2012/10/08

Şimdi gözümde canlandılar


Geçen gün koku hakkında bi belgesel izlemiştim. Kokunun anılarla ilişkili olduğunu söylüyolardı. Bişeyi yada birini kokladığımızda aldığımız tanıdık bi koku, bizi taaa yıllar öncesinde bi anımıza ışınlayabiliyomuş.
Sonra düşündüm, hem ben zaten çok severim sürekli geçmişe ışınlanmayı, söylemiştim ya benim beyin aritmetiğim bu diye, hah işte o sebeple, kokularla bağdaştırdığım bir sürü şey hatırladım.
Neredeyse aldığım her kokunun bi anısı var, kokladığım an beni mutlaka bi zaman dilimine götürüyo.


Bende en çok etki bırakan kokulardan biridir mesela hacı yağı kokusu. Ne zaman o kokuyu alsam bi yerlerden, doğrudan rahmetli dedemin beni omzuna alıp çubuk kraker almak için bakkala götürdüğü zamana giderim. Yaş 3, bilemedin 4, en kötü ihtimal 5.

Kuruyemişçi yanından geçerken aldığım leblebi kokusuyla birlikte ilkokulda leblebi tozunu agzımızdan burnumuzdan çekip hönküre hönküre yediğimiz zamanları hatırlarım dün gibi.

Bi komşumuz vardı, Asiye abla. Onun evine ne zaman gitsek hep aynı koku vardı, tarif edemediğim yoğun bi koku, güzel değil, çirkin de değil, değişik işte. Sonra Asiye ablayı kanserden kaybettik. Ozamandan beri nezamanki bir restoranda, mağazada yada evde bu kokuyu alsam aklıma hep kanser gelir, orayı hemen terkedesim gelir, boğulcak gibi olurum.

Yağmur yağdıktan sonraki toprak kokusu demek benim için gri pazar günlerinde TRT3'te F1 izlemek, annemin yaptığı tarçınlı keki çay eşliğinde yemek demek, o yüzden de hala yağmur yağınca kek yiyesim gelir. Gerçi bunun anılardan ziyade benim pisboğazlılığımla alakası var ama sonuçta anılar da depreştiriyo, onun da etkisi var bence.


Yaş 4. Annem günlere beni de yanında götürüyo. En sevdiğim şeylerden biri kadınlar yanımda konuşurken onların o uğultumsu sesleri eşliğinde börekleri sarmaları götürmek, üstüne ıslak kek hüpletmek ve kapanışı alman pastasıyla yapmak. Aradaki kısırları, patates salatalarını filan saymıyorum. Hah işte o ortamdaki çayla karışık genel pasta kokusunu hiç unutmuyorum. Bide ilk kez vanilya paketini orda koklamıştım, kafam olmuş 1500. Anne diyorum bu ne güzel kokuyo, aynı da etipuf gibi ^.^ biz de alalım bunlardan (yaş 4 dedik dikkatinizi çekerim, evdeki kabartma tozlarını koklayıp bunlar niye güzel kokmuyo diye isyan ettiğim bi dönem). O gün bugündür hala dolabı açar açar koklarım vanilya paketini (bence utanmanıza gerek yok söyleyebilirsiniz, ben de kokluyorum diyebilirsiniz) ve her kokladığımda komşudaki altın gününü hatırlarım. 
Bide o teyzeler yanımda konuşurken tekli koltuklardan birinde uyuyakalmaya bayılırdım, ninni gibi gelirdi o konuşmalar. Hala da aklıma gelince bi mayışırım. Ama bunun kokuyla alakası yok tabi.

Bi gidince dönmek bilmiyorum ben de. Demiyosunuzki hiç çok konuştun yine, biraz makul bi yerde kes şu yazıyı diye.








Yani demem o ki çok tatlı okur, koku giderse anılar da gider! Aldığımız en güzel tatlar da yok olur!
O yüzden, sanki bigün koku alamıycakmışız gibi yaşadığımız her güzel anı not edelim, beğendiğimiz en güzel tatları kaydedelim bi yerlere. Neye benzediğini, ne koktuğunu nasıl anlatırsınız orasını bilemem ama belki bigün işimize yarar, bişey yapılır onunla. 

Kız çok hüzünlü yazdım yaaa, hiç de tarzım değildir aslında ama bugün niye böyle olmuşki, hayret.


Ha bu arada herkes bi silkinsin kendine gelsin artık. Tamam yaz bitti sonbahar geldi, evet yapraklar kızardı hatta dallarda yaprak bile kalmadı nerdeyse. Ama bu paylaşmamak için bi sebep değil, çıkın o saklandığınız yerden, herkes yazsın paylaşsın bişeyler, azcık enerjik olun yaa, herşeyi ben mi söyliycem (Yazar burda resmen kendisine kızmakta ve hatta kendini tutamayıp küfretmektedir, olayın sizle bi alakası yoktur. Ama yok ben çok alıngan bi insanım, ille de alıncam diyosanız siz bilirsinizdir).

Elbise: Asos
Ayakkabı: Sergio Rossi
Tütü: DIY (şurdaki elbisemi kesip büstiyer ve etek yapmak suretiyle ikiye böldüm)
Çanta: Mango

86 yorum:

  1. heyyyttt be son paragraf candır valla instagram çıktı mertlik bozuldu canım kimse bişecik yazmıyo eski bloggerlardan kim kaldı der oldu... koku deyince de the parfume diye sapık ötesi bi film vardı türkçeye koku diye çevrilmişti o geldi aklıma peheyyyy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuzu yaaa instagramdan sonra kimse kimseyle bişey paylaşmaz oldu, hatta cogu zama ben bile buna dahilim:) parfume filmini tek izlemeyen insan olarak adımı tarihe altın harflerle yazdırıcam :P

      Sil
  2. Seni ben yerim yaa:)
    Yazına once ayakkabıyı gorerek ısınlandım, gercekten rahat oldukları buradan bile belli, zeytinyagi mi desem ne desem o renk de harika!
    Senin bu elbisen cok tatlı, sen de tatlısın, e ayakkabılar da guzel yazıların da, nası olcak bu bole Asiş(samimiyetin dibi)

    Yazını bi yandan okurken bana bişiler hatırlatan kokuları ve anları dusundum. Bi Victoria's Secret vucut losyonum vardi sene 2002 daha universitedeyim, onun sisesini hala saklarım Sakladıgım tek bos sise o. Cunku beni direkt o yıllara, o yasanmıslıklara goturur.
    Bir de kotu bi anım var.. Yazmamak daha iyi belki ama yazmak da iyi belki bilemedim.
    Babam oldugunde yıkandıktan sonra vedalasmak icin yanına girmiştim, onu oyle pamuklara sarıp sarmalamıslar melek gibi yatıyordu.. Uzerine de kokmasın diye cok keskin zencefil gibi kokan birseyler serpistirmişlerdi. O koku gecenlerde Dogadan'ın bir cayını (ofiste biz hep yesil cay ikram ederiz birbirimize) kokladigimda daha neyi hatırlamadigimi bilmeden gozumden yaslar geldi. Sonradan hatırladım o kokunun "o" oldugunu.
    Bu da bole işte.. Ben de kapanısı duygusal yaptım galiba.
    Ama senin 2. fotonda gozlerinin icin gulmus resmen diyor ve opuyorum o tatlı yanaklarından:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin şekerparem:) ebet ayakkaplar gercekten de o topuklara göre oldukca rahatlar, bildiniz tazandınız:)
      anılarını okurken ben de senle birlikte duygulanmış ve hormonlarımın da etkisiyle bi miktar aglamış bile olabilirim yani:( kokular gerçekten de anılarla kardeş gibi, koku alamadıgımız an hiçbişeyi hatırlayamıycaz demekki gercekten..
      öperim tatlı surat^.^

      Sil
  3. Vanilya kokusunun çalışma performasının %40 arttırdığı söyleniyor bu yüzden hep yanıma vanilya kokulu bir şeyler almak isterim. aklınızda olsun. Bu arada çok hoş bir kombin olmuş, fotoğrafların hepsi harika!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi yaaa, eger öyleyse bütün ofis masamı vanilya paketlerine bogabilirim :)

      Sil
  4. Hayıırr hiçte bilee okadar güzel yazmışsın ki okudukça kendii anılarım geldi aklıma ve okudukça bitmesin istedim aynı his bende de vardır kokular çok önemlidir hayatta herşeyin kokusu olduğu gibi insan kokusu da çok önemli benim için her insanın nasıl dna ları farklıysa kokusunun da farklı olduğunu düşünüyorum ben neyse ben bu koku meselesini uzattım senle konuşuruz ayrıca bol bir vaktimizde. Elbisemiz tam bir cici kız elbisesi ee sende cuk diye oturmuşsun içine ayakkabılar off uufff fena fena :p Çok öpüyorum bebeğimm <333

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuşum haklısın, dogru söylemişsin, belgeseldeki amca da böyle söylemişti zaten. Yani herkesin tıpkı dna'ları gibi kendine has kokusu vardır ve başkasındaki kokuyu alış şekli de yine kendine hastır demişti. yani bi çocuğu kokladıgımda benim aldıgım kokuyla senin aldıgın koku bambaska oluyomuş bilimsel olarak o.0
      ne gaip diimi, halbuki bebek bebektir, bebekler hep aynı kokar, mistir onlar:) burdan da konuyu bebeklere bagladıgıma göre gidiyim ben:P

      Sil
  5. great ;)


    www.live-style20.blogspot.com
    i invite to me too!!

    YanıtlaSil
  6. ay allaam o elbiseeee <333 sonra o çantaaa <333 sonra o eteği kesip elbise altına giyme fikri,yıldızlı pekiyi ve o şirinlik muskası suraaat yıldızlı 100 :)))
    hıı koku demişken, Koku filmini çok severim, evet biraz vahşice şeyler barındırabilir ama yine de güzeldir.Ben en çok fırından çıkmış taze ekmek kokusunu severim,miss gibi,sıcacık,sonra taze çekilmiş miss gibi kahve kokusunu,yeni yıkanmış çamaşır kokusunu,lavanta kokusunu,tarçın kokusunu,vanilya kokusunu,yağmurdan sonra kokan toprak kokusunu,yeni biçilmiş çim kokusunu,farkettin mi ben de başladım mı duramıyorum,durayım,çünkü kokulara karşı hassas olan koku duyumdan yazın oldukça muzdaribim :)
    Öperim,sıkarım,mıncırırım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıldızlı yüzler ve pekiyilerin hepsi bana gelsin diimi ciceyim ^.^ koku filmini yeryüzünde izlememiş tek insan olarak adımı tarihe altın harflerle yazdırıcam, tekrar belirtmek istiyorum bu konuyu:P
      aşırı hassas burun konusu beni de cok yoruyo kuşum yaaaa, güzel kokular da iyi de yazın hiç hoş olmuyo dedigin gibi:S
      öperimki ben de muç muç muçççççç <3

      Sil
  7. merhaba.gene çok şık bir kombin.her zamanki gbi çok sevdim:) instagramda olduğu gibi burada da takipteyim:) ben de sizi beklerim:)

    www.pelinyucel.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. melabaaa:) teşekkür ederim vede hoşgeldin ^.^

      Sil
  8. yicem seni yaa ahahaha ölürüm yazdıklarına da o tipine de arkandaki pencerene de:)<3 itiraf ediyorum ben de vanilyayı koklayanlardanım koltukta uyuyanlardanım. Yalnız bir de yaşlı evi kokusu vardır bilmiyorum yorumlarda değinen oldu mu da! Bazı evler yaşlı kokar hani oradan taşınsalar o koku hiç çıkmayacakmış gibidir. Allah kimseyi yaşlı etmesin :P amin ve töbe töbe:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah yoksa biz aynı samsun havasını soluyarak aynı dönemde büyüdügümüz icin mi aceba bukadar benziyoruz birbirimize karakter olarak:))) yaşlı kokusu dedin ve bitirdin beni olum, o kokuyu öyle iyi bilirimki, resmen onların evleri kendileri gibi kokar, böyle bol esanslı, bol hacıyaglı yada ne biliyim namaz etegi kumaşı gibi kokar aahhaha:P
      yaşlanmaktan feci korkuyorum kızım yaaa, nerden açtınki şu konuyu!:(

      Sil
  9. Kızsııım koku meselesini birazdan detaylıca ele alacağımdan şüphen olmadığına eminim de önce Sezar ve hakkı kısmından hareketle bu 1 paragraflık cümlemi bağlıyorum: Kıyafetin ne gada da datlu bir o gada farklu olmuş ya la! :D Çok sevdim! Tam düğün, nişan kıyafeti olmuş bana sorsan. Ayakkapların ayrı güzel. Tütü elbiseni öyle değerlendirmen de senin ayrı becerin. Bütün bunlar için 10'ardan 40 puanı hanene yazdığımı gururla belirtmek isterim.

    Koku kesinlikle anı dostudur. Benim de hep kokularla anılarım örtüşür! Anılar kokularla geri çağrılır anılacaklarını bilirler :D Koku deyip geçmemek gerekir. Eskiden daha da iyi koku alırdım. Ancak bir burnuna vurma tiki edindim takriben tam ne zaman olduğunu bilmemekle. Onun için vura vura burnumu azıcık koku sensörlerinden ettim sanki :D Ama gene de iyi koku alırım bak! Şu burnumu yıllar önce sigortalaydık belki ben de Dünyada nadir bulunan koku uzmanlarından biri olabilirdim! İşte!

    Koku romanını da okumadım. Filmini de izlemedim. Ancak en yakın arkadaşım Fransa'daki Koku müzesine gitti. O sayılır mı? Bir de Koku romanının konusunu biliyorum.

    Kokular arasında en çok hangisini severim? GÜNEŞimin kokusunu :D

    Oldu ovakit
    PEK ÇO(R)K ÖPERİM Tatlı Cadı :D diyesim gelen Asişkocuuğuuum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebet beybi bildiniz tazandınız, bu kıyafeti tam da arkadasımın dügününde giymiştim, yani bütün 10 puanlar sana gelsin önceliklen :))
      koku romanını okumadım ben, zati filmini de izlemedim. o zaman en azından kitabını okuyim diimi ayıp olmasın. hem belkim beyenirsem akabinde filmini bilem izleyebilirim:P
      güneşin kokusunu ben de solumak istiyorum. gerci güneş dedigin kokmaz, ışıldar, pırıl pırıl parlaktır filan. ama seninkisi özel üretim oldugundan mütevellit, yaparken aroma koyduysanız kokması normal haliylen:) yiycem onu ben yeaaaa, getir de yiyim daaaaa ^.^
      bide bana asişko diyen 3. kişisin kızkardeşim ve amcamdan soğrasında:) öperim o sebeplen ve daha bircok sayamayacagım sebeplen :*

      Sil
  10. Keşfedeli bir kaç ay oldu henüz ama benim ennn favori bloglarımdan biri burası. Söylemesem içimde kalırdı. Bir de bu muhteşem ayakkabılar konusu var ki beğenimi anlatmaya kelimeler yetmez, o kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok teşekkür ederim bunları duymak cok mutlu ediyo beni ^.^ ama cok kesat bi zamana denk gelmişsin, bu aralar okadar az post yapıyorumki, eskiden olsa seni postlara bogabilirdim. ama dedigim gibi bu aralar bi durgunluk, bi üşengeclik var herkeste, ben de dahil. yakında toparlanırım heralde:)

      Sil
  11. sen ne balsınnnnn yaaa yirim seni yirimmmm
    hep çocuk kalmalıydık üç taş üç cam olmalıydı hayat,sen bizi hep güzel diyarlara götürüyosun yazdıklarınla..

    toprak kokusu,fırından ıscak ıscak çıkmış ekmek kokusu,bebek kokusu,hijyen kokusu benimde en sevdiklerimden..

    bide havalara girip reklam yapacağında yada aklına esinti geldiğinde yazanlara uyuss olmamak elde değil.. sen bitanesinnnnn bu konuda farkın samimiyetin canım benim hep böyle yazılarla bizi mutlu et olur mu

    eeebisen ve fotolarda yine bi harika ve öpüldün kocamannnnnnnnnnnnnn:)

    cincancon^.^ihihhh hih hiiiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi bu yorumun sonundaki cincancondan kim oldugunu nasıl anlıycam ben hı? :)))
      teşekkür ederim sevgi dolu yorum için öncelikle:) bidaaakine adını da yazki böyle hafiyelik durumları olmasın :D

      Sil
  12. Seni kokulu kokulu öperim ya. Ne tatlı ne yaramaz negzel çıkmışın fotolarda. Cınımmmmm! :*

    Bu arada ben yemek kokusunun her türlüsünün hastasıyım. Hiç ayırt etmem. Her yere giderim o kokularla. :F

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaha seda ablacım cok teşekkür ederim kokulu öpçükler icin:P
      konu yemekse bende de aynı durum sozkonusu! ayırmam, alayına taparım:P kokular adeta cizgi filmlerde işaret parmagıyla geeeeel geeel diye çağıran el gibi cagırırlar beni :))

      Sil
  13. kokular ve anılar...bazı kokuların eskimediği gibi bazı anılarda eskimez tıpkı bazı insanların eskimediği gibi;)) onlardan biride sensin her yazında beni alıp alıp götürüyorsun şimdi bazı kokular burnuma geldi ve gözlerim doldu iyi ki varsın.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel anlamda anıları depreştirdiysem sevindim:) o kokular dedigin gibi hiç eskimiyo, hatırlattıgı şeyler de onunla birlikte eskimeden kalıyo..

      Sil
  14. Mükemmel bir kiyafet! Ayakkabilarin cok güzel, bende cok isterdim ve elbise sana cok yakisti cnm =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler missy, senin yarım yamalak türkceni severim ben ^.^

      Sil
  15. farkettım kı bunun mavısı pembesı ve krem rengı ıle cok acayıp psıtı olcagız senınle :)ı love asos...ama cok guzel yapmıssın tütü candır hostur benım gıbı ronaldo bacakları ınce gosterendır falan fılan :) ama ama o koku kısmına nasıl katılıyorum hele bır koku varkı zıhnıme mıhlanmıs gıtmıor ne yazıkkı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaahaha demekki sende de sevdigi şeyin her rengini alma hastalıgı var dostum, tedavisi yok biliyon mu:P tütüyü mecburen giydim altına, zira kendisi aşırı kısa geldi bana boysal anlamda:D ronaldolarından sıkarım huleyynnn :)
      o kokuyu da unut,adamı hasta etme! ama olmuyo biliyorum, öyle kızıyım dedim sana :)

