2012/06/03

Matematik içimizde.


Cumaları neden seviyoduk? Cumartesiyi hatırlattığı için.
Peki pazarları neden sevmiyoduk? Tabiki bitmeyen pazartesilere bağlandığı için.
O zaman içler dışlar çarpımı yaptığımızda cumartesiyi de sevmememiz gerektiği sonucuna varıyoruz. Çünkü cumartesi de bize halihazırda pazartesiyi hatırlattığı için sevmediğimiz pazarı hatırlatıyo.
Bizim zamanımızda(yazar burda geçen yıllara içten içe serzenişte bulunmaktadır) ÖSS matematikte, sayılar arasına sıkıştırılmış üçgenler, kareler ve yıldızlardan oluşan "işlem" soruları vardı. Üçgenle bi araya gelen bütün işlemlerin sonucu çift sayı olduğuna göre, kare de onların hep bir eksiği olduğuna göre, sonuç yıldızdır. Yani pazartesiden ötürü pazarı sevmiyosak, cumartesiyi de sevmememiz gerekir. 
Boşuna mı öğrettiler bize o kadar denklemleri, fonksiyonları, türevleri. Alalım, günlük hayatımızda sere serpe kullanalım, "ulan boş yere ömrümüzü verdik şu havuz problemlerine" dememek için her havuza girdiğimizde bir problem yaratıp çözelim. Sonra da havuzbaşında şaşkınlık içinde bizi izleyenlere gururla "merak edilcek bişey yok, herşey kontrolüm altında. lisede sayısalcıydım ben, şimdi çözerim." diye ekleyelim. 
Markete gittiğimizde hesap 16TL ise, kasiyere gayet kendimizden emin bi şekilde "256 nın karekökü olan 16 dan bahsediyoruz değil mi? Hayır bi yanlışlık olmasın. Eğer OKEK'ini öğrenmek istiyorsanız bir sayı daha belirtmeniz gerekecek ki ben de size ikisi arasındaki ortak katların en küçüğünü söyleyeyim" diye bir açıklamada bulunup, biberi tarttırmayı unuttuğumuz için kasadan geçirmeyen ve bizi tersleyen kasiyeri dilediğimiz gibi sinir edelim. Hatta 3 parça malzeme için bizi 15 kişilik kasa kuyruğuna yeniden sokmaya kalkışırsa direk trigonometriden girelim olaya, hayata bakış açısını değiştirelim.



Bak mesela bugün, A noktasından yola çıkmış bir otomobildeki ben, benden yarım saat önce B noktasından yola çıkmış bir başka otomobildeki X, Y ve Z kişileriyle buluşup, saatte beşbin kelime hızla konuştuk. 
Kim demiş matematik problemlerini günlük hayatta kullanamayız diye. 












Yine görüşelim bak, anlatcaklarım daha bitmedi.

Ceket: Mango
T-Shirt: XSide
Pantolon: Colin's
Ayakkabı: ALDO
Çanta: Asos
Mekan: Bahçeli caddeleri

65 yorum:

  1. OHA PANTOLON ÇOK GÜZEL.

    OHA o ayakkabılarlan nasıl yürüyon miniş? Onun yarısı kadarıyla bana yürümeyi ve dengede durmayı öğretir misin?

    Bundan sonra tüm yazıları matematik tadında rica ediyorum. Böyle de yüzsüzüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahah tepkini yerim ulan senin! bu ayakkabılar hayatımın en rahat dolgu topukluları bebişim, ondan mütevellit aşırı kolay oluyo üzerinde durmak da yürümek de koşmak da :)
      matematik tadında derken karışık içeriği kastediyosan, istedigin o olsun anacım, sıradaki postum senin için gelsin o zaman :P

      Sil
  2. sadece bir jean ve bir beyaz tshirt. muthis!
    www.melikeguney.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. pantalonun taşlaması çok güzelmiş bayıldım rengine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de rengini çok severek almıştım, ama o kadar yırtılmaya başladıki elimde kalması an meselesi:)

