2012/07/23

Karabasma iz olur.


Bazen konuşcak çok şeyim oluyo ama yazsam saçma geliyo. Bazen deli gibi yazasım geliyo, trafigin ortasında oluyorum. Vel hasılı kelam, şu an anlatacağım şeyi unuttum ve hatırlamaya çalışıyorum. O sırada da sizi oyalıyorum.
Belki aklıma gelir diye koşa koşa tuvalete gittim, o da yemedi.
Bu aralar aklımda fikrimde (burdan Mustafa Keser'e selam olsun) tatil dışındaki tek şey gece beni yannız bırakmayan, adeta tepemde dikilen ve uyuyup uyumadığımı kontrol edip ona göre harekete geçen kabuslarım!
Halk arasında karabasan olarak tabir ettiğimiz fakat daha ziyade camış gibi yemek yeme neticesinde bünyede baş gösteren ve sırtını yatağa koyduğun an tüm yediklerinin ağzına gelmesi suretiyle boğulma noktasına getirten bi çeşit kitlesel imha aracı.
Böyle uykunun ortasında uyanıyosun, ki aslında uyandığını sanıyosun sadece. Öyle boktan, öyle karışık bi ruh hali. Sanki üstünden tır geçmiş de tam kaburgalarının üstünden geçerken lastiği patlayıp orda durmuş gibi bi ağırlık. Yerinden bile oynayamıyosunki nerde kaldı kolunla üstündeki tırı kenara itmek yada yanında horul horul uyumakta olan koca modelini uyandırmak. 
Neyseki sen bağırdığını zannederken bi takım baykuşumsu sesler çıkarıyosun da ordan anlaşılıyo nasıl bi maceranın ortasında olduğun.
"Tamam canım, sakin ol, bak burdayım ben, sadece kıytırık bi rüyaydı." şeklinde bi takım telkinlerle ayıltılıyosun. Zaten rüya olmasaydı üstümdeki tırı kesin kaldırıp kenara fırlatırdın, evet.
Uyandıktan sonrası daha fena. Gecenin bi yarısı, evdeki bütün nesnelerin durduğu yerde çatırdadığı, parkelerin esnemekten çatladığı, balkon kapılarının en umarsızca gıcırdadığı, yani özetle en korkunç malzemelerin birarada olduğu zamanda uyanıksın.
Gel de uyu şimdi.












Ben küçükken koyun saymazdım uyumak için. Benim de kendime has bi tarzım vardı sonuçta. Ben çizik atardım her saniye için. Aradan bikaç dakika geçtiğinde göz kapağımın önü trt gece kuşağı gibi bol çizgili bi hal alırdı. Hatta öyle çizerdimki gözlerimi açtığımda bile çizgiler gözümün önünde dururdu. Öyle de bi hayal dünyasından geldim.
Yannız hala ne anlatcağımı hatırlayamadım.
Oldu o zaman, yine uğrarım ben.

Elbise: Colins
Ayakkabı: Nine West
Bileklikler: H&M

74 yorum:

  1. çok çok cicisin :) koyun sayan olduğunu sanmıyorum ya bende hiç saymadım , ben yastığa başını koyup 5 kala uyuyanlardanım çoğu zaman ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ^.^ çok şanslısın hemen uyuyanlardan oldugun icin:)

      Sil
  2. konuşup çağırdık mı karabasanı ya:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok bebegim aslında bu geçen haftanın hazırlanmış yazısıydı, yani sizle konustugumuzda zaten çoktan yaşamıştım bunları :)

      Sil
  3. Yaa karabasanı bile anlatışına hayran kaldım :) yazılarını çook özlüyorum lütfen daha sık yazar mısın kuşum :) Bir de elbisenin sırt detayına bayıldım,fotoğraflara söyleyecek sözüm yok gerçekten mükemmeller..oldu o zaman :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaahahhaa ayşe hanım begenileriniz için cok teşekür ederim, daha sık yazmaya çalışıcam söz;) güzel yorumunuza saglık, hk :))

