2012/05/09

Kapadokya da ne ola?


Bütün bir hafta ofis sandalyesi, bilgisayar, masa ve masanın üzerindeki bütün ıvır zıvırlarla yeterince haşır neşir olduktan sonra bünye 1,5 üstünden 2 günlük bir tatil yapınca neye uğradığını şaşırmaz mı? şaşırır tabi. Atar kendini dağlara kayalıklara.



Ama ille de sıradan bi kaya olmasın der, girintileri çıkıntıları olsun. Oyuntuları olsun. Tepesinde onu güneşten koruyan bi şapkası olsun.
Hal böyle olunca halinden bezmiş bünye, Kapadokya'nın kırk kere de gitsen büyüsünü yitirmeyecek, çorak ama lezzetli topraklarında bulur kendini.


Gördüğü her oyuntuya girebilmek, her sarp tepeye çıkabilmek için en rahat kıyafetlerini seçer. Aslında daha ziyade "üzerine ne bulduysa onu giyme" ve "hem sıcaktan bunaltmayacak, hem hava serinleyince sıcak tutacak kıyafetleri seçme" yöntemlerini uygulayarak çıkar zaten yola. O yüzdendirki onun için her yer gezilesi, hoplanası, zıplanası, ordan oraya atlayarak geçilesidir. 


Aman topuğum kırılmasın, aman şurda iki mola verelim ayaklarım şişti, offf yırtmacım yırtıldı, resmen amele yanığı oldum keşke o sırt dekolteli blüzümü giymeseydim türünde "gezi" kavramıyla hiçbir şekilde örtüşmeyen diyaloglar içerisinde kendini bulmamak adına gerekirse postacı adem gibi görünmeyi göze alarak doldurur bavuluna en rahat kıyafetlerini.

  

En dar açılı objektifle yola çıkmanın dayanılmaz çöküntüsü sarar dört bir yanını. Bütün peribacalarını sülalece fotoğraflamak isterken, sadece bir çekirdek aile fotoğrafı çekmekle yetinirsin. Ama bu ve bundan öncesinde yaşanan benzer durumları öyle bir içerlersinki, yeni bir fotoğraf makinesi ve objektif almak için başka hiçbir sebebe gerek kalmamıştır:)


Otelin hemen arkasındaki bütün harabeler, gizli odalar, kiliseler ziyaret edilir. İnsanların yemek yapma amaçlı kullandığı çukurlara toto oturtmak suretiyle türlü şebeleklikler yapılır ve hatta civardaki poz verme konusunda sıkıntısı olan turistlere de ilham kaynağı olunur.




Peribacalarına yapılan klasik benzetmelere ilaveten, herzamanki minikkuş yaklaşımıyla nesnelere bakılır ve aslında onların sadece tüf denen kayaçlardan ibaret olmadığı, yavrusunu kucağına almış şefkatle seven bir anne görüntüsünün gün gibi ortada olduğu fotoğraflanarak kanıtlanır ve coğrafya yada isteğe göre tarih kitaplarında yerini alır.

   

"Kırk yıllık şarap degüstatörü" görünümlü pozlar verilir.
Arkaplanda yaşananlar:
M: Meraba ben şarap tatmak istiyorum.
Satıcı: Buyrun yardımcı olayım, ne tür bir şarap isterdiniz?
M: Hımm meyveli olsun. Mesela çilekli olabilir yada elmalı filan. Var mı?
Satıcı(o sırada totosuyla da gülmektedir bi yandan): Hanfendi şarap zaten üzümlü, üzüm de yeterince meyve sayılabilir bence:) Şarap dediğin aromalı içilmez, zaten böyle şeyler bi bizim ülkemizde oluyo.. gibisinden bi sinirleri hafiften hoplamaya başlar.
M: O zaman mayhoş olmasın, tatlı bişi olsun. O da mı yok?
Satıcı: O zaman size Dömisek öneririm. Çok beğeneceksiniz.
M (şarap tattıran diğer satıcının yanına gider): Meraba beni şu arkadaş buraya yönlendirdi, sizde dövisek varmış, ondan içcem ben.
Adam: Ha evet Dömisek:) Tabi buyrun. (içten içe gülmekten kalbi sıkışan ve günde benim gibi en az 23456 kişiyle uğraşmaktan beyni buharlaşmak üzere olan bir adam hayal edin kafanızda)
Yukardaki mutlu son pozuyla hikaye biter. Dömisek(yarı tatlı) şarapları şişe şişe doldurulur poşetlere. Şerefe!


