2012/10/23

Gülün bakiyim



Çocukken herkesin kardeşiyle yada arkadaşıyla gülme krizine girdiği, bu krizlerin ebeveynleri delirttiği, en olmadık anlarda ortaya çıkan ve özellikle de yasak olduğu bilindiği durumlarda volümü yükselen bu gülme krizlerinin bizi ne zor durumlara soktuğu olmuştur. Hayır hayır hiç kıvırmayın, biliyorum hepiniz güldünüz bi şekilde, babanızın kafasındaki iplik parçasına yada süt içerken dilinizin yanmasına yada incir yedikten sonra yapış yapış olan ellerinizi birbirinizin yüzüne sürmelerinize. Yani mutlaka abuk subuk şeyleriniz oldu sizin de gülmek için.
Kız kısmısı gülmez,
ayyyy çok güldük bugün, başımıza bişey gelmese bari,
şşşşş herkes bize bakıyo az sessiz gülsene yeeaaa
gibi saçma sapanlıkların etrafımızı sardığı bi dünyada büyümemize rağmen biz ota boka herşeye gülmeye devam ettik.
Ama ne zamanki büyüdük, zamanında bize çok kikirdediğimizde çimdik atan insanlara döndük. Mahalle baskısı diye bişey öğrendik. Sesli gülmek ayıp oldu, hele bide diş göstererek gülüyosan yollu bile olabilirsin, durum o kadar vahim yani!

Elin budisti kalkıp tedavi amaçlı gülme meditasyonları yapar, gülmenin bi yaşam biçimi haline gelmesi için adamlar orda kıçlarını yırtar,
biz hala bugün çok güldük, kesin bişey olcak derdindeyiz..
Halbuki gülünce serotonin salgılarız. Yani bir dakikalık kahkaha = on dakika kürek çekmek
Gülerken ortaya çıkan endorfinlerin romatizma, kas spazmı gibi ağrıları hafiflettiği de bilimsel olarak kanıtlanmış.
Solunum sistemimiz güçleniyo ve vücudumuza daha fazla oksijen giriyo. Tabi bunun için gerine gerine gülmek lazım. Eliyle ağzını kapatıp kıs kıs gülenleri almıyoruz bu gruba. Onları, katıla katıla gülme seanslarına yolluyoruz budistlerin yanına. Adamlar her gün elele tutuşup önce az sesli gülerek başlıyolar tedavi dedikleri bu seansa, sonra ses giderek artıyo ve herkes yerlere yatarak gülmeye başlıyo. 
E zaten kahkaha bulaşıcı bişeydir. Hiç gülesi olmayan adamın bile gülesi gelir yanında birisi katılarak gülerken:)

















  




Demekki neymiş,
yok gülünce gözlerimin kenarı buruşuyo,
yok ben çok çirkin oluyorum,
aman yanaklarım sarkıyo bilmem ne gibi bahanelerle, hali hazırda ağzımıza kadar gelmiş kahkahayı geri göndermiyomuşuz. Basıyomuşuz en seslisinden. 
Tabi herkes kahkaha atamayabiliyo, misal ben. Şebelek gibi sürekli gülen bi suratım olmasına rağmen malesefki bi Sebahat abla kahkahasına sahip değilim. Onun yerine ııhıhıhıh, kihkihkih gibi kendi çapımda gülüşlerim var. Olsun o da yetiyo bana. Neticede karın kası yapıyo mu? yapıyo, mutlu oluyo muyum? oluyorum. Gerisi tırt!

Öperim hepinizi bayram şekerlerim benim. 
Bu bayram bol gülmeli komikli şakalı olsun herkese. Yüzünüz kırış kırış olsun, o derece :)

Çok önemli bi dipnot: Gülmek gibi gülümsemek de işe yarıyo, onu da yapabilirsiniz. Ben gülemiyorum diyenler bide gülümsemeyi denesin, sonuçları paylaşsın benle:P

Sweat: Energie
Jean: Mango (Ben yırttım her yerini:P)
Ayakkabı: Yargıcı
Gözlük: Marc By Marc Jacobs
Saat: Emporio Armani

36 yorum:

  1. ne güzel kareler bunlar... O değilde sen nasıl öyle dimdik zıpladın ??? Ben oranın şokundayım :)))
    Süper fotolar, çok enerjikkk ;)

    YanıtlaSil
  2. ahahahhaha..bu da kabul mü miniğimm??? :)))
    ya bi de ben gülünce evet,o yaşlı nineler gibi kırış kırış oluyorum,32 dişim görünüyor hatta bademciğim..ahahahah olur olmadık yerlerde krize girmeler mi dedin,işte burdayım! :) hatta çok ciddi toplantıda bile krize girip,toplantıdan atılmışlığım vardır,evet doğrudur :))
    sweatin şahaneymiş,pozların çok şükelaymış,zıplamaların en birincisiymişsin,ben de seni yermişiiimmm :)
    kahkahadan karnına ağrılar girdiği,altına etme derecesine geldiğin bi bayram dilerim miniğim,mutlu bayramlar <333

    YanıtlaSil
  3. Şu an gülüyorun sanırsam :) tam yimeliksin minikkuş!

