2012/07/04

Gökte ararken yerde bulmak gibi.




Hani bazen bişeyini kaybedersin, ara tara tırım tırıs yok, bulamazsın hiçbir yerde. 
"Ya ben bunu buraya koymuştum, adım gibi eminim. Mümkün değil başka bi yerde olamaz."
Olamaz tabi.
Aradığın şey eğerki güneş gözlüğüyse genelde kafanın tepesinde duruyodur ve sen mal gibi saatlerce ararsın onu. 
Yada dizi reklama girdi diye başka kanal açmışsındır. Sonra gel zaman git zaman dizi başlar, sen tekrar o kanalı açmak istersin. Ama bi saniye! Kumanda sanki yer yarılmış da içine girmiş. Aman allahım o ne büyük kabustur. Sen üstüne oturduğun yada koltuk minderinin kenarına sıkışmış olan kumandayı ararken kimbilir Fatmagül'e kaç kişi daha tecavüz etmiştir, Hürrem kaç çocuk daha doğurmuştur..

Sabah apar topar evden çıkarken son dakkada araba anahtarını arama sendromu vardır bide. İşte biz genelde o anahtarı bulmaya çalışırken hep içimizden "ulan şu anahtarı da keşke çaldırarak bulabilsek telefon gibi. Ne yani o kadar şey yapıyolar da bi anahtara alarm idüğü mü koyamayacaklar. Bence kesin yapılır böyle bişiy." şeklinde dahiyane fikirler üretir, hatta kendi çapımızda bu ürünün patentini bile alırız. Ne paralar kazanırız falan filan.





Benim girizgahlar niyeyse hep böyle uzun oluyo bu aralar. Bi türlü esas anlatcağım konuya giremiyorum. Heycanı arttırmak için mi yoksa konuşmayı çok sevdiğim için mi - ki bu ikinci kısmın ağır basıyo olması kuvvetle muhtemel, nedendir bilmiyorum.
Hani bi söz vardır. Allah sevdiği kuluna eşeğini önce kaybettirir, sonra buldururmuş. Benimki de o hesap, aşırı sevildiğimden olsa gerek, sürekli bişeyler kaybeder, mütemadiyen onları arar, sonra da en alakasız yerlerde bulurum o aradığım her neyse. Sanki kaybettirip bulma gibi değil de daha ziyade şeytan aldı götürdü, sonra satamayınca geri getirdi gibi bi durum.


Sonuç olarak kaybedince değerini daha iyi anlıyosun. Sen bi yandan "hey gidi ben onla neler yapardım neler, az işime yaramıyodu" diye saçlarını yolarken, iç sesin hala arka planda "bence artık herşeye alarm koyulmalı, çaldırınca nerde olduğu anlaşılmalı" diye patentsel girişimler peşinde koşmaktadır.

Bikaç gün önce tam da böyle bir kaybetmeler, sonradan bulmalar ve pişman olup değerini anlamalar durumu yaşadım.