      Sil
  4. ayy kuşum bak karabasan dedin yine tüylerim kalktı,30 yaşında ilk defa gördüğüm karabasan geldi aklıma,ne menem bişeymiş o öyle ya,ayy neyse biz onu boşverelim de senin şu çizgili marine hallerinden,gözlerinin güzelliğinden,o gülüşünün dünyaya bedelliğinden ,fotoğraflarının şahaneliğinden bahsedelim,yoksa şu karabasan denen yine duyar falan gece gelir neme lazım :))
    suratını avcumun içine alasım,böyle sıkasım,seni sevmekten nefessiz falan bırakasım var,biraz manyak mıyım,öyle olduğumu söylerler :))
    o zaman ben daha fazla şiddet uygulamadan seni en masumundan öper,şahane bir gün ve hafta diler kaçarım <3

    p.s.bi de burası hangi tatil beldemiz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebegim benimki bariz bisekilde camış gibi yiyip yatmaktan kaynaklanıyo:) başka açıklaması yok yani hehe:) beyendin mi beniii? sevcekmisin suratımı hihi ^.^
      ama dur şimdilik nefessiz bırakma, geldigimde sıkar bogarsın gönlünce :)))
      burası akyakadan dönecegimiz gün orda burda çekilmiş fotograflar beybi:)
      senin de güpgüzel bi haftan olsun, böyle mutluluktan karnına agrılar girsin emi <3

      Sil
  5. Sırt dekolte harika! Güzel, karabasansız bir hafta dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, hatta tekrar teşekkür ederim :)

      Sil
  6. En sonunda soyle bi baglantı kurdum, elbisenin cizgilerinden yola cıkarak TRT cizgileriyle baglama. Yok yok hikayeni hatırlamanı bekleyemedim, ben uydurdum bak hemen:)

    Nası cici olmussun yine! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaahah aslında biraz haklı olabilirsin, cizgilere baglama sanatı yaptım evet:))) ama anlatcagım bişey vardı, sahi neydi o yaaaa :))

      Sil
  7. Fotolar iyi hoş, aydınlık, renkli, mikemmel falan da sabah sabah karabasan konusu nerden çıktı allasen? İçim daraldı, bi ruhaf oldum! Hadi o konuyu yazıcan illa, gece fotoları falan koyaydın da iyice alacakaranlık kuşağı gibi olaydı! Ayrıca itiraf ediyorum o karabasandaki tır şoförü benim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebegim güzel bi pazartesi sabahı icinizi karartmiyim diye fotografları aydınlık olanlarından sectim, araya da karabasanı sıkıştırıp degisik bi sentez yaptım :P
      senin ehliyetini elinden almak lazım! :D

      Sil
  8. son iki kareyi alsam masa üstü yapsam. Gelen giden soruncada ELLE'nin önümüzdeki ay kapak çekimi desem herkes inanır :) Başka nediyebilirim ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiiiii nasıl teşekkür etsem, nasıl böyle mutluluk kabarcıkları çıkarsam bilemedim şimdi ^.^ teşekkür ederim sayın karaca :D

      Sil
  9. pöff.. herkes de aynı şekilde yaşıyo bu karabasanı demek :( tıbbi açıklaması nedir acaba ya şimdi merak ettim.. yalnız baykuş seslerini iyi tarif etmişsin :)))
    yine acayip fonlar bulmuşsunuz çekim için, hepsi birbirinden güzel kareler.. <3
    elbisenin herşeyi çok güzel, tabii ki sırt detayına bayıldım.. da, niye sütyen giydin içine? ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaah bebegim biliyomusun bu fotografları paylasırken içimden bi ses bikinimin askısı icin ahsen bana kızacak diye söylüyodu :))) demek dogru bilmiş :P
      bu fotograflar deniz öncesi cekildi bebegim, yani çekimden sonra elbisemi üstümden atıp denize girdim:)) tabi plaja o ayakkabılarla gitmedim aahahaha:) onlar göstermelik giyildi :))
      karabasanın bendeki tek acıklaması camış gibi yiyip yatmak :) ama mutlaka tıbbi bi acıklaması vardır;)

