2012/06/28

Betonkuş


Yolculuk sırasında, ki muhtemelen de bir daha hayatı boyunca hiç bir zaman konuşmayacağı  teyzeye "iyi yolculuklar" derken çıkardığı o saçma ses tonunu telafi etmek için muavinin "su ister misiniz" sorusunu beklemeden "hayır teşekkürler, ben almiyim" diye cevaplayarak, aslında biraz önce çıkardığı gibi bi sesinin olmadığını teyzeye ispatlamaya çalışan insan modeliyim ben.

Ama aynı zamanda, yine o yolculuk sırasında, normal koşullar altında kesseler uyumayacak kadar dirençli olan bünyesi ne hoş bir şekilde uykuya yenik düşmüş olan, uykusunun taa en derin yerindeyken o teyze tarafından dürtülüp (bu sırada teyzenin elinde bi paket tatlı, bi paket de tuzlu bisküvi bulunmaktadır) "hadi yavrum al bu bisküvileri yersin" diye uyandırılan, uyku sersemliğiyle "yok yok, benim ihtiyacım yok" diye saçma bi açıklama yapan, buna rağmen ısrarlara ve dürtmelere devam eden teyze karşısında pes ederek iki paket bisküviyi de kucagına koyup kafasını devirerek hiçbişey olmamış gibi uyumaya devam eden bi insanım.



Sonrasında rahatsız koltukta uyumaya çalışmaktan yorulup koltugumu dik, masamı kapalı konuma getirmiş, kulaklığımın kablosunu sarıp muavine teslim etmek üzere ön koltuğun filesine yerleştirmiş son derece kurallı bir yolcu olarak camdan dışarıyı seyrederken, yine aynı teyze tarafından dürtülüp, ki bu teyzenin facebookta herkese "poke" yapan sapıklardan biri olma ihtimali oldukça yüksek bence, "yavrum bak otobüse bindiğinden beri ağzına lokma koymadın, bak kaç saat oldu, bişeyler atıştır bari, tansiyonun düşçek. Zaten bi lokmacıksın.." gibi annemden de öteye geçmiş, nerdeyse muavine biberon verip benim için süt ısıttırcak noktaya gelmiş bi takım duygusal bağ kurma çalışmalarına maruz kalınca ani bir hareketle "höyyyyt yani teyze, bi orda dur allasen, ne bi lokması, ne bisküvisi, hangi biberon!?!???" diyen bir yüz ifadesine büründüm. O anladı. Sonra sustu. 

Sonra bi baktım ilginç el kol hareketleri yapmaya başladı. Öne doğru eğilmeler filan. Bu kez de ben panikledim acaba tansiyonu mu düşüyo teyzenin diye. Kolundan filan tuttum. Meğer namaz kılıyomuş. İşte o an babannemi gördüm. Bi kalpli baloncuklar, bi sevgi kabarcıkları belirdi kafamın üstünde. Çocukluğuma ışınlandım anında. 
Eğilip kalkamadığı için oturdugu yerden namaz kılan babannemin etrafında salak salak oyun oynamalarımız, önünden geçersek çarpılırız diye önüne geçmemeye özen göstererek ama bi yandan da babannemin dikkatini dağıtmaya çalışırcasına bi haşaratlıklar, bi serserilikler. Amacımız da neyse. 
Sonra bi baktım gelmişiz. Zaten teyzenin bana "kaç saattir ağzına lokma koymadın" dediği zaman dilimi de ortalama olarak 3 saate tekabül ediyodu..







     


  


     

Ben mi garibim, bütün gariplikler mi beni bulur, yoksa size anlatmak için malzemem olsun diye evrenin bana yolladığı bi takım saçmalıklar silsilesi midir nedir bu, anlamadım.

Hani siz hep bana soruyosunuz ya "böyle ilginç, komik, ama hepimizin başına gelen şeyler nerden geliyo aklına?" diye, işte tam olarak böyle oluyo :)

Elbise: Park Bravo
Ayakkabı: Zara
Çanta: Kızkardeş hediyesi

42 yorum:

  1. Ben de otobüste uyuyakalınca ağzı sonsuzluğa doğru açılan insanlardanım. Tanışalım mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahhah hangimizin çenesi aşşa düşmüyoki otobüste uyurken bebegim, gel tanışalım kaynaşalım, birlik olalım :P

      Sil
  2. yok yaaaa insanın içinde oldumu malzemeyi kendisi yaratıyor bence minik kuşum:)