Ürgüp yollarında gezerken mahallenin yağız delikanlısı ve aynı zamanda son derece doğal dişleri sebebiyle "dişlek" adını almış bu muhteşem arkadaşla bikaç dakikalık muhabbetin kimseye bi zararı dokunmazdır. O da en konuksever ve fotojenik haliyle zaten hali hazırda pozunu vermektedir.


Yine ürgüp yollarında bütün evlerin işçilikle bezenmiş duvarlarında kendinizden geçer, zorunlu molalar verirsiniz.


Buralarda yaşayan insanlar hep minicik, küçücük nineler, dedeler olmasına rağmen bu kocaman kapılardan geçiyo olmalarına hayret eder, hazır hayret etmişken ordan fotoğraf çekmeden de ayrılmak istemezsiniz.


En kıymetli, en el emeği göznuru aynalarda deneysel çalışırsınız.


Yürümekten dilim damağım kurudu dediğiniz anda Ürgüp'ün kitaplarda Temenos diye geçen Temenni tepesinde çay molası verirsiniz. Hazır oraya kadar gitmişken günbatımına kadar kalırsanız muhteşem bir manzaraya da tanıklık edersiniz. Ama hayır derseniz o zaman Kızılvadi'de de birbirinden kızıl peribacaları eşliğinde günbatımını izleyebilir ve bide yanınıza şarabınızı aldıysanız keyiften dört köşe olabilirsiniz.




Çay kahve bahane, buralar ne kadar da şahane diyerekten bütün sokakları arşınlar, her molada bardak bardak çay hüpletirsiniz adet yerini bulsun diye.


Günbatımından sokak ortasında yürürken bile faydalanabilirsiniz.


Ürgüp'te, hatta Nevşehir'in her bir köşesinde meşhur olan Testi Kebabı'nı yersiniz.
Ama siz de benim gibi koyun kuzu eti yemeyenlerdenseniz, işte o zaman yukarda görmüş olduğunuz ve benim hayatımda yediğim en güzel şeylerden biri olan Güveçte tavuğu Şömine Restoran'da yer, sonra da o güveci icat eden amcaya bildiğiniz bütün duaları edersiniz.
Testi kebabı, sunumu itibariyle biraz farklı olduğu için merak uyandıran, aslında özünde güveçte yapılan bi kebap. Ama gitmişken yemekte fayda vardır, yemesi sevaptır.




Göreme'nin peribacaları mevkiinde, etrafımızda
kayalıklar ve kilise kalıntıları, arkamızda Kızılvadi ve otelin göbeğinde kocaman bir seyir terası. 
Kapadokya'ya gitmek ama günübirlik değil konaklamalı tatil yapmak, mağaraların gece ışıklandırılmış o muhteşem görüntüsüne de şahit olmak istiyorum, bide her yere yakın olsun, hop ordan oraya gidebileceğim kadar merkezi olsun derseniz size kaldığımız oteli şiddetle öneririm. 
Canela Otel, Göreme'nin Çavuşin köyünde, eski harabelerin ve yıkıntıların orjinalliği korunarak düzenlendiği bir kaya oteli. İnternetten otel rezervasyonu yapıp gittiğim ve hayal kırıklığına uğradığım onca otel vakamdan sonra bu otel resmen ilaç gibi geldi. Dekorasyonundan yemeklerine, temizliğinden personellerin son derece ilgili ve güleryüzlü tavırlarına kadar herşeyiyle on numaraydı. Reklam gibi olcaksa da varsın olsun, Kapadokyaya yolunuz düşerse benden size bizzat yaşanılmış ve memnun kalınmış bir örnektir, dikkate alına;)


Kapadokya için 2 gün son derece yeterli. 
İlk gün Ürgüp, konaklar, şarap mahzenleri, temenni tepesi, peribacalarının her çeşidinin bolca bulunduğu Paşabağı gezilir. Göreme'deki birbirinden hayran kalınası, yapanın ellerinden öpülesi kilimler tek tek incelenip yine bir kararsızlık neticesinde hiçbirşey alınamadan otele dönülür.
İkinci gün de Avanos'ta çanak çömlekçiler keşfedilir, hatta kendine güvenenler çömlek yapımına bizzat katılabilir. Uçhisar kalesine çıkılıp Kapadokya bölgesinin en yüksek noktasında başınızın dönmesine izin verirsiniz. Bide hazır gitmişken uçhisar tepesindeki boş bizans mezarlarını görüp, hatta benim gibi içine girip pozunuzu verir, gönlünüz ferah, içiniz rahat bir şekilde kaleden aşağı inebilirsiniz. Yeraltı şehirlerini de 2. gün görebilir, sonra da evli evine köylü köyüne hesabı tıpış tıpış yola koyulursunuz.