      Sil
    2. haa iyi o zaman :) beyaz olunca ben sütyen diye şeyttiydim :P

      karabasanın açıklaması şuymuş bebeyim: uyku anında vücut felç durumuna geçiyormuş, aksi halde rüya görürken orada yaptığımız hareketleri yaparmışız (maazallah :P) bu karabasan anında ise beyin uyanıyormuş ama beden senkronize bi şekilde uyanamıyormuş, o zaman da insan panik oluyormuş tabii.. aşırı yorgunluk ve stresmiş nedeni ama senin durumunda aşırı yemekden yorulmak olarak da açıklayabiliris! :D

      ay kendimi çok mühim bi kamu hizmeti yapmış gibi hissettim şu an, huzur içinde yerime çekileyim o zaman şimdi :)

      Sil
    3. ahahha bu degerli kamu hizmeti icin teşekkür ederim bebegim, oldukça faydalı bi bilgilendirme oldu zira :) o zaman bu başarılı ar-ge için ben sana kocamaaaaan bi sarılıyım, sonra sen yerine çekil heehhee <3

      Sil
  10. her türlü kıyafetin altına topuklu ayakkabı uydurabilme başarısına sahipsin bence ben ne zaman topuklu giyecek olsam düğüne gidiyor gibi hissediyorum kendimi :)
    bundan sonra o şeyler de uzak olur umarım senden. (şimdi adını söyleyip bile çağırmıyım dedim :))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunları duydugumua sevindim:) aslında topuklu ayakkabı giyince ilk zamanlar (alışma döneminde) ben de kendimi annem gibi hissediyodum. yani böyle daha bi kadın gibi. sonra sonra alışıyo insan, herşeyle giyesin geliyo. tabi ayakkabıların rahat olması koşuluyla :)
      teşekkürler güzel dileklerin icin ^.^
      güzel bi haftan olsun o vakit :)

      Sil
  11. amazing dress < 333


    www.live-style20.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Anammm.. Sen ne lanet bi şey yaşamışsın öyle. Gülüşünü kısknadığından gelmiştir o sana! Allah sana öküz gücü versin de kolunun tersiyle ittir onu hatta sırtını yere getir sana altınların yerini söylesin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahahaah teşekkürler kelebegim, iyşallah dedigin gibi sırtını yere getirirsem söyletcem altınların yerini :P

      Sil
  13. Ne kadar güzelsin kuşummm <333
    Bugün ben de çizgili giymiştim kendimden soğudum. Basen duruş açılarımıza bakınca depresyona girdim. Ha çıkarıcam desem daha feci olacak:D Mecbur gün sonuna kadar idare edicem artık:PP

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiiii benim tatlı kuşum da mı bugün cizgili giymiş bakiyim ^_^ eminim cok da güzel olmuştur, yakışmıştır. ama o yine de kendine hep bi kulp bulur, begenmez orasını burasını:) ben seviyorumki seni böyle <3

      Sil
  14. ya sen ne tatlısın öyle bayılyorum yazılarına beni bu kadar gülümsettiğin için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihhihi esas ben teşekkür ederim tatlı insan, mutlu oldum bunları duyunca ^_^

      Sil
  15. heeeyy sen tatlı kuş maddeler halinde yazma ihtiyacı doğuruyosun bana:
    1: ilk önce şu soruya cevap ver: sen böyle tatlı olmak zorunda mısın?
    2: efendim ramazan ayının verdiği yaradanımın imtihanlarından mıdır nedir aynı kabuslar bende de mevcut. zira birkaç gün önce fidocan'a yazdığım gibi mustafa topaloğlu bütün geceme eşlik etti... :)
    3: trt gece kuşağı ha: orjinal bir benzetme sevdim yani'
    4: ben fazla nazarlara getirmeden seni ufak ufak yol almadan önce öpeyim mi?
    5: cevabımı almasam da öpecem banane :* :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaa bütün cevaplarına topluca bi kahkaha attıktan sonra akabinde teşekkürlerimi iletir, cevabımı yazaraktan öpüücügümü de alırım *.*

