2012/07/27

Bağdaş


  








Türk oturuşu olarak da bilinen bi oturuş şeklidir "bağdaş kurma".
Totonuzu yere oldukça sağlam bir şekilde yerleştirdikten sonra, hatta zayıf olan arkadaşlar için kuyruk sokumunun son parçasının içten içe batması şeklinde bünyede baş gösterir, bacaklarımızı kucağımızda toplayıp "eee ne var ne yok" rahatlığında saatlerce oturulabilecek bi pozisyondur.
Bana göre yer sofrasının esas tadı da burdan gelir.
Ama ben her zaman olduğu gibi, bu konuda da biraz tersim. Hatta tersmişim. Çünkü benim hikayem taaa bebekliğime dayanıyo.
Daha kıçımızda bezle mehteran yürüyüşü yapar gibi iki ileri bi geri yürüdüğümüz zamanlarda, henüz akranlarım oturduğu yere totosunu sabitlemeyi yeni öğrenirken, ben yukardaki gibi kurbağa otururmuşum.
Bağdaşın tam tersi. Toto mutlaka yere değmek suretiyle bacaklar iki yana doğru açılır. 
Her yiğidin harcı olmayan bu oturuş, benim adeta yaşayış şeklim, hayat felsefem gibidir. 
Küçükken alışmazsan büyüyünce tövbe yapamazsın bu hareketi. Kemiklerin katır kutur eder, toton yere tam değmez, bacaklarını tam açamazsın filan. Bence hiç gaza gelip uğraşma, yapamazsın :)
Böyle oyun oynarken yada türlü yaramazlıklar için haince planlar yaparken yerde bu şekil oturan bebekleri görünce ister istemez bi gururlanıyorum.
Tıpkı annesinin verdiği yemeği ille de sol eliyle tutmaya çalışan, kardeşinin gözüne sol parmagını sokan, sol eliyle resim kitabını boyamaya çalışan çocukları gördüğümde verdiğim tepki gibi.
Ben sol elimle tutmaya çalıştıkça rahmetli dedem sağ elime tutturmuş oyuncağı, ben sol elimle çatala uzanmaya çalıştıkça sol elimi pijamamın altına sokup mecburen sağ elimi kullandırmaya çalıştırırmış yine aynı dedem.
Çok sağ sol mevzularına girmiş gibi olmasın ama, iyiki de öyle yapmış diyorum.
Tamam evet, beynin hangi tarafını kullanmak istiyosa o tarafı kullan, bunun sağı solu, günahı sevabı mı olurmuş!
Ama söyler misiniz sağ sol demeden her iki elini de kullanabilen, bilek güreşinde iki eliyle de oldukça başarılı sonuçlar elde eden, yazı yazmak makas kullanmak ve dikiş yapmak gibi ince işleri sol eliyle yapanlardan kim kaldıki şu dünyada ^_^
Bence siz de arada çocuklarınızda deneyin, olumlu sonuçlar vereceğine ben bizzat o çocuklardan biri olarak kefilim :)
Hadi bakalım.

Elbise: Mango
Sandalet: Promod
Gözlük: Marc By Marc Jacobs
Mekan: Marmaris Aşıklar Yolu (tevekkeli değil, biz buranın adını bilmeden kendisine aşık olmuş ve kalbimizin bi kısmını orda bırakmıştık tekrar gelmek için bahanemiz olsun diye)

52 yorum:

  1. ah küçükken ben de böyle otururdum, kurbağa oturuşu derdi annem.. Geçenlerde hatrıma geldi tekrar oturayım dedim ama ne zormuş böyle oturmak dayanamadım 2 dakka:)

    YanıtlaSil
  2. Minik Kuşum ne cicisin sen yaa!

    YanıtlaSil
  3. cute pics!!
    www.live-style20.blogspot.com

    ///www.facebook.com/kamila321

    YanıtlaSil
  4. Ben de minikliğimden beri kurbağalama oturanlardanım. İki oğlum da aynen böyle oturuyor. Çok tuhaf , içimi garip bir gurur kaplıyor:)) Bu arada nasıl güzel görseller onlar. Hele su damlalarının dansına bayıldım. Minikkuş da çok şık olmuş , