2012/09/20

Bişey diycektim aslında.


Uzun yollarda, hele hele otobüs gibi oldukça kozmopolitan bi ulaşım aracı kullanıyosanız, üstüne bide saatlerce sürecek bi yolculuk sizi bekliyosa, yanınızdaki teyzeyle siz istemeseniz de kanka olacağınızı, arkadaki amcanın horultusu gurultusu ve aklınıza gelebilecek her türlü(!) sesine maruz kalacağınızı, topkek ve çiziyi bir daha görmek istemeyeceğinizi, bebek viyaklamalarından hiç olmadığı kadar tiksineceğinizi, eğer yanınızda koklayacak güzel bişeyiniz yoksa "bizim çocuğu yol tutuyo da" cümlesinin devamında bütün otobüse hakim olan kusmuk kokusunu iliklerinize kadar soluyacağınızı da kabul etmişsiniz demektir. 
Ben en iyi firmayım diyen, uçak bileti fiyatına otobüs bileti kesen firmalar da dahil hepsinde ortalama olarak bu tarz bi ahval ve şerait içinde bulursunuz kendinizi. Ben söyliyim de..
Aslında bu tarz toplu taşıma durumları sadece bizde değil bütün dünya ülkelerinde aşağı yukarı böyle. Ama tabi bizim mutlaka farkımızı ortaya koymamız gerekiyo her konuda olduğu gibi. Türküz sonuçta, kanımız kaynar, susamayız, kendimizi tutamayız.


Hangi dünya ülkesinde görülmüştür, bi teyzenin 2 saatlik yol için hazırladığı ve oldukça detaylı yolluğunu yanındakiyle paylaştığı. 
Yavrum bak ben bunu ikimize karar yaptım(teyze o kadar paylaşımcıki, zaten yanında birisi oturcağını garantilemiş, onunla kanka olacağını da biliyo, o yüzden onu da hesaba katarak hazırlıyo herşeyi). Birazdan mola vercez zaten, bi masaya oturur yeriz, sen de iki çay kaparsın ordan.

Bide bizden başka hiçbir yerde göremiyceğimiz bi başka samimiyet göstergesi de yanında yada yakınında oturan kişiye ilginç bi şekilde duyulan güven. 
Yolda verilen tuvalet molasına çantaydı laptoptu hepsini taşımıyosun. Yanındaki teyzeye diyosunki "ben geliyom iki dakkaya, şunlara göz kulak olabilirmisin teyze?" 
O zaten bu tarz ulvi görevler için yaradılmış olduğundan sen daha cümleni bitirmeden 
"git tabi yavrum, git git, bekletmeye gelmez. Kızların zaten tuvaletini bekletmesi iyi değil.." diye bi başlıyo, teyzenin bütün doğum hikayelerini detaylı bi şekilde öğreniyosun. İşte o an doğumdan da yaşlanmaktan da soğuyosun. Bi çişe gidiyim belki açılırım hesabı, laptopu da gözün kapalı teyzeye bırakıp gidiyosun. Neyseki işe yarıyo, bi rahatlama oluyo akabinde.






Hep söylüyorum ya, bazen yazarken o kadar detaya giriyorumki esas anlatcağım şeyi unutuyorum. Aklıma geldiğindeyse çoktan saçma sapan bi halde paylaşmış oluyorum yazıyı. Bu da öyle oldu azcık. 

Ama özetle ne kadar samimi, sıcakkanlı ve karşımızdakini kendimiz gibi görüp kolayca güvenebilen bi millet olduğumuzu, belki salakça gelcek ama bu durumdan hoşlandığımı, yada ona benzer bişeyler söyliycektim. Dilimin ucundaydı resmen!

