoğraflar eklemişsinki doyamadım.. louvre ziyaretim geşdi aklıma. muzeyi gezerken tablo kısmına giriyorsun ya biranda. hani tavana kadar resimler çizili. işte ben orda tavana bakarken dondun kaldım ve gozumden birkaç damla yaş geldi. buyululenmiştim. Günlerimi louvre da gecireblirm sanrım.. ..

    YanıtlaSil
  17. moda-sanat en sevdigim iki sey. ve bu postda ikisi de fazlasiyla var ;) beni birak bir muzeye, sanat galerisine saatlerce vakit gecirebilirim. sen de Louvre`a cok yakismissin!

    YanıtlaSil
  18. kuzumm harika fotoğraflar, foti aralarına alakasız şeyler yazacağına neresi brası o tablolar neci anlatsana biraz paris yüzü görmemiş ben cahile :))

    inşallah bizede kısmet olur ama bu ara Fransanın gözümüzde notu bayaa düştü :((

    YanıtlaSil
  19. Hakikaten öyle hoş anlatıyorsun ki ....Okumamak mümkün değil. Resimlerlede süper renkleniyor yazıların :)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^