      Sil
  16. Bak şimdii, sen de bu postları kaç boyutlu yazıyorsan benim burnuma kremalı pasta kokusu geldi..Sanırım giydiğin renklerden haha :) Yakında minikkus ayakkabı koleksiyonu kalp ben yazıcam bizim duvara! yaratıcılığına, gülüşüne seçimlerine sağlık tatlım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu posttan kremalı pasta kokusu almak hakkaten pisbogazlılık olayında en az benim kadar level atladıgını gösteriyo, hayırlar olsun bebişim :P
      gelsene bize, ayakkaplarımın hepsini göstertirim sana ^.^

      Sil
  17. Her detaya bayıldım, eskiye gittim:) Harikasın kuşum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim seher:) eskiler güzel diimi ya, hatırladıkça mutlu oluyo insan ^.^

      Sil
  18. aaaaaa bu etekten instagram da bahsetmistim cok iyi hatirladim !!! böyle bir sey hic aklima gelmezdi !!
    bende buna benzer bir diy uygulamaliyim !!
    bayildimmmm bayildimmmm !! sana ve enerjine hayranim ama bunu biliyosun zaten..
    ayrica fotograflarinin kalitesi mükemmel ceken de cok iyi cekiyo !!
    detay olsun portre olsun gercekten alkisliyorum kendisini.. sen iletiverirsin zahmet olmazsa :)
    elbisenin sirt dekoltesine de asik olmus vaziyetteyim ! <3..
    bu arada bak bloguna geldim bi arada cay icmeye gelirim :) kocaman mucukkkkkssss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim şekerlikte artık iyice aştın kendini, biliyosun diimi <33
      fotografları eşim çekiyo tatlım, ileticem güzel yorumunu kendisine:)
      çaya gelmessen küserim ama bak. hatta ciddiyim, bidaa türkiyeye gelip buralara ugramassan da küsebilirim bence, ihtimal yüksek yani:)

      Sil
  19. sen belgesel diyince neler geldi aklıma neler :)
    akşam eve gidip tv yi açmak için el alışkanlığı 3e basarım. 3 te nat geo var açıldı mı kalıyo haliyle takılıyom.. Genelde de aslanlara denk geliyorum her sabah rutin ofis sorusu naptın dün? "hiçç aslanları izledim" oluyo cevabım :)

    neyse koku hafızası diyoduk di mi? bebeeemm toprak kokusuna ölürüm biterim ama benim aklıma gelen şeyi sölim mi?
    bi arkadaşım şey demişti "burnuna toprak kokusu gelen insanın eceli yakınmış" o yüzden ben her sonbahar ve her yağmur sonrası "bugün ölcem galiba" diye düşünürüm... bu da hafızamın bana oyunudur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin kafa cok güzel yaaa, hep bi içmeden zerhoş olma durumları mevcut:)) iyşallah bebeye bulaşmaz, ben ondan korkuyorum:P
      töbe tööööbeee aklına deli deli seyler getirme ayrıca. toprak kokusu demek evde battaniye-cay-kek esliginde F1 yada korku filmi izlemek demektir. öyle düşün, aklına güzel şeyler getir, adamı hasta etme deli kadın! <3333

      Sil
  20. bende cok huzunlendim simdi.. Havaya hemen giremeyebilirim bile.. Canim dedem birinci sigarasi icerdi.. kahveye de giderdi.. O birinci sigarasinin yogun kokusu uzerine oyle islemisti ki sakallari bile kokardi ama ben o kokuyu icime cekmeyi cok severdim.. Cunku canim dedemin teninde kiyafetlerinde bir baska guzel kokardi.. Ne zaman yogun sigara kokusu duysam aklima dedem gelir.. Gozlerim yasarir.. Olsa da son bir kez sarilsam derim.. Canim benim ! Nur icinde yatsin.. Sayende sabah sabah dedecigimi rahmetle andigim icin sana da tesekkur ederim kus.. Simdi ben gidip bi gozlerimi silmeliyim.. xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hüffff cok hüzünlenmişsin ama sen kuşuuuum, ben üzmek istememiştimki seni:( benim de öyle kokusunu aldıgım bi hacı dedem vardı, annemin dedesi daha dogrusu. onu hatırlayınca kokusu da gelir burnuma. ne garip diimi.. nur icinde yatsın dedelerimiz, tontonlarımız:(
      bidaaa böle kötü ve üzücü şeyler hatırlama emi, komikli şeyler getir aklına:) mesela alpicolonun bebekken sürekli çıkardığı kusmuk kokusu gibi :P

