2011/08/17

İkinci el giysi satan en iyi mağazalar

Şu an bilinen haliyle vintage, hatta vintıç :)

Bugün sizlerle, Kelebek arşivinden bulduğum çok faideli bir yazıyı paylaşmak ve aslında ikinci el de alınıp giyilebileceğine dikkat çekmek istedim. İstanbul'da yaşayanların çok, benim gibi Ankara'da yaşayanların ise İstanbul'a gitme sıklığıyla orantılı olarak işine yarayacak dükkanlar var. 
Versace'sinden Armani'sine, Chanel'inden Gucci'sine kadar dünyaca ünlü bir çok markanın 
ürününü çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz çok değerli mekanlar bunlar.

Hepsini tek tek gezmek ve saatlerce günlerce kaybolmak istiyorum o cicilerin arasında ^.^


Durmayın koşun gidin görün alın fırsatınız ve hala devam etmekte olan indirimlerden şans eseri artakalan bütçeniz varsa :)


internetten alıntıdır


internetten alıntıdır


Eskiden hiç tanımadığınız birinin eskilerini giymek ayıp sayılır, ikinci el giyenlere ‘bitli gençler’ gözüyle bakılırdı. Oysa şimdi ikinci el giysi satan mağazaların sayısı hızla artıyor, ünlü isimler ‘Nereden giyiniyorsunuz’ diye sorulduğunda göğüslerini gere gere ikinci el satan yerleri tercih ettiklerini söylüyorlar.



Yakın zamana kadar hala genç işi diye bakılan ikinci el giysi alışverişine artık herkes merak sardı. Çünkü Armani, Gucci, Versace gibi dünyaca ünlü markaları uygun fiyatlarla satın almanın en kolay yolu bu. Büyük jürimiz de bu hafta en iyi ikinci el giysi satan mağazaları seçti. Listeye dokuz mekan ile İstanbul ağırlığını koydu. Bir de İzmir’in tek ikinci el mağazası var en iyi 10 arasında. Bazısı sadece belirli dönemlere ait kıyafetleri satarken, bazısında sadece bir kez giyilmiş markalar bulunuyor. Kimi tüm giysileri önce kuru temizlemeciye gönderiyor, kiminde iyi bir parça bulmak için elbise yığınlarının içine dalmak gerekiyor. İşte Türkiye’nin ikinci el giysi satan en iyi 10 mağazası.

EN İYİ 10

1. Portobella - İstanbul

2. Avantgardeast - İstanbul

3. Roxy - İstanbul

4. Ve Saire - İstanbul

5. Küf - İzmir

6. Pala - İstanbul

7. Kahve 6 - İstanbul

8. Berna - İstanbul

9. Eskici - İstanbul

10. Herşey 2. El - İstanbul

PORTOBELLA

Cahide Sonku’nun kıyafeti seyirlik


Cihangir’deki dükkanın sahibi Macide Karaali. Güzel liman anlamına gelen Portobella’da ikinci el dönemsel kıyafetleri bulmak mümkün. 1930, 40 ve 60’lı yıllara ait bu giysiler, özellikle yurtdışından büyük talep görüyor. Cahide Sonku’nun kıyafeti, dükkanda görebileceğiniz nadide parçalardan biri. Ama satılık değil. Avrupa, Amerika, Uzakdoğu ve Afrika’dan getirilen giysiler, özellikle Türk film yapımcılarının ve reklamcıların gözdesi. Onarım ve kuru temizlemeden geçirilen kıyafetler, çeşitli şekillerde kiralanabiliyor. Günlük kiralar 20-100 milyon lira arasında. 1930’lara ait kıyafetler 150-500 milyon lira arasında fiyatlarla satılıyor. Portobella’da Gucci ve Armani gibi ünlü markalara ait tasarımları ve eski el işi yatak örtülerini de bulabilirsiniz. Gucci marka bir kıyafetin fiyatı 200 milyon lira. Adres: Cihangir Caddesi No: 29 Beyoğlu, İstanbul. Tel: 0212-245 11 68.