    YanıtlaSil
  4. Fotolar süper.10 numara bir insansın iyi ki varsın.

    YanıtlaSil
  5. Küçükken sıra arkadaşımla o kadar çok gülüyorduk ki hoca bizi ayırmıştı, başka sıralarda oturuyorduk.Neye gülüyorduk onu hatırlamasam da muhakkak gülecek bir şey buluyorduk. Evet evet gülmek güzel :)

    Bir de sweatshirt ayrı güzel sen ayrı güzel fotoğraflar ayrı güzel !! <3


    http://lifetoastylized.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. yani şimdi bu yazıyı okuyup gülümsememek elde mi kuşum??

    ayrıca nası da güzel sonbahar pozlarıdır onlar öyle. pek yakışmışsın valla fona! ayrıca negzel gülmüşsün kız sen öyle, mihirimihirimihiri diye :) yirin!!

    YanıtlaSil
  7. Sweat süper, fotoğraflar her zamanki gibi çok başarılı!!

    YanıtlaSil
  8. simdi gecen gun soyle oldu : Bizim Italyan cool abimiz geldi kizdigi bir musteri hakkinda konusurken ani ve hizli bir sekilde BOK diye bagirdi.. (adam fuck gibi bisey dusundu sanirsak) ve biz koptuk ! Toplanti da patron ayri biz ayri.. uff ya hala guluyoruz konusunca.. :))) Bir de oyle bir annenin cocuguyum ki kahkahalari unludur.. Onu kahkahalari ile anarlar.. kapi gicirtisinda da oynar bu cins anneler bilirsin.. Ben de ucundan almisim iste durmadan gulerim, gulumserim.. Hicte bakmam burusuk kirisik olayina.. Boyle daha genc kaldigim kesin !

    seni severim ! DIY kotunu da cok severim ! Ne gusel olmus ben de yapicimmm bi deneme :))) Ve de sahane cekimler yine yine yine !! Erman'a selam sevgi sana da iyi bayramlar opucugu seker otesi tatli arkadasim benim !

    YanıtlaSil
  9. gülen bebe suratını sevdiğim <3
    iyi bayramlar, öpücükler, kahkahalar sana kucak dolusuu!

    YanıtlaSil
  10. son bahar sana çok yakışmış sevgili minikkuş :) bence kahkaha atmayı beceremiyorsak bile gülümsemeyi becerebilmeliyiz kesinlikle, kaz ayakları'mız olsun ama bizim olsun :) sana da bol el öpmeli bir bayram dilerim ^.^

    YanıtlaSil
  11. benim kuzenimle vardı öle gülme krizlerimiz küçükken :) dedem rahmetli kızardı bize gülmeyin öyle tente örün tente derdi. ( dantel yani) Herzamanki gibi kıyıda köşe de kalmış dile getirilmeyen veya unutulma yüz tutmuş anıları canlandırdın Minikkuş :) Zaten senin yazılarının en çok bu kısmını seviyorum.
    Kotunu kesmişsin ne de güzel olmuş :) Daha makbul olmuştur. şahsen benimki öyle oldu :) Sweatshirt'ünü çok sevdim. İlk foto resmen Bridget Jones filminden bir kare gibi :)

    YanıtlaSil
  12. Eevet yaaa gulmek kadar guzel bisey warmi :))) bence yok - hadiii ambiyansi olusturalim eller birlessin, kahkahalar yukselsin :DDD

    Sweat'e ve ayakkabilara bayildim :DDD Opuyorum kocaman :))) xxx

    YanıtlaSil
  13. Bu fotoğraflarda saç rengin ne kadar güzel çıkmış kuşum aralarda güneş ışıltısı var gibi ^*^

    YanıtlaSil
  14. ay ben acayip fazla gülerim herşeye gülerim bebekken çok ağlardım sonra ters etki yapmış belli ki. hatta 25 olmama rağmen iki kaş aram ve kaz ayağı deyu tabir edilen yerler kırış ve buruş bir halde :D o yüzden denemiştir senin dediğin gibi gülünüz efenim :D ps: sweatin bi harika...