Ha bide bütün bunları anlatırken bi yandan da pizza yediğimi belirteyimki aramızda gizli saklı bişey kalmasın, herşey net olsun diimi.
Bana göre bir çırpıda biterken, size göre oku oku bitmiycekmiş gibi görünen bir postun daha sonuna gelmişiz, insan bir haber eder, bir "canım bak post bitti, hadi git evine dinlen", bir efendime söyliyim "bırak artık çene çalmayı, bak akşam ezanı da okundu sen hala bilgisayar başında bikbikbik konuşuyosun" der. 

Mekan: Kapadokya'nın her bir köşesi
Oyuncular: Ben&Erman
Baskılı tayt: Popart
File atlet: Ajda Pekkan for Twist
Şapka: H&M

62 yorum:

  1. Resimler cok guzeller, kapadokyanin buyusu ta buralara kadar geldi:)X

    www.whiteperla.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapadokyayı biz de çok sevdik gerçekten çok güzel bi yer. teşekkürler:)

      Sil
  2. yaaa yine ne şeker ne tatlı kareler çekilmiş!!!bayılıyorum senin şu zıpır zıpır haline!!!renkli tayt ve yırtık kotlara olan zaafımı tahmin edersin o yüzdeeen ben kapadokya'daki minikkuşuma bayıldımmm:)öperimmm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeker diye adına geçer bikere tamam mı ^_^ kapadokyadaki minikkuş da seni öper, kucaklar ve havada 3 tam tur döndürür. zaten kuş gibisin artık, hakkaten bunu yaparim yani:))

      Sil
  3. Kızgın kumlardan serin hiçbir sıvıya atlayamadığın halde harika olan tek yer olabilir Kapadokya. Bizi de götürdüğün için teşekkürleer :)))
    Balona da binseydiniz keşkem (gerçi fiyatları bi garip o balonların ama)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel özetlemişsin kapadokyayı:)) balona beni hicbir güç, bedava dahi bin deseler bindiremez! bikaç yıl önce hatırlarsan bi balon kazası olmuş ve 2 kişi ölmüştü. mümkünsüz yani:)

      Sil
  4. yine destanlar yazmışsın :) her kelimesini cümlesini sıkılmadan okudum miniq guşum :)
    o zaman bırak artık çene çalmayı ezan okundu top atıldı hadi bakiim :)) öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nekadan güzelmiş hepsini üşenmeden okumuş olman:) o ezan okundu olayını da hakkaten anlayamadım hiç, sanki eve gidip namaz kılcakmışız gibi :P öptüm ben de coycoy okaça ^_^

      Sil
  5. nihahah ben de gitmek istiyorum. Gitmiştim ama kocacığımla da gitmek istiyorum. Ama göbüşüm artık izin vermez ki yoruluyorum hafiften artık. E o zaman miramla mı gitsek doğunca hem şu üstündeki şahane tayttan senin tabirinle efendime söyliyim o cicilik şapkandan mı takarım ben ona.Yazıyı okuyunca sanki sizle birlikte gezmiş kadar olduğum postun için tişkürler eline beline sağlık:)ee bu kadar yazınca el değil bel de ağrımıştır hafiften, öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla yazarken o kadar keyif alıyorumki hiç bel agrısı filan olmuyo kuzu:)
      biz de bundan yıllaaaaar yılar önce ermanla farklı zamanlarda gitmişiz buralara. bide birlikte görelim dedik, cok da güzel oldu. siz de artık mirayla birlikte gider fethedersiniz bütün kayaları bacaları. ama önce benim o bücür mirayı hüpletmem lazım gelir ^_^

      Sil
  6. ben suan kapadokyaya gıtmıs kdr oldum. ankarada okudum 6 sene yasadım bı turlu gıdemedım cok da ısterım gıtmeyı gormeyııı..gun ısıgından faydalandıgın resıme ozellıkle bayıldım..yıne cok hos resımlerrr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gitmis kadar olmak yetmez canım benim, mutlaka gidip kanlı canlı görmek lazım:) bide çok teşekkür ettigimi belirtmek isterim bu vesileyle :)