AVANTGARDEAST

60’lı ve 70’li yılların giysileri


Avantgardeast’ın sahibi Feyzullah ve Yalçın Avcı. Öncü anlamına gelen Avantgardeast’te toplam 2 bin parça ikinci el kıyafet bulunuyor. Fransa, New York ve Paris’ten gelen kıyafetlerde, ağırlıklı olarak 60 ve 70’lerin modası hakim. Mağazada fiyatlar 10-35 milyon lira arasında değişiyor. Pantolon ve tişört, ağırlıklı olarak bulunan ürünler. Giysiler bakımdan geçtikten sonra satışa çıkıyor. İzel, Cemil İpekçi ve İzzet Çapa mekandan alışveriş yapan ünlülerden. Adres: İstiklal Caddesi 230/12 Galatasaray İş Hanı Beyoğlu, İstanbul Tel: 0212-245 15 97.

ROXY

Ünlülerin uğrak yeri


Aznavur Pasajı’nın içinde yer alan Roxy’de, 100 e yakın 2. el parça kıyafet bulunuyor. Dükkanın sahibi Hakan Kılıç. Hollanda, Almanya, Danimarka ve İngiltere’den gelen kıyafetler ağırlıklı olarak 60’lı ve 70’li yıllara ait. Elbiseler ve Pantolonlar 25-65 milyon arası fiyatlarla satılırken, gömleklerin fiyatı fiks 25 milyon fiyatlarla satılıyor. Giysiler yurtdışından gelir gelmez kuru temizlemeye gönderiliyor. 2. el kıyafetler, dizi ve reklamlara fiyatının üçte birine kiraya veriliyor. Sihirli Annem ve son dönemde oynayan Ariel reklamı bunlardan biri. Roxy’den alışveriş yapan ünlüler arasında Teoman, Nez, Sibel Tüzün ve Deniz Arcak bulunuyor. 2. el giysiler arasında Levis 501 gözümüze çarpanlardan. Diğer giysilerde marka olarak hangi ülkeden geldikleri yazıyor. Adres: İstiklal Caddesi, Aznavur Pasajı No: 11, Beyoğlu, İstanbul Tel: 0212-244 33 63.

VE SAİRE

Mankenlerin eskileri burada


Feneryolu’nda bulunan Ve Saire Butik’in sahibi Şahika Takla. Sezon ürünlerinin yanı sıra ikinci el giysiler de satılıyor. Takla, dükkanı için ‘İyi giyinmek isteyen, ama fazla para vermek istemeyenler tercih ediyor’ diyor. Avrupa ve Amerika’dan gelen kıyafetlerin bazıları bir kereliğine kullanılmış. Aralarında mankenlerin podyumda giydikleri tasarımlar da var. Mağazadaki en pahalı elbise, 450 milyon liraya satılan Chanel takım. Markalı kıyafetler genelde 50-200 milyon lira arasında değişiyor. Channel, Armani ve Gucci’yi Ve Saire’de çok ucuza bulabilirsiniz. Yeni kıyafetler beyaz etiketle, ikinci el kıyafetler sarı etiketle belirtiliyor. İkinci el olanlar sergilenmeye başlamadan önce bakım ve onarımdan geçiyor. Adres: Doktor Faruk Ayanoğlu Caddesi, Harika Sokak, No: 31 Kalamış, İstanbul. Tel: 0216-338 35 40.

KÜF

İzmir’in tek ikinci el mağazası


Alev Ozansay’un iki yıl önce Alsancak Bornova Sokağı’nda açtığı Küf, İzmir’de tek. Vitrini ünlü markaların tasarımları süslüyor. İkinci şubesi de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde açıldı. İzmir sosyetesinin uğrak yerlerinden biri. Escada, Armani, Vercase, Ferre, Donna Karan, Vakko, Beymen, Mango, Zara’nın ikinci el giysi, çanta, ayakkabı ve aksesuvarlarını bulmak mümkün. Sezonda 1 milyar 200 milyona satılan bir paltoyu 100, Levi’s 501 jean pantalonu ise 20 milyon liraya almanız mümkün. Beş bine yakın çeşit bulunuyor. Küf’e her gün yeni mal geliyor. Adres: 1469 Sokak No: 6 Alsancak - İzmir. 0-232-465 15 18.