      Sil
  16. Yalniz degilim ! Bana da geliyooo o senin cok yemek yeme benim karabasan sacmaligim.. Hatta simdi hatirladim ya aksam gelir sanirsam :D Deli efiyo beni gerci benim sonrasinda uyuma kapasitem cok yuksek ama yine de korkudan Alper'in tepesine cikiyorum yazik oluyor cocuga :) Elbisene bayildim.. Tam yazlik , tatillik, Alacati'lik :)) Sirti da tabisi cok hos ! bi de o fondaki denize bi atlasam ciksam suan muhtesem olurdu.. Oldu o zaman yine gel ozletme tamam miiiii ? :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arkadasın ugramadıgı bi insan evladı yok sanırım bebişkom, o yüzden önemli olan onu kışkışlamayı becerebilmek:) biz de onu beceremediigimiz icin zaten kocalarımızın tepesine cıkıyoruz ve kurtarmasını bekliyoruz manyak gibi :P
      ben hep gelirim, özletmek istemem hiç ^_^ çünkü seni severim, benim olayım bu <3

      Sil
  17. ay canım sen ne tatlısın organızksın fotosopsuzsun harıkasın ohh marlıynnnmoroomm benım :)) sımdı arkadası yesıl elbıselı tıze varya elı belınde sızı mı ızlıyor:))

    gelelım sadede: ya ne komık anlatıyorsun baykus sesı falan varya yemın ederım gulmekten agzım agrıdı cok yasa sennn :)) bende ramazan ya ınanılma yıyorum sonum obezlık , sonra gece o ocu saatlerınde bende uyanıorum alarm calmadan 1 saat once ancak uyuyorum pofff...

    hadı hemen gel ozelttmeeee hıkayelerını ozluyorum ne yapıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaaha aşırı organik bi insanım evet:) haftasonu pazarlarından bulabilirsiniz beni:P
      o yesil elbiseli abla aslında o mekana dügüm cekimi icin gelen gelinle damadın akrabası, muhtemelen de bana çemkiriyo gelinin önüne geçip poz verdigim icin ahhhaaha:))
      özletmiycem, koşa koşa gelcem 3vakte kadar :)

      Sil
  18. ayakkabilarin yeni sezon mu ?????? cok begendim!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ı ıh malesef 3 yaşında bu kırmızı arkadaslar:(

      Sil
  19. Elbisenin renkleri ne güzelmiş,bu renkler yaza çok yakışıyor.Sırt dekoltesini de sevdim;)

    YanıtlaSil
  20. bende bayildim ayakkabilarina eski sezon olmalarina uzuldum. Cok guzeller.


    xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severek almıştım bikac sene önce:) outletlerde belki bulabilirsin, bi denemek lazım;)

      Sil
  21. Kombin harika yaa minikkuşum benim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tatlısın ayşecan:) bi elbise bi ayakkabı, gayet basit ve rahat ^.^ bide hayyat sevvince güzel :)

      Sil
  22. Off işte o durumlar bende de zaman zaman olur. Ama benimki o kadar korkunç oluyo ki annemin sesini taklit ediyo :} ufff yazarken bile bi garip oldum. Neyse gelelim esas konuya şimdi ben bu bloga girince yazıları mı okuyayım fotoğraflara mı bakayım (ikisi bir arada olmuyo mutlaka biri ağır basıyo :)) bilemiyorum. Hatta etrafımda tanıdığım ve blog takip etmeyi seven arkadaşlarıma "bi minikkuş var blogu şööööyle anlatımı bööööyle" derken buluyorum kendimi. Ayrıca elbisenin kalıbını ve senin üstünde duruşunu çok sevdim bunu da söylemeden geçemiyciiim :) Çok öpüyorummm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haaha canım benim çok şekersin sen yahuuu:) o zaman sana özel ikisini ayrı ayrı yapıp mail atiyim istersen:))) fotograflara ayrı bak, yazıları ayrı oku, kafa karısmasın hehe :))
      begenmene cok sevindim, güzel yorumunla da havalara zıpladım ve havada iki takla bile attım ^_^
      öperim güzellik :*