Ankara-Samsun otobüsünde, arka koltuktaki türkücü amcanın telefon konuşmaları eşliğinde yolculuğumu yaparken Erman aradı.
Püre evde yok! dedi.
Ben herzamanki sakinliğimle,normalde sakin değilimdir ama pürenin saklambaç canavarı olduğunu bildiğim için kafam rahat tabi: "Kesin bi deliğe girmiş, senin onu bulmanı bekliyodur" dedim. Aradan yarım saat geçti, Erman yine aradı:
"Püre evde yoook!" Bu kez biraz daha değişik ve hem sinirli hem aglamaklı bi sesle, 13. kattan aşağı düşme ihtimalini düşünüp balkondan aşağı bile bakmış bir tavırla konuşuyodu.
Bu arada benim dolabımda püreyi ararken, aylardır kayıp olan ve başka birinin yolda alıp götürdüğünü düşündüğüm, alanın gözünde paralansın dedirtecek kadar çok sevdiğim gözlüğümü bulmuştu. Tabi onun sevincini daha sonra doya doya yaşayacaktım nası olsa. Konumuz benim patates çuvalı tızımdı. Kayıptı. Evde olsa çoktan çıkardı bi yerlerden.
Bu sırada bizim otobüs giderek samsuna yaklaşıyo, telefonumun şarjı %5'ten gıdım gıdım azalıyodu. İşte bu kısımda herzaman yanımda taşıdığım ve acil durumlarda telefonu şarj etmek için bile kullandığım laptopumun kıymetini daha iyi anladım. Ona daha fazla değer vermem gerektiğini, klavyesini temiz tutup, tuşlarını hunharca kullanmamam gerektiğini anladım. Ama konumuz bu değildi. Tızım hala dışarda bi yerlerdeydi. Komşular apartmanın içinde kediye benzer bişeyin gezdiğini söylemişti güvenliğe. 
Arka planda hala çalışmakta olan bilinçaltı, "acaba kedilerde nasıl bi alarm sistemi yapılabilir, çaldırarak yerlerini tespit edebileceğimiz bi altyapıyı kurmak çok mu zordur" gibi aşırı doz heyecan ve üzüntüden dolayı saçma sapan fikirler üretmekte uzay olma yolunda ilerliyodu.
Ağlamaktan japon balığına dönmüş gözlerle, bi yandan şarjımın bitmemesi için pil duası ederken, diğer yandan Erman'dan "buldum, işte burdaymış" haberi bekliyor, bi yandan da "ulan o gözlüğün benim pijamalarımın arasında ne işi vardı yaa" diye gözlüğün oraya nasıl girdiğini anlamaya çalışıyodum. Bu sırada bütün otobüs ahalisinin Püre için tek yürek olduğunu ve arkamdaki teyzenin bile onun bulunması için dua ettiğini söylememe gerek yok sanırım.
Şarjım tam %2deyken Erman aradı ve "Buldum tızı!" dedi. Tabi o buldum dedikten sonra püreyi 14. katın yangın merdiveninin tam ucundan aşağı indirip, sakinleştirip, eve götürdüğü 2,5 saatlik mücadelenin detayına girmiyorum bile.











 




Onlar ermiş muradına sevgili okur. Peki burdan hangi sonucu çıkarıyoruz?
Püre'ye aşırı bağlanmışız, onun başına bişey gelirse kafayı yiyebilirmişiz.
Gözlüğüm aslında evdeymiş ve meğersem pijama giydiğim zamanlar takıyomuşum ben onu, haberim yokmuş.
Sahip olduğumuz herşeyin kıymetini bilmek lazımmış.
Kaybolan anahtarlar ve tv kumandaları için alarm sistemi yapılmalıymış. Bu arada aranızda bu sistemi yapan biri olursa komisyonumu alırım bak onu söyliyim de sonra yok efendim şöyledir de böyledir olmasın.


Olduuuu o zaman. Çok açmışım arayı bak görüyo musun, resmen hamlamışım.


Elbise: H&M
Ayakkabı: Nine West
Gözlük: Marc By Marc Jacobs - evet o kaybolan gözlüğüm, hani şu pijamalarımın arasından çıkan! hala kafam takık, o gözlük oraya nasıl girdi??!?
Çanta: H&M (fındamın hediyesi   )
Kolye: Koton
Bileklikler: Aldo, kokoş kelebegimin hediyesi:)

33 yorum:

  1. anacım püre senınde dedıgın gıbı tam bır canavarmıs ....gecmısler olsun dıyorum evet bu hıkayeden cıkardıgımız sey oldukca fazla neymıs sevdıcegımızın kıymetını bılıyoruz degerını gıtmeden anlıyoruz falan fılan :) buarada resımlerıne yıne bayıldım ona degınecegm bı hare :)

    YanıtlaSil
  2. püre'nin kaybolmasına değil de sondaki değerlendirmeye güldüm tabisi.
    çünkü ben de dün geldi diye neredeyse göbek atacağım pasaportumu kaybettim korkusu yaşadım bugün. ağlayacak hale gelmişken iç çamaşırı çekmecemde bulmam nedir peki? nasıl girmiş, neden girmiş oraya? illuminati nin parmağı olabilir diyorum

    YanıtlaSil
  3. ben her şeyimi kaybetme potansiyeline sahip olup , kaybettiğim şeyin işe yaradığı durumda ortada olmamasıyla onu kaybettiğimi anlayan bi cisimim :)))) ara ki bulasın ne sinir harpleri geçiriirim o sıralarda :) fotoğraflar muhteşem ötesi hr zaman ki gibi ..

    YanıtlaSil
  4. Şimdi düşüp bayılacağım! Dur neyse düşmeyeyim de bu postuna bayıldığımı söyleyeyim önce. Hep böyle başak tarlalarında gün batımında çekilen fotoğrafları çok sevmiş olsa da ben de çeksem diye iç geçirmişimdir, bir de seni hem de kırmızı mükemmel ayakkabılarla öyle bir yerde görünce ya ne yapsaydım bayılmasaydım da? O gözlüğünün kaybolmasını ben de hatırlıyorum içimde yer etmiş gözlük kaybolması üzüntüsü, o yüzden aa deyip sevindim ^*^ Çok güzel olmus bu post bunu bil tamam? Öptümm

    YanıtlaSil
  5. geçmiş ossun püreye ve size =//
    bloğunu geç keşfetmiş biri olarak bi soru :)) fotoğraflardaki mekan neresi ? samsun mu ? eğer öyleyse sel için de geçmiş ossun öçöç
    http://detailsbyenda.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. ay feci bir hikaye dakikalar nasıl gecmiştir kimbilir:( neyseki mutlu son.. once fotoğraflara bakıp bolca gulen suratım dustu tabi hemen ama toparlayı guzel birşeyler yazmam da sart cunku fotolar yıkılıyor. valla ermanın ustune cok da gitmesek mi diycem baksana nasıl işler cıkarıyor azıcık da dinlensin , yeni fikirler inspirationlar için dimi ya sanatcı coccuk ne de olsa:)) ( twitırdaki çıkışmamı toparlıycam aklım sıra) ışık buğrday sen kolye valla pek dergi tadında. yalnız gozlugunu gorunce ayyyyy dedim benim gozluğume benzeyen. nekadr az takyor oysa ben muptelasıydum. (meğer kaybolmus ondanmıs) muptelasıydım diyorum çuku italya da deskte unutup geri donduğumde ucmustu:(( artık yok böhüüü böhüü.. sen bunu taktıkca gelir gari aklıma.. guzel anıları tabi;)

    YanıtlaSil
  7. resimler cok guzel cidden, sabahin erken saatlerinde mi cektiniz? püre'nin bulunmasina sevindim:)

    YanıtlaSil
  8. Taa Barselonalardan dayanamadım muhteşem olmuş fotoğraflar muhteşem <333
    Ermanın gözüne, deklanşöre basan eline, senin sevimli suratına sağlık minikcimm!

    YanıtlaSil
  9. neyse ki bulmuşsunuz :) fotoğraflar süper olmuş sen de çok şıksın :)

    YanıtlaSil
  10. aaa gözlük bulunmuş,süper!! :)
    her zaman sol tarafına koyduğu su bardağını sağ tarafına nasıl geçtiği konusunda hiç bir fikri olmayan bir insan evladı olup,soluna bakıp da suyu göremeyince kim aldı ya benim suyumu diye isyan çıkarabilen bir insanım sonucta,o sebeple yazdıklarını okurken çok eğlendim,kendimi buldum :)) anahtara alarm taktırıp da patentini alırsanız bana da bi güzellik yapar mısınız yeaa,ilk müşteriniz olabilirim :))
    Fotoğrafları çok sevdim,daha fazla gün batımı fotoğrafları plisss :))
    bi de senin o gülen suratını mıncırırsam görürsün bak :)
    kuzum bi de sana saçını böyle toplamak çok yakışıyor,yine bakmalara doyamadım :)
    Öper öper sarılır kaçarım <33

    YanıtlaSil
  11. tatlım yazılanları okumadım ama fotolara bittimm... :)