    YanıtlaSil
  3. Evrenle bir anlasma varmis aranizda, anlasildi;) O degil de, aslinda bunlar hepimizin basina gelen seyler aslinda. Ama iste hic birimiz boyle, akilda canlandiracak kadar guzel tasvirleyip, bal tadinda anlatmiyor. Ne iyi oldun sen blog dunyama ya!:*
    O elbisenin firfirlari icin olurum! Olmem de yani, boyle de guzel olunmaz ki yahu!
    Ayakkabilar da gecen sene Zara'nin en guzelleriydi. Indirimlerde son 38'i elime alip birakmistim, tuu bana!
    Bi de, bu cici gorunumu bu cici cantayla taclandiran kardese sevgiler.
    Opucukler;*

    (baslik da bi ilginc bence:P)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cansın sen sevgi kelebegi, enerji küpü <3 bence ayakkabılar konusunda çok tükürmene gerek yok kendine, cünkü senin puantiyeli papiler de en az bunnar kadar güzel bebegim;) istersen türkiyeye geirken getir, degiselim :)
      başlığın ayrı bi hikayesi var aslında, burda kimse anlamıyo tabi:) gelince anlatırım sana, tabi bikbikbik konuşmaktan bunu hatırlayabilirsek hehe:)

      Sil
  4. Şaşırmış bakan kuş, merdivenlerde kuş, el sallayan kuş, bir sürü kuş pozu var benim favorim bu kez seçemedim :) Ayakkabılarınla bakışmam henüz bitmedi ama, hala bakıyorum. Süslü pastalar gibiler :D Elbisenin arkası çok hoşuma gitti hihi, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha seni yerim gizemli tosbaam benim ^.^ süslü pasta esas sensin bence:) öptüm kocuman kocuman :*

      Sil
  5. Elbise guzel otesi ve sana cok yakismis ayakkabilara ayri bittim cok hossun minik kusum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiii canım benim çok teşekür ederim ve bu yorum üstüne 3 doz utanabilirim şu an ^.^

      Sil
  6. Elbise çook güzel, kolları da çok eğlenceli <3 Ayakkabı ise kanayan yaram:/ Zara indirimde bulup kürek ayaklarımı sığdıramadığım için arkamda bıraktığım:(( Çanta ise zaten kızkardastan hediye olması sebebiyle gönlümüzün birincisi:) E kuş desen her zamanki sevimlilik abidesi kuş^.^ Bi de bugün perşembe, sonra yarın cuma filan tralallalaaaaa:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben şimdi sana bu cevabı yazarken sen muhtemelen ya pasaport kontrolünden geçiyosun, yada barcelona semalarında uçuyosun, yada çoktan yolları arşınlamaya başladın bile:) yani demek o ki, zara ayakkabıymış, elbiseymiş filan hikaye, tatil hepsinden şahane bebenk! seviyorum seni <3

      Sil
  7. fine bag ;))

    www.live-style20.blogspot.com

    xoxo

    YanıtlaSil
  8. bence sahane bir gozlem yetenegin var ! o enerji de sana keyifli malzemeler sunuyor.. Tatlim minikkusum cokta guzel olmussun.. Elbisen ayakkabin ve kiskardes hediyesi cantan ve de sen ! Harikasiniz.. Masallah kusuma !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebegim benim tatlı dilli arkadasım, sen güzel bi insan oldugun icin beni begeniyo olabilir misin acaba ordan? <33
      öperim kucaklarım sarmalarım seni. hatta bununla da yetinmem, oğluşunu da arada götürürüm, ruhun bile duymaz:)

      Sil
  9. Gerçekten çok güzel olmuşsun :) Ayakkabıdaki minnacık puantiyelerle ojelerinin uyumu direk dikkat çekiyor:) şimdi diyeceksin güzelim elbisemi çantamı bıraktın puantiyeyeyle ojenin uyumunamı baktın? hahaha

    YanıtlaSil
  10. Gözlemcim, izlemcim benim. Canım ciddi bir gözlem ve bunları yazıya döküş yeteneğin var,ondan :)
    Bu arada çok tatlı olmuşsun her zaman ki gibi. O Zara yakkabıları geçen sene indirimde 25 bin kez denedim alim mi almiyim mi die, almadım.. Şimdi neden allahım neden diye kafamı duvarlara vuruyorum :(

    YanıtlaSil
  11. Bakanlar var görenler var canım, görüşüne sağlık:)) Sayende eğlendik zabah zabah da orası neresi ya ben çıkaramadım, diyecektim ki son fotoya bi daha bakıp çıkardım, baktım gördüm:)))