      Sil
  4. En sevdiğim stil. Boyfriend jean formunda yırtık pantalonlar, basic tişört ve ceket.Çantan ve bilekliklerde cabası. Harikasın!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de en sevdigim ve pratik buldugum stildir:) bence sen de harika bi insan oldugun için beni harika bulmuş olabilirsin. ne dersin ? :)

      Sil
  5. cok şık bir kombin giy cık:) su cumartesini sevmeme olayı zor ya o 7 günün hepsi o garibimin hatrına katlanılıyor. bir de ben pazarı cok severim.. aa yrn daha pazar cumlesi ne güzel gelirdi:) pazartesi zannederken..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuna kadar katılıyorum :))

      Sil
    2. cumartesiyi de pazarı da çok severim şahsen, ama yine de karşılaştırınca cumartesinin sevgisi agır basıyo ne yalan söyliyim. tabi bunda pazartesi işbaşı yapmamın da etkisi oldukca yüksek, yoksa pazarla ne alıp veremedigim olsunki. annemin bi lafı geldi aklıma "anne hangimizi çok seviyosun? annem: yavrum şu parmaklarımın hangisi kessem acımazki, hepsi aynı, hepiniz benim için birsiniz" der:) aynı o hesap haftanın bütün günleri benim için bir, tabi çalışmıyosam :P

      Sil
  6. pantolonuna bittimm :) tişörtünün renklerini de kaç kere denedim ama alsammı almasammı arasında kaldım,denemedim hiç üzerimde,ama güzel duruoymuş yaaa.öpermm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu t-shirtün baska rengi yoktu diye biliyorum bebişim, satışçı kızların o kadar kafasının etini yedim zira:) gel sana da alalım, emin ol sana da cok yakışcaktır;) öptüm deptim ben de *.*

      Sil
  7. aynı pantolona aşığım ama bana hiçç yakışmamıştı.. sendeki duruşa bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında biliyomusun ben de ilk denedigimde kabinden çıkınca bu ne yaaaa dedim, sonra sonra alıştım bi yarım saat kadar aynanın önünde vakit geçirince, sonra da aldım heehhe :)))

      Sil
  8. Pantolonunu sevdim çıkar onu bebeğim hadi gel bize gidelimmm dırırıdımmm, gömleğini çok sevdim, çöz onu bebeğimmmm :)) Bu şarkı sana gelsin! (Erman'dan gizli) Bomba pantolon, öptüm!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha bu şarkıyı direk ermana söyliycem ben :P eylenceli yorumunu severim, nanaklardan öperim *.*

      Sil
  9. good look ;))


    www.live-style20.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Dikkat dikkat Pazartesi sendromu yükleniyor... ███████████████______| %84,03 :)) eğer sendromsuz bir gün yaşıyorsanız bu mesajı dikkate almayınız:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyyy buraya yüklemeseydin iyiydi canım yaaa, ben daha anca cıkmaya başlamıştım sendromdan, haydaaaa al baştan oldu şimdi :P

      Sil
  11. sade, rahat ve şık kombinleri çok seviyorum. senin kombinindeki yırtık jean, ceket ve dolgu topuk detayları tam benlik :) fotoğraflar ise herzmnki gib çok güzel ve gün geçtikçe çokta iddialı oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel arkadasım güzel yorumuna begenine saglık :) ben de böyle giyip cıkmayı okadar seviyorumki, hergün yapınca cok erkek fatma oluyorum diye arada yapıyorum o yüzden işte :)

      Sil
  12. Bir hırpalanmış jean, bir basic üst, bir blazer ve bir topuklunun bir kadına verdiği huzuru baska hiçbir ekip veremez. Sen de bu gerçeğe sonuna kadar inanır göründüğün bu kılıkla benden haftasonun yeni haftanın yıldızlı pekiyisini alıyosun minikcim <3 Güzel haftalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen dedigin gibi, bi başka huzurlu ve rahat oluyorum böyle giyince:) yıldızlı pekiyi için çok mercü kaderdaşım, öpiyim o vakit gel de *.*

      Sil
  13. :) :) Kim demiş kullanamayız diye? Kullanırız! Bak ben de kullanıyorum heman problemi:
    çooocuk: Paramın 3 bölü 8'i ile fındık alacağııım
    bakkal: Kim gönderdi seni?
    çooocuk: Milli Eğitim Bakanlığından geliyorum
    (Bu da Cem Yılmaz: "da" ekinin sebebi önce Fungoç'u okuyup oraya da başka bir CM esprisi koydum. Ondan sebep)

    :):):)

    Ha sevüyürüm bööle esprinkleri O vakit esprine sağlık, TaTLıııMM!