      Sil
  7. TATLIM FOTOĞRAFLAR HARİKA ....Cidden görülmesi gereken bir yer....Yazı süper olmuş bu arada ...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pek çok teşekkürler cicim, hakkaten görmek lazım. ama mayısta gidip, sıcaklarda baymadan, efil efil gezmek lazım;) begenmene sevindim, sevgiler saygılar öpçükler:)

      Sil
  8. eneeemmmm e sen benim memlekete gitmişsin!! postun sonuna yaklaştıkça "e bu kız avanos'uma gitmemiş mi yeeeaaa" moduna girmiştim ki çanak-çömlekleri görünce bi oh çektim :) ama bana haber vermemişsin, bozuldum yani. neticede biz de özledik memleketimizi de mi. izmir izmir nereye kadar :)

    ayrıcana o yine ne şekerlik öyle her bi pozuna yandığım?

    Seyrani'den bi sözle son veriyorum yorumuma: "Kör de bilir Avanos'un yolunu, testi-bardak kırığından bellidir"

    hadi kal sağlıcakla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok be anacım, oralara kadar gidip avanosu görmeden dönülür mü hı? ama hakkaten de seyraninin ddedigi gibi bütün kapı önleri kırık çömleklerle dolu, cok ilginc o.O güzel bi memleketin var. biz oraları mayıs ayında görünce ermanla ikimiz de "acaba buralarda bi ev mi alsak, senede 1 ay gelsek" dedik içimizden ^_^

      Sil
  9. ayy sahane.. 6 yil oldu kapadokyaya gideli.. ozlemisim kaya gormeyi.. :) Bi kere su sahane deneysek fotografiniza bayildimmmm.. Gozler sahane parlamis.. cocuk yapsaniza yahuu ! :))) Tum pozlar cok sirin , guzel bazilari hafif sexy ama totalde hepsi cok neseli.. Ne iyi yapmissiniz 2 gun kacarak.. Nice gezmelere tozmalara ;) opuyorum minikkusum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha koptum yorumuna yaa:) gözler ışıldayınca demekki cocuk yapmak gerekiyo :P çok teşekkür ederiz bu baldan tatlı mesaj için lulucum:) hepimiz gezelim tozalım, görmedik yer bırakmayalım güzel ülkemizde ve akabinde dünyada, diimi ^_^

      Sil
  10. Harika olmus yine bu post, sarapcidaki olayla güldürdün beni :)) Haftasonu kacamaklari iyidir, iyi ;))
    Bende gitmek istiyorum Kapadokyaya!! Cok güzel cikmis fotograflar ve Outfitin harika! Pantolona bayildimm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaaa şarapcıdaki o hallerime biz de cok güldük aahah:) mutlaka gitmelisin şeker kız ;) teşekkürler vede öpücükler sana :*

      Sil
  11. oooffff harikaaaaaaaaaaaaaa olmuşşş bayıldım resimlere :)
    gitmiş kadar oldum valla çok saol.

    bu arada canon kaç kullanıyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi teşekkür ederiz o vakit:)
      Bu fotograflar Canon 550d ve Canon 85mm f/1.8 lens ile çekildi. Fakat makinemizi ve lensimizi degistirdik, artık bunlar yok;)

      Sil
  12. Minikcim fotolar nefis senin turist hallerin de <33
    Yalnız şu yerde yattığın foto beni çok geriyo, bi de erman niye yamuk gülümsüyo, ve de ne güzel haftasonu kaçamağı olmuş aferin size:)
    Gün batımı fotoğrafını da favorim olarak seçer mutlu günler dilerim efenim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyomusun yıllaaar önce okul gezisiyle kapadokyaya gitttiimizde, yurttaki oda arkadasımla birlikte bu mezarlara birer tane girmis ve poz vermistik. bu kez de ermanla yapalım dedim ama erman karizmayı cizmemek icin girmedi iceri, beni cekti:)
      kaçamaklar hep mu güzel olur arkadasım yaaa, ne iyi geldi hakkaten ^_^ öperim bak, bu kadar sevgi dolu olursan sen yapcak bişi kalmıyo bana :)

      Sil
  13. ne güzel yazmıssın yine :)