    YanıtlaSil
  12. Okurken hem guldum hem sonra icime bisi oturdu eyvahhhhh!!! Diyee, ole bi heyecanla yazmisinkiii sonuna kadar soluksuz okuyorum her seferinde :)) supersin bayildim pureyide cokkkk yirimmmmm tizini sevsinlerr :))

    YanıtlaSil
  13. Böylesine yalın bir elbiseyle, insan kendini ancak böyle çarpıcı hale gelebilir :) Tebrik ediyorum. Yine çok güzelsin. Ben özellikle fotoğraf çekmek için belirlemiş olduğun mekanlara inanamıyorum :) Şehir dışına mı çıkıyorsun. Yollara bayırlara mı vuruyorsun kendini :) tabi bu arada fotoğrafçın kim? Fevkaladenin fevkinde ;)

    YanıtlaSil
  14. takip ettiğim onlarca moda bloglarının arasında beni eğlendiren, okurken ya bu kız harbiden zeki dedirtecek kadar uzun cümleler kurabilen, markaya çok fazla para dökmeden şık ve elit olabilen, her geçen gün fotoğraflarından çok yazdıklarını merak ettiren kim kaldı eskilerden?? yine harika olmuş arayı açmadan bu çizgide devam kuşum, öncelikle püroşu öptüm çok geçmiş olsun.sonra Marc Jacobs gözlüğü bulmana sevindim, hm elbiseyi çok iyi taşımışsın harika, firuze bileklik ve mavi boncuklu kolye uyumu güzel aynı taşları hem kolye hem bileklik kullanmak itici olur çünkü, ayakkabı ve çanta mükemmel,ama en dikkat çeken içten ve samimi kız çocuğu gülüşün.kuşum sen bu aralar çoook az kilomu aldın ne?amaan her halinle supersin:) "zeren"

    YanıtlaSil
  15. beğenerek takip ediyoruz

    YanıtlaSil
  16. sekersey guzellık tatlı ınsan :))) yın dokturmususun..ay pureye bısı oldu sansım yuregım agzımda okudum resmen :((( cok fena kıyamam nasıl korkmustur kımbılır mınıcık kalbı amma hızlı carpmıstır:((
    hahhaa gozlukle pıjamamı hanı gulsenın pıjamalı klıbı ve kafasına taktıgı kuafor tokaları gıbıbı :)) bı ara amma meshur olmustu o kamıl tokalar:))) ay sen nasıl tatlısın yaaa ben senı yerımkı cubuk krakerım 170 boylu topuklu mankenım :)))) eytttt fıstıgım

    YanıtlaSil
  17. bu saç modelini sana çok yakıştırıyorum minikkuşcum,
    gülünce farkı gülmeyince farklı güzel olanlardansın. öperim

    YanıtlaSil
  18. Cok gecmis olsun oncelikle. Resimler ise harika, esin harika resimler cekiyor, isik super, mekan secimleriniz cok basarili, hepsi cok kaliteli resimler, ellerinize saglik. Cantani cok begendim, mavi bilekliginden bende de var : ) Gulusunle pozlarinla cok begeniyorum seni : )

    YanıtlaSil
  19. Kombın cok ıyı gozukuyor ama cantaya bayıldım.

    selensstyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. ayy kıyamam püreme ben,okurken bi anda kaybolduğunu zannettim ve kalbim çarpmaya başladı :( allahtan mutlu sonla bitmiş canım...ohh rahatladım valla...allah sevdiklerimizden hiç ayırmasın bizleri...insan yanındayken değerini bilmeli herşeyin...foto.lar yine bomba...kombin ve güzelliğin yine güne damga vurmuş hayatım...sevgilerimle...püreme iyi bakın...