Şort & Top: Stradivarius
Gözlük: Marc By Marc Jacobs
Bileklik: LWC by AhuAtesel

80 yorum:

  1. takımların ne kaa güzelmiş bacım, şu gri günlerde deniz mavisi ve yeşile şimdiden hasret kaldığımı anladım sayende :p bu arada otobüsle ilgili ben de yazmıştım ya geçen hayattan soğudum resmen fenaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. he yaa bacım, resmen etek ceket giyer gibi takım yaptım bunları da:P

      Sil
  2. Benimde bi dolu otobüs maceram var (baya olaylı hemde) birden hepsi film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiverdi :) Söylemeden edemiycem hiç sıkılmadan bi solukta okuyorum yazılarını hatta bazen biriktiriyorum çerez niyetine ard arda okuyorum :)
    Sen hep yaz bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en az 3 tane otobüs macerası yaşamayan bizden degildir:) bu arada teşekkür etmeden gecemiycem ben de, pek mutlu oluyorum, hatta oldum şu an ^.^

      Sil
  3. Canım ben hiç sevmiyorum o mıçmıç halleri biliyor musun? Suratını asan somurtup oturanlardanım! Neden dersen vakti zamanında yanındaki tarafınfan soyulmuş mola yerinde inmiş kaçmış bir teyzenin kurbanıyım. Bir ara detaylı anlatayım sana, sen yine de varını yoğunu teslim etme, verdiklerinden de yeme;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yooo ben de mıç mıç olunca totomu dönerim zaten. ama böyle icten bi samimiyet görünce, iyi niyet görünce, öyle sesiz kalamıyorum ben, cok yufka yürekli ve biraz da salak olmamdan kaynaklanıyo olabiler :P

      Sil
  4. cute ; ***

    www.live-style20.blogspot.com

    new post

    YanıtlaSil
  5. hahahah cokcok dogru hatta kardesım kulaklıgını takıp duymuyor numarası yapıyormus kıyamam kı :)) cunku bıgun bası sısmıs amcanın sorularından..neyse bende sevıyorum cana yakın olmamızı samımıyetı ama oyle seyler oluyor kı hay ne safım dıyor ınsan.. malıbu , maldıvlr ve bılumum sıcaklıgı hıstteren kombını ıcımı ısıtrken fena halde ayaklarım donuyor suan..off yaz bıtmese senın bu sahane gorsellerın hep devam etse saclar fon hep sahane kalsa olmaz mı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuşum saflık seviyesinde de dinlememek lazım tabi, dozunda samimiyet iyidir ama. tonton teyze şimdi sana börek yapmış, mis gibi de sabun kokuyo yanında, yemiycen mi o boregi ^.^
      bu görsellere sanırım seneye kadar veda etcez kuzum, zira bizim totolar uzun zamandır donuyo burda:P

      Sil
  6. Şort ve üstü harika.. Böyle takım giymeyi pek sevmem genelde ama muhteşem durmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet ben de takım giymekten hiç haz etmem aslında, ama bunlar takım gibi degil de tulum gibi oldu birarada :D

      Sil
  7. Palmiyelerimi giyerim mavilerde süzülürüm mü diyorsun yani :) Bizim otobüsler yine iyi kızım, ben birkaç defa uzun yolda yurtdısında otobüse binmiştim, konfor baya kötüydü, ama tabi dediğin teyzelerden yoktu.p Işığı kapattırıyo bi de bu teyzeler, uyumucam belki ben alalala :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nolcak benim bu palmiye aşkım bilmiyorum beybi:)
      ışık kapattıran teyze iyidir bence yaaa, düşünsene ya yanındaki teyze sen uyurken elişi yapmak icin ışığı açacam diye tuttursa nolurdu :P

      Sil
  8. :) :) İvit gözümde canlandı ANILAAAR ANILAAAAAR Şimdi gözümde canlandılaAARRR :D Sen yazınca ben o teyzeciklerle maceralarımı anımsadım kendim :D

    Neyse o büstiyernen o şortunu sevsinler senin ŞOK ŞAHANE imiş Aferin! :D Pek beğendim :D