    ÖperiMK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parantez acmana hic gerenk yok bebişim, zira ben cemyılmazın bittin esprüklerini ezberden bilen bi insanogluyum halihazırda:)) matematigi kullanmanı yerim ilaveten:)

      Sil
  14. layn super karizmatiksinnnnnn pantolon cok yakismis zaten ceketle olan kombinlere biterim cok ii cokkk:)

    YanıtlaSil
  15. Bu'dur sade ve şık <3 Ayakkabılarına bayıldım bebekim! ben yine açamadım bugün kısmetse yarına:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahah sen bu gidisle açamıycan gibi bi his var icimde ya hadi hayırlısı :P

      Sil
  16. ahahahha..deli!! bi dahaki derste binom açılımı,permütasyon kombinasyon,logaritma bir de OBEB'i anlatırsan çok iyi olur,hatırlamış oluruz :)))
    bu kombine de benden 100 üzeri sonsuz kalp x 100 gelsin,sonuç ne oluyor şimdi :))
    şahane bir pazartesi başlasın,devam etsin,hep sürsün :))
    yüzbin milyon kere de öperim,hadi bakalım,matematikte boğulalım :))
    <33

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seni mi kırcam bebegim, söz bi ara permütasyon binomdan da bahsetçem:P ya ben senle her konustugumda biraz daha özlüyorum seni, onu napcaz?:(
      öpiyim de belki acım hafifler biraz *.*

      Sil
    2. oyyy ben de seni özlüyorum kii :( ama çok az kaldı,yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz X max 60 gece = kavuşmaca X <33 olacak :))

      Sil
  17. simdi bu bir bulk order'dir : Mumkunse hafta icin en az 2 post hafta sonusu da en az 2 post istiyorum ki, hafta basi da hafta ortasi gibi gulumseyerek gecsin sayende.. Bu nasil bir espirik zekadir ! zekana nazar degecek ondan korkuyorum.. Bi de simdi benim o tatli minik Alpicom olsa, senin o yirtik pantalonunun kucuk iplerini ufaktan ufaktan koparip cope atardi minnak elleriyle :)) iyi haftalar minnakkusum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bebegim keşke dedigin kadar kolay olsa, hergün 2 tane yaparım benim için zevk:) ama fotograf çekme olayı oldukca zaman alıyo, üstüne bide onları düzenliyorum filan. bildigin emek işi yani, en az 3 saat diyim sen anla:) o da herşey elimin altında hazırken 3 saat:)
      senin alpiconu öyle bi ısırır öyle bi mıncırır ve akabinde de yerimki, ya bu kız ne ara yedi bizim oglanı der, şaşar kalırsınız haa :)))

      Sil
  18. Karar veremıyorum kombıın çok guzel olmuş, onu mu yazsam yoksa yazılarını ne kadar keyıfle okuduğumu ve mutlka her seefrınde gülümsettiğini mi :) En iyisi ikisini de soylemş olayım yazıların da fotografların da harika:)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana ba-yil-dim! Cok cool bir kombin olmus, nefis tasimissin. Ankara'yi ozledigimi hatirladim.. :)

      http://fashiononboard.net

      Sil
    2. çok teşekkür ederim begeniniz için ^_^ benim yazarken keyif aldıgım gibi siz de okurken keyif alıyosanız inanılmaz mutlu olurum <3

      Sil
  19. Matematik, muhendislik bunlar icimize islemis MinikKus'um! Ben ki kit yetimle hayati kod programi gibi gorurum, muhendislik pratikligi uygular dururum. (Bi gunde kodyazarliginla ilgili post beklerim senden;))
    Bahceli sokaklarini tanidim da, bu yikik dokuk ev nere ola ki?

    Sadeyim ama tas gibiyim, piril piril, isil isil, ferah ferahim goruntulerini yerim. Hatta ilk fotoda, baktigin duvarda kocaman bir orumcek gormus gibi halini de yerim;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun zamandır kod yazmadıgım icin sanırım, yazacak pek biseyim olmayabilir o konuda kelebegim, ama konu matematik yani en sevdigim ders oldugu sürece bende malzeme asla bitmez;)
      ahaaha aslında o duvarda örümcek yok evet ama baktıgım yer penceresiydi ve cidden korku dolu bakarken erman çekmiş, poz vermeden hemen önce oraya bakmıştım. terkedilmiş bi ev burası, içi boş. ben oraya bakıp "ya içerden bi teyze kafasını çıkarırsa" diyodum ermana :P

      Sil
  20. Resmen Ankara'yı ozlemişim, hem cok sevdiğim bi arkadasıma acayip benziyosun, hem ordasın, hem Karadenizlisin, esprilerin bıdır bıdır, sadece fotograflarına bakmak icin değil yine ne yazmıs diye girdiğim blogun sahibesisin. Şimdi dusunuyorum, ben de hala Ankara'da olmus olsaydım, sen 7. caddenin sonunda 3. caddeye inen paralelden inerken seni gormus olsam "aaa minikkuuşş" diye bagırbilir miydim sokagın ortasında? Utandım dusundugumde:)

    Pardon kombine de bişey yazmak gerekirdi değil mi, moda blogu neticede. Cok coolsunuz efem.
    :)

    http://chicthem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e madem ankarayı özledin, madem karadenizli oldugum icin ve arkadasına benzedigim icin beni seviyosun, o zaman ne duruyosun helva yapsanaa :)) hadi gel o zaman bekliyorum ben ^_^ bak zaten nerde oldugumu anlayacak kadar ankarayı bilen birisin demekki, hadi gel de 6. caddede bira-pattis yapalım :)
      evet moda blogu oldugumu unutmayalım nütfen ahaah:P yok olum yaa, hiç öyle bi iddiam yok, burda herşey var, sadece moda yok baksana :))

      Sil
  21. minikkuşcuğum su sonucu çıkarıyorum çıkmaz ayın son çarşambası dışında hiç bi günü sevmiyomuyuz şimdi =)

    çok sevdim yine kombinini ama bu kombinindeki favorim pantolonun olduuu öperim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha aslında ben hergünü seviyorum ama haftanın ilk işbaşı gününü hatırlattıgı için pazar gününe biraz mesafeliyim o kadar:P öptüm ben de kocaman *.*

      Sil
  22. Yanıtlar
    1. oğğğğ erman bey çok tatlısınız, demek begenerek takip ediyosunuz. o zaman bi yanak almam gerekiyo bu şartlar altında *.* bide gıdı istiyorum, sonra gidebilirsiniz <3

      Sil
  23. hheheee matematiği sevdim bildiğin ,onca tüm yaşamımda problem niteliğinde karşıma çıkmasına rağmen .
    amanda aman ben o yırtık kotu yerim diyorum , bildiğin vuruldum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. matematik sevilmez mi arkadasım:) o vakit ben de güzel yorumunu yerim diyorum vede öpüyorum:)

      Sil
  24. Resimler çok hoş pantolonuna bayıldım harikasın :)

    http://amareteipsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  25. cekimler oldukca profesyonel duruyor. pantolon ve bir tshirtle ne kadar hos olunuru kanitlamissin sanki. Kombin hem cok rahat hem cok hos:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, fotografları eşim çekiyo ve kendisi halihazırda profesyonel çekim yapan bir insan:) güzel yorumun için tekrar teşekkür ederim lulu kişisi :)

      Sil
  26. dün aklımı o kadar karıştırmış olacaksın ki matematik işlemlerinle seni bi güzel okudum baktım sevdim sonra sayfayı kapadım diyorum bi eksiklik var yorum yazmamışım meğer :S bu yırtık pant basic tshirt ahh bi de o blazer yok mu çok sevdim bahçeli sokaklarında ki asi ruhu tam yakalamışsın tatlım ozaman 12 points goes to.....minikkuş hımm söle bakalım bunun karesine bir miktar daha kalp eklesem sana maksimum kaç tane kalp gönderebilirim <333

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oy senin o karışmış kafanı severim ben :) ne güzel de cici yorumlar yaparmış kuşuna:) 12 puan demek kocaman bir kucak ve öpücük demektir *.* istedigin kadar kalp ekleyebilirsin cicim, kapasite sınırımız yok, her türlü sevgi göstergesine açığım ben bir sevgi insanı olarak ^_^

      Sil
  27. ay ben bu posta yorum yazamastım ohh yazıyım rahalıyım..pantolonun harıka sen ne gıysen bı ayrı bır kac blogger var oyle..sıcacıksın yaaa ıcıme sokmak ıstedım senı:) bu arada yazını okurken masalah 10 kez tel caldı sınır oldum yaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiii yerim ben seni yaa:) ben de sana karşı aynı kucaklama içime sokma hissiyatı icindeyim. yakında birbirimizi yiycez gibi bi his de var icimde:P seviyorum seni kadın <3

      Sil
  28. Havuz prolemlerini çok severdim ben biliyo musun, bir de geometriyi, özellikle açıları. Hala bulsam açı sorusu çözerim, bulmaca gibi gelir bana :))

    Ya sizin bu çekimler gitgide bir dergi kıvamına girmeye başladı, çatliyicam ben burda, oğlumu footoğrafçı yapıcam görüceksiniz hepiniz! hahaha, 60 yaşında çok işime yarar :))) Yırtık jeanine, dolgu topuklarına, tshirt ve ceket birlikteliğine bayıldım kuşum, öperim güzel gözlerinden.

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ben senin fotografcı kimligine bürünecek olan oglunu bacaklarını ısırırım uleN:) önce matematigi ögretelim, sonra sırayla kız tavlama ve fotograf cekme konularında da bilgilendiririz kendisini:)

      Sil
  29. Hayat bir matematik özellikle de havuz problemi tadında benim için, sürekli akan su ne yapsam aşağıdan boşalmıyor ama havuz da taşmiyor çok şükür :) minik kuşum pantolonun rengi, modeli yırtıkları süpermiş, bir de bankta umarsızca oturuşun duvar yazısı önündeki pozlar süper süper süper tek kelime ile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim yaa bu aralar cok sessizsiniz ikiniz de. özlüyorum sizi de güzel yorumlarınızı da, gülen yüzünüzü de, herbişeyinizi özlüyo insan yahu:)
      aman havuzun taşacak kadar problem biriktirme bitanem, sonra o suyu boşaltması da ayrı bi dert oluyo cünkü.. seviyorum ve şiddetle özlüyorum seni <3

      Sil
  30. sanırım şu anda pantolonuna aşık oldum .colins e neden girmiyorum diye kafamı taşlara vurmak istiyorum :) blogunu bukadar geç keşfetmiş olmanın acısıda cabası . patolon yeni sezonmu noluur söyle bulabilme ihtimalim varmı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe geç olsun güç olmasın tatlım, hoşgeldin aramıza, gel otur şöyle:))
      pantolonu Viaport outletteki Colinsten aldım kışın, yani outlet ürünü. ama hala bulabilme ihtimalin yüksek orda, cokca vardı cünkü;)

      Sil
  31. yaw ne ayaksınız gülüm siz ? millet aç ulen aç, boşanmalar her geçen gün artıyor, borçlarını ödeyemedikleri için insanlar sırayla intihar ediyor nerdeyse.yandaş medya göstermiyor diye herşey sizden ibaret sanmayın. bu yorumu yayınlama cesaretin var mı gülüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya iyiki sizin gibiler de var ki böyle ota boka bilmiş bilmiş yorum yaparak bize eğlenecek malzeme çıkarıyolar:) çok teşekkürler, herzaman beklerim ben şahsen:)
      her türlü yorumu da küfür içermediği sürece yayınlarım, o derece cesurumdur :) oldu iyi günler

      Sil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^