2012/05/24

Yeşil kurbaa



Mesela çizgi filmlerde görünce allahım nasıl da sevimli buluruz onları. Yanaklarını şişirir, gözlerini sonuna kadar açar filan. Hatta efsanelere göre yakışıklı bir prense dönüşmesinin bedeli sadece masum bir öpücüktür. Ama bir okadar da yapış yapış sümük gibilerdir, öpücüğü verirken onu da göz önünde bulundurmak lazım. Hem öptükten sonra prens görünümlü bir öküze dönüşmeyeceğinin de bi garantisi yok!
Ama şimdi şöyle de bişey var. Adamlar amfibik, yani hem suda hem karada yaşıyo. Bu ne demektir biliyomusun sayın seyırcı?
En az bir yaz tatili, bir kış tatili cepte demektir. Tabi yalnız bırakmıycaksın suya. Yoksa her limanda bir sevgili edinmesi kuvvetle muhtemeldir. Kuyruğu da yokturki höst diyip kuyruğundan çekiştirsen, gidemese bi yerlere. 
İşte o yüzdendirki bunlar karada da yaşayabilir şekilde yapılmış. "Hadi canım hadi, daha yeni geldin sudan" diye çemkirip sizin topraklarınızda zıplamasına izin verirsiniz. O da sinek böcek solucan derken kafası dağılır.




Bide "kurbaaya ellenmez, elinde siğil olur" gibi çocukluğumdan beri bi türlü anlam veremediğim bi hurafe var. Zaten kurbaa diyince akla siğil gelmesinin bence tek ve yegane sebebi sekizköşe kasketli bi amca yada çiğnediği sakızı başörtüsünün tepesine yerleştiren bi teyze, kesin!  Prens arayışından vazgeçmesi için özellikle kız çocuklarına ithafen yapmışlar. Yoksa bunun bilimsel hiçbi gerçekliği yok.
Tamam hadi bunu da sizin için araştırdım, hizmette sınır yok biliyosunuz. Müessesemiz sadece kuru pasta ve meşrubatla sınırlı değil arkadaşım. Geç otur şöyle de dinle beni.

Şimdi bu kurbaaların düşmandan kendini korumak için kullandıkları bi zehir mekanizmaları var. Halihazırda da derilerinin dış yüzeyinde siğiller bulunduruyo bu arkadaşlar. Zehri siğillerinin altında topluyo ve düşmanı gördümüydü pısst diye fışkırtıyo ordan, çaktın mı?
Yani bunun, senin o ayağına giydiğin 3 numara küçük ayakkabı yüzünden nasırlaşan etlerle yada siğillerle alakası yok. Okuduk araştırdık, boru mu!


En sevdiğim renklerden biri olan yeşili böyle iğrenç bir muhabbete dahil ettiğim için kendimden tiksinir, daha da tiksinç bi noktaya varmak isteyenleri Hülya Koçyiğit'in Kurbağalar filmini izlemeye davet ederim.

Bide arayı çok açmayalım derim.














 





T-Shirt: Trendyol
Pantolon: Mango
Ayakkabı&Çanta: Zara
Bileklikler: H&M
Kleopatra: Minikkuş:P

61 yorum:

  1. minikkuşum ayakkabılarına bayıldımm çok şekerr

    YanıtlaSil
  2. fon ve t-shirtünün uyumuna bayıldım. ayakkabılarının güzelliğide gözümden kaçmadı;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi özellikle yeşil olan ne varsa önünde durup poz verdimki zaten :))

      Sil
  3. Bu kadar yeşil aracı aynı anda bulmak hoş bir tesadüf olmuş:))

    Yalnız yeşil minibüsü görünce ben de tam fotograf cektirmelik dedim ama otopark çok kalabalıktı imkanım olmadı:((

