2012/12/23

Van Gogh haklı beyler.


Bugün kendimizi sanata adayalım, beraberinde klasik müzikle ruhumuzu besleyelim dedik. Patates köfte de bi yere kadar sonuçta.
İki ay önce, bütün Ankara'yı saran billboardların gazına gelip aldım biletleri. Yapılan reklamlar, sanki sergiye gittiğinde resimlerin içinde gezecekmişsin, buğday tarlasındaki kargaların peşinden koşacakmışsın, hatta Arles'teki Yatak Odası adlı resmin içindeki sandalyede oturup iki soluklanabilcekmişsin hissi uyandırıyodu kafada. Hadi diyelim sandalyeye oturamadın, en azından Vincent'ın odasında dolanıyomuş gibi hissedecekti gidenler.
Her resim için olmasa bile en azından oda oda bikaç bölüm gezip, resimleri odanın içine muntazam bir şekilde yansıtılmış olarak inceliycektik hesapta.
Ama gel görki sayın seyirci madalyonun diğer yüzü hiç de öyle reklamlarda gösterdikleri gibi değildi. Sırf sizin için gittim ve yerinde gözlemledim.
Resimler, duvarlara kaplanmış brandamsı kumaşlara projeksiyon yardımıyla yansıtılmıştı. Sanki googledan aratılıp, gelen sonuçlardan en düşük çözünürlüklü olanlar seçilmiş ve onlar da metrelerce kolonlara yansıtılmıştı. Bu yüzdendirki hiçbir resme yaklaştığımızda tam olarak ne olduğunu anlayamıyor, sadece pikselleri sayabiliyoduk.
Etraftaki tek ışığın resimlerden geliyo olması güzeldi ama karanlık sebebiyle flaşları patlata patlata her resmin önünde poz vermeye çalışan insan modellerinin olması oldukça sinir bozucu oluyo sergi gezintisinin ilk saniyeleri itibariyle! 
Hele bi teyze vardıki, tek tek üşenmeden bütün kolonları ve duvarları gezip, nerdeyse bütün eserlerin önünde kelle fotoğrafını çektirdi. Artık napacaksa ?!?!!?!? (bak mesela ben mekanın dışını kullandım poz vermek için, herkes memnun ben memnun:P)


Sonra, o cağnım resimlerin ortasından dumanı tüten trenler, fiti fiti dönen değirmenler geçirmiş, akıllarınca izleyiciler sıkılmasın diyerekten hareket katmışlar resimlere! Hangi akla hizmet adamın eserlerine kendilerinden bişeyler ekliyolarsa o da ayrı bi konu.
Bide girişteki bilet fiyatının biletixtekinden ucuz olması konusu varki o da apayrı bi tez konusu olabilir!

Özetle, bu dijital sergi olayı bana, hatta bize göre değilmiş(cümlenin içine her 30 saniyede bir oflayıp puflayan Erman'ı da dahil etme gereği duydum. Onu sergiye sürükleyerek hayalleriyle oynadım çünkü. Oda oda gezcez sanmış o da benim gibi, yazııııık :P)
Evde büyükçe bi duvar seçip, o duvarda kendi çapınızda bir power point gösterisi yaparak da üç aşağı beş yukarı buna benzer bişey elde edersiniz bence.

Tamam belki organizasyonu yerden yere vurdum ama nerden baksan 1 saat vakit geçirdim sergide. Tıpkı avantaj-dezavantaj konulu kompozisyonlarda olduğu gibi bu serginin de güzel yanları vardı. Sıra şimdi onlarda.
Fondaki müzik o kadar güzel, resimlerde kullanılan renkler o kadar enerji dolu, Vincent'ın kardeşi Theo'ya yazdığı mektuptan duvara yansıtılan kesitler o kadar etkileyiciydiki, cümleler arasındaki renklere olan aşırı takıntıyı çıkarırsak nerdeyse hepsi birer özlü söz gibiydi. 
Bu da onlardan biri mesela:
"İnsan gördüğünü aklında tutabilirse, her zaman yapacak düşünecek bir iş bulur kendine, yalnız kalmaz hiç."

Adam haklı arkadaşlar:)
Mesele bakmakta değil, baktığını görmekte. Misal benim gözümün önünde bugünkü teyzenin kafasından başka bişey yok, ya sizin gözünüzde ne var? :)






  

O zaman da hepinize klasik müzik yumuşaklığında bir hafta diler, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden falan filan:)

Kazak: Adl
Etek: Batik
Bot: Hunter
Çanta: Zara
Mont: Stradivarius
Şapka: LCW çocuk
Papyon: papyon diil toka o :)

77 yorum:

  1. herşey bi kenara papyona (pardon tokaya;)) baa-yıl-dım! hunterlarla ne tatlı durmuş;)

    YanıtlaSil
  2. ay hemen yazmak istedim minikkuşuma...sen öyle güzel kombinini göstereceğim diye yine üşütme valla yatma yataklara :( van gogh bahane minikkuusm sahane demek istiyorum.Tam bir papyon manyagı olarak bunu bana yapmayacaktın ,kırmızı hunterın hayırlı ugurlu olsun dıyerek son sözümde sağlığını koru ki bizimde günümüzün aydın geçip yazılarını okumamız için sebebimiz olsun.

    ps: Çok kastım virgül neyim kullanıyım diye nassssı olmuş :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaah kasmana gerek yok bebegim, senin her cümleni leb demeden anlıyorum ben:)
      ankaraya gelirsen sana papyon sözü veriyorum o halde. belki bu sana biraz cekici gelir hı? :)

      Sil
  3. Çorabın rengi ne güzel, aa benim kırmızı hunterlar gelmiş (nerden benim oluyosa :D)diyerekten okudum yazıyı, arada senin powerpointe yansıtıp evde sergi izlediğini bi an gözümün önüne getirip kendi kendime güldüm, sen çok yaşa yine güldüm sayende pazar pazar.p Saç renginin güzelliği peki? Çok öper çok güzel sağlıklı hastalar dilerim canımcığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. offff sac rengimin güzelligi demişsin ve şu an oldukça koyu saclarıma bakınca acaba kötü bişey mi yaptım ben diye düşünmeye başladım. yok ama herkes beyendi, bence sen de begenebilirsin yeni halini :D
      ben de seni çok öper, sever, yetmez bide kucaklarım ^.^

      Sil
  4. "Papyon: papyon diil toka o :)"
    bayıldım :)))

    YanıtlaSil
  5. Ben gitmedim ve senin yazını okuyunca iyikide gitmemişim diyorum çünkü aynen düşündüğüm gibi haklı çıktım. Gidenlerin orada çekildiği fotoları sosyal paylaşım sitelerinde görünce anladım gidersem başıma gelecekleri..

    http://lagrimas-de-amor.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında yanlış bi izlenim verip böyle sanatsal bi aktiviteden sizi sogutmak degildi amacım. sadece organizasyonun size vaad ettigiyle uyguladıgı arasında dünyalar kadar fark oldugunu vurgulamak icin söylemiştim:)

      Sil
  6. Bebegim o corap, o kazakla nasiil bu kadar uyar, hi? Sanki kazagin kollarini kesmis, iplik haline getirmis, sonra corap yaptirmissin gibi! Bu uc rengi bastan ayaga uyumlu hale getiren seni yerim, yerim, yerim!<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben uydururumki hihhihi :))) o aslında yün tulummuş, bağtan ayaga kadar :P ıyyyk ne sevimsiz bişey olurdu o zaman :D

      Sil
  7. cici bayan:) pek minikkuş olmuş kombin:)

    YanıtlaSil
  8. organizasyonuve resimleri beğenmemişsin ama ben tokanı ( papyonun) çok beğendim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen düzeltiyorum, resimlerin herbiri birbirinden şahaneydi, hatta ortamı güzel kılan tek şey resimler ve yarattıgı ambiyanstı. ama organizasyon kelek yaptı, bambaska bişekilde sunup, bambaska bi ortamla karsıladılar gelenleri:)
      papyonum da seni sevmiş ayrıca, öpüyomuş kocaman :*