    YanıtlaSil
  15. fine pics; DD


    www.live-style20.blogspot.com/


    new new post

    YanıtlaSil
  16. Hahaha bayılıyorum şu yazdıklarına yaa hatta yazı bittiğinde bi sabahat abla kahkamı basmadım da değil senin için gelsin o kahkaha ozaman :p Şu olur olmadık yerde gülme meselesine gelecek olursak eğer ben en çok cenazelerde ve en sinirli öğretmenimin dersinde bastığım sessiz yada sesli kahkahalarımla meşhurumdur şimdi okuyan ne kadar manyak olduğumu düşünebilir ama sebebini bende henüz çözemedim :)) Ergenlik dönemlerimde dişlerimin aslında bana nasıl bir karakter kattığının farkına varmayarak hep ağzımı kapatır basardım kahkahalarımı ama şimdi 32 dişimi göstererek gülüyorum tabiri caizse :p Fotoğraflar falan bahane sen şahane ama kocişine de benden kocaman bi pekiyi :p Öptüm bebeğim çok güzel bayramlar diliyorum sana <333

    YanıtlaSil
  17. Sen çok güzel gülen bişiysin minikkuş:) İnsana enerji veriyor iyi hissettiriyorsun, dilerim ki sana da bu hisleri verebilecek, seni böyle ağız dolusu güldürecek insanlar olsun çevrende!! Seni seviyoruzzz:))

    YanıtlaSil
  18. pantalonu nasıl yırtıysun kuşum anlatır mısın bi

    YanıtlaSil
  19. instagram da da dedigim gibi bu kombin favorilerimden !!! *.*
    aynen bu sekilde bastan asagi bende giyebilirim üzerindekileri hele o kazagina bayildimmm!!
    ve biliyosun o ayakkabilari yargicidan almadigima SEN beni pisman ettin :D
    ama olsun sende görmekte güzel..
    harikasin iste !!
    o enerjin her bir karenden sizip bu postu okuyanlara
    yansiyodur bundan eminim !!
    bide hep gülelim.. türkiyede bu yaz metrodayken kuzenim bise söyledi bende sesli gülmüsüm herhalde.. birden sustu noldu dedim herkes bize bakiyo cok sesli güldün dedi :D
    bende sasirdim her zaman nasil gülüyosam öyle güldüm.. gülmek ayip mi allah allah..
    ben umursamadim gülmeye devam ettim :D
    oh icimi döktüm.. kocaman mucuksssssss

    YanıtlaSil
  20. Her yazında içim açılıyor, bu yazın da çok güzel, resimler zaten harika, aykkabıya da bayıldım bu arada.
    Biz de kıkır kıkır kıkırdardık küçükken, bir arkadaşım gülmekten altına bile işemişti. Tabi sonra saatlerce de ona gülmüştük. Aaah aaah. Ben de senin gibi kahkaha atamayanlardanım. Hatta bazen oldukça sıkışık buluyorum gülüşümü. Eskiden de mi böyleydi yoksa sonradan mı oldu bilemiyorum. Ama bu yazıyla birlikte daha çok gülmeye çalışacağım =)

    YanıtlaSil
  21. Minikkuşum bensenin blogunu uzun yazılarından dolayı daha çok seviyorum sanırsam:)O kadar güzel anlatmışsın ki biz de hastalarımızla ilgilenirken en önemli tedavinin gülümseyen bir yüzle başladığına inanıyoruz:) Yaşasın gülümsemeyi bilen insanlar:)

    YanıtlaSil
  22. cok guzel gercekten harika bi cekim olmus:)

    Anna Dello Russo at H&M hediyesi icin bloga beklerim!:

    http://www.ecemakar.com/2012/10/giveaway-anna-dello-russo-at-h.html

    YanıtlaSil
  23. Minikkus, bayildim bu resimlere, harika bir sonhabar postu yapmissin, sanirim bu ayakkabilari giydigin son postta yazmistin bu ayakkabilarla sonbahar yapraklari ustunde blogger pozlari vericem gibi birsey, iste super olmus, bu ayakkabilarini cok begeniyorum, zipladigin, guldugun, gulumsedigin, saclarla yapraklarin kaynastigi yatay pozlar, hepsine bayildim. Soyle katila katila bir gulmek istedim, keske hergun olsa, yada haftada bir, ama hani yanaklarin agrir, karin kaslarin agrir ya, gozunden gelen yaslari tutamazsin, yeter artik dersin, oyle istiyorum, insan acayip iyi hissediyor. Hani mesela Cem Yilmaz sovlarindaki gibi, gunde 5 dakika oyle gulsek super olurdu : )

