2012/09/06

Orda bir köy var uzakta...


Fethiye'de küçük bi köy Kayaköy. 18. yüzyıldan kalma ve şimdilerde sadece harabe görüntüsüyle dikkat çeken terkedilmiş bir rum köyünü de içinde barındıran bi yerleşke burası.




Bungalow evleri olan otellerden birinde kaldık biz. Rezervasyonu son dakkaya bırakınca aceleyle fotoğraflara bakıp hemen oteli ayarladım. Sonra kafama takıldı, yahu ben şu adamlara bi soriyim nasıl bi yerdi bide kendileri anlatsınlar diye tekrar aradım adamları.


Ben: Şey ben biraz aceleci davrandım galiba. Tam olarak konseptiniz nasıldır, odalarınızda neler var, özetle bi anlatabilir misiniz acaba?
Otel görevlisi: Hanfendi otelimiz rum köyünün hemen dibinde harabelerle içiçedir. Her yeri gezilip görülesidir köyümüzün. Otelimizin küçük bir hayvanat bahçesi var, çocuğunuz filan varsa salın bu bahçeye gerisini düşünmeyin. Odalarımızda da standart odalarda ne varsa hepsi mevcut. Sadece klimamız yok, onun yerine de yorgan veriyoruz.
Ben: Ahaahaahah tabi evet:)
Otel görevlisi: Hanfendi ben ciddiyim, odalarımızda gerçekten klima yok, yorgan veriyoruz.
Ben: Ama ahşap evlerde buharlaşmaz mıyız gece uyurken? Fethiye çok sıcak demişlerdi, niye öyle olmuş sizin otelde? (saçmalamaya başlayan insan modeli)
Otel görevlisi: Burda geceler çok serin olur, yorgan bile yetmez çoğu zaman. Ama siz isterseniz çarşafla idare edin, ben söyliyim de:) Sonra diğer müşterilerimiz gibi gecenin bi yarısı gelip yorgan isterseniz karışmam:) Bence siz rahat olun, buraya gelince ne kadar doğru bi karar verdiğinizi anlıycaksınız;)
Ben: peki madem, siz öyle diyosanız. Oldu  o zaman görüşürüz (telefonu kapatıyo ama hala kafası karışık).



Fethiye'ye gelirsiniz, Babadağ'ın virajlı yollarını döne döne çıkmaya başlarsınız. Bi yandan "ulan otel yapcak başka yer bulamadınız mı" diye söylenirken, bi yandan da doğanın ve manzaranın güzelliğine salyalarınızı akıta akıta bakmaya doyamazsınız. Yani özetle saçma sapan bi ruh hali içinde bulursunuz kendinizi, ta ki o sevimli köyün içine girip yanından her geçtiğiniz teyzenin amcanın selamını alana kadar, tabelaları bile el yazısıyla süslenmiş dükkanların önünden geçene kadar.
Gündüzü nemli, denizi sidik gibi sıcak Fethiye havasından uzaklaşıp, akşam yorgana sıkı sıkı sarılarak ve hatta serinlikten üşüyerek uyumak isterseniz, sabah kahvaltınız evinizin verandasına yada bahçedeki herhangi bir çardağa taşınırken bahçeyi gezmek ve hayvanlarla oynamak isterseniz, çocuğum parkta takılsın akşama kadar, ben de havuzda serinleyeyim derseniz, burayı mutlaka listenize ekleyin, altını da bastıra bastıra çizin derim;)
Bide gitmişken köyün içinde dolaşmayı, harabeler arasında gezerken tırsmayı ve saçma sapan hayaller kurmayı, adım başı sacda gözleme yapan teyzelerden birinin yanına kıvrılıp otlu peynirli meşhur fethiye gözlemesi yemeyi unutmayın.
  

  

Burası Kayaköydeki terkedilmiş rum köyü, şu an gördüğünüz gibi harabe. Her türlü korkunç senaryo yazmak ve kendi kendinizi bile korkutmak serbest. İçinde gezerken sanki arkanızdan bişey sizi takip ediyomuş gibi hissetmek de cabası. Hele bide yanınızda Erman gibi sürekli arkadan bö! hö! tarzı sesler çıkarıp korkutma gayreti içinde çırpınan birileriyle geziyosanız tadından yenmez.