    Ondan sonracığımınna da öperim :D Yine gelecek ben Çok sevdi şiş kebap :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. enerjisini etrafına saça saça gezen ve yazdıklarıynan bile eylendirmeyi başaran kıpraşım kumkuması tatlı insan, önceliklen seni yer, sonralıklan öper, en sonralıklan da teşekkür ederim begenin için. beni seviyör müsüüüüüüün ^.^

      Sil
  9. Ay ben de hep pencere kenarı alırım biletimi ve kulaklığımı takar yanımdakine hiç bakmam. Yolda muhabbet etmeyi hiç sevmiyorum da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaahah ben de pencere kenarı alırım zati hep. ve o yüzden de hep üşürüm camdan gelen soguk yüzünden:P bide otobüste uyurken cene aşşa düşüyo ve agız açılıyo yaaa, cam kenarında oturunca kimse görmüyo seni aahaahha:)))

      Sil
  10. ahahahha..evet evet,aynen böyle oluyor,ama hiç bi zaman da o teyzelerin isimleri bilinmez,o yavrum der,sen teyze dersin,isim nedir aklına bile gelmez :))
    o değil de senin bu VSA hallerin nolacak??ahahhahah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet kuşum, aynen öyle, teyze diyosun yetiyo, onlar zaten dogustan yavrum demek icin gelmiş dünyaya:P
      VSA dedikce aklıma alışveriş yapma fikrinin gelmesinin, uzun zamandır bişey almamak icin kendimi tutuyo olmamla bi alakası olabilir mi aceba:)

      Sil
  11. takıma bayıldııımm! çok yakışmış, hava tam da dönerken süper geldi =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takım diyince sanki böyle etek-ceket giymişim gibi geliyo kulagıma, bi garip oluyorum:P teşekkürler, bu son yazlık posttu, bundan sora iç karartıcı ve olabildigince kalın şeyler olcak buralarda :D

      Sil
  12. çok güzelsiniz yaa maşallah.
    ne giyse yakışıyor tarzı bir durum var,çatlıycam resmen:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) yine mutlu oldum ^.^

      Sil
  13. Ya ama sen ne seker biseysin ! Bakakaldim guzel pozlarina, super seker sort bustiyer takimina.. Yarim yaaaa ! :) Konu guzel dagitilmis ama bu otobus hikayelerin cok okunasi.. O kadar uzun zamandir otobus seyahati yapmdim ki insanin hadi bi gidelim diyesi geliyor :)))) Ama ben de ozetle sunu soylemeliyim ki bazen o "samimi, sıcakkanlı ve karsimizdakini kendimiz gibi gorup kolayca guvendigimiz" durumlar sapsahane olabiliyor.. Mesela tanimadan seni cok sevmem buna guzel bir ornektir.. Ahsen , Aysun , Ceren , Esra (sansli anne) gibi taniyinca daha da cok sevecegime eminim.. :)) Operim kusum benim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet ne güzel de söylemişsin sen de, tanımadan sevdigim ve tanıştıgımda da zaten yıllardır tanıyomuşum gibi samimi olabildigim biçok arkadasım oldu, sen şu an top'sın tanışmak ve bir an önce sarılmak istediklerim arasında! <3
      öperim, sarılırım, bide unutmadan oğluşunu da yerim, onu unutcagımı sanmıştın diimiiii:P

      Sil
  14. Daha otobüs yolculuğu başlamadan stresini 6-7 saat önceden sarar beni.Ne ayaklarım,ne belim,ne de boynum bir kerecik olsun yerini yadırgamadan bir yolculuk geçirebilirim. Yanıma oturacak kişide bir o kadar tuhaftır her defasında. Oluşabilecek gereksiz her türlü muhabbeti engellemenin tek yolu o berbat suratımı çantadan çıkarıp yüzüme takmak...Bu yakınma uzayıp giderde o güzelim şort ve bluz karambole gitmesin. En sevdiğim şort tipidir üzerindeki. Kenarlarında eğimli kesime bayılırım. Sende de harika duruyor. Bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha senin maceralar hep kötü bi izlenim bırakmış sende. oysaki benim otobüs yolcculuklarımda hep film seti gibi bi ortam olur, etrafımdakiler de sanki oyuncuymuş gibi davranır, şaka gibi komikli ve eylenceli geçer yolculuklarım, bazen de cok sinir bozucu olur tabiki, o zaman ben de maskemi takıyorum teyzeleri ürkütmek icin :P