    YanıtlaSil
  21. Yaaa Nasil oluyor da ben bu yaziyi okuyup gozlerim yasli kaliveriyorum ortada :)) Resmen gozyasi akittim tizin ve sizin duygu karmasaniz icin! Anne yuregi iste bacim.. Sende annesin anlarsin beni.. :) Resimler icin Erman'a, modellik icin sana sonsuz tesekkurler.. Yine harika bir is cikartmissiniz.. Eger Erman benimle calismak isterse, blogumu aninda moda alinina cevirir ne giydim ! postlarina bogabilirim sizi hehehe :))) operim kusummmm ! Ha bir de o guzlukler nasil oradan cikti sen onu bi bul bi soyle bize :D

    YanıtlaSil
  22. 6 aydır bir umutla bi yerden çıkacağını düşündüğüm,ilk kazandığım maaşlarımla(çünkü taksitli almıştım)aldığım güneş gözlüğümü bugün eve gidince bide pijamalarım olduğu bölümde arayacağım. Ki ben o gözlüğün üstüne 4 gözlük daha aldım. Ama o bir başkaydı.Hala her taktığım gözlükte onu arıyorum.Bu da bir tür ilk aşk olsa gerek.

    YanıtlaSil
  23. bilekliklerin ne ciciiii:))

    YanıtlaSil
  24. I like the first photo
    you look lovely!

    YanıtlaSil
  25. asimmm çok şahane olmuş bu pozlar çok masumane ve kışkırtıcı:)Kızzzz püre nasıl kaçmış evdennn kuzummm nasıl korkmuştur o şimdi bi kere bizimkide kaçmış babam anlatıyo üst kattaki evlerden birini bizimki sanmış kapısını tırmalıyomuş açalım diye sonra babamı aramışlar almış babam eve girdikten sonra tabi rahatlama.Bu arada gözlüğünüde bulduğuna çok sevindim kuşum unutma seninse gerçekten zaten sana gelir.Çok öper sarıp sarmalarım.:)))

    YanıtlaSil
  26. çok çirkinsin yaww

    YanıtlaSil
  27. Ben de gercek hayatta hep bir ctrl+f tusuna ihtiyac duyuyorum. Her objenin bir tanimi olsun ctrl+f yap bul istiyorum. Onun patenti de benim olsun:D
    Minikim, Kusum bu foto cekiminde gulmekten katilmistiniz di mi? Neden? Patent konusu mu:P
    Uzun bi sure ayakkabilari goremedim ya yukaridan asagi inerken, MinikKus'um kirmizi cantanin hasirini mi turkuazlarla eslestirmek istemis acebaa dedim. Kirmizi pabuclari gorunce cok rahatladim. Bu cantayla ayakkabilari evlendir bence:P

    Bi de; bugun tizini kaybeden, yarin kizini kaybeder, hiiim, dikkatli olasiniz:P

    Operim kocaman kocaman o guzel yanaciklarindan:*

    YanıtlaSil
  28. bayilirim kahkullu bayanlara:) cok istesemde kahkul hic yakismadigindan ve ters cikislarim oldugundan ne yazik ki kestiremiyorum... ama sana cok yakistiriyorum :)

    YanıtlaSil
  29. Püre bulunmadı sandım ilk okurken içim gitti :( gözlüğünü bulmana sevindim yine bulmuşsun çekim yapacak mükemmel bir yer ya artık seni bu konuda usta kabul ediyorum ve çekenin de ellerine sağlık diyorum:) not:kolyen benim olsun mu?

    YanıtlaSil
  30. yaa sen bu harika fotoları nerde çekiyosuuuun <3

    YanıtlaSil
  31. Uzun süredir aradığım paylaşım sitesini buldum sonunda gerçekten mükemmel makale ve paylaşımlarınız var. Teşşekkür ederim. Başer eğitim kurumları olarak kaliteli hizmet sunmaktayız.

    YanıtlaSil
  32. Çekimler muhteşemmmmmm.Hatta uzun süredir gördüğüm en güzel çekim diyebilirim hiç abartısız.Ama mankende taş yani haaaaa :)

    YanıtlaSil
  33. bu postun yorumlarını cevaplamayı unutmuşum resmen:( hepinizden özür diler, gözlerinizden öper, begenileriniz için yanaklarınızı sıkar, beni çirkin bulanları da alnından öperim :)
    bu da ilk ve son bu tarz yorumum olsun o vakit bebeklerim.

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^