      Sil
  21. minikkuşum sen varya sennn yine yapmışsın yapacağını,asostan yine pencereli elbise,maviliye zaten ölüp bitmiştim buna da bayıldım.ayakkabı,elbise,çanta,saç,makyaj kızım sen harcanıyorsun yaa.ayakkabılar ne öyle dehşete kapıldım görünce muhteşemmm!!sana da çok yakışmış,yakın zamanlarda sana bir tv programı ayarlıycam blogun için kafama koydum,bence çok iddialı bir blogun var kuşum,ne giydim ne taktımı bırak bir kere yazıların alıp götürüyor ya,fotolaramı bakalım yazılarındaki ince esprilerimi anlayalım..iyiki varsın kuşum,bu arada kokuyla ilgili anım daha geçen gün depreşti.üniv.yıllarımda escada nın magnetism kokusunu kullanırdım,ama o sıralarda da aşk acısı çekerdim deli gibi,erkek ark.beni terketmişti,geçen gün yanımdan bir bayan geçti kokuyu aldım ve içim sızladı iyimi..bende de böyle bir şey var koku=yaşanmışlıklar.öperim en içten ve samimi tavırlarımla."zeren"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni artiz mi yapcan beybiiii hheehehe:) canım benim, o senin gören gözlerinin güzelligi, sen beni seviyosun ya, işte o sebeple sana her türlü güzel görünüyorum ben:) yoksa bi numaram yok esasen:D
      o yaşanmışlıkların etkisinden ölene kadar kurtulamıyo nisan, ne tuhaf bişey yaaa, bi koku bile neleri hatırlatıyo insana.. sen yine de güzel şeyler hatırla emi ^.^

      Sil
  22. Elbisen ve ayakkabıların ha-ri-ka ! :)

    gorgeousofmyworld.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. tek kelimeyle kusursuz, süper süper süper görünüyorsunuz sevgiler :)

    YanıtlaSil
  24. Böyle koku-anı-depreşmek vs okuyup durunca; Ankara Karanfil Pasaji'ndaki Namaste'nin ilk açıldığı zamanlardan bir tütsü kokUsu öyle bir gelip oturdu ki burnuma,aklımdan cikarabilene askolsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa evet öyle egzotik yerlerin kokuları da hafızalara cok fena kazınır, dogru dedin bak onu. ben de simdi öyle bi yeri hatırladım, dün gibi..

      Sil
  25. Ahaha bi koku manyagi da sensin demek Minikim;) Benim de olaylara, olgulara, kisilere, TV kisilerine koku yapistirmakda ustume yoktur:D Gecen Mentalist'ten guzelim Simon Baker'a pesto kokusu yapistirdim ya, kendimi affedemiyorum. (Evet pestolu makarna yerken dizi izliyorum;))
    Aaa bi dakka ya, o elbisenin uzerinde fiyonk baskilar mi var? Daha da sirine yapabilirler miymis acaba? Ovv cok sirin, cok tatli, cok fena! Bir de o sirt penceresi, kus ellerinden gecmis ic etegi yok mu?
    Ayakkabilarin da tam boy, bikinili fotolarini istiyorum;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahahaha pestolu Simon:P
      ebet kuşum kumaşın üzerinde kendinden fiyonk deseni var, kabartmalı:) bunun laciverti de vardı belki hatırlarsın alaçatı postlarımdan :) asosu mıncıkla derim detaylıca, hala kalmış olabilir bi yerlerde:)
      ayakkaplar icin ayrı bi poost yapmam lazım aslında, ben de cok seviyorum onları <33 bu kez cekim aceleye geldi, pek detaylı koyamadım:)

      Sil
  26. selamm..belgeselin adı neydi, ben de izlemek isterim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla nat geo'da izlemiştim, belgeselin adı hakkında hicbir fikrim yok desem :(
      ama google da aratırsan bulabilirsin, kokuyla ilgili, insan konulu pek çok belgesel var internette;)

      Sil
    2. teşekkürler ;)

      Sil
  27. Sen bir kuştun
    Çok uçmuş yorulmuştun
    Bense kıştım, her şeyden bıkmıştım
    Sen güneştin
    Ben biraz sonbahar

    haa bideee

    sen cansın öperim çooookkk ;)

    çizgiyi bozmadan devam,harikasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haahaha mani mi yazdın ayaküstü :))
      teşekkür ederim adsız arkadasım :D

      Sil
    2. ben yazmadım sana uyarladım şekercim:)
      http://www.youtube.com/watch?v=S-teJFx18bs

      Sil
  28. Bayildiiim ! Cok seker! yazinida keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler mirel:) sen buralarda yenisin galiba, adını ilk kez görüyorum:)