PALA

Ne bulacağınız belli olmaz


Eminönü’de bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin karşısındaki Çukurhan’ın ikinci katında hizmet veriyor. Konuşmaktan ve konuşulmaktan hoşlanmayan sahibi fotoğraf çekmemize izin vermedi. İkinci el giysilerin yanı sıra her türlü eski eşya var. Kıyafetlerin bir bölümü açıkta yer alan askılarda dururken, bir kısmı da üst kattaki odaların içinde yığılı. Eski bir yapı olduğundan ürünler nemden biraz etkilenmiş. Ancak keskin gözlere sahipseniz aralarında muhteşem parçalara rastlayabilirsiniz. Eski askeri kıyafetlerden hoşlanıyorsanız, Pala’da bolca mevcut. Takım halinde 200 milyon liraya satılıyorlar. Fiyatlar giysinin kondisyonuna göre değişiyor. Mantolar, deri ceketler, kadın ve erkek gömlekleri, şapkalar ve kemerler bulmak mümkün. Adres: Rüstem Paşa Mahkeme Sokak. Küçük Çukurhan Eminönü, İstanbul. Tel: 0212-526 08 26.

KAHVE 6

Kıyafetler kadar, kafesi de meşhur 


Cihangir’de sanatçıların sıklıkla uğradığı Kahve 6’da, 60’lı ve 70’li yıllara ait ikinci el kıyafetler satılıyor. Mekanın işletmecisi Hülya Özsoylu. İçinde bir de kafesi var. Kahve 6’da satılan ikinci el giysilerin sayısı 200 civarında. Bu kıyafetler film şirketlerince de kiralanıp, satın alınıyor. En son Alacakaranlık adlı dizide izlediğimiz Sezen Aksu’nun kıyafeti, Kahve 6’dan satın alınmış. Film şirketleri için 2 günlük kiralar, 20-30 milyon arasında değişiyor. Markalı ikinci el kıyafetler, meraklıları tarafından aynı gün içinde satın alınıyor. Kıyafetler temizlendikten sonra satışa çıkarılıyor. 70’li yıllara ait bir kokteyl elbisesinin fiyatı 70-100 milyon arasında değişiyor. Adres: Anahtar Sokak No: 15 Cihangir, İstanbul

Tel: 0212-293 08 49

BERNA

Ünlü markalar bir arada


Ağırlıklı olarak ünlü markalara ait kıyafetler satılıyor. Berna’da, giysi, ayakkabı, çanta ve aksesuvar olmak üzere toplam beş bin parça var. Sahibi Berna Karayalçın. Amerika, İngiltere, İtalya ve Fransa’dan getirilen giysiler arasında hiç taklit ürün yok. Gucci, Versace, Moscino ve Lacoste markalı ürünleri çok ucuza bulabilirsiniz. Sezonda 1 milyara satılan Gucci markalı bir ürün, Berna’da 150 milyona kadar düşebiliyor. Bu kadar çok markayı nasıl topluyorsunuz diye sorduğumuzda, ‘Geniş bir çevremiz var’ diyorlar. Genellikle çok az kullanılmış olan kıyafetler haftalık olarak değişiyor. İyi bir marka yakalamak istiyorsanız, her gün takip etmek şart. Çünkü tek tek gelen ürünler, hemen satılabiliyor. Adres: Dersane Sokak No:10 Harbiye, İstanbul Tel: 0212-246 11 51.

ESKİCİ

Her şey önce tamirden geçiyor


Aznavur Pasajı’nın içindeki Eskici’de yaklaşık 300 parça kıyafet var. Pek popüler olan deri, süet ve kadife ceketlerin yanında, yazlık olarak 70’lerin tarzını yansıtan gömlekler de gelmiş. Dokuz senelik mağazada ayakkabı yok. Eskici’de ikinci elini bulabileceğiniz markalar arasında Harley Davidson, Camel, Levi’s ve Naf Naf bulunuyor. Kıyafetler ikinci el eşya toplayan toptancılardan geliyor. Malların yarısı da yurtdışından getiriliyor. Eskici’nin sahibi Güven Engin. Burada satılan tüm kıyafetler tamirden, gerekenler boyadan geçiyor. Tatlı Hayat dizisi için Haluk Bilginer’e sık sık kıyafet kiralıyorlar. Şu anda satılan malların fiyatları 30 ile 70 milyon lira arasında. Yeni gelen desenli gömleklerse 10-20 milyona satılıyor. Adres: İstiklal Caddesi, Aznavur Pasajı Beyoğlu, İstanbul. Tel: 0212-252 55 91