    Bir de bilekliklerine bayıldım

    tekderdimnegiysem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o gün çok ilginç bi şekilde hepsi üst üste gözümüze çarptı, muhtemelen de algıda seçicilik burda devreye giriyo :) sen de mi odtüdesin? sen de mi gördüm o tontik minibüsü ^_^

      Sil
  4. çok çalışkanız çok güzeliz hep güzeliz!! :DDD
    pantolonun duruşuna bayıldım çok yakışmış gerçekten, casual & cool bi outfit <3

    bu arada bi soru: hiç çocuk kitabı yazmayı düşünmüş müydün??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebet hem de çok çalışkanızki biz :)
      çocuk kitabı yazmak aklımın köşesinden bile geçmedi esasen, ama hadi gel yaz deseler koşarak giderdim heralde. biliyosun biri bana anlat dedimi akan sular duruyo aahaha :))) çenem düşcek yakındır :P

      Sil
  5. Bu fotograflar ne böyle?? Hangisini ilk bakacagimi secemedim birden, cünkü hepsinde cok tatli cikmissin Asiyecim :))

    Hihihi "Kleopatra Minikus" :D

    Aceb Facebook´tada benim sayfami begenipte beni mutlu edermisin? :)
    Kocamancik öpüyorum

    http://www.facebook.com/pages/Bouquet-de-Fleurs/344619405572826

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sana güzel kız :) istediginden başlayıp bakabilirsin hehe :)
      facebook sayfanı da begendimki zaten hemencecik :)

      Sil
  6. hihihi acik yesil kurbaaaa ! :) cok tatlisin yineee ! Yeni cicini uzerinde de gormus olduk pek yakismis.. Ayakkabilar zaten cok sekerler onlari daha onceki postlarinda sevmistim.. AA bide bilekliklere bayildim ;) H&M benim yurt disi markam hala TR de gitmiyorum o yuzden gormemistim ama gidip bi aksesuar bakmak lazim galibasi ;)

    Mutlu Cumalar minik kusum... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lulucum kuzucum su içirme servisim :) gören güzel gözlerine saglık, pek çok teşekkür ederimki sana bu şeker yorum için :) H&M de kimse bişey bulamaz, ben de her gittigimde ne alacagımı şaşırırım, acaba hangisini bıraksam da hangisini alsam gibisinden hehe :P
      öperimki, evet bunu yapabilirimki *.*

      Sil
  7. güccük gurbaaa,güccük gurbaa guyruğun neredeee,yeşiller de pek yakışırmış la benim guşuma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuyrugum yok yüzerim derede, hayır bi yannış anlaşılma olmasın yani. ben durumu izah edeyim de:P

      Sil
  8. yaa ben senin traktorde gülüünü severim yaa:) nsl sirin seysin oyle. va bir yesilden bunca muhabbet nasl türer.. valla sabah sabah kafayı taparlıyamıyorum zaten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şebeleklik söz konusu ise ben ordayım aysunum :) traktörün üstünde yapmadıgım maymunluk kalmadı o gün zaten:P

      Sil
  9. yıllarca cevaplarını doğru mu diye merak ettiğim kafamdaki sorulara yönelik araştırmalarını alkışlayarak takip ediyorum. Ahahaha özellikle o baş örtüsünün üstüne -ki bizim orda bunlara çember denir bilmiyorum siz de de öyle mi?- sakız yapıştıran teyzeye yaptığın göndermeye koptum :):) çizgili bluzlara bayılıyorum aslında çizgili olan herşeye. Çok yakışmış her biri. Yeşil olan herşeye kattığın anlam için müteşekkiriz efem. Bu arada ben yazını okumanın yanında yorumlarını da okuyorum. Katılıyorum Wear a smile'a hiç hikaye kitabı yazmayı düşündün mü düşünmediysen hadi bakalım bir düşün sen bunu:)Zaten çok vaktini almaz bu zekiliğinle konuyu değerlendirmek;) öperim bi de ben seni en kısa zamanda tekrar görmek isterim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim, elma yanaklı pattis miranın güzel annesi:) sen beni sevdigin için ordan öyle görünüyorum gözüne belliki, teşekkürler hemşerim:P
      ahsene de dedigim gibi, hiç aklıma gelmedi, ama öyle bi teklif gelse (zaten kitabevleri de beni arıyo yurdun dört bi yanında:P) seve seve yapardım bu işi. cocuk hikayesi yazmak muhteşem bişi olur benim için yaaa :))