      Sil
  29. Bir film seyretmiştim birkaç hafta önce. Bir salgın hastalık sebebiyle insanlar yavaş yavaş tüm duyularını kaybediyorlardı. Görme yetilerini kaybetmeden önce koku alamamaya başlıyorlardı. O zaman düşünmüştüm bu yetinin sonradan kaybedilmesinin insanın hayatından ne çok anıyı alıp götüreceğini. Kokularla beraber geçmişe dönerim bende. Mesela her tatilde başka parfüm kullanmayı severim ben. Çünkü sonra o parfümü kullandığımda yada kokladığımda o tatille ilgili bir ana bir anıya geri dönüyorum. Sabun kokusu ile karışmış kolonya ve parfüm kokusu babacığımı hatırlatır hep bana. Erkek berberi olduğundan hep elleri böyle karmaşık ve yoğun kokardı. Ama o babamın kokusuydu, eve getirdiği ekmekte bile olurdu bu koku... Ayrıca kavrulmuş lebleli, kızarmış ekmek, kestane kebap, fırında ekmek, tarçın ve kahve kokusuna hiiç dayanamam. Kesinlikle yerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok mantıklı aslında, her sene baska bi koku kullanıp, her seneye özgü ayrı anılar biriktirmek :) yemek yogun bi hatırlama hafızan var sanırım senin de benimki gibi:) yaşasın pisbogazlılık, yaşasın anılar :D

      Sil
  30. Kombin harika minikkus bir de kokulara ek olarak şarkılar çok etkilidir. :)

    madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, ama sarkılar daha ziyade ruh haline göre sanki senin icin söylenmiş gibi gelir. diimi:)

      Sil
  31. Ay bu elbisenin pembesini gecen yil begenip kaydetmistim klasirume sonra bedeni kalmamisti. Nsl guzel model di mi ya. Kiskandim demiyorum bak;P elbise de kisaymis hani tutu olayi kurtarmis iyi yapmissin bence rem dantel serit de altina diktirtebilirsin tutu yerine.. Rossiler sahane. Yazi sahane. Sin cumleyi ustume alinmadim valla bolca paylasiyorm ben. Ama herkes de bir durgunluk var orasi dogru. Sen bile haftada 1 anca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyomusun ben de bu elbiselerin hep küçük bedenlerini kacırıp büyük bedenlerini aldım, sonra terzide daralttırım üstüme cuk oturttum:) sen de öyle yapabilirsin tatlım;) sen son zamanlarda eskiye göre daha sık post yapıyosun o sebeple sana sözüm yok kesinlikle;) ama hepimizde geenel bi üşengeçlik var ya, onu nasıl atacaz üstümüzden cok merak ediyorum :)

      Sil
  32. Ya kokuyu unuttum ben kokoya takigim. Herseyi koklarim kocami oglulumu sevdiklerimi once koklarim sonra operim. Opmesemde llur kokuyu cekeyim yeter. Surekli kokular gelir burnuma, tabi anilar da.. Fazla hassas burun bazen prob oluyor o da ayri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyy ben de öyleyim biliyomusun. aşırı hassas burun olayı aslında uzun vadede bize zarar veriyo. kötü olan bissürü kokuya da mecburen maruz kalıyoruz, çok nalet bi durum:S ama senin oglunu da koklarım yani şimdi burda olsa ^.^

      Sil
  33. müthiş bir elbise/bluz etek olmuş.Bayıldım.harika görünüyorsun.

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, dedigin gibi elbise bluz etek hepsi bi arada, elbise diyince eksik kalıyo sanki diimi:))

      Sil
  34. minikkuşum ben geldim.
    deden rahmet istedi galiba.
    benim dedemde hiç hacı misini cebinden eksik etmezdi.
    anılar insanın gözünde canlanınca tabi geçmiş filim şeridi gibi gözünün önünden geçer.
    Oh sohbet harikaydı teşekkürler elbisede çok yakışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldin canım beniiiiim, ne iyi ettin de geldin ^.^
      sanırım dedem rahmet istemiş dedigin gibi, ama ben onu zaten hep anıyorum:)
      teşekkür ederim güzel yorumun icin, yine gelsene çaya da. ama gelirken yanında leziz keklerinden kurabiyelerinden getirmeyi unutma ^.^

      Sil
  35. Bayılazayim!O ayakkabının tatlılığı.O tütüyle yarattığı muhteşem lezzetteki uyum.Geç gördüm ama hiç görmemekten iyidir!:)öpücükler


    cosmo-trend.net beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheehe teşekkür edrim begenmene çok sevindim. tütüyü son dakkada uydurdum etegin altına ama iyi etmişim sanırım :)

      Sil
  36. Bahsettiğin neredeyse tüm kokular burnuma geldi:)bende kokuya hasasımdır:) bir de hamileyken daha da artıyor bu hassasiyet sırf hamileliğin bu yönünü sevmiyorum diyebilirim.o zaman tiksindiğim kokuları hala koklayamam:)
    Ve tabii elbisen çok güzel..Elbise eteklerin içine tütü çok giyerim bende:)Bu elbiseye de gri tütü çok yakışmış:)benim güzel arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hamilelik dönemi burun hassasiyeti diye bişiy varmış, duymuştum, cok fenadır eminim, herşeydden ebedi tiksiniyosundur:))
      tütü elbiselerin altında kabarık bi etki yaratıyo ya, ben onu çok seviyorum, sanırım sen de bendensin ^.^
      öperim güzel arkadasımı :*