    YanıtlaSil
  12. Dedem ve teyze namazını bozdurmaz ama etrafında olup bitenede kayıtsız kalamazdı. Aniden okuduğu surenin her hangi bir bölümünde olaya müdahale etmek adına sesi yükseltir,kontrolü tekrar sağladıktan sonra tekrar kısık sesle sureye devam eder namazını bozmazdı!!!!! O ses yükselmesini tek ve net bir açılımı vardı. Teyzem şunu söylemek istiyordu '' sizi kör olmayasıcılar sizi ,bu namaz elbet bitecek totonuzu çimdikleyip sizi haşlamayı ben iyi bilirim, Allahtan korkmaz kuldan utanmaz arsız veletler''. Dedem teyzeme göre uysaldı,buda bizi daha arsız ediyordu. '' pındık (yani fındık) yapma-yapmayın, namaz kılanın yanında gülünmez,oyun oynanmaz.Hadi seccadeyi toplayıp,tesbihimi uzatın.Allah rahmet eylesin dedeciğimi özledim.

    YanıtlaSil
  13. Ben cok begendim bu betonkusu : ) Gri rengini cok severim zaten, sana da cok yakismis, laci ve puantiyelerle de cok guzel kombinlemissin. Fizigin cok duzgun, elbiseler cuk diye oturuyor yakisiyor sana : ) Kuki de cok tatli birseymis yav, onu dillendirmen de cok tatli olmus : )

    YanıtlaSil
  14. Kombinini,yaşadıgın olayı,blogunu çok seviyorum ama en çok resimlerine bayılıyorum ben senin ya :))

    YanıtlaSil
  15. En sevdıgım elbısemm :) yıllar once park bravoda gorup bayılarak almıstım hala severek gıyerım:) Sana da cok yakısmıs kuşum ztn bu vicuuduna ne gıysen yakışır :) Bi de sabah sabah yuzumu guldurdun hıc de gulcek halım yoktu :))

    YanıtlaSil
  16. Ama ama sen harikasın.Ayakkabılarına aşık oldum, gri ile uyumuna elbisene bayıldım. Heleki konsept kareleri gibi olan arka planlar,çekim ayrı güzel. Süpersin Asiyeeee!!!

    YanıtlaSil
  17. bu ayakkabılı kombini bekliyodum ben de :) şahane çantayla da uyumu gözümden kaçmadı tabisi de,severim sizi zevkli kızkardeşler :) betonların içindeki gülen suratını da biraz yedim mi tamamdır <3
    bi de kıyamam kız ben o teyzeye :)

    YanıtlaSil
  18. ahahhaha benimde böle bir yaşlı teyze küçük oğlu ben ve iki kişilik koltukta 3,5 kişi oturmalı hikayem var ahahah buçık kimmi maşallah teyzemin dizleri çünkü teyzem tüm yolculuk ayakları üzerimde gittide:)bide küçük çocuk durmadan kusuyordu.canım benimki bana değil benden ikram bekliyodu yengemin hazırladığı yolluk poşetini görünce pişşttt pişttttt ne var orda çıkarda yiyelim diyen biri hepsini vermiştim.afiyet olsun ama en son omuzlarımda uyuyacağını bilsem isyan ederdim:))
    bu arada ayakkanına bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bende istiyorummmmmm koca ayaklarıma :)öperim güzel yanacıklarından.

    YanıtlaSil
  19. Biliyorum bu beton yığınını ben :) her hafta önünden geçiyorum, arkadaşım su kentte oturuyor mutlaka bi her hafta ona gidiyorum :) neyse asıl konu şu ki bu mekanı bile fotograflarda büyülü ve hoş bir hale getiren sevgili eşine hayranlığımı dile getirmek istiyorum...:) acaba bana biraz ders verebilir mi?? :))))) ve tabiki o güler yüzün,kalbinin güzelliği ,yazıların ve güzelliğin , duruşundaki zerafet hepsi birleşince işte ortaya böyle güzel kareler çıkmaması imkansız...yaşlı teyze vakasına da çok güldüm,tatilden dönünce bigün buluşmak istıyorum seninle kujum bende de ne enteresan milyonda bir kişinin başına geleceği hikayeler var birleştirip seninle çok güleceğimize eminim ;)

    YanıtlaSil
  20. Betonkuş güzel kuş ^.^
    Elbisene bayıldım, ayakkabılar numarasını bulamayıp kaçırdığım apartmanlar:) Hoş bulsam nasıl giyecektim orası da muamma- dı ya, neyse kısmetim değilmiş:)Bir de öpersem tam olacak sanırım <33