      Sil
  15. Bu deniz, tatil postları hiiç bitmesin. Harikasın yine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de cok isterdim bitmesin, böyle aylarca sürsün.. ama buralarda kış zırt diye baslıyo :(
      ha bide teşekkürler ^.^

      Sil
  16. hahayy aynen aynen bu durumlar:)
    ama ben fena severim arada sıkılmakla beraber:)
    üstündekiler çekim çok hoş mağazayı tek geçerim zaten kotlarıda süperdir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen aynen, ben de arada fenalık geçiriyorum bu durumdan, ama genel olarak bu hallerimizi seviyorum, onu demek istemiştim:)

      Sil
  17. ah o teyzeler yok mu çok tontoşlar ama bazen çok sıkıcı olabiliyorlar :)

    fotoğraf harika herzmnki gibi renkler de öyle.

    ilk fotıya bayıldım minikkuşcum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha evet sıkıcı olanından uzak durcan zaten. baktın susacak gibi degil, oldu iyi günler demeyi bilceksin:P öperim nilüüüü :*

      Sil
  18. ya ne kadar beğendimm!! fotoğraflar da harika!

    YanıtlaSil
  19. Daha henuz yeni blog actim ama senin fotograflar harikadan da ote! Cok yakisiyorsun fotograflara! Giysi secimlerin muthis! Keyifle takip ediyorum seni!

    http://honeychickk.blogspot.nl/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı olsun blogun şekercik, takip ediyoruz seni;) çok şekersin çünkiii <3
      teşekkür ederim, keyif alman beni de mutlu etti ^.^

      Sil
  20. Ayhh ne güzel fotoğraflar hadi yaz gelsin dedirtiyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha yeni gitmişken yaz gelsin dememiz oldukça hüzün verici birer ankaralı olarak :P

      Sil
  21. Ayyy minikkuşum kopardın beni yine yaaa :)))
    Kesinlikle yurdum insanıyla ilgili olaraktan,dehşet doğru tespitler!
    otobüs yolculuğu yıllardır yapmadım,hatta neredeyse hiç yapmadım,yurtdışı turu haricinde..caaaanım ülkemde..
    Ama bilirim o iyilik meleklerini:p
    Allah razı olsun,gönlü geniş onların,paylaşmak isterler napsınlar :p

    Bu arada üzerindeki şeyler çok cici!
    AAA nereden almış ki diye bakınırken gördüm..
    Yakışmış gerçekten

    sevgiler
    Burcu

    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. Ben bu kadar güzel fotoğraf varken bişey demeni bekleyemem yani okuyamam kusura bakma! ;)
    Bende 'salakça' samimi olabiliyorum. Ama 3 günlük ömürde kötü olmaktansa iyi olmayı, huzurlu olmayı, ve bazen kendime kızmama rağmen, başta herkesi iyi bilmeye devam ediyorum. Seviyorum ben sevmeyi,seni, bak mesela bunu okuyanı da ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle ben de iyi olmak taraftarıyım kuzum, yani kalp kırmak, karşındakini bozmak kadar kötü bişey olamaz..
      ben de seni severim, tatlı yüregini severim güzel arkadasım benim <333

      Sil
  23. Minik kus fistigi : ) bayildim bayildim, desen model, senin tasiyisin yorumun, sirin pozlarin, 4/4 luk. Nefis ortam da cabasi, tatil resimleri hic bitmesin : ) Otobus hikayelerini ve cikarimlarini da zevkle okudum : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatil resimleri hic bitmesin diyenler kulubu oluşturabiliriz mesela, sayımız oldukça fazla cünki:)
      ankarada gündüzleri eriten geceleri kıç donduran soguklar basladıgı icin bize sadece rüya artık yazdan kalma fotograflar..:(

      Sil
  24. Ha haaa koptum :)))
    bu otobüs yolculuklarında bir yığın teyzeyle oturdum. Vallahi doğru nasıl bir mantıktır hep iki kişilik beslenmeyle gelirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaahaa sana da denk geliyo demekki o teyzelerden, yoksa sadece ben mi sanslıyım diyodum:))

      Sil
  25. Kıyafet seçimini çok beğeniyorum.Ne giysen üzwerine yakıştırmayı biliyosun:) Buarada toplu saç çok yakışıyor...

    Sevgiler
    i-fashionbank.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür edeerim, toplu saç konusunda bu tip yorumlar almaktan ekstra mutlu oluyorum zira ben pek yakıştırmıyodum kendime..

      Sil
  26. Ah yaz:(((( Bana da beklerim:

    http://cosmopatra.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  27. Halkın sesi Minikkuş! :))
    Ben Ankara-İstanbul arası 6 sene ogrencilik yıllarımda otobusle virajına kadar ezberlediğim icin o kadaaaaaaaaaaaaaaaar cok anım var ki, kitap cıkar yeminle. Ben ki o kadar cocukları seven, insanlarla hemen kaynasan Cigdem artık otobus kaynasmasından nefret ettiğim icin direkt olu taklidi yapıorum biner binmez ve o kafa 90 derece sag ya da sola donuyo. Bu bir itiraftır.
    Tesekkurliier:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman senden kocaman bikaç post bekliyoruz bu anılarını anlatmak üzere:) ölü taklidi yapma kısmında kopmuşum gerisini okuyamadım ahahaaha :P

      Sil
  28. Yaa kıyafetle ilgili bişi yazmamısım?
    Sen artık bi kilo alır mısın? Hersey fazla kusursuz duruyo da.
    Yine tesekkurliier:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahahah yerim seni gadın, çigdem insanı! <3 ben artık kilo almış bi insanım, hatta o 2 kiloyu vermenin derdine bile düştüm halihazırda:) ama ordan öyle ince görünüyosaam nekada da mutlu oldum bilemessin ^.^

      Sil
  29. Bakmaya doyamıyorum size. Takip ediyordum sizi uzun bir süredir ;) Acemi bir blog kullanıcısıyım artık bende :)banada gözkulak olursanız memnun olurum beklerim ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim vede blog dünyasına hosgeldiniz :)

      Sil
  30. Universite yillarimda eve donuslerde otobuste yanimda oturan yasli teyzelerinin gelinlerinden cektiklerini butun yol boyunca dinlemis biri olarak cok guldum otobus hikayelerine:) neyse o sort ve bustiyer ne seker ne krema ne Cupcake`dir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha ben hic gelin hikayesi dinlememiştim, seninki de oldukca orjinal geldi kulagıma, anlatırsan dinlerim valla seve seve :)

      Sil
  31. çok tatlısın çok cicisin çok şıksın yine minikkuş :)
    sevgilerimi ve öpücüklerimi gönderirim çok çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence sen de oldukca şeker bişeysin, böyle yanaklarını uzatsan sıkar sündürürüm o seviye ^.^ bu bi teşekkür şeysidir :) öperim bol miktarda :*

      Sil
  32. amazing photos and post,follow you,hope you can follow me :D

    http://fashionandthecity-ilda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. thank you Ilda, you're so kind. follow you back now! :)

      Sil
  33. Şu yazından sonra kendime bu akşam için tekli koltuktan bilet aldım ne olur ne olmaz diye :))

