2012/12/18

Kirlenmek güzel değildir aslında.


Dün az kalsın hakkın rahmetine kavuşuyodum, evet evet bu sefer ciddiyim.
39 derece ateş, 7-4 tansiyonla az kalmıştı kanatlanıp uçmama. Baktım tünelin ucu çok boktan bi yere çıkıyo hemen geri döndüm. 
Önüne ne koysalar yiyebilecek kadar öküz bünyeli ben, iki gündür hiçbişey yiyemiyor bide üstüne nerdeyse ciğerlerimi yerinden sökecek seviyede yediklerimi çıkarıyodum. Kiloda bi değişiklik oldu mu derseniz ı ıh, hiçbir halta yaramadı. Zayıflamak için boğazını parmaklamayı çözüm olarak görenler hemen vazgeçebilirler, ben ziyadesiyle onayladım!

Akşamın bi körü durup dururken cereyan eden bi olay bu. Birden üşüme titreme, içten yanmalı dıştan donmalı bi haller, battaniyelerin yorganların yetememesi durumu, bi mide bulantısı, bi adamsendecilik bi vurdumduymazlık.. 
Bütün geceyi kafamı klozete yaslayıp onunla arkadaşlık yaparak geçirdim.
Sonrası acil, serumlar, ateş düşürücüler, büzüşen mideyi toparlamaya çalışma seansları ve tabiki her hastalığın devamında gelen antibiyotikler..
Ben üşüttüm sanmıştım, meğer enfeksiyon kapmışım. Yani muhtemelen elimden bulaşan allahın cezası mikroskobik bi mikrop yüzünden bu hallere düşmüşüm, öğrendiğimde kalıbımdan utandım!

Beni soracak olursanız şu an iyiyim. Çeyrek inek yiyebilcek kıvama henüz gelemesem de toparlanıyorum. Evdeki tv kumandasını tuttuktan sonra bile gidip elini yıkayanlar mertebesine eriştim. Sürekli yıkanmaktan dolayı elimin tahriş olmasını, ojelerimin dökülmesini tabiki de midemin pörtlemesine, ateşimin burnum ve kulaklarımdan çıkmasına tercih ederim. Böyle de pozitif bi insanım allah beni kahretmesin:)

Dipnot: Kirlenmek güzeldir kim demişse kendisini bir de mikroplarla savaşırken görmek isteriz. 








  



   
Demekki ne yapıyomuşuz canlarım?
Sadece yemekten ve tuvaletten sonra değil, aklınıza geldikçe, sabun kokusunu özledikçe, mesela klavyede bişeyler yazarken gözünüz elinize takıldıkça, paraya dokunduğunuzda, falan filan..
Bence siz aldınız mesajı :)
Oldu çok sağolun.

Elbise: Mudo
Ayakkabı: ALDO
Mont: Stradivarius

52 yorum:

  1. geçmiş olsun kujum ben de çok sık yıkarım elimi ama bunu erkeklere anlatmalı ne de olsa onlar doğuştan temiz :/
    xoxo,
    Enda
    http://detailsbyenda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Elbiseyi cok sevdim :)
    sevgiler
    belleeamie.blogspot.co.uk

    YanıtlaSil
  3. CUTE ; DDD


    new post !!

    WWW.LIVE-STYLE20.BLOGSPOT.COM

    xoox

    YanıtlaSil
  4. Derdin nedir cancagizim zaten fıstık gibisin ne zayiflamasi allasen.hadi cok geçmişler ola .

    YanıtlaSil
  5. Ahh kıyamammm yaaaa, çok çok geçmiş olsun:((
    Ya o diil de bi insan hastalığını bile bu kadar sevimli anlatabilir mi arkadaş yaa!! İlahi minikkuş sen geberme emi! Bu laf da cuk oturdu sanki:P
    El yıkmama olayında kendisini aşmış, hatta işyerinde özellikle elimi yıkadıktan sonra kapı kollarını peçeteyle tutan ben, bu yazını okuduktan sonra elimde bulaşık eldiveniyle dolaşmazsam iyidir. Sağlık herşeyden önemli dimi ama;))
    Öperim o şeker elmacık kemiklerinden minikkuş; muaahh muaahh can minikkuş:*

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun.
    temizlik konusuna takığımdır biraz,parayı falan elledikten sonra muhakkak ıslak mendille silerim ellerimi falan:)
    önlem almak lazım,günümüzde çeşit çeşit mikrop var malum.

    YanıtlaSil
  7. Kirlenmek güzel değilse de sen çok güzelsinnn! :) Ç ok beğendim bu outfiti, baya beğendim hem de. Ayakkabılarının bir baska parlaması olsun, kırmızı karelerin tatlılığı olsuun, efendime söyleyeyim şirinliğin olsun..Çok çok geçmişler olsun kuşum, klavyeden bahsetmişsin ya, asıl mikroplar ordan geliyo valla bence de. Aman dikkat! Öperim!

    YanıtlaSil
  8. Bitanem cok gec gecmis olsun.. Cok uzuldum :((( haberimiz de olmadi aferin bize.. Simdi gec oldu ama yarin bi sesini duymaliyim mutlaka.. Bir de bu haberi verirken bile de guldurdun ya beni ! Allah seni korusun diiim ne diiiim :)))))))

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun! Fotoğraflar ve kıyafetin çok tatlı!
    www.fashionizelife.com

    YanıtlaSil
  10. Tatlim cok gecmis olsun, feci bitsey atlatmisdim ben de zehirlenmistim boyle olmustu feci bir durum. Simdi iyi olmana sevindim . Usutmek dedigin mikrobiyal bisey zaten herturlu dikkat etmeli yani..

    YanıtlaSil
  11. çok geçmiş olsun, okumadan önce görsellere baktım .ayakkabın kirlendi ya da üzerine bir şey döktün de kombinde onu gösterceksin diye bir senaryo yazdım baktım öyle bir şey yok dedim bi okıyım, nerden nereye :)) Aman sen bir daha kirlenme diyelim 41 bin buçuk kere maşallah da diyelim tam olsun.

    YanıtlaSil
  12. Aman aman çok şükür aramızdasın! Geçmiş olsun.. Kilo verme olayına koptum :DD Benım de aklıma gelırdı kesın .. Ama o zehirlenince oluyor ben söyliyim hem alttan hem üstten gitmeli :))) Ayyy tamam tamam kapatıyorum konuyu !
    Çok sıcak gülüyorsun o yüzden sevdiğim blogger arkadaşlarımdan birisin :) Kıyafetine gelince,elbise çok yakışmış sana!..Öperim çoook

    YanıtlaSil
  13. geçmiş olsun tatlım ya beta virüsü denilen bi illet dolanıyormuş ortada ondan olmasın seninki, gribin küpü diyorlar kendilerine :D dediğin gibi temizlik imandan gelir suya sabuna dokunalım arkadaşım :D

    YanıtlaSil
  14. oy allahıım kıyılmaz sana ama kıyılamaz:) öldürelim o mikropları çamaşır suyuyla çamaşır suyuna hiç bi mikrop dayanamaz:) geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
  15. çok çok geçmiş olsun minikkuş. bir an önce toparlanman dileğiyle. pöti kareli elbise senin gibi şirineye pek bir yakışmış.

    YanıtlaSil
  16. bedenen yanında olamasak da manevi olarak paylaşımlarınıza amadeyiz efenm. hastalık olur, mutlu bi haber olur... efendime söyliim biz burda yani başındayız ;))

    YanıtlaSil
  17. Oy kiyamam ben sana be:(( Gecmis olsun Minigim<3
    Ama cok yikayip, bagisiklik sistemimizi tembellige alistirmayalim sonra:)
    Ayakkaplarin pek guzel be! Agzimin suyu akti, aklimda kaldi, Asos'ta benzerleri vardi, ne yapsam acebaa:P
    Oxfordlu ekoseli ogrenci hallerine opucuk, kalp falan gonderir, seni de kocaman sararim. (iyice yikandiktan sonra tabi ki:D )

    YanıtlaSil
  18. Çok çok geçmiş olsun... Aaa unutmadan o malum sloganı kullanmayı yıllarca ertelemiştir o deterjan firması. Bazen hayat aşırı titiz insanlar için çok daha zordur. Dermatolog ellerimi az yıkamam gerektiğini söylediğinde ortaokul birinci sınıftaydım.Hassasiyet bir süre sonra egzamaya çevirdi.Domates suyu bile zararlı o derecedeyim.Ben hala çamaşır suyuyla flört ediyorum.Çocukken suratına çikolatalı dondurmayı taşırabilmek en büyük hayalimdi fakat çok fena bir anneye sahiptim. Vel-hasıl gel zaman git zaman oturduğum kafe de yakınımda oturan biri öksürürse kafeyi terk ederim,hele bir de hapşurursa eve koşup banyo yapıyorum. İş yeri tam bir kabus..Bardağımdan çay kaşığıma her şeyim evden. Bulaşık makinesi yok ise hiç bir şeyi kullanmam. Sigara içen birinin kabanımın yanına kabanını asar diye portmantoyu asla kullanmam. Yazmaya devam ederim ama okumaya sabrın yetmez. Haaa bu arada hastaneden döndükten sonra üstündeki her şeyi çıkar.Hastaneler çok farklı mikropları bir arada bulunduruyor. :)))

    YanıtlaSil
  19. annem mınık kusum neler olmus gecmısler olsun cok cok :(
    suan ıyısındır umarım suan bu kolejlı kız goruntusu yaratan elbısen sende ne kadar mınnak olmus bole :)



    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. hii çok çok geçmiş olsun kuzum ya:( yakın dönemde dizanteri atlattığım içn flaş bekler yaşadım sayende... Miden çok hassastır şincik senin ayva ye ayva enfeksiyon tedavilerinde kullanılan bi meyveymiş. Yemediğim ayvayı yediydim ben, bi de süt ve süt ürünlerini toparlanana kadar azaltmaya bak, bakteri enfeksiyon kardeştir bize bulaşan kalleştir hesabı :) tetikleyebilir allah korusun...

    YanıtlaSil
  21. aa çok geçmiş olsun, mikrop deyip geçmemek lazım. benim canım babacığımı da geçen hafta neredeyse ondan kaybediyorduk. 40 dere ateşle 1,5 hafta sürdü. hastane mikrobuymuş. o en tehlikesiymiş. ameliyattan sonra oldu. Amana Rabbim korusun cümlemizi.

    Ya kuşum sormadan edemeyeceğim, sen kendini kilolu mu görüyorsun? :) bir kaç kere yazında denk geldim de merak ettim. sen bırak kilolu olmayı bazı kişilere göre "aman ne zayıfsın hemen biraz kilo al" kıvamındasın. ama bana göre tam normalsin. zayıflamayı filan düşünme sakın, sonra benim gibi çok çekersin bak bir gram kilo almak için neler yapıyorum neler :( olduu ben kaçtım o zaman :)

    YanıtlaSil
  22. Aaa minikkuşum güzel kuşum ben de diyorum neden bu kızın sesi çıkmıyo. Çok geçmiş olsun sana ya. Ufacık mucx yapiim de yormıyım seni ^_^ Bi an önce toparlan da cikcikle yine. Cevat Kelle'n yanında biliyorum da bi sıcak çorbaya ihtiyacın olursa da ara ben koşaraktan yetişirim <3

    YanıtlaSil
  23. Ben de elimi yıkadıktan sonra kapı kollarını peçetesiz tutamam, işyerinde dalga geçiyor millet, valla hiç umurumda değil...Bu arada çok geçmiş olsun okumak çok keyifliydi konu hastalık bile olsa :))

    YanıtlaSil
  24. çok çok geçmiş olsun beybi.

    YanıtlaSil
  25. kuşuuum inanki çok üzüldüm çünkü 2 ay önce aynı durumu yaşadım,battaniyeler içinde donduğum ve sürekli uyuduğum ama geceleri 1 saat bile uyumadığım,kustuğum o anlar ne kötüydü,zaten ateşin çıkınca üşüyorsun çoook geçmiş olsun.yemene içmene dikkat et ve bir an evvel toparlan canm,muhtemelen hasta bir insandan sana bulaşan ve şu aralar ortalarda gezen bir gribal enfeksiyondur tatlım,ellerinden falan değil.ve bu yıl bu enfeksiyonu geçirmeyen kalmayacakmış dr öyle demişti bana,neyse kuşum en kötü hastalığın bu olsun,fotoğraflara bayıldım yine çok güzelsin dip not;tatlım h&m de indirim başlamış hemen toparlan ve git bir kolaçan et emiiii ;)
    "zeren"

    YanıtlaSil
  26. canım çok ama çok geçmiş olsun =((
    fotolar hastalıktan çıkmş gibi gözükmüyor çıtır liseli kızlara benzemişsin çk güzel elbise.
    ayrıca güzel yorumun için teşekkür ederim canım
    sevgiler=)
    öpeirmm

    YanıtlaSil
  27. Kuşum ben taşınma telaşına hiç twitter'a bakamadım hasta olduğunu da şimdi öğreniyorum çok çok geçmiş olsun:( Şimsdi iyi olmana da ayrıca sevindim:)Çok dikkat et kendine Tatlım benim:)

    YanıtlaSil
  28. amanın çok geçmiş olsun, çabucak toparlanırsın inşallah. foto.lar süper, elbise ayrı bir güzel...

    YanıtlaSil
  29. way canına olalar olmuş sana kuzum çok geçmiş olsun. Neyse ki buralara gelmişsin kendini toparlamışsın. bu arada okul formaları kaldırıldığı için, forma üreticileri toptop ellerinede kalan kumaşlardan şikayet ediyorlar. Senin elbiseni görseler yeni bir moda akımı başlatırlar valla :)

    YanıtlaSil
  30. tekrar tekrar geçmiş olsum miniğim <3
    elbisenle liseli kızlar gibi olmuşsun,zil çaldı,hadi derse girelim demek geldi içimden :)
    Öperim o güzel gülen gözlerinden :)

    YanıtlaSil
  31. ben sana kıyamammmmmm minik gördüler saldırdılar değmii. Güzellikte hat safhaya geçersen böyle de fark edilirsin mikroplar tarafından. Öperim hastalığın geçtiğine göre. Kendim için değil Mira için korkuyorum bu sıra yoksa hastayken bile dalarım affetmem:P

    YanıtlaSil
  32. Bu yazıyı okurken elimin agzında oldugunu farkedip hemen cektim vallahi:)
    Kuzum nası bi hastalık gecirmissin yaaa, cook buyuk gecmiş olsun. Hep sen bole gul tamam mı gozlerinin ici gulsun ben de sarıliim sana hasbacım:)
    p.s: Senin bu Heidi elbiseni yerler! :)

    YanıtlaSil
  33. kuzummmmm oncelıkle cok buyuk gecmıs olsun hele sukur el yıkamada bana hak veren bırı oldugu ıcın cok mutluyum bır gun bende rna ızolasyonu yaparken aynı sekılde olmustum Allaha sukur suan cok ıyısın ya ... dikkatli ol lütfen ...senı cok seven grace:)

    YanıtlaSil
  34. ahhh miniğim ya kıyamam ben sana, çok geçmiş olsun :/

    ama sen hala şirin hala şirinsin ki!!!! :)

    YanıtlaSil
  35. Çok geçmiş olsun. Fotoğraflara bayıldım :)

    YanıtlaSil
  36. çok geçmiş olsun.. sağlıklı günler dilerim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  37. ABUUUU çok geçmiş olsun minikim.aman dikkat diyelim.bu arada o elbisen ne öle ekose elbise hastası benim,ağzının suları aktı.çok yakışmış.Şimdi bildiğin mehtap var ya o işte filtap oldu ya tekrar filtap olunca bi sürü alacam bu ekose elbiselerden.çok ama çok seviyorum:))
    neyse kuşum ben o mikropların ağzını burnunu kırarım defolun leynnn.bak gördünmü hemen kaçacaklar.çünkü filtapppp geliyor..öpüyorum asimm:))

    YanıtlaSil
  38. Canım çok geçmiş olsun sana:(
    Bu arada söylemesi ayıp çalıştığımız yerde wc den çıkarken elini yıkamayan işnsanlarla boğuşuyoruz. Öyle zor ki hijyen sağlamak. Kendi pisliklerinde boğulmuyorlar, işte olan sana bana oluyor. O ellerle her yere şıp şıp dokunuyorlar.
    Zamanında ortamdan hepatit A yani bildiğimiz sarılık geçirmiş biri olarak seni çok iyi anlıyorum bebeğim.
    Bu arada tam güzellik var üzerinde hastalık belirtisi görüntü de 0 yani <3

    YanıtlaSil
  39. Aman çok geçmiş olsun, zaten inceciksin iyi olmuş kilo kaybetmediğin.