      Sil
  9. tokasını yidiğim,hunterlarını sevdiğim miniğim,seni çantamın içine atıp,eve getirmek istiyorum,o derece çizgi film kahramanı,o derece şirinsin <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok portatif bi insanım ben, çantana da cebine de sıgarımki :)

      Sil
  10. Canimmm, yahu benim aklimda da papyonun ve botlarin kaldi iste.. :) Cok sekersin.. seni bu kiyafet ile Paris sokaklarinda dusundum ! Ne yakisirsiniz birbirinize kimbilir.. :) Bak gidersen bu kombini goturmelisin unutma :)) Sanat icin bazen izleyiciyi tatmin etmeyen seyler yapiyorlar ama yine de soyle dusun hic bilmeyenler icin bir fikir olabilir.. Ama kanimca boyle gosterileri sponsorlar yardimi ile halledip hic para odetip bilet aldirmasinlar... Neyse bunlar ince mevzular ama guzel muzik dinlemissin sonra da pek guzel kareler verip muzip muzip gulmussun bize bu da yeter hani :P operimmmm guselimmm !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyomusun gecen kış parise gittigimizde pembe hunterlarım ve bu şapkamla fotograf cekmiştik bir sürü, demekki icine dogmus, o zamanlar henüz tanısmamıstık seninle, bilmemen normal :)
      dinledigim güzel muziği ve birbirinden güzel resimlerin yarattıgı sahane ambiyansı referans göstererek keyif alacak bişeyler buldum kendime eehehe :)))
      öperim, severim seni, hem de cooook <3

      Sil
  11. çizgifilm karakteri kılıklı arkadaşım, neyseki sevimlilikten başına bişi gelmemiş <3

    YanıtlaSil
  12. awesome look ;_)))

    new post

    WWW.LIVE-STYLE20.BLOGSPOT.COM

    YanıtlaSil
  13. Sergiye gitmedim ama aynı yorumu başka birinden de duydum. TV'de yapılan reklamdaki etkileyicilik yokmuş. Kombine dönersek, papyon tokanı yada toka papyonunu pek bi şirin bulup, sevdiğimi söylemek isterim. Kırmızı Hunter ve papyonunla tam bir şeker kız olmuşsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. organizasyon sirketinin billboardlarda gösterdigiyle, yaptıkları uygulama arasında cok büyük bi fark vardı, evet. ama genel olarak sergi güzeldi, ona diycek bisi yok:)
      güzel yorumun icin tesekkür ederim:)

      Sil
  14. ay içime serin sular serpildi iyi ki bu vakitsizlikte bi de buna vakit ve nakit ayırmamışım. zira ggitmeyi çok istiyordum. benim gözümün önünde senin cici papyon tokan ve hunterın kaldı :) öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözünün önünde kalmış olmam iyi oldu, ama bence ilk fırsatta funda pastanesinde, gözümüzün önünde EKLER eşliğinde bi görüşelim derim ben :)

      Sil
  15. Sirineeeeee !! Ben tam afacan bir sirine gordum fotolarda :) Buarada yasadigim sehre laf soylemek istemem ama Ankara'daki bir sanat etkinliginden ne beklenebilirdi kisatirlari okurken hiic ama hic sasirmadim ama olsun bu guzel fotograflar cikmis sonucta bayildim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler bebek, biz de kendimize eglencek baska seyler bulduk mecbur :) soguk olmasa yapcak cok sey vardı da, kısmet :P

      Sil
  16. Komik kadın papyonunu ay pardon tokanı yirim <3 Şirine misin sen acaba ya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. palyaçoyum ben, sevsene beni niyaaaaannnnn ^.^