    YanıtlaSil
  34. yo yo yo gecen gun basıma sole bır olay oldu hlk arasına ınmeye karar verdıgım an bır ıkı saat ıcın sehırler arası otobuse bınıdm yandakı teyze aglıyordu merhabalar dıyerek yanına oturdum acılsın bana dıye samımıyet gostergesı gulucugumu attım baktım oralı olmadı bende actım bjorku huzura ermeye gıderken muavın kahve ve bıskuvı dagıtırken once sıcak su sonra ucu bır aradaları aldı bır de bıskuvı ıstedı ıkı tane oncelıkle bıskuvılerı cantaya attı sonra ucu bıraradayı akabınınde sıcak suyu sek olarayk ıctı ve kasıgı ve bardagı sılerek eczaneden verılen hanı annelerımızn ıcıne altın koydugu "sevgı eczanesı" torbaları varya sunı derı ıle yapılmıs hah ıste onun ıcıne koydu baktım yetmeyecek benımkınıde ıstermısın dedım valla hıc ayıp olura falan bakmadan onuda aldı cantasına koydı yanı teyzeden teyzeye degısebılıyormus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha senin teyze bildigin sömürmeye gelmiş otobüsü, madem para verdik okadar, hepsinden üçer beşer alır atarım çantama demiş:P degisik bi yaklaşım:)

      Sil
  35. Minikus, yine dokturmussun her anlamda.

    xx


    http://thetrendreportuk.blogspot.co.uk/

    YanıtlaSil
  36. Bende cok begendim, hem kiyafetleri hemde fotograflari! ; )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o vakit sana da cok teşekkür ederim begenilerinden ötürü ^.^

      Sil
  37. hihiii çok şeker anlatmışsın.
    öleyis bis öleyis.
    :)

    YanıtlaSil
  38. Hello , how are you???
    I"m going to wish you a great week.Always visit your blog because I like a lot of your post.

    I always want to visit every day news.
    Visit also my Facebook : https://www.facebook.com/couturetrend1

    And my blog : http://couturetrend.blogspot.it/

    One big kiss for you!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heeey honey! you make me soooo happy now ^.^ i will follow you back. kiss you too! :*

      Sil
  39. Hemen bir güvenme, bağ kurma, paylaşma ortamı var ya ben de onu seviyorum. İnsanları sevmeye hazırız, ilk defa gördüğün sevimli tombul bir teyzede anneanne sıcaklığı bulabiliyorsun ya da blog dünyasında da karşındakinin içtenliğini görünce görmeden seviyorsun bağ kurup arkadaş oluyorsun, haber alamasan özlüyorsun. Bak ben de nereden nereye bağladım kuşum :p bu teknedeki kareler benim yaz ve tatil damarıma basıyor çok feci, seneye tekne turu bize farz oldu! :) tropik desenli straplez & şort ikilisi de tatilin mutluluk veren havasına o kadar uyuyor ki son söz olarak gözlükle cuk oturmuş yüzüne harika diyor kocaman öpüyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuşum tam da söyledigin gibi, tanımadan bag kurup sevme olayını ben de cok seviyorum. bak mesela seninle de öyle tanışmıştık, hatta birbirimizi gördügümüz ilk dakikalarda direk bik bik muhabbete girmiş ve zamanımız olsa sabaha kadar konuşacak seviyede kaynaşmıştık:)) karşılıklı anlaşabildigimiz insanlarla zaten samimiyet kurdugumuz icin mutlu olmak cabası oluyo ^.^
      tekne turları pek keyifli oluyo kuşum, bizimki günübirlik turdu ama. biz de seneye 1 haftalık mavi tur istiyoruz şiddetle!
      begenine, güzel yorumuna, güzel gören gözlerine ve hep seven tatlı kalbine saglık bebişkom, öpcem şu an çok kanım kaynadı <33

      Sil
  40. teşekkürler, hoşgeldiniiiiz :)

    YanıtlaSil
  41. canım bu nasıl güzel bir fizik!!! bir içim su yani....! her bir kareye bayıldım gözlerimi alamadım... nasıl güzel enerjin var hiç bitmesin;)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^