      Sil
  23. bende rica ederim o zaman üşenmeyim cevap yazdığın için ayrı bi mutlu oldum...
    öpüşelim o zaman bidaha... :)
    muckkk muckkk :*

    YanıtlaSil
  24. Such a beautiful dress, and lovely place!

    YanıtlaSil
  25. Karabasan!!! Iyhh! Sırtüstü yatınca muhakak karabasan görürüm:( Benimki de bir tuhaf!
    Bu arada fotoğraflar her zamanki gibi harika! Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten o arkadas genelde sırtüstü yatınca geliyo, en sevdigi pozisyon sanırım:P
      teşekkürler güzel yorumun için, begenine saglık tatlım :)

      Sil
  26. 3. kare ile hangi derginin kapağındaydınız acaba? :))) bir de son kareyi de arka kapağa basmalı ki tam olsun kuşum! :p lacivert-beyaz marine dokunuşu en güzel kırmızı ile gider sende bir de arada deniz mavisi olunca bu çekici güzellik soft bir havaya da bürünmüş tatlım, çok çok sevdim, en çok da kocaman güldüğün kareleri! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiii benim güzel gizim gelmiş de bana dünyalar tatlısı yorum mu yapmış, üstelik yorum yapmakla kalmayıp kapak kızı yapacak kadar begenmiş mi beni bide ^_^ esas her fotografı her pozu kapaklık olan sensin bebegim, bitanesin, durusun, güzelsin. ayna ayna söyle bana var mı senden daha tatlı blogger şu alemde? <333
      öptüm kocamanından bide :*

      Sil
  27. bu kombin çok yakışmış size:)

    pelin-in.blogspot.com

    www.pelinyucel.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, mutlu oldu ben şu an ^.^

      Sil
  28. Ben yuksek dozda MinikKus almaya geldim, uygun mudur?
    Yarim yamalak bakabildigim kus postlarina adam akilli bakacagim, bakmaya baslayacagim, hepsi simdi bitmese de bugun bitecek!:)
    Ozledim be seni!
    Kus tatilde temali post'larinin fotolarini orada burada gorup agzim acik, siritarak bakakaldim, soyleyeyim! Yapmayin bize boyle seyler Minikkuslar ailesi:))
    Her tatil bir cizgili elbiseyi hak eder di mi? Her genc kizin kirmizi bir pabucu olmasi gerektigi gibi. Colin's ben biraktigimda boyle degildi sanki, sonradan blogger'larda pek guzel parcalarini gordum. Blogger ozel koleksiyonu var da ben mi bilmiyorum:P
    Boyle de mincirilacak bir surat, sahane fotolar falan... Tadindan yenmiyor buralar, ben siradaki post'a geceyim;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha gel tabi bebegim, ister aşırı doz al, ister tok karnına al, nası istersen :))
      her tatil bi cizgili elbiseyi ve kırmızı pabucu hakeder evet:) ve korkma kelebegim, colins hala eskisi gibi sıkıcı bi marka. sadece arada internette kampanyaları oluyo ve ilginc şeyler cıkıyo, ben de fırsattan istifade edip dolduruyorum sepeti hehe:P
      hadi sen sıradaki posta geç, ben bekliyorum seni burda ^.^

