2012/05/22

3 kuruş fazla olsun.

























Sonradan olmuş bi kelimedir kırmızı. Esas adı "al"dır. Al, kutsallığı simgeler. Bu yüzden de dikkat ettiyseniz kırmızı bayrak yerine "al bayrak" diye söylenir ki daha kutsal, daha ihtişamlı gelsin kulağa. Aynı şekilde, bişeyi olduğundan daha güzel, daha kutsal göstermek, yüceltmek için kullanılırmış "allamak" kelimesi. Sonra biz onu alıp "allanıp pullanmak" yapmışız herzamanki yaratıcılığımızla. O da yetmemiş Seyyal Taner şarkısını bile yapmış.

Aldan kırmızıya nasıl dönüşmüş o kadarını bilmiyorum ama, kırmızı onun için bi dönüm noktası olmuş, o çok belli! 
Al yanaklım, al yazmalım, oy tombulumlarla ufak ufak müzik sektörüne bulaştırmışız önce. Sonra bi bakmışız bütün şiirlere, şarkılara, filmlere ilham olmuş. Sana kırmızı çok yakışıyor, kırmızılım sana yandı canım derken bugünlere gelmiş.

E bide işin moda tarafı var tabi. Kırmızı öyle lanet bi renktirki rezil de eder adamı vezir de. Mesela bütün vitrinlerde kırmızı görmeye başladıysanız o moda akımından korkun, ilk otobüse binip kaçın ordan derim ben en kırmızı sevmeyen ve giyene de önyargılı bakan halimle. 

Kan kırmızısını bi bayrağa yakıştırıyorum ben, bide bizim Nurten abla vardı, ona yakışıyodu çok. Onun dışında bide pazarlarda satılan kırmızı leğenler var "al beni" diye 100 metre ilerden bas bas bağıran. İşte bu ve benzeri noktalarda devreye "3 kuruş fazla olsun, kırmızı olsun" teorisi girer ve seni hiç beğenmesen de almaya, sevmesen de giymeye zorlar, sen de apıştığınla kalırsın sayın seyırcı.


İspanyola pantolon: Oxxo
Gömlek: Koton
Çanta: Mango
Bileklikler: Aldo, H&M
İdüklü kolye: Tresera

27 yorum:

  1. Türk ün gözü al'dadır guşumm.benzer kombin yakında benden gelecek te gelemiyo bi türlü havalardan.sıkıldım ha.idük lafını da dolandırdın ağzıma :) öpüyorum senii mucuksss

    YanıtlaSil
  2. ben çoook severim kırmızıyı onun verdiği enerji bir başka oluyor ama haklısın insanı vezir de eder rezil de dikkat etmek lazım:)sen mesela o bol paça pantolon ve o inanılmaz şirinlikteki kolyenle şahane olmuşsun:)bende de pantolonun beyazı var ama şimdi sende görünce gidip bir de kırmızısını alasım var ya:)öperim seni minikkuşummm kırmızım:)

    YanıtlaSil
  3. minik;benimde o gömleğin laciverti var bi krem:)
    bi de kırmızı en çok sana yakışmış diiim

    YanıtlaSil
  4. Kırmızıyı çok severim kırmızı olmadan olmaz diyenlerdenim:) idüklü kolyene bayıldım, ince uzun boyunlu hatunlara bayılıyorum ve bu tip kolyeleri nedense kendime hiç yakıştıramıyorum. Bir basık görünüyorum sanki:(
    Bu arada Kaan Paşa postu bekliyorum bennnn;)

    YanıtlaSil
  5. Minnak kusu cok tatlisin.. Albenili olmussun.. Yaaa bi de "Albeni" var di miii ? :)) onune Al gelince daha efektif bir etki yaratmis oluyorsun :)) Cok tatli olmussun gercekten.. Vezir eden cinsinden yani ;) Kolyen de cok cok neseli senden caliyor haberin olsun.. xxx

    YanıtlaSil
  6. o kırmızı pantolonunu ve o çilekli cıvıl cıvıl kolyeni yer bitiririm walla sanada kalmaz banada :)))

    YanıtlaSil
  7. Bir de kırmızı dantelli ve ponponlu don giyen kadınlar var ki(bilirsin ben, uzmanlık alanım dondur) onlar apayrı bir kategoride incelenmelidir. Senden de şüphelenmedim değil ama idüklü kolye takandan korkam Reyhan dedim rahatladım:)))

    YanıtlaSil
  8. senin cingilli kolyeni yesinler:)

    fotoğrafların harika minikkus :)

    YanıtlaSil
  9. Kırmızı severim arkadaş ben! (Çilenkli süt kadınıynan aynı kafa) Sen de sanki içten bi yanıksın da kabul mü edemedin acaba bunu özünde? leyla ile mecnun'dan bir replik attırıcam şimdi tam bura: Sebas MI tian? :D :D Kızım o kolyeden bana da alak ya la! Çoç güzelmiiişş! Özümde Angaralıyım. Yediğimi, dediğimi ve de özümü inkâr etmem! Al yazmalım da kült filmdir! Onu da anak burada! Hatırı kalmasın! Ben de BonJovik pantolu giyiyorum en kırmızısından :D Kırmızı çantam, efendime sööliyim eteğim, bluzum, kazağım var kızsııım benim. Sana da kırmızı bilenklink mi alsak ki alıştırmak için? Ay bak kırmızı papıcım yok ama?! O eksikliğimi gidermem lazım. Neyseymiştiyy Öpme kısmındayız: Muaaah muahh can Asiye :D

    YanıtlaSil
  10. Pantolon ve ilk kare nefis <3
    Bi de aynı renklerde giyinip, koskoca ODTÜ'ünün aynı köşesinde fotoğraf çekmemiz artık ayıp:P
    Sınırları koyalım bacım:)
    Çok mis görünüyosun, o sebeple öpüp gidicem sanırım <3

    YanıtlaSil
  11. ay senın kolyenı yesınler:) pacalarınıda yesınler bu ne zayflık yahu mankenmısun nesın bıde o saclar benı benden alıyor bılesın..takılar ve canta zaten super..bugun kırmızılar ıcınde bu postu gormek super oldu

    YanıtlaSil
  12. ahaha bir ortak yön daha çıktı iyi mi? ben de yıllaca kırmızıya direnen biri olarak sana katılıyorum fekat arada biz de giyinebiliyormuşuz demek ki bu yıl da bunu keşfetmiş olduk:) Çok yakışmış her biri cicili bicili komikli şakalı yazan minikkuşum, öperim o munzur bakışlı gözlerden:P

    YanıtlaSil
  13. Minikkuş, kombin süper ama kolye en süperi :))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Minikkuş bi de al basar ya lohusaları:) Kafaya şirin lohusa fiyonku atarız en alından.
    Sana da al basması yakışmış, ben de dolaptaki kırmızıya direnip sonra gidip alıp dolabında tutan bir versiyonum. Bir atak daha geçirmek gerek sanırsam.
    Kolyen de çok şirin, bayıldım:)

    YanıtlaSil
  15. so cute ; ))


    www.live-style20.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. al pantolon harikaymış :) bence kırmızıyı sadece bayrağımızda değil kendide de sevmelisin. çünkü çok yakışmış ;)

    YanıtlaSil
  17. süper olmuş kombin..kolye favori parçam....

    YanıtlaSil
  18. minikkuşum, bayıldım, süper olmuş, kırmızı sana pek yakışmış. Fotoğraflar da çok güzel, çekene de poz verene de sevgiler, selamlar:))

    YanıtlaSil
  19. seni okumaktan izlemekten dinlemekten niye bu kadar zevk alıyorum ben...
    iki günden fazla zaman yazmayınca huzursuz oluyorum, nerde bu minikkuş niye yazmıyor triplerine falan giriyorum kızıyorum küsüyorum sana falan senin haberin yok tabii :)
    çok sevdim bu kırmızı pantolonu ve çilek tadındaki o sevimli kolyeni...
    bi de al bayrak ihtişamından bahsedip seyyal taner şarkısına bağlamışsın ya koptum bayılıyorum bu daldan dala atlayan kafana seviorum seni galiba <3

    YanıtlaSil
  20. wow çok süper olmuşsun yine şekerim! <333
    ee pantolon güzel, bluzun omuz detayı güzel, saçlar güzel, pozlar güzel, otur 10! :D
    öperim kocaman <3

    YanıtlaSil
  21. Ben çok sevirim kırmızıyı hatta bayılırım. Sana da çok yakışmış minikkusum:))

    YanıtlaSil
  22. olsun walla 35 kurus bıle werırım hıc bozmaz:))) cok guzel olmus o kolyeye bayılıyorum :)))



    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. işte benim bıkmadan giyeceğim en rahat en şık en spor geniş paça pantolanlar.bende en çok olan pantalon tarzı işte bu .çok yakışmış ispanyol kuş.bence kırmızıda siyah kadar asil bir renktir.kırmızılım sana yandı canım beyaz ata biner yanına koşarım diyerekten öperim kuşum.

    YanıtlaSil
  24. gezgin pantalon kardeşliği diye kitap ve film vardı, mikanosta gecen:) gel alalım al pantollarımızı oralara gidelim:)
    tatlım cok yakısmış valla, kolyene gecen yazdan bayılıyorum zaten, fotoğraflar ve pozlar sahane, bak bak doyamıyorum. bir de bu kahkul yakıstı sana ya. cok güzel oldun boyle:)

    YanıtlaSil
  25. Ya ama yakisana da yakisir kirmizi,simdi hakkini yemeyelim :) sekil A sizsiniz mesela hanfendi :p pantolonu cok begendim! Hem ispanyol paca,hem kirmizi..kesimi,durusu falan super ve sanada cok yakismis gercekten <3
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  26. Nurten ablayi soylemeseydin, cesitli mecralardan ulasip, ogrenecektim senden. Daha once kirmizi vs Nurten abla konusu okumustuk, bu post'ta deginmesen olmazdi;)
    MinikKus'um ya, kirmiziya belki onyargilisin ama temkinli yaklastigindan olsa gerek goz doldurucu kombinler yapiyorsun. Ispanyola dedigin pantolon kirmizi olmali zaten di mi?
    Bu arada hala Mark'in etkisindeyim ben, bu yorumda da soylemezsem olmaz:P
    Guzel bicirim operim seni;*

    YanıtlaSil
  27. kırmızı-beyaz kombinasyonunu yine fevkalade sunmuşsun kuşum, e bize de böyle bakmak düşer :) Bu Koton gömlek çok kullanışlı ya hem etekle hem pantolonla çok süper oluyo dimi ^^^öperim, kırmızı leğenlere de selam ederim :S

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^