Burası da kaldığımız otelin köy düğünü havasında süslenmiş bahçesinden bi parça. Evlenmiycek adamı bile evlendirir bu ortam 







Gecesi de gündüzü de pek güzel buranın. Gelin, görün, kafanızı dinleyin, arının.
İyice ihtiyara bağlamadan gidiyorum ben. 
Hadin görüşürüz çiçeklerim. Döncem hemen;)

71 yorum:

  1. Ne kadr güzel bir post olmus bu Allahım napsam acaba çıktısını alıp assam mı? Ben buraya bayıldım, tam bana göre. Ayvalık tostuna tercih ederdim ne yalan söyliym şimdi.p O köyde iyi film çekilir, belki çekilmiştir bile, ben korktum burdan. Kahvaltınız tam size layık yalnız sen nerene yiyorsun ben onu bilmiyorum hem çıtır çıtır bir insansın :D ilk fotoda da evin sahbi gibisin ya, burası bnm evim ve ona uygun giyinirim gibi bir havan var çiçeğimi hadi görüşürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kafa dinlemelik tatil sevenler icin birebir, ilaç gibi burası beybi. şiddetle tavsiye. ama bana sorcak olursan, deniz tatili seven biri olarak ayvalık cunda taraflarını tercih ederdim:) kahvaltı benim en sevdigim ögündür,candır,güzeldir,çiçektir,hep hayatımızda olsundur:)
      seviyorum seni, onu söylemiş miydim? söylemediysem de bil yani;)

      Sil
  2. ay cok güzel resimler bunlar ve elbisen cok hos!

    YanıtlaSil
  3. Madem yorum almak bir bloggerı bu kadar mutlu ediyor hemen yazmak istedim:)Kesinlikle harika bir post olmuş Canım şu dakka numarasını bulup haftasonu için rezervasyn yaptırma isteği uyandırdın bende:)Hatta o güzel bahçede evlenmek istedim sefkilimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yorumlar bizim neşe kaynagımızdır, heycanlanma sebebimizdir, etrafımıza bakıp salak salak gülmemiz icin bi bahanedir:))
      o zaman sana sevgilinle orda mutlu bi tatil diliyorum seneye yaz icin, bakalım tutcak mı ^.^

      Sil
  4. Nee guzel seysin sen hep yasin 19... Ne alakaysa iste ama bu güzelim şarkıyı mirildanarak okudum postunu. Böyle bı hissiyat uyandırdı yani bende. Harikasin yine;) öper,sever kaçarım ben... (tubikaa)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah beybi ne güzel söyledin yaşın 19 diye. şimdi koy üstüne bi 10 daha:( kal orda:(
      seviyorum seni tatlı dilli şeker insan. adının tugba olması da seni sevmem icin ekstra bi sebep;) kardeşimin adıdır kendisi <3

      Sil
  5. köyün sahibesi edana beyaz elbisenle ciciliğine bayıldııım bayıldıım !!! harika bir yer harika bir kahvaltı işte beni çağırıyor huzuruma gel der gibi ... tmm geliyorum derim bende :p :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaa siz söyledikten sonra bi daha baktım alıcı gözüyle, resmen köyün hanımagası gibiyim, buralar benim, köyüme hosgeldiniz havası :)))

      Sil
  6. ne guzel bir yer kesfetmişsiniz.normalde fethiyeyi pek sevmem fazla turistik gelir ama burasi nasil boyle guzel kalabilmis, belki sen yazmasan yillarca haberim olmayacakti, cok sevdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de fethiyeyi sevmedim hiç, sehrin kendisi de denizi de gereksiz şişirilmiş! zaten bu köyü de ordan saymıyorum pek, burası dağın tepesine kurulmuş tatlı bi köy, fethiyeden saylanmaz yani hehe:)
      begenmene sevindim;)

      Sil
  7. o beyaz elbıseyle ne yakışmışsın bu manzaralara bayıldm bayıldım. neresı burası ben hıc duymamıstm ne ayıp etmısım ama:( bu koye yerlesırım ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet zeynocum kesinlike yerleşip yaşamalık bi köy, özellikle de bu otelin ortamını cok sevdik biz. şiddetle tavsiye ederim. fethiyede kayaköy isimli ve dagbasına kurulmuş bi köy burası;)