      Sil
  29. Bu manzara böylesine uygun bir elbise seçmek, işte o bir süper minikkus! Ayakkabılarının fanclub'ı olsa üye olurum o kadar beğeniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. itiraf ediyorum, bu elbiseyi giydigim gün özellikle ermana marinaya gidelim dedim, cünkü daha uyumlu bi yer olamazdı senin de dedigin gibi :) ama sonra dayanamayıp kendimizi denize atmış olabiliriz hehe :)
      ayakkabılarım köpeen olsun bebişim, istedigini alıp kullanabilirsin, bize gelsene beraber dans ederiz ahahha ^.^

      Sil
  30. hahaha ne güzel de oyaladın beni ama ben merakla bekledim esas konuyu, ama ön gösterimde yeterince başarılıydı bence. Hatırlamak için tuvalet etkili oluyor ben de, tekrar mı denesen acaba.
    Senin foto.lardaki sevimliliğini, şirinliğini napcaz peki,sen en iyisi yaz yaz sık sık minikkuşcuk, ben pek keyif alıyorum blogunu okurken:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuvaletten etkili bi arac düşünemiyorum zaten. ama bu kez yemedi, orda da hatırlayamadım:)
      begenmene pek bi sevindim tatlı insan, beni utandırmakla kalmıyo şımartıyosun ^_^
      sen keyif aldıkca benim daha cok konusup yazasım geliyoki ama :)

      Sil
  31. Yahu hic sevmedigim konuyu bile anlatirken, sirin fotograflarin ve kendine has uslubunla yazinin sonuna nasil geldim anlayamadim. Ayrica elbise sana cok yakismis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek o seviye akıcı anlatmışım ^.^ valla korku filmi senaryosu yazacak adamım haa :D
      teşekkür ederim lulu, mutlu ettin beni <3

      Sil
  32. cok guzel boyle elbıselerı oldum olası sevmısımdır ozellıkle onu rahıbe arkası ta tam 90 lıların gece yarısı kusagı cın cın gıbı ): aynısı bende de var ama y.dısı ve bodrum dısında bır yerde gıyemıyorum yada altına sıyah taytı gecırıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahhaha manyak kız cocugu seni:P çinçin gibi demiş yaa aahhaha:))
      aynen bebişim, ben de bu elbiseyi tatilden baska bi yerde giyemem. heleki ankaranın çorak topraklarında giyersem çiğ çiğ yerler beni burda:P
      siyah tayta da ekstra güldüm, o ne la öyle aahahah :))) kukusu görünmesin diye kız cocuklarının elbiselerinin altına paçalı don giydirilmesi gibi bişey galibası hehe :D

      Sil
  33. elbisene bayıldım canım ..fotograflar harika ...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. begenmene cok sevindim, teşekkür ederim ^_^

      Sil
  34. Elbise Colins miiiii.Hemen koiarak gidip varsa almam lazım.Benim eski calıstıgım firmam.Erkek tasarım departmanındaydım.Aysun da kadındaydı.Ay anılarım depreşti :) velhasıl harikasın yine.Öptüm kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa evet hatırlıyorum aysun söylemişti ordan tanıstıgınızı. valla Colins tatlım, internetten almıştım geçen sene:)

      Sil
  35. Benim Başıma da gelmişti çoçukken o kadar çok korkmuştum ki bir daha sırt üstü yatamıyorum o gün bugündür =)Manzara ve siz tek kelime süpersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cocukken karabasanla tanışmaYAn cok az insan vardır bence zaten:) sana da gecmis olsun:) bide teşekkür ederim ^_^

      Sil
  36. karabasan hakkinda yazi yazip boyle Cupcake elbiseli harika fotolar paylasmani cok sevdim. o ne tatli bir elbise:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihhi sag gösterip soldan vuruyorum, bunu seviyorum:) bide senin gibi cupcake tızları cok severim ben. onların cupcake bebiklerini de <3

      Sil
  37. waaww çok çok şık gerşekten o gzelim saçlarından güzelim ayaklarına kadar fıstık gibisin canım

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^