      Sil
  17. Sergi Ankaradaydı sanıyorum istanbulda yaşamam sebebiyle gidip görememiş ama senin nadide anlatımınla cicim şuan da kafamda kareler oluşmuş durumda..her ne kadar içerikleri bilmiyor olsam da...gel gelelim senin şu tatlı,ballı ponçik hallerine... instagranda da aynı cümleleri kullandım sanırım, üzerindeki her parçaya bayıldım yağmur botları ve papyon süper bir ikili olmuş tüm fotoları hayranlıkla izledim...Ayy ben sana yazarken ne kadan da uzun yazıyorum biri beni durdursun yafu...öpücükler sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheheheeh istedigin kadar uzun yaz tatlım, ben de cok büyük keyifle okuyorum yazdıgın her bir yorumu ^.^ ponçik kelimesini benim için kullanarak şu an beni ziyadesiyle mest etmiş olabilirsin, bilgin olsun :)
      öpücükler esas benden sana gelsin ve orada bi süre kalsın :*

      Sil
  18. Heee o papyonunu yesinler senin o ayrııı! Apayrrıııı! Ancek o sergiyi de senin kadar kötüleyenine rastlamadıydım ben giden arkadaşlarım arasında!! Kuzum, o teyzesiz benle gideydin keşke sen! Erman'ın sıkılması da seni kasmadan hür iradenle yine aynı hislerle mi çıkacaktın? Ha ben de "yaa?! bu mu?" dedim ama çok da beğendim. En çok da gece fotosuna yaptıkları mini animi beğendim. Sonracığımınna resimleri bir bütün olarak bir duvardan diğerine koşturuyor gibi izleyince çok keyifli. Bir de videolar çektim. Onu da izletebilirim. Bir de sarıyı çok severim. 12 ayçiçeği ve GÜNEŞ için dedikleri de Van Gogh'u sevmeme sebep! O yüzden Abdi İbrahim reklamlarında meğerse o içindeymişsin gibi fotoları kullanılmış ve halk yanıltılmış, bu konuda haklıysan da sergi güzeldi bak der, o güzel yanaklarından öperim :D Papyon süper bir de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lan oglum ben kötülemedimki, sadece organizasyon firmasına kızdım, cünkü resmen sag gösterip sol yaptılar :) ama sergiye, resimlere, fon müzigine, ortamın hosluguna ve verdigi huzura diyecek hicbiseyim yok ^.^ bunları da dile getirmiştim farkettiysen yukarda biyerlerde, okudugumuzdan emin olalım emi canım benim :))
      öperim, güneşinle ısınmak isterim bide yakın bi zamanda, onu da bilesin yani <3

      Sil
  19. anaaaamm papyona geeelll :) çok güzel be yav ciciş ciciş :) van gogh amcamıza da bi biz gidememişiz heralde yaa oysaki kuğu gölü balesi ve lüküs hayat izlemiş sanatsal(!) bi insanımdır :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihhihi çok sanatsal bi kişiliğimdir diyosun yani :P hayırlısı diyorum, şurda ne yazıyosa o :D

      Sil
  20. Seni oturup yanaklarını sıkmak istiyorum artık seninle ilgili tek dusuncem bu! Bu nasıl bir sirineliktir :)) Papyon deil tokaymıs! :) Kazak ve coraptaki uyum diorum ve sen bu caaağnım Ankarada bunları bulup renklendiriosun ya ortalıgı o yuzden otutur yirim diorum. Ankara'ya hep gri diyenlere inat hep bole renkli ol emi cocuuuum:)
    Sergiyle ilgili olarak da ben de aynı seyi soylicem, goruslerine deger verdigim bi arkadasım da İst.daki icin aynısını soylemişti, ben de oturup netten bakarım demiştim o halde fotolara ama senin duvara yansıtma fikrin daha orjinalmiş:) Yazarken aklıma geldi, bu sapka kimde vardı yaa tipitip miydi? Hani cicek vardı kafasında onun gibi olmus cook cici! :))
    Opuorum kuzum seni. Ha bi de oyle manyak teyzelerden cok var, bi de onlar alısveris merkezinin ortasında cekilmeye bayılıyolar artık napıcaklarsa! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmiyorum bunu daha önce söylemiş miydim, yada söylediysem de kacıncı kez söyliycem tekrar, senin yorumlarını okumak da, seninle sanal da olsa bi sekilde bi yerlerden konusmak da bana keyif veriyo, böyle yüzüme anlamsız bi gülümseme geliyo:) demekki ciddi ciddi seviyorum seni, bu o anlama geliyo bence :D
      tipitip benzetmene saglık bebişim, hakkaten de alıcı gözüyle bi baktım şimdi, gözlügüm ve ceneme degen bi burnum da olsa bildigin tipitip olcakmışım :P