      Sil
  8. Huh! Kozlenmis birbirlere bak! Patlican ozentisi kozlenmis bibere gel:) yalniz bu koy iyimis, bana BÜYÜ filminde tiplerin gittigi terkedilmis koyu hatirlatti bilmem anlatabildim mi:)

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla o kozlenmis biberleri löp löp götürdüm ben, patlıcana elimi bile sürmezken:)
      bu köy tam yaşamalık ve içinde yaşamalık bi köy yaa, ama evet bi terkedilmişlik bi korku filmi çekilmelik havası da var:)

      Sil
  9. vavvv ne kadar guzel ms orası bayıldım bayıldım

    YanıtlaSil
  10. bana böyle şeylerle gel, evet! tam kafayı koy kenara dinlensinlik bi yermiş burası. bunalınca bas git. fena halde yazdım bi köşeye ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tam üstüne bastın pınnn! fena halde gitmeni öneriyorum. ama gitmişken bu otelde kal, buranın ortamını da bi gör derim;)

      Sil
  11. işte en sevdiğim tatil modeli,köyün içinde hem dağa hem denize yakın,istersen git denize gir,istersen etrafı keşfe çık,ellerinize,ayaklarınıza sağlık minnakım,ne güzel bir yere denk gelmişsiniz,bayıldım!ve o mavi takalı ev,yaylada çocukluğumun geçtiği eve o kadar benziyor ki,eşeği,yolları,bahçesi..ahh ahh..listeye yazdım burayı da,sadece eski rum evi harabeleri bile görülmeye gidilebilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet benim de en sevdigim tatil ortamıdır böyle yerler çiçeyim:) cocukluguna mı götürdü seni bu köy yoksam ^.^ şimdi seni cocukken hayal ettim. kafan aynı olcak ama vücudun küçük olcak,hehehehe ben öyle hayal ediyorum napiyim:P
      baharda gidip görülmelik bi yer kuşum, tavsiye ederim şiddetle;)

      Sil
  12. sanıyorum tatil planımıza bu yazıdan sonra burayı ekleyiverdim ben beyime bile haber etmeden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha ama nzaten beylerin herşeyden en son haberi oluyo, onlar anca şoförlük yapsın, gerisini hep kadınlar halletmiyo mu :))

      Sil
  13. Yaaa kızııım ilk fotoğraftaki sana bayılabilir miyim acebaa? Bu zamana kadarki en güzel foton olabilir bence. (Işık fotonu deiğl tabi, ha ışık da saçıyosun o ayrı ama.. Neyse uzattım)
    Bide sanırım ben de ehtiyara bağladım kuşum, öyle herşey dahil rus turistli angellı mencıllı oteller beni açmıyor. Şehirdeki huzursuzluğu nötrleyecek bi huzur istiyorum o ellibirbuçuk haftadan sonra iki haftacık. Özetle gidilip görülesi listesine eklendi, altı çizildi. Allah razı olsun bacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heeeey eger öyle diyosan sana güzel bi haberim var, o elbiseli fotograflarımdan ibaret kocaman bi postun gelmesi an meselesi:))) begenmene cok sevindim, cünkü o gün bi buhranlara girdim, bi kendimden tiksindimki anlatamam:) arada oluyo bana öyle:P
      gidin, görün, ölmüşlerinizin canına gitsin diye dua da edin:)

      Sil
  14. ne sevimli hoş bi köy böyle bayıldım... ayrıca ilk fotodaki pozuna elbisene saçlarına mest oldum tatlım çok hoş görünüyosun...

    YanıtlaSil
  15. Elbisene resimlere ortama bayıldım. 2-3 kez fethiyeye gitmiş olmamıza rağmen bu güzelliği nasıl atladığımıza çok üzülmüş bulunuyorum. neyse yine gitmek için bahanelerimiz çoğalmış bulunuyor. çok güzel bir post olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben de tamamen otelin bungalow evlerine tav oldum, böylece bu köyü keşfettik. yoksa bizim de fethiyeye gidip elimiz boş boş dönmemiz kuvvetle muhtemeldi. bidakine aklında olsun ama;)

      Sil
  16. Kahvaltı sofrasının bolluğuna bakıp masanın başında da bir tek seni görünce nolii yaa hepsini tek başınamı yiyecek dedim :) sonra baktımki 4 çatal bıçak var. Ohh rahatladım. Yoksa minik kuş patlardı yahu :) Vallahi nerelerden buluyorsun böyle yerleri. Millet leyleği havada görünce çok gezcem diyor da sen leyleğin üstüne binmiş uçuyorsun minik kuş :) Güzel fotoğrafların sayesinde bizde gitmiş kadar oluyoruz vallahi :) sağolasın varolasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok valla yanlış anlamışsın. biz sadece 2 kişiydik, erman ve ben. orda nolur nolmaz diye ek catallar vardı:)) ve evet hepsini yedik ikimiz ahaahha:))
      360 gün calısıp 5 gün tatil yapıyoruz be karaca, bu mudur cok geziyosun dedigin. milletin totosu evinin koltugunu görmüyo aylarca:D

      Sil
  17. Herşey süper gözüküyor. Gidiveresi,m geldi :)

    YanıtlaSil
  18. bu gizli saklı mekanları nereden buluyorsunuz ya :)

    ilk fotoğrafta saçını da elbiseni de çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla tamamen tesadüf oldu tatlım, oteli burdan ayarlamışız şansa, yoksa hayatta burayı bulamazdık da zaten:)

      Sil
  19. Her köyün en az bir delisi olur bu köyün ise bir perisi varmış gibi olmuş. O nasıl peri gibi duruştur, elbisedir, kombindir. Maşallahhhh<3 bu arada güzel bir yermişe benziyor pek bir şirin anlatmışsın bir de hayvanat bahçesi varmış Mira ayaklanınca gitmeli o vakit yedek yorganlarla:)Öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok ilki iyiydi, köyün delisi gibiydim o gün. sürekli bi yerlerime kulp takıp kendimden tiksinerek geçirmiştim o günü:) Mira azcık büyüsün de şöyle yaz başlarında filan bi gidin görün orayı elvincim, bayılcaksınız;)

      Sil
  20. ben de 2 hafta önce oradaydım. harika oralar. çok güzel anlatmışsın ve fotograflar süper.
    bloguma beklerim. http://uyuyanguzelfazi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. nefis fotoğraflar... Ben de Kayaköy'e dört sene önce Arca cücesi henüz karnımda iken gitmiş ve bayılmıştım.
    Birkaç satır yazmışım bile. Oranın köylüsüne de ayrıca hayran olmuştum. Süper bir yerdi.
    http://gununcorbasi.blogspot.com/2008/07/bir-yol-hikayesi-blm-5-heyecana-devam.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy evet okudum postunu ve yorumladım bile:) cok güzel diimi buralar yaaa <3

      Sil
  22. seni çok seviyorum :) Tekrar gitmiş gibi hissettirdiğin için kocamannn öpüyorum zevkli hatun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tatlısın sen yaa ezgi:) öperim ben de seni en şekerlisinden :*

      Sil
  23. Ben de gitmiştim Kayaköye çok da hoşuma gitmişti. Harabeler arasında dolaşırken yerlere baksaydın birazcık, dağ kekiklerini görürdün mis gibi kokarlar. Toplayıp getirseydin kışın salatalarına yaz kokusu katardın. Ben pek severim bu tadı kokuyu.
    fotolar çok güzel, köy güzel sen güzelsin daha ne olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla harabeleri gezme kısmı biraz geç saate kalınca cok fazla vakit geçiremedik orda, ben tırstım da azcık :))
      teeşkkürler bilgilendirme ve güzel yorumun icin. gel öpiyim seni o vakit:*

      Sil
  24. çok güzel gerçekten.elbiseye ben de bayıldım.gezilesi bir yermiş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler;) kesinlikle 1 kere gidip görmek lazımmış, biz görünce öyle dedik, iyiki gelmişiz dedik;)

      Sil
  25. Bayıldım buraya tam benlik benim ruhum yaşlı zaten gider uyurum buralarda ne güzel işte:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuzum yaaa burda yaşamalıyız, sabahtan aksama kadar süren kahvaltılar yapıp, aksam da tekilalarımızla demlenmeliyiz verandamızda. buz gibi gecelerde soba başında ısınmalıyız filan. offf cok canım cekti sü an ^.^