    YanıtlaSil
  24. oncelıkle gulme ve kahkaha evrelerım vardı benım yasımla buyudu serpıllestı ve son olarak kı hanım hanımcık gulusun yerını aldı neydı o nefessız hıhhhhyk hıııhhhyk dıye sesler sonra nefessız kalmıs kurbaga gıbı cıyklamam neysekı sımdı ayı yogıdekı kotu karekterdekı kopek gıbı guluyorum gelıstı dedıysem bu kadar oldu eeee malzeme ortada absruk bsı bekleyemezsın bu resımlerını cok severken erman beycıgımızın ellerınden operım senı bukadar guzel cekmesınkı

    YanıtlaSil
  25. Acayıp kahkahalar attım hala sesimi kısmıyorum nerede olursam içimden geldığı gıbı koyverıyorum valla ohhhh! Serotonin olayına ben takılıyorum :)) Bide es geçmeyeceğim sweat ve ayakkabıya bayıldım!
    Bana da beklerim ;)

    YanıtlaSil
  26. cokk guzelsin, ayakkabilara vuruldum!!!
    takibindeyimm :)
    belleeamie.blogspot.co.uk

    YanıtlaSil
  27. gülmek gibisi var mı yaa özellikle içten kocaman nasıl göründüğünü umursamadan..
    dipnot: ayakkabılarına bayıldım ;)

    YanıtlaSil
  28. Bakiniz yorum yaptim sabdigim bir post daha, hatta icerik soyleydi ben de ozgunun energie sweatlerine sariyorum , kadin icin uretmemesi be kotu:( miss60 de cok feminen.. Gibi seyler..

    YanıtlaSil
  29. bu şirin kız çocuğu da kim??!! etsiz poposuna bi çimdik atasım geldi yahu! :D
    cidden çok cici bir kombin olmuş bu, çok yakıştırdım sana bu tarzı da.. uzun zamandır postlarına bu kadar çok kare koyduğunu görmemiştim ama hiç bir kareye kıyamaman normal çünkü ben de çok keyifle baktım hepsine (hatta dönüp iki kez baktım! :)))
    öpüyorum ve sarılıyorum kocaman! <333

    YanıtlaSil
  30. Ayyy daha buğün okuduğum cümleyi baylaşmak istiyorum: "Kahkahadan daha iyi ilaç yoktur." Gladyatör filminden pek bildiğimiz Marcus Aurelius'un özel doktorunun hikayesinin alıntısından alıntı (KKYB, 2nci kitap, s.191)

    Haaa konuya hemen adapte oldum gördüğün gibi :D ve fekat bunu böyle yazıp da "lütfen gülen" pozlardan ziyade "gülmekten yerlere yatan" pozlar bekler idim ben bu başlık altında. Onu da diyim saaağa :D

    Yevrum, senin her hâlin güzel, onu bil :D
    Öperim ki
    NOT: Bundan sonra dizlerim ağrıyınca kahkahalarla gülmeyi deneyeceğim ki kahkaham meşhurdur benim Öyle bayaaaa bildiğin şen şakrak kahkahasıı :D

    YanıtlaSil
  31. canımmmmmmmm gulmeyı cok severım zaten hep gulerımde ama gulme yuzunden dersten atılmısmdr dogru :)) spordada atıldım dersten ..yoga yapamadım bu yuzden aklıma hep kamıl recep ıvedık geldı guldum cıktım guldum ters bakıslara maruz kaldım heh dedım bırak yogayı gec stebe atla zıpla...kırısıyım ne olcak ılerde duzelırız yıhyıhyıh..Bu arada ermencan cosmus yıne ay allahım ya bak bak doyamadım ama olmaz kı canım masallah sıze ve sana guzeller guzelım

    YanıtlaSil
  32. merhaba minikkuş geçen hafta nişanladım ve foto çekimlerimi hiç doğal olmadı.. bu özel günümü senin sayende tekrar yaşamak istiyorum. inşallah şansım yaver gider :D senin sayende ölümsüzleşir anılarımız :)

    YanıtlaSil
  33. ayakkabılar çok maskülen bayıldım :)

    YanıtlaSil
  34. Sonbahar en güzel sizin oraya geliyor kabul! :) peki senin o bir şirinlik muskası, bir seksi cool kadın hallerine ne demeli kuşum :) her poz ayrı özenli editorial çekim tadında seçmeye kaltım bin pişman oldum her biri ayrı güzel al dergiye bas o kadar! :) ama ille seçmem gerekirse (neden gerekiyorsa haha) kocaman güldüğün sondan bir önceki kareyi bir de havalara uçup papilerini gösterdiğin kareyi seçiyorum, müthişsin bebeğim ;))

    YanıtlaSil
  35. her tavrın ,her halin bi başka güzel ...insanın eşinin bu işi severek yapması büyük lüks biliyorsun dimi? bu arada saçlarına galiba balyajlar atılmış,fena olmuş,ışıl ışıl olmuş,çoook yakısmış...,

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^