2012/07/30

Palmiye





  




Aslında sizin bildiğiniz gibi değil o. Yani palmiyeler sadece tropik bölgelerde yetişmez. Palmiyelerin üstüne yapışmış bi lekedir o sadece. En yağışlı en sulak bölgelerde yetiştiği gibi, yeri gelir en çorak en kuruluktan nefes aldırmayacak kadar kurak topraklarda yetişmesini de bilir. Ha bide yaş halkaları yoktur gövdelerinde. Bu da genel kültür olsun.

Aslında onu da diğerleri gibi düşündüğün zaman bi meyve versin, bi gölgesinde yatırıp serinletsin, oturduğumuz yerde diz kapaklarımızın arkasından bileklerimize doğru süzülen terimizi biraz olsun kurutsun isteriz içten içe. Yada ne biliyim iki ağaç arasına ip gerip, kilimi de 2 kat yapıp iplere dolayıp kendi halinde bi salıncak kurasımız gelir. İnsanız neticede, can çekiyo.
Ama palmiye öyle bişey değildir. Bir incir ağacı yada üzüm asması değil belki ama,
bir araya geldiklerinde yarattıkları muhteşem manzaraya ve silüete karşı hayallere dalmak, o hayallerin içine bi parça deniz, biraz güneş, biraz da kum koymak bedavadır. 
En susuzluktan dilimiz dışarda gezdiğimiz topraklarda bile kafamızda meyve sepeti, üstümüzde yapraklı ve meyveli kıyafetlerle kendimizi bir dalgakıran misali deniz kenarında dalgalara tekme atarken düşünme sebebimizdir. Dileyenler meyve sepetini elinde de taşıyabilir. O konuda rahat olabilirsiniz.

T-shirt: Twist
Jean şort: Zara
Ayakkabı: Tarafımdan kesilmiş Converse
Mekan: Eymir

51 yorum:

  1. Çok güzelmiş t-shırt'n canımcığım tam bakmalık,hamakta sallandığını hayal etmelik. Ben de beyaz pantolonumu kestim şort yaptım, hep bişileri keserken aklıma geliyosun haha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler gizemli tız:) hamakta oldugumu daha fazla hayal etmek istemiyorum ben ama yaaa, direk olaya girmek istiyorum. sonunda ofiste duvardan duvara ip gercem, o olcak :P

      Sil
  2. Sıcaktan erimiş bitmiş bir insan evladı var karşında. Günlerdir ara ara başağrısı çeken, sıcak sevmeyen bu kişi yerleşkesini duş olarak değiştirmiş, serinlik beklemektedir:)

    Bu arada full frame gerçekliği diye bir şey var gerçekten ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bebegim o sıcaktan erime hallerini gel bide bana sor, sayfa sayfa anlatiyim sana.. beraber duj alalım istersen bi gün ahahah:P
      bizim ermanla aramızdaki ilişki; bir sen, bir ben, bir de full frame Canon ahahaahah:)))

      Sil
  3. Eymir'e mi geçtik yafu? Tatil fotoları bitti mii://
    Ama su sudur tesellisine sığınıp Eymir'i bağrımıza basabiliriz haklısın bebişim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok cancagzım tatil fotoları hic biter miiiğğğ :)
      sadece küçük minicik bi ara verdim, araya biraz Ankara, biraz eymir, biraz bozkır katayım istedim:)

      Sil
  4. Ohh mis gibi haftasonu kombini, Converse'i kesmen de iyi olmus, sorta uymus keh keh

    Palmiye desen oldukca revacta, cok yakısmıs sana da kuşş! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheeh aynen, o converseleri kestikten sonra gaza gelip diger conversimi de kesmis olabilirim. cok pis gaza geliyorum ben bazen:P
      teşekkür ederim chictem kuzusu ^_^

      Sil
  5. Minikkus, tatil donusu Palmiyeli postunla karsilasmak cok Cupcake oldu:) Sanki tatil devam ediyormus ve ben Palmiye agaclarinin altindaymisim gibi hissettim! Ozlemistim senin postlarini, iphonedan arada baktim ama fotograflarini kocaman gorup ayrintili inceleyebilecegim simdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah işte amacıma ulaştıgımı gösteren, duymak istedigim cümleydi bu:) rica ederim cupcake anne, nedemek, sen yeterki tatil iste. bende istemedigin kadar geniş bi hayal dünyası var. iste, evinin önüne kadar deniz getiriyim ayıpsın:)

      Sil
  6. İzmirde yaşayan ve sık sık palmiye gören bi insan olarak palmiyeler hakkında bu derece
    bilgim olmadığını açıklamak zorundayım :)
    postu gosterıcem kendısıde bılgılensın :)
    sen gene muhtesem guluyorsun bunuda boylece herkesler gorsun :)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de arada böyle sacma sapan şeyleri okuyorum, aklımda kalanları yeri gelince paylasıyorum:) ama işe yarar şeyleri genelde okur okumaz unuturum, böyle de bi insanım aahhah:))
      teşekkür ederim begum begum huuuuuuu :D gel öpiyim o zaman :*

      Sil
  7. yaş halkaları olmayan ağaç türü diye bir soru geldiğinde palmiyeee!
    diyebilirim artık
    teşekkürker :))

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah işte bu!:) rica ederim tatlım, görevimiz bu, boş işler konusunda ektra bi duyarlıyım :)))

      Sil
  8. e şimdi bu ağaçların yaş halkaları yoksa yaşları nasıl anlaşılıyormuş? bu da bi sonraki postun ödev sorusu, 10 puan değerinde, hadi bakalım :)) O değil de bu şortu sen yaptın sandım diy diy kraliçem benim :) senin kesik converseleri gördükçe kendiminkileri jiletleyesim geliyor,jiletlesem mi acaba :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla o kadarını da sen arastır anlat bize anacım:P
      bu şort aslında zaranın hangi akla hizmet amacıyla yaptıgını bilemedigim, diz hizasında bi şorttu aldıgımda. sonra ben bunu dün aldım elime, bi güzel kestim, paçalarını da azcık paralayıp canını cıkardım, yırtıkları zaten kendinden vardı:)
      converselere hic acıma, jiletle gitsin kuşum, sonuca degiyo emin ol;) ben digerlerini de kestim gecen gün, artık daha kullanıslılar :))

      Sil
  9. palmıyelerın yas halkası nerde pıkı :))) ne tuhaf agaclar serınletmez oylece durur ama gorsel solen gıbıdır hanı cok guzel ama kafası bos kadınlar gıbı:))) sortunnnnnnnn ayakkabıların sacların gıcıgından en guzel :))) kusum senın bu lens naısl 35 mm helal vallahı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla görüntüden baska bi olayları yok aslında ama yine de cok güzeller, ben siviyorum onnarı ^_^

      Sil
  10. Ben bu posta bir yorum yazacaktım sonra bir anda kendimi Eylül 2011'de buldum tabi hal böyle oluncada bir sürü post gezip asıl yapmam gereken yorumu yapmaya döndüm. Buda böyle bir yorum olsun. Kafam şuan çok karışık bir sürü şey okudum onlarca fotoğraf gördüm. İlk hatırladığım fazla pembe yağmur botlu bir paris oldu gibi bir cümle sonradaki ise köstebek pastamı yedim oldu. Birkaç düzgün cümle kurabildiğime şükredip kendimi burdan kısa süreliğine ışınlıyorum. Heee bide palmiye severim yaaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaaha ne güzel, cekirge gibin ordan oraya degisik bi yolculuk olmuştur seninki:))
      pembe botlu parisi aşırı özledim şimdi sen bahsedince:(
      köstebek pasta cekti canım:(
      bide yanaklarımdan kilo aldıgımı hatırlayıp yine gıcık oldum. bi bülent ersoya dogru gidishat seziyorum kendimde, hayırlar olsun :O

      Sil
  11. minik kuşum ya ne güzel bağlamışsın..Hikaye tadında bu kombin, minik bi tebessüm bıraktı bende! Antalya'mda da cokca palmiyeler vardır..Ahh çocukluğum geldi gözlerimin onune!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. begenmene sevindim ^_^ antalyada her yer palmiye evet, özlediysen ne duruyosun koşsana topraklarına. valla bak ısrar etme gelemem. iznim yok bu aralar :D

      Sil
  12. İkinci fotodaki karın bölgesine yansıyan ışık harika, bişi mi ifade ediyor acaba? :) Şortun yırtıklarını kendi beyaz pantolonum üzerinde uygulayabilir miyim diye düşünüyorum açıkcası. Sandalye pozu da favorim oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok kesinlikle bişey ifade etmiyo o ışık. çok nurlu bi insan oldugumu vurgulamaya calıstım orda:P ama nurun neden göbeeme indigi konusunda henüz bi fikrim yok:)

      Sil
  13. Sandaliye figurlu yaramaz oglan cocugu pozlarini cok sevdim minik kusss ! :)) Yine karika kareler yakalamissiniz kari-koja.. :)) Tebrik ederimmmm... Palmiye dendiginde benim aklima hep Dubai geliyor nedense :P Gezentiyim ondan mi ki acaba :D Saka bi yana bu sicakta orada olmak isteyecegim en son sey.. Ben serin bir cinar govdesi talep ediyorum.. Sonraki cekim orada olsun plsss :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kız sen benim icimi okuyosun sanki. yada aynı düşünüyoruz bilemedim:) ben de bu fotograflara bakarken "ulan resmen oglan cocugu gibi olmuşum haaa" demiştim :))) dubai iyidir güzeldir ama 55 dereceyi ben almamayımdır:)
      bi sonraki cekimi klima arkaplanlı yapalım mı? garanti olsun ahaha :D

      Sil
  14. gelcekten sana cok yakismis! resimlerin de yine mükemmel. cok üzgünüm cok güzel yorumlar yapamiyorum diye, ama türkcem pek iyiyi degil ve almanyada pek cok türkce konusamiyorum. yilda bir yada iki kere türkiyede oluyorum ve orda biraz düzelisiyor, ama burda da yine bozuliyor =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne şeker bi insansın yaa:) buraya icinden nasıl geliyosa onu yazcaksın tabiki de. nasıl yazdıgının, iyi mi yazmışsın kötü mü yazmışsın, bunnun önemi yokki. hem benim türkcem de iyi degil, bak ne güzel de anlastık ^.^ teşekkür edeerim güzel yorumun icin, beğenin için. sen hep gel :)

      Sil
  15. bayıldım palmiyelerine. Tatile çıkmamış ve 2 bebeyle bu yıl tatile gidemeyecek,Mersinin 50 derece sıcağında yanacak biri olaraktan ağzımın suları aka aka kendimi orda hayal ettim. Şortuna bayıldım tam sonra bi baktım conversleri kendim kestimi okuynca gözlerim faltaşı gibi açılarak hadi canım diyerek geri döndüm inceledim veeeeeee akşama yapılacaklar arasına aldım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyyyy kıyamam ben sana ve o 50 derecede aynı havayı teneffüs eden diger arkadaslara:( size bol klimalı günler diliyorum.
      ha bide converselerini kesince beni dürtsene, merak ederim ben:)

      Sil
  16. ne güzel anlatmıssın yıllardır palmıyenın cektıgı basma kalıp bılgılerı :)ama ne olursa olsun cok yakısmıs senı en cok da havanada ve mıamı de gormek ısterız bu tsortunle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıııız allah mı söyletti yoksam:) valla havana yada miamiye bigün yolum düşerse (aahahaha işte buna ben de gülüyorum şu an) senin icin bu t-shirtu giycem, ahan da bu poz senin icin diycem bak. na şuraya da yazdım:)

      Sil
  17. tatlılar tatlısı maddeler halinde yazmak zorundayım yine:
    1: İlk okuldaki hayat bilgisi derslerimizde tipik konu başlıkları olurdu bilir misin? şöyle ki: "inceleyelim araştıralım", "düşünelim öğrenelim" şeklinde bende bu yazıya böyle bir başlık atma ihtiyacı hissettim :) :) güzel bilgilerin için çok teşekkür ederim...
    2: tshort ayakkabı ve bilimum kıyafetlerini yirim ki senin tatlısın yine hep tatlısın tatlı tatlılar falan filan işte...
    3: öperekten giderim ummmmmaaaaahhhh... :* :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında öyle bi amacım yok ama niyeyse bütün postlarda bişeyi ögretmeye calısır gibi görünürken buluyorum kendimi:) fena mı ögrenelim ögretelim işte :P ama dikkat ettiysen genelde lüzumsuz bilgilerden oluşuyo. yani öyle toplum icinde "bakın bu böyleymiş, biliyomuydunuz" falan demeye kalkarsan komikli bi takım durumlar olabilir :P
      bide teşekkür ederim, bide sen beni seviyosun galiba, bide ben de öpmüştüm dün 2 kere filan :)

      Sil
  18. fotoğraflar yine katalog çekimi gibi olmuş... zaten fotoğraflarına olsun, yazılarına olsun hayranım... kombin de yine harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel ne güzel ^_^ cok teşekkür ederim, bunları duymak bende acık büfe kahvaltı etkisi yaratıyo şuan :)

      Sil
  19. Böyle kombine can kurban he.

    Rahatlık paçalarından akıyor kombinin.

    Bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. he yaaa valla dünyanın en rahat şeylerinden biri elbise, digeri de kot&t-shirt ikilisi:)

      Sil
  20. yaaa tatilden dün dönmüş biri olarak palmiye dedin beni benden aldın!!! kombin faaln iki gün önce ben de böyleydim yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyyhh ne güzel diimi tatil denen meret. adamı günlerce zaptediyo, her gördügün şey sana onu hatırlatıyo filan.. bunun daha ramazanı kurbanı var cicim, üzülme yine gidersin palmiye görmeye :)

      Sil
  21. Senin ruhun yaz ruhumu:) Her bir karede o kadar mutlusun ki çok hoşuma gidiyor. Kombinler yaz kombinleri içim acılıyor. Süper arka planlarla ise keyifleniyorum. Ne de güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebet ta kendisi, üstüne basmış olabilirsin istersen bi ayagını kaldır da bak :))))
      ben yaz cocuguyum, yaz insanıyım, yaz kuşuyum:) her halimle belli ediyorum demek ^_^
      keşke kış saklandıgı yerden bi 40 yıl kadar cıkmasa. arada rüzgar yagmur felan olsa, barajlar kurumasa, o yeterli bence :D

      Sil
  22. benim merak ettiğim converse bilekli olanlardan mıydı kesilmeden önce, yoksa kısa olanlardandı da sen biraz daha mı kısalttın? eğer bilekliler kesilebiliyorsa bu benim için çok iyi bir haber! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilekli olanları kestim tabikisi:)) tavsiye ederim, cok daha kullanıslı oluyo böyle yapınca ;)

      Sil
  23. Merhabalar:)
    kombininize ba yıl dım! :) Palmiye atlet twistin bu sezonundan mıydı acaba hala bulma şansım var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meraba:) bu atleti bahar sezonunda almıştım twistten. ama outletlerde büyük ihtimalle bulabilirsiniz ;)

      Sil
  24. you are so pretty :) i'm following you, visit my blog if you want :)
    http://anordinarylifestylebook.blogspot.it/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. thanks honey, welcome to my world:) i'll visit your blog;)

      Sil
  25. bu palmiyeli tshirtu cok sevdim ama oylesine demiyorum valla cok sevdim, gidip bakıcam yeni sezonsa:)
    fotoğraflardaki doğal insagram efektleri beni benden aldı gene!!
    bir de denize boğazın karadenizle birleştiği yerde poyraz sahili civarında bir koyda girdik tatlim:))

    YanıtlaSil
  26. Her kıyafete özel konu bulabilmek ve bu konuyu sıradanlıktan uzak anlatabilmektir yetenek.. Bu arada ben o hayale daledım,içine de çok şey kattım..

    YanıtlaSil
  27. Ikinci fotograf kalbimi bi hoplatmisti, tanidik yer gibi, oyleymis, Eymir'mis:)
    Bebegim o gozluk niye elinde, gozunde degil hic? Taktim o duruma;)
    Sortu gorunce onu da kesmis olabilir misin diye merak ettim, ama sanirsam o oyle dogmus:P
    Minikkus'ta boyle arastirmaci bi kisilikle dogmus, severim O'nu<3

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^