      Sil
  10. Ooo hem neon hem çizgili hem tek bantlı, moda ikonası yeşil kurbağa seni! Yalnız bu siğil meselesi çok can sıkıcı bir konu ya. Elimin içinde çıktı 3 ay kadar oluyor, kurbağa değil de maymundan falan bulaşıyor mu diye düşünmedim değil, sonra da kendiliğinden geçti. Bi yorumlasan sana zahmet:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla maymun konusu uzmanlık alanıma girmiyo hacı, onu bi arkadasıma soriyim istersen :P

      Sil
  11. Bak gene o ayakkaplar giyilmiişşş! Ha gülüm o enfes VOSVOSun yanında poz verip de yaza yaza kurbikleri yazmış olman ziyadesiyle hüsranıma zebep oldu. Zira VOSVOSa gönül vermiş bi gişiyim gendim :D Ama en çok SARIsınaa OOOyy öperim ben onnarı! Kurbik deyince de rahmetli babaannem -bak nur istedi yattığı yerden: N.İ.Y. (Nur İçinde Yatsın)- çok korkardı kurbikten. Ben de origamik kurbikte üzerime adam tanımam. Guççüklüğümden beri her boy kurbağa yapmışımdır kâğıttan. Her neyse Bir yaptığım kurbağamı da babaannemi korkutmak için eteğinin üzerine koymuştum. Bende de ne deli cesareti varmış çocukken, rahmetli kalp hastasıydı. O da hem ne korkmuştu hem ne kızmıştı bana yaa.. Ozman yeterince anımı anlattıysam ben kapatıyorum şimdi :D Öptüm müydü ben seni yaa? Tam da hatırlayamadım şimdi ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaah allah seni karetmesin mige gişisi, kadının iyi yüregine indirmedin oracıkta:P ben de hep o kagıttan kurbaa yapanlara özenirdim, o zamanısı bigün bana da ögretiver. bide çiçenk yapmayı da ögret bana, onu da bilmiyom ben halihazırda :)
      öpme konusunda artık polemige girmiycem senlen, zira çok netiz şeffafız biz *.*

      Sil
  12. 3. fotoya extra kalp yolluyorum oturduğum yerden <3 <3 <3
    Ve neon çizgili işine girerek çizgili ve neon askımızı ortak bi platforma tasıdıgın için teşekkür ediyorum:P
    Güzel cumalar, sahane haftasonları kleopatra görünümlü kaderdaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en şebelek halimi sevdiginden belli zaten ne kadar da kaderdaş olduğumuz:P en kleopatra görünümlü halimle öperim seni o vakit tatlı yanaklarından güzel tız cocugu <3

      Sil
  13. fine pics ;))

    www.live-style20.blogspot.com ; ))

    YanıtlaSil
  14. Ya ben o masumca bakan hallerinden birini alip, yanaklarini al al yapana kadar mincirablirim seni!
    Geyiklerin en hasini yapanlardansin:D Yesilden hareketle boyle icerigi dolu (bisi ogreniyoruz hep) ve komik bir yazi yazmak nasil bir zeka, yaraticilik, beyin firtinasi urunudur ki!:)

    Kurbagalar filminden korktugumdan onu bi daha izleyemeyecegim.Onun yerine,buradaki sevimli yesil kurbagami izlemeyi tercih ederim;*
    ODTU'de agac, cicek dikimi var herhalde, traktorleri cekim icin ayarlamis olamazsiniz di mi:P

    Bilekler yine pek guzel, dolu dolu!
    Oyle bi pantolonum olsa, mumkun degil kombinleyemezdim. Hayran kaldim bi kere daha sana. Bu da yatakta mi geldi aklina:D
    Opuyorum seni be, yesilin tonlarini ne de guzel birlestiren MinikKus'um;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz seninle bi araya gelince de zaten en derin geyikleri yapmadık mi kelebegim, sen gel yine yaparız dibine kadar:) kurbaa hikayemi begenmene sevindimki ben şu an :) pantolonu böyle giyme fikri direk ütüledikten sonra zınk diye yandı kafamda:))
      öperimki ben de seni en sümüklü böcek halimle :P

      Sil
  15. yine çok eğlenceli akıl karıştırıcı yahuu nerden geldi yine bu konuya diyebileceğimiz türden bir postla karşımızda olduğun için ve yine kahkahalar eşliğinde güldürterek her seferinde beklentilerimizi yukarılara çektiğin için ayrı bir teşekkürü hak ediyorsun minikkuşum :)
    hımm bide bu post bol neon ve çizgi içerdiği için bakarken senden bi kaç tane gördüm ara sıra öylede pek bi güzel oldun... bi de şu siğil mevzuna açıklık getirdiğin iyi oldu zira hep duyardım da aslını hiç araştırmazdım iyi oldu bunu da öğrendiğimiz tüm sevgilerimi gönderiyorum sana kocaman <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bol ogretici ve akıllarda iz bırakıcı diyosun yani aaahaha:) yahu ben de senin bu uzuun uzun yorumlarını okumaktan okadar keyif alıyorumki <3
      sevgilerimi yollamakla kalmaz, ben bide ekstradan öpçük gönderirim kucakişi :)

      Sil
  16. ahahha..sen tatlı bi manyaksın bunu biliyorsun değil mi :))senin o yaratıcı beynini severim ben. Kıyafetinin doğayla ve etrafındaki materyallerle -minibüstür,traktördür- uyumuna bayıldım,bi de traktörün lastiğinin hemen yanına bir kurbaa yerleştirdim,görüntü tamamdır :))bizim burda da tarla var,geçen hafta heryerden fırlamışlardı yeşil minikler :)) evet,doğayla dost bir şirketimiz var :)
    şahane bir hafta sonu diler,o elmacık kemiklerinden öperim. <33

    p.s bi de haftasonu üşenmezsen saçını köpükle bi dalgalı yapmayı denesene kuzu,çok güzel olabilir gibi sanki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında gözlerim kurbaa aradı ama hiçbi yerde bulamadım, yoksa koycaktım oralarda bi yere fotografını :P
      dipnotunu dinledim ve bi sonraki postumda saclarımı senin icin dalgalı yaptım bebişkom, herşey senin için hee :) severimki ben seni <3

      Sil
  17. yaaa bu ayakkabılar için ölebilirim resmen..
    Seni pek beğeniyor, pek kıskanıyorum haberin olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen hangi adsızsın bilmiyorum ama teşekkür etmemek için hiçbir sebep göremiyorum şu an :) kıskancak bi durum yokki arkadasım, çiğne senin de olur ^_^

      Sil
  18. seni tesadüf sonucu buldum ve blogunda kayboldum resmen:) çoğu postunu okudum peş peşe:) nası akıcı bi dilin var sanki karşımdasın da bıcır bıcır sohbet ediyoruz:) üslubuna ve mizah anlayışına bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kız hoşgeldiiiiin ^_^ çok da tatlı dilli güler yüzlü bi arkadas gibi duruyosun sen, nerden geldin bakiyim buralara hehe :))) teşekkür ederim güzel yorumun için, ben hep burdayım :)

      Sil
    2. ayyy çok hoşsun ama:) ıhhıımm:) azıcık da şımardım şimdi:) eveett çok tatlı dilliyim, güler yüzlüyüm kii ben:) ben teşekkür ederim canım, galiba ben de artık sık sık burda olcam;)

      Sil
  19. amaa o zamansaa neden küçükken balık sandığım iribaşlarla oynadığım dönemde siğil vardı benim elerimddee :s soora okttuk geçti :D valla ben de anlamadım bu işin akıbetini :D neysse cnm sen yine çok güsel olmuşsun...öperim çokkk <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de vardı küçükken elimde bitane, ama kurbaa tutmamıştım. hatta kurbaa tutmayı bırak gördügüm an topuklayan bi insanım ordan:P soğra eniştem elimdeki o siğili iple sıkıştırıp mosmor yapıp kopartmıştı, bidaha da çıkmadı. ilginç diimi:)

      Sil
  20. amaa o zamansaa neden küçükken balık sandığım iribaşlarla oynadığım dönemde siğil vardı benim elerimddee :s soora okttuk geçti :D valla ben de anlamadım bu işin akıbetini :D neysse cnm sen yine çok güsel olmuşsun...öperim çokkk <3 <3 <3

    YanıtlaSil
  21. Yesili fazla sevmedigimi dusunurdum... bu guzel yesilleri gorunce tamamen degisti fikrim !
    Harika gorunuyorsun yine, uyum cok guzel :) Cok cicisin, masallah sana <3
    Optum koskocaman!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeşil sevilmez mi yahuu:) hem sana da çok yakışır bence, ona bi şans ver;)
      bide teşekkür eder, öperim seni tatlı kız <3

      Sil
  22. Renkler, giysiler duruşunuz harika :)

    YanıtlaSil
  23. İlk kareye kalp 3. kareye bi dünya kalp gönderiyorum. Neon renkler konusunda hala tutucu olsam da sana pek yakıştırıyorum:)) O vosvosun yeşili nedir öyle ya? bayılmak yanında az kalır<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebişkom o vosvos hala çarşının karşısında, yani bi öglen gidip yanında uzanabiliriz ahahha:)
      bide ben sana esas sepet sepet kalp gönderiyorum da haberin yokmuş meğersem <33333

      Sil
  24. Fotoğraflardaki derinliğe hayranlıkla karışık kıskançlık duyguları beslerken kurbaacıklar ve siğil konusunda aydınlanmış olmanın derin huşuusunu yaşıyorum :ppp Minik kuşum neon stripes teması ve kahküllerine hem çok güzel hem de tatlısın (muziplik olmazsa olmaz zaten!:)) ayakkabıların merdivende çekilmesi ise dahiyane olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel kuşum benim, hayranlık ve kıskançlık duygularımız karşılıklı ne tesadüf diimi hehe :)))

      Sil
  25. ayakların çok güzel cnm :)şu benim çoraplarla bi kombin yapsana !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sırf senin için bigün giycem o corapları :)

      Sil
    2. ne zaman ? yarın olurmu? lütfeeen :)alamadık bari görelim

      Sil
  26. renkler, dekor ve tabiki kleopatrammmm...çok dinamiksin yine.öperiiim...

    YanıtlaSil
  27. bu aralar sen beni yine ihmal eder oldun. neden acebaaaa :))) :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yooo aklıma geldikce ugruyorum kuşum, yorum yazmıyorum ama cogu kez. yoksa ihmal edermiyim hiç;) severim seni ben, kahvaltılar kraliçesi seni :)

      Sil
  28. hala bekliyorum :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anladım bekliyosun ama insaf arkadasım, biz burda sıcaktan pişiyoruz sen kalın corap giymemi bekliyosun:) giyince haber ederim sana, ama uzun bi süre bekleme onu söyliyim:)

      Sil
    2. kısa çorabı demiştim :(

      Sil
  29. biliyorum zaten corabı kastettigini, bu havada kim çorap giyer allasen:) zamanı gelince giyerim. ok? hadi baş baş..

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^