    YanıtlaSil
  14. Resimlerden sonra insanın kapadokyaya gidesi geliyor:) Minikkuşum ne güzel bir tatil olmuş içim açıldı vallahi resimlere bakarken:))

    Çok öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayça bebegim ankaraya 3 saat mesafede, okadar yakınki, gözünü karartmanıza bile gerek yok, al sevgilini yanına atlayın arabaya bigün, avm gezeceginize kapadokya gezin;) valla cok eglenceksiniz bak;) öperim seni güzel gözlü kız :*

      Sil
  15. Yoo bana göre de bir çırpıda bitti, hem aramızda gizli saklı bişi kalmaması olayını da çok sevdim valla, hep söyle sen böyle :D Postu okurken sürekli aklıma keyif kelimesi döndü durdu ne güzel yapmıssınız da gitmissiniz! Ya bir de ben de böyle gezilere gidince topuklu alıp şık olayım diyorum, sonra yarısında olmuyor galiba, ver düz ayakkabıyı diyorum. Topukluyla gezebilen kadınlarımıza tebriklerimi iletiyorum gerçekten. Seni de öpüyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herşeyi söyliyimki samimiyetimiz artsın diimi tatlım :P
      o topuklu olayını ben de sıkca yapıyorum. o durumlar için platform yada dolgu topuk öneririm, sıkıntısız geçirebiliyosun böylece bütün günü. ama dag tepe toprak gezceksen topuk olmayacak, cümle icinde bile gecmesi risk arzeder:) ayrıca hicbir bayan topukluyla buraları gezemez, ben garantisini veebilirim;) hehe:)
      öpmüştüm diimi? :*

      Sil
  16. oldu mu şimdi kuşum özendirdin ama... ben de bacalara gitmek istiyorum şimdi napçaz :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman herpazar brunch yapcagına al tosuncugunu yanına düşün yollara :)

      Sil
  17. Mikikkus, ne guzel bir tur oldu bana, cok ozledim Kapadokya yi. Resimlerin cok eglenceli, ozellikle cerceveli duvar, aynadan yansimalar, cayci taburesindeki resmin, sokak ortasi gunbatimi isikli resmin, cukurda uzandigin resim cok hosuma gitti : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben de cok ozledigimi farkettim gidip görünce. mayısta mutlaka öneririm;)
      bide fotografları begenmene cok sevindim, teşekkür ederim:)

      Sil
  18. Harika kareler canim, pozlar manzara super!
    Bende en son 2002de gitmistim, fotograflara baktikca ozledigimi anladim :)
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de 2002de gitmiştim desem o.O belki de karşılaşmışızdır da birbirimizden haberimiz bile olmamıştır diimi :)

      Sil
  19. amannnn pek güzel olmuşşşş ne güzel gitmişiniz :) oh oh ne güzel gezmişiniz aman iiki girmişin her oyuğa ne güzel olmuş bizde görmüş olduk ben tekrar gitmiş oldumm:)ayrıca pop art tayt konsepte çok uygun olmuş belirtmeden geçemem:)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet gittik gezdik gördük pek eglendik yafuuu:) siz de yapın bence ^_^

      Sil
  20. nevsehir de yasayan biri olarak söyleyebilirim ki güzel kareler yakalamışsınız gerçekten... Aslında daha o kadar cok farklı yer var ki görülmesi gereken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen öyle dediginiz gibi. daha baska yerler de gezdik ama fotograflayamadık. mutlaka gidip 2-3 gün heryerini karış karış gezmek lazım;)

      Sil
  21. Oh ne iyi oldu, geldim evime ayaklarimi uzattim, oturdugum yerden gezdim, gordum, okudum Kapadokya'yi, hem de tatli dilli cenebaz MinikKus'umdan<3
    Turistlere poz vermede on ayak olman, sarap degustutoru olarak maceran, o kerli ferli, bildigin poz vermis kopek aga, tuflere Minikkus gozuyle anlamlar kondurman, postaci kiligin/yuruyusun, Erman enistemizin yuzunu ilk kez gorusumuz (bundan emin degilim), cilgin pozlarin (sahsen o mezar postu deli cilgin!),bicirik taytin, kotun, filen...Yok ben bu cumlenin sonunu getiremeyecegim, madde madde yazsaydim iyiydi:D
    Sevdim, eglendim iste yahu, tadimlik degil doyumluk bi post olmus. Opuyorum ki seni;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooooh mis gibi ev keyfine eşlik etmişim sevgi kelebegimin ^_^ yazdıgım her bir cümleyi ayrı ayrı begenmeni nası begendim anlatamam :) ben de bu doyumluk post için teşekkür ederim sana tatlı kız:) ben daha çok öperim ki seni ayrıca da :*