    YanıtlaSil
  40. Oy aman çok geçmiş olsun,mini minicik mini minicik kalacakmışsın iyice:( Mikroba bak sen nerden saldıracağını şaşırmış.El yıkamak güzeldir, beni de eleştirirler ama hiç zararını görmedim.
    Elbisenin karelerini yesinler, pek bir yakışmış!

    YanıtlaSil
  41. canımmm cok gecmıs olsun kıyamam ya ayy cok fena vırusmus bu haın... suan ıyı olmana sevındım :(( bu arada ankaraya gelme konusunda cıddyım ben :) heee bırde ayakkabılarımız aynıymıs ama ben 1 kez gıydım ve almanyada unttum hatralarımda suan :(( cok guzelsın yıne sen cubugum krakerım ıyıce mınık olmususndr artık :((

    YanıtlaSil
  42. Asiyeee bu postu okuduktan sonra icim bi garip oldu ellerimi yikamaktan kurudular her yikamadan sonra bir krem postasi yapar oldum hic ssaglikli degil bu durum hatta cildimde kasintilar hissettim dun ve bugun solugu doktorda aldim resmen etkiledi bu yazdiklarin bide cok uzulmustum senin icin onun da etkisi var tabi. Neyse bebegim sana kocaman bir gecis olsun diliyorum bide o uzerindeki ekoseye olurum biterim tamam mi <333 Hasta hasta post bile hazirladin kuzum bravo !

    YanıtlaSil
  43. Çok geçmiş olsun Minikkuş, atlatmana sevindim.

    Bir şey sormak istiyorum, saçların çok sağlıklı ve güzel görünüyor. Özel uyguladığın bir bakım falan var mı? Güzellik sırlarını merak ediyorum anlayacağın ;)

    YanıtlaSil
  44. Buyuk gecmis olsun Minikkusumuz. Ben de bu sebepten toplu tasimada tutunmadan durmaya calisanlardanim, magaza vs yerlerde kapikollarina mumkunse dokunmiyim, dirsegimle falan acayim, yada onden girmis olanin arkasindan kosturup gireyim cikayim mesela, atm lerde sadece tek parmagimi kullanarak tuslara basayim vs vs. Sonra da cantamdaki islak mendiller sagolsun. Seni iyi anliyorum, ama asiri temizlemek de hassasiyete sebep olur diyorlar, mikroplarla yasamayi da ogrenmeliymis bunye. Cok guzel ve sirine resimler bu arada, her zamanki gibi : )

    YanıtlaSil
  45. Gemiş olsun:( siyahlar ve o kareli elbise ile çok şık gözüküyorsun. Allah nazarlardan saklasın.

    YanıtlaSil
  46. Ah güzel bebeğim geçmiş olsun neler gelmiş başına :((( etin ne budun ne kuşum minik kanatların yanmış o ateşle :(( neyse ki atlatmana çok sevindik burada ailecek. Nostaljik kareli elbisen, wedge papilerin ve her daim ışık saçan o muzip gülümsemenle yine nasıl mutluluk aktı ekrandan üzerimize belli değil. Sen hep gül e mi bi tanem, o mikroskobik mikroba da söyle getirmesin bizi oraya! :///

    YanıtlaSil
  47. çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum ne pis bir mikropmuş bu gitsin bir dahada gelmesin..Ağlancak haline gülünür derlerya durum bunu gösteriyor hastalık haberini verirken bile insan bu kadarmı pozitif olur alemsiniz çok güldürdünüz beni.resimler çok güzel elbisen çok tatlı:)) mikropsuz,sağlıklı günler geçirmek dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  48. canım nasıl oldun daha iyisin sen gülmeli çok yakışıyor:)
    canım yaparsın pastayı tencere kapak misali düşün kes üstünden aynen tarifi uygula
    tekrar koyarken kesilen yerler birbirini tutarsa hiç belli olmaz.
    hadi merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^