      Sil
  37. Kokular anilar, cok guzel yazmissin. Bu konuyu da icine alan bir guzel film izledim yakinda, Perfect Sense, kesinlikle tavsiye ediyorum : ) Elbisenin kesimine detaylarina bayildim, sirtindaki pencere ve o siyah tutu dokunusu super! Ayakkabilarin da cok guzel, bilekten bol bagli bu ayakkabilari her bacak tasiyamaz, senin guzel bacaklarin super tasimis : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman izlenecekler listesine hemen ekliyorum bu filmi:)
      canım benim çok mutlu ettin beni, o senin güzel bakan gözlerinden olmasın sakın ^.^ ben de senin pembeli miumiularına bayıldım mesela, napsakki, arada degissek mi arkadasları :)

      Sil
  38. koku ile ilgili paylasimlara katiliyorum.ama sigara icerken koku yetimi kaybetmistim.cok icmeme ragmen parfumu burnuma slksam koku g elmiyordu.sonunda sigarayi biraktim.herseyi koklayabiliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sigaranın şu ana kadar bi işe yaradıgını hic duymadım zaten ben:) iyi etmişsin bırakarak;) bak ne güzel tat ve koku almaya başlamışsın tekrar :)

      Sil
  39. Ben tatil gelene kadar kendime gelemeyeceğim sanırım bebeğim :) kokular dedin de aklıma patrick suskind’in koku romanı ardından da Tim Robbins’in Parfüm’ün Dansı geldi. Özellikle 2.sini okumadıysan kesinlikle tavsiye ederim tatlım, koku duyusunun insanı ölümsüzlüğe bile götürebilecek kadar beyinde önemli bir yeri olduğunu anlatan düşsel gerçeklik tadında bir roman. Sana gelince, öncelikle neden arayı açıyorsun kuşum bak benim gibi arada uğrayan birisi bile nerede postlaaar diyorsa ciddi bir durum sözkonusudur ona göre postların devamını istiyoruz! :) senin bu elbiselerine hastayım ben, bir daha asos alışveriş yaparken aynılarından bana da söyler misin kuşum, alaçatı elbisenin penceresi hala hatırımda bak :p elbise ayrı güzel, diy tütü ayrı. Hele papiler tam bir arzu nesnesi on numara diyorum sadece! :)))

    YanıtlaSil
  40. Kokular benim icin de cok onemlidir. Ozellikle de anisi olup gecmise goturenler. Ne guzel anlatmissin okurken ben de katildigim gunleri ve hic degismeyen menuleri hatirladim:) vanilya kokusuna bayilirim, dus jelim vucut losyonum hep vanilya aromalidir. Cupcake'lere de vanilya cok yakisir degil mi;) senin elbisen de vanilya renginde sanki ve cok cici! Operimmm cokkkk

    YanıtlaSil
  41. sen koku koku diyince eşimin akşam eve geldikten sonraki ayak kokusuyla, koku filmindeki adamın insanları öldürüp yağını çıkartmak suretiyle yaptığı parfüm geldi aklıma
    izlemediysen izle bak çok seversin :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  42. Hoş bir kıyafet ve çok cesursunuz o kadar güzel durmuş ki üzerinizde ne söylesek az kalır :)

    YanıtlaSil
  43. Of of of o ne güzel ayakkabıdır. o ne güzel tütülü elbisedir. gerçi tütü senin eserinmiş, ellerine sağlık canım..
    Bu arada bende de beyin aynı senin gibi işliyor :) bir koku alsam hemen o kokuyla tanıstığım ilk ana giderim. Bir yerde birşey konustuysak yada olduysa, oradan sonraki geçişlerimde hemen o eski güne giderim. Bakalım ne zaman kurtulcam bu durumdan ama kurtulmazsak o da iyi :) Yaşlanınca anlatcak çok şey buluruz fena mı :)

    YanıtlaSil
  44. ay ayallabıı ve elbısene bayıldım canım benım hele o gulsune...

    koku dedınde hamılelıgımın 4. ayına kadar cıkolata asıgı ben cıkolata kokusu duyunca yer mekan dınlemeden malzemeyı bırakırdım mıdpoınt cok sahıt olmustr mesela...bırde gul suyu kokusu benı mınıkken gıttıgım meclutlere goturr hep kıskıs gulerım dualar okunurken koca koca kaıdnlaara bakar gulerdım ay allahım :)) gulmek eeksık olmasın hayatımızdan ama gecmıse gıtmeyelım ya kotu oldum bak

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^