      Sil
  22. cimcim fotolar çekmişsin yine :) ya kapadokya'ya bende bir kaç hafta önce gittim ama rahatsız olduğum için hiç böyle cici fotoğraflarım yok :( seninkilerde gerçekten orayı çok güzel özetlemiş ve çok eğlenceli kılmış. ee kişilik öyle :) seviyoruz seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapma yaaa:( oraya kadar gidip de fotograf cekemeden dönmek cok üzücüdür.. peki sen niye hastasınki? şimdi iyisin ama iyisin iyisin ^_^ ben de seni, tipini, tarzını ve birbirinden güzel pozlarını seviyorumki, bilmukabele yani :)

      Sil
  23. İlk resmi ziyaretimi yapar sevgiyle kucaklarım efenim:)
    Şarap tadımlık karesi favorim ha bir de Erman' la deneysel ayna çalışmanız;) Bu arada o güveç karesi beni benden aldı, yıllardır diyet yapan hala yağlarından kurtulamamış bir garip insan evladı için son derece çekici olduğunu da belirtmek isterim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooow hosgeldiniz efendim, şöyle alalım sizi lütfen:) o güveç var yaaa offfff.. bi yesen bidaha asla unutamazsın cinsinden bi güveçti.. muhteşemdi.. yemin bozdurandı:) bikere de olsa ödüllendirebilirsin kendini bigün oralara gidip bu muhteşem şeyin tadına bakarak ^_^

      Sil
  24. Ha gülüüüüm çok güzel gezdim sayende. Biz de 2010'nun 1-2 Ocak'ısında gitmişidik Kapadonkyalara. Ancak Ocak olması itibariynen acuk soğuktu. Olsunmuştu. Gene de çok güzel gezmiştik de biz buralara gitmemişiz. Çok eksik kalmışız. Bir daha gidicez ozman biz bu yazının rehberliğindE, tamam mı çocacııım? TAMAM (onun yerine cevap da veriiim de havada kalmasın sorum :)) Ha bu arada şarap tadımı kısmındaki diyalogun hastasıyız. Ne demiş Ayhan Sicimoğlu:
    Geldik Roma (senin durumunda KapaDOkya)
    Girdik koma
    Gerisini soma
    Olduuuyy ovakitler
    Öpücem ki
    Ne sandın ya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama siz cok sogukken gitmişiniz oralara, 3kusurlu hareketten birini yapmışınız. diger ikisini hatırlamıyorum ama:P o vakit sen çocanı ve güneşini yanına alıp(güneşi yanına almak cümlesi adeta bir tedbir gibi oldu, hani hava sogursa güneşi kullanırsın gibisine:P) en yakın zamanda, sıcaklar da iyice baymadan git oralara. vurun kendinizi dağlara taşlara emi canım ^_^ ben dün zaten öpmüştüm 5 kere filan, 3 tane de alcagım vardı. kaldı mı iki. çarp yirmiynen eder 40. milliyetci hareket partisinin 40. yılını da bu vesileynen kutlarım en anti mhpci halimnen :P

      Sil
  25. Memleketimm!!
    Her zaman oldugu gibi bi cirpida, agzim ayrik bi sekilde ve zevkle okudum yazini...
    ama itiraf edeyim bu kez benim topraklari tanittigindan mutevellit torpilli hissettim kendimi ;)
    eline, gozune, yuregine ve klavyene saglik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa bak farkında olmadan ne güzel bişi yapmışım seni de mutlu etmiş ve torpiline layık görülmüşüm ^_^ oranın yerlisi olarak begendiysen ne mutlu bana yahuu:) begenine, parmaklarına, güzel yorumuna saglık ayşooom :)