      Sil
  26. Fethiye ye çok gitim ama burayı gerçeken merak ettim. Blogumada beklerim http://burcutanuslu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bidahaki gidisine mutlaka bi git ve gör derim;)

      Sil
  27. canımmm tam sevdıgım gıbı hengameden uzak dıngın huzur denız havuz daoğa ıcıce..ama bende tırsasım o ayrı hahahhahah yalnız sen beyazlar ıcınde koyun havasına uymususn gece gorsem korkarmıydım acaba:)) alır kacardım senı uzaylılar gıbı hahah:) cok guzelsın canım benım hayatın heppp askla gecsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım biliyomusun sizin canavarus burayı cok severdi, onun gibi cocukları olan aileler de vardı mesela. ama bir kere dahi gürültü olmadı, cocuklar hep hayvanlarla birlikte yada oyun parkında şen şakrak oynarken, ailelerin kafası rahat havuza girip, verandalarında caylarını iciyolardı. süper bi yer o acıdan. kafa dinlemek isterseniz gidin;)

      Sil
  28. Off o ne güzel kahvaltı sofrası :)) mavi pencereli o evde sizin kadar güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler bolat:) kahvaltı hakkaten de şahaneydi ama <3

      Sil
  29. Beni Kayaköy’deki o küçük bungalovda bırakın :) yanıma o kahvaltı sofrasını ve beyaz peri kızı elbisesini (bkz ilk kare) verin :) başka bir şey istemem. Haa bir de o büyülü hand made çadırı olabilir, her bir parçayı ayrı didikler musmutlu noktalarım yazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaa şeker kız yerim seni:) seni orda tek bırakmam ama, onu söyliyim. ben de gelirim yanına. birlikte gezeriz köyü, sonra çatlayana kadar kahvaltı yaparız, gece omzumuza battaniye alıp shotları tek tek götürürüz. sence de güzel olmaz mıydı ^.^

      Sil
  30. Kus harika bir secim olmus meger sen bosuna kaygilanmissin bence cok guzel cok dinlenesi bir mekan.. Bende gitmek istedim hatta Alpcan'i da goturmek lazim dolassin dursun yesilliklerde :) Kahvalti sofraniza ig de de sulanmistim buradan da sulanabilirim.. cok lezzetli duruyor bir de o ilk karedeki beyaz tatli elbisen cok cici.. Tam bi kus elbisesi ! :) operim tatlim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle gitmelisin lulucum bebeyim. özellikle de bebişi olanlar orayı görmeli. temiz havasını solumalı. o sahane sevimli ortamında bebişini özgürce çimlere teslim etmeli:)
      kuş elbiseli postum da geliyo bugün:) bilgine <333

      Sil
  31. Ne güzel bir otelmiş yaa burasııı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi biz de görünce öyle dedik valla, negzelmiş burası yaa, biraz daha mı kalsak ne? ^.^

      Sil
  32. İlk kare ve o harabelerin genel goruntusu diyorum!
    Ajandama not ettim bile, burası tam kafa ( ve ic ses ) dinlemelik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet:) iç sesini bol bol dinliyosun, orası kesin:P

      Sil
  33. Ne kadar guzel bir yer, cok dogal, ve o kahvalti sofrasi harika. Hemen notumu aldim : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahvaltı sofrası icin bile gidilebilir, o kadar söyliyim sana :D

      Sil
  34. Çok guzel fotoğraflar. Bende 2 sene önce gitmiştim kayaköye ve gercekten korku filminin içinde hissi uyandıran biryer. " küçük kıyamet" adlı gerilim filmi orada çekilmiş.

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. Eh şimdi gitmeyelim de taşa mı dönelim yani;) çok güzel yerlermiş gerçekten tam benlik(buraya bi kalp) sen de bir zamanlar köyde yaşamış piremses, kraliçe ya da huri filanmışsın da hayalet olup gelmiş ve tekrar sokaklarda geziyormuşsun gibi olmuş (buraya daha çok kalp)eheh nasıl hayal gücü ama;))

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^