    YanıtlaSil
  21. otibis hikayesi mi dedi biri?
    yolculuk mu didi biri?
    aman tanrımmmmmmmm yazsam roman olur yazmıştımda zaten :)

    afyon istanbul arası seyahat ederken benimde yanıma bi teyze oturdu
    istanbula gideceymiş...
    bende ergen triibine girip uyuyom ben yaaa modunda takılıyom
    teyzenin kucağında bi çıkın
    ne ararsan var içinde
    salatalık mı soymadı dersin
    yemek faslı bitip tatlı niyetine bahçesinden getirdiği elmalar mı dilimlenmedi dersin o minnak meyve bıçağıyla
    tüm aile sırlarınıda deşifre ettiydi kendisi salatalığın kabuğunu soyarken
    diyemedim "soyma teyze vitamini kabuğundadır"
    hı hı hı hı diye diye geldim o yolu...

    sen buralara gel beni görene ne büyük kayıp!!!!

    bak bi sen anlatırdın bi ben bi sen bi ben bi ben ben ben şey çenem düşüktürde ;)

    al oku bak 18 saatlik yolda başıma gelenler
    http://yesilkremalimorkek.blogspot.com/2009/10/bagyan-yan.html

    YanıtlaSil
  22. ama seviyorum ben seni... ayakkabılarında ayaklarında çok güzelmişşş...

    YanıtlaSil
  23. nasıl da güzel uydurmuşsun fonu elbisene, 10 puan!!! :D
    elbiseye bayıldım da, ayakkabına da, pozlara da, herbişeye de bayıldım yine bu postta <333
    mükemmelsin bebeim, iyi hafta sonları sana :)

    YanıtlaSil
  24. elbisen çok şekerrr:))

    başından geçen bi hikayenin türevleri benimde çok başıma gelir otobüste, uçakta,trende... Mutlaka bulurr beni!:))))

    YanıtlaSil
  25. ortam ve giysiler renk uyumu çok iyi.
    sende gördüğüm fotoların şimdiye dek en iyisi bu postta.
    :)

    YanıtlaSil
  26. Ayakkabılar bu postun gözdesi, birde elbisenin sırtındaki fırfırlar.. Senin üzerinde buluşuncada ayrı bir tatlı olmuş sanki. Gri beton duvarlar bile insanın gözüne batmıyor :)

    YanıtlaSil
  27. elbisene bayıldım ayakkabılarına taptım :D

    YanıtlaSil
  28. wow! bu en begendıgım postlarından bırı oldu minikkuş ne güzel bir yer ve fotograflar. aa tabiki sen de :)

    YanıtlaSil
  29. Yazıların bi elbisenin sirinligi olmasa oowww beton gibi gız maşşelleh diyebilirim :))
    Ne sempatik bi insansın sen yahu! O ayakkabılar da gecen sezonun blogger ayakkabısı diil mi? yıh yıh.
    Fon, elbise, ayakkabı sac, bas ve digerleri ( teyze dahil ) 10 10 10! :)

    YanıtlaSil
  30. Oy ne guzel fotolar bunlar, guzel bacaklar cikmis meydane:) fistan ve pabuclar kalbimi caldi. Cok guzeller. Hikaye de oyle bir solukta okumalik. Senin artik kitap vaktin gelmis diyorum;)

    YanıtlaSil
  31. Pics are great!! Love your shoes!! Check out our blog! We loved yours!!

    www.standon12cm.com

    xoxoxox

    YanıtlaSil
  32. Great dress, i like the frill on sleves!

    YanıtlaSil
  33. Ayyakabilar coooooooookkkkkkk guzel minikkusum... Bende istiyorum:(



    xxxx

    http://thetrendreportuk.blogspot.co.uk/

    YanıtlaSil
  34. beton kusssssss mu ya senı yerım kı hahha super zekam komık ınsanım:))) o elbısenın kolları tam zıplamalık o ppaıler ıse seker tadında...papı canavarım ne guzel ya..kızkardessssler supersınız kocaman masallah sıze. Erman ellerıne saglık vallahı manken guzel pozlar ayrı guzel cekım super otesı guzel

    YanıtlaSil
  35. Kuşummmm sen yaz yaz ben doyamam sana.Bayılıyorum her seferinde ne yazdı diye beklemeye.Ayakkabılarınada aşık oldum.

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^