      Sil
  26. 1. AYNEN OYLE 2 GUN TATIL YAPINCA BIRDAHA ISE GELMEK ISTEMIYORUM 3 AY TATIL ISTIYORUM HATTA COKKKKKKKKKKKK PARAM OLSUN YAN GEL OSMAN OLUYUM CANIM ISTEYINCE CALISIYIM ISTIYORUM 2. O MEZARI SEVMEDIM BANANE:((( 3. INANILMAZ SUPERSIN BENDE YILLARDIR KAHKULLUYDUM YINE ISTIYORUM KESTRMEK AMA SENIN GIBI OLMUYOR COK GUZLESIN 4.AYNADAKI HALINIZE KOCAMAN MASALLAH 5. SEN COK TTALISIN YAAAAAAAAAAA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. o durum hepimize oluyo bence, sükunetini koru, sakin ol, sende anormallik yok hepimiz öyleyiz bebeyim.
      2. o mezar bence cok da eglenceliydi yahuu, niye tırstınızki hepiniz :P allahın taşı işte:)
      3. yirim!
      4. teşekkür ederiz ^_^
      5. hihi bikere o sen tatlı oldugun icin ordan öyle görünen bişi yoksa ben okadar tatlı diyilim ^_^
      6. bu da benden olsun, öpmem lazım çünkü :*

      Sil
  27. Resimler ha-ri-ka! Sizde!

    YanıtlaSil
  28. türkiyey ilk geldiğimizde okulda bir kitapta gormustum peribacalarını ve buyulenmiştim ama hala gidemedim biliyormusun.. insallah bir ara ona da oncelik veririm..
    yine süper bir post olmus ben cay fotoğrafına bayıldım nedense bu aralar cay aseriyorum kendi kendime demliyorum hergün:)) ( blonde salad demlemez ayrı:))
    sua rkada cervelerin olduğu duvara da bayıldım onu da sayalım hmm başka ha ikinizin aynadaki fotosu, domisek hikayesine , bir de sana sapka cok yakısıyor..optum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa buraları nasıl kaçırırsın aysunum, mutlaka gidip görmeli, her bir köşesinde birbirinden muhteşem pozlarını vermeli, bize de görsel şölen yaşatmalısın. ama şimdiden söyliyim, topukluları unutuyosun buraya giderken. hem böylece biz de seni babetle görmüş oluruz yada spor bi ayakkabıyla diimi:)
      blond salada gıcıgım, benim blond saladım sensim bebeyim, o halt etmiş senin yanında ;)
      bide teşekkürler bu uzuuuunca yazılmış güzel yorum için, begenine saglık güzel kuzum:)

      Sil
  29. sana bayıldım... kapadokyaya bayıldım... dişleğe ayriyetten bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi teşekkürler:) o dişlek bütün mahallenin gözdesiydi biliyomusun :)

      Sil
  30. Herşey çok güzel de minikkuşçum;keşke o mezarımsı şeye yatmayaydın.fena oldum be...

    YanıtlaSil
  31. Bu postu epeydir okuyamamıştım. Hani dedim ya sindire sindire diye, işte o vakit geldi:

    1- Memleketime gitmişsin benden habersiz. Senin baban Samsunluysa benim babam Ürgüplü oluum. Benim bebekliğim o taşların kayaların içinde geçti. Çık yuvamdan:))

    2- O mezarın içinde yatmayı tahayyül eden aklına mıçiim. Şeytan dolduracak diye aklım çıktı. Nereyi mi? Tepeni tabi akılsız kuş, toprak kayması falan olaydı o anda mazallah. Girme bi daha oralara.

    3- Tee avanoslara göremelere gittin de asmalı konağı görmeden mi geldin, bi seymen bi bahar aşkını koklamadan, bi sümbül hanım havası almadan olur mu hiç, cıkcıkcık! bahadır eniştenle bizim aşk hikayemiz oluyo o:)) Öyle deme valla o zamanlar gittğim marketteki tezgahtardan bindiğim taksinin şoförüne kadar herkes bana "abla sen aynı şeye benziyon"diye başlayan cümleler kurarlar, hatta sokakta arkadaşını çağırıp gösterenler olurdu. Ben de havaya girmiş bahadırı seymen ağa zannetmiştim, değilmiş:)))

    4- Yemişsin içmişsin ama gram yaramamış. Kürdan gibi sinirimi bozdun yine, o testi kafasına geçesice:)

    YanıtlaSil
  32. fotoğraflar yine harika, bayildimm, ürgüp göreme zaten aklımdaydı bahar başından beri iyice içime düştü gidip görmeli...

    YanıtlaSil
  33. O şarabı ikram eden de benim kardeşim olsa gerek. :)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^