      Sil
  21. Kıyafetin her bir unsuruna ayrı ayrı bayıldım desem? :))
    www.fashionizelife.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah derim, teşekkürler derim, pek bi mutlu ettin beni derim :)

      Sil
  22. Benim gözümde şu anda senin o şirinlik abidesi papyonun var kuşum:)
    Hani böyle ampule bakarsın bakarsın da sonra gözünü kapayınca o ampül hala yanar durur gözünün önünde...
    Heh işte öyle.
    Kombine bayıldığımı söyleyeyim mi, gerek var mı?
    Eh hadi söliim madem:)
    Mmmuaahh:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet, mesela cizgili bişeye baktıgım zaman bütün gün herkesi daltonlar gibi cizgili giymiş görürüm ajhauahuahau onun gibi bişey galibası :P
      öperim çokca, bunu yaparım yani :D

      Sil
  23. bu bir papyon-kurdele işte onun gibi ne varsa seven biri olarak stileo'nun en öldüğü kombinin olabilir evet oldu bile, ödülünü evine kargolayacağım söz:P bu nasıl bir tatlılık? tokanı yerim senin, renkler muhteşem sana çokkkkk yakışmış. O kazağı başkası giyse inan böyle taşıyamaz insan böyle ince olunca işte pek bir yakışır. Öperim her bir şirin yanağından, gel kız bir de sarılıcam, ohhh mis<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ödülümü hemen istiyorum, nakit çalışıyorum bilgin olsun, peşin peşin alırım bütün öpücüklerimi, mıncıklarımı, kokulu yanaklarımı ^.^
      bence bu haftasonu bi görüşelim biz yaaa:)

      Sil
  24. kırmızı huntera bayılıyorum ama çok sık giyemem korkusuyla alamadım:) çok yakışmış ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence al ve giy, kırmızıyı biçok renkle kullanabiliyosun, rahat ol yani :D

      Sil
  25. İnsan her postu mu bu kadar keyifli ve eğlenceli yazar! Kombinler de çok güzel tamam ama benim en sevdiğim bu tavrın, o pozitif enerjin. :)

    Sevgiler çokça!
    Burcu
    benhali.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esas senin pozitif enerjine saglık burcucum, mutlu ettin beni bak ^.^

      Sil
  26. yaaaa senını postlaırna kurban. oncelıkle boyle sergılere muzelere vs keske ucretsız gırılse de herkes faydalansa ogrencılere turlar yapılsa falan ınsanlar verecegı parayı dusunmeden gezse gelrı dusuk canım memleketım...sonraaaa senın kombınını yerım kı ben ya o toka olan papyonun ne sevımlı hemen ılham alındı ay tam barcelonalık olmussun gaudı senı gorse o zamanlar neler yapardı kımbılır :))ay yesem doymam ben sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esas ben seni yesem doyamam olum, bi gelsen de söyle ümüğümüzü sıkacak seviyede sarılsak birbirimize :)

      Sil
  27. van gogh yakışmış sana.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, ona uyum saglamaya calıstım :)

      Sil
  28. WOW I fancy the pants off you, you look absolutely adorable wearing your Tights and red Rubber Wellingtons, I wear red Wellingtons too perhaps we could pull our Wellingtons on and have coffee.
    Hugs and Kisses
    Carole

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much dear! It would be great to have coffee with you ^.^

      Sil
  29. I love to see you wearing your Hunter Wellingtons you look so sweet.
    Julia
    xxxx

    YanıtlaSil
  30. İnanılmaz şirin bir kombin olmuş :) Papyonun sevimliliği yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de o papyonu cok seviyorum galiba <3 teşekkürler :)

      Sil
  31. biz haftaiçi sakin bir zamanında gitmiştik ve sevmiştik, ama tabi ortalıkta koşturan çocuklarla gelinmesi ve fotoğraf çekilmesi fln kesinlikle hoş değildi, senin izleyip içine girmeye çalıştığın şeyin önünde poz veren insanları görmek gerçekten hayalkırıklığı :) yoksa sakin sakin müziğe ve renklere kendini kaptırınca gayet güzel gidiyor, özellikle müzik seçimleri çok hoştu bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen dedigin gibi, kendini kaptırınca ve ortamdaki saçma sapan tipleri görmezden gelince, bide muzige kulak verince şahane oluyo ;)

      Sil
  32. ayyyyyyyyyy bayıldım harika ne tatlısınız yaa! çok sevdim kombini hem de enerjinizi,çorabın rengi ne kadar güzel değişik bişey! blogunuzu geç keşfettim belki ama çok sevdim:)))
    sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geç olsun güç olmasın buraya pek uymadı biliyorum ama konuya uygun bi özlü söz bulamadım:) teşekkürler güzel yorumun için, çok sevindim beni bulmana, bu aralar cok ugrayamıyorum bloguma ama ilk fırsatta arayı kapatıcam söz :)

      Sil
  33. Daha tatlı olabilir mi bir insan acaba sorusunun cevabı bu postta gizlidir! :) bebeğim daha ne kadar sevilesi mıncırılası bir insan olacaksın sen, o papyonunu (pardon tokanı:p) şapkanı cici eteğini ne yapmalı? :) Van Gogh eserlerine yakışır entellektüel bir kombin de olmuş aynı zamanda! Koskocaman sarıp sarmalar mıncırarak öperim seni bebeğim :***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu postun son yorumlarını cevaplamayı neden unutmuşum, nasıl olmuş anlamadım :o
      teşekkür ederim bebegim, o gün özellikle böyle şebelek olmayı tercih ettim. hatta papyonu bilhassa ordaki böyle entel tiplere dokundurma olsun diye takmıştım. ama gel görki benden başka papyonlu yoktu ahahaaha :)))
      öptüm, sevdim, özledim <3

      Sil
  34. bu sevgi patlamalı yorum karşısında erimiş olabilirim, hatta şu an papyonum yere düştü bile, hadi kap onu da tak yakana güzel kuşum, hatıra olsun ^.^
    van gogh esas sizi görse bütün hayat felsefesini değiştirir, kendini "güzel kadın" denen muhteşem olguya adardı bence <3

    YanıtlaSil
  35. Ya nasil guzel bir kombindir bu, ve sen nasil bir sirinesin. Herseyi ne guzel uyumla birlestirmissin. Hunterlarina bayildim, toka papyonuna, renklerin uyumuna, ayyyy herseye iste : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dubrovnik kralicem ne güzel şeyler söylemiş benim için, severimki ben onu <3

      Sil
  36. Şu güzelim kırmızı Hunter'ı görünce, siyahlarını almadığıma yandım, neyse bi Limango kampanyası filan olursa hemen kırmızılarını da alıcam, sonra da bi krem etek, bi haki yeşil çorap, bi o renklerde kazak, bide şapka haha :) çok taklitçiyim değil mi?
    Ama özenilmeyecek gibi değilsiniz ki, herkes uzun boylu, ince, ne giyse yakışan bi tipte olmuyor ki..
    Sevgiler, öpücükler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. limangoda sürekli kampanyası oluyo zaten, mutlaka denk gelirsin. hatta artık yaz geldigi icin daha da indirimle satın alırsın :D
      teşekkür ederim, güzel gören gözlerine saglık ^.^

      Sil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^