HERŞEY 2. EL

Dört ay önce açıldı


Kadıköy’de dört ay önce açılan Herşey 2. El’de, ağırlıklı olarak günümüz kıyafetleri satılıyor. Genellikle çevreden gelip geçenlerin bıraktıkları bu kıyafetler arasında iyi durumda olanları bulmak mümkün. Sadece kıyafet değil eski eşyalar da var. Raflarda Vakko etiketli ürünler görmek mümkün. Pantolon ve gömlekleri 5-10 milyon lirası arası fiyatlarla Herşey 2. El’de bulabilirsiniz. Dükkanda satılan en pahalı giysiler, 40 milyona satılan erkek takımları. Gerekli görüldüğü takdirde, getirilen giysiler bakımdan geçiyor. Dönem kıyafetleri arasında, uzun yakalı gömlekler ve İspanyol paçalı pantolonlar var. Adres: Sarraf Ali Sokak No: 8 Kadıköy-Tel: 0216 346 95 21



Kaynak: Kelebek

16 yorum:

  1. Süper bir yazı! Ben de böyle yerlere bayılıyorum bazen çok değişik şeyler bulabiliyorsun :)

    YanıtlaSil
  2. Aicha! ankara bu konuda çok kıt, ama ilk istanbul seyahatimde en az iki tanesine ugramak niyetindeyim ;)

    YanıtlaSil
  3. aaa ellerine sağlık süper post olmuş işime yarayan şeyler bulabilirim belkim :) mucx

    YanıtlaSil
  4. Rococoshcum kuzum benim yerime de bişiler alırsın diimi -.- öperim

    YanıtlaSil
  5. minik, ankaraya acalım mı bir ikinci el dükkanı?
    hmmm?

    tutar mı?

    YanıtlaSil
  6. ozgur hem de nasıl tutar var yaaa, ben daimi müşterisi olabilirim en başta. ama güzel parçalar olcak. ankaramızda meraklısı çok da aslında, kaynak yok işte. olsa..

    YanıtlaSil
  7. İkinci el mağazaları hala yurtdışındakiler gibi değil. Değerinde alınmıyor, değerinde satılmıyor. Yazıda verilen telefonların çoğuna ulaşımıyorsunuz. Hatta biri faal bile değil dükkanı kapatmış. Yazı zaten eski bir yazı. Tükiye'de böyle dükkanların ayakta kalbilmesi için kanunen tanınan, kanunca isimlendirilen bir yapısının olması lazım. Şu anda asıl bu yapıya sahip olan ikinci el siteleri var. Onlar da dükkanlar gibi olmuyor. Aslında yurtdışında bir de pazarlar olurdu. Keşke Türkiye'de böyle bir şey yapılsa...

    YanıtlaSil
  8. adsız, dogru söylüyorsun yurtdısındakiler gibi kesinlikle olamaz. fakat böyle düsünmemek ve gidip yerinde görmek lazım. bu yazı geçen seneye ait, ben de zaten arşivden aldığımı belirtmiştim. ama bu dükkanların coğu yerinde duruyordur.

    YanıtlaSil
  9. ikinci elin bile cogu magazaları hep istanbul
    ankarada olanlar da pek iç acıcı değil
    carnaby vardı o da misyonu nu mu değiştirdi ne
    hiç bi sey alamaz oldum

    YanıtlaSil
  10. bugün kadıköy'e uğrayacağım. her şey 2. ele bakacağım yorumlarımı paylaşırım..

    YanıtlaSil
  11. Tamamı marka erkek giyim eşyalarımı tamamını elden çıkartıyorm, sanırım burası çoğunlukla bayanların giyim alım satım yaptığı bir forum ancak başkada bir yer bulamadım,, birbirimize yardımcı olursak süper olur tskler mailim serbaybasoglu_06@hotmail.com


    (Ankara)

    YanıtlaSil
  12. Elimde %100 orjinal 40-42 beden 3-4 kere giyilmiş vizon kurk bulunmakta nasil satabilirim

    YanıtlaSil
  13. Size ait olmayan bir yazıyı kaynak belirtmeden kendi gönderiniz gibi paylaşmanız yanlış. Bu yazı Hürriyet gazetesinden alınmıştır. Herkes yazının güzelliğinden bahsetmiş o yüzden belirtmek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke yazıyı iyi okusaymışsınız, o zaman fark ederdiniz 2. cümlemde "kelebek arşivinden bulduğum" açıklamasını yaptığımı;) hafiyeliginizi kendinize saklayın lütfen.

      Sil
  14. Merhaba.Çok değerli bir hakiki kürküm var.Yaklaşık 35 yıllık.Özel dikim bir manto.Ankara da kürkü sayabileceğimiz bir yer arıyorum.Yardımcı olabilecek birisi var mı?sanem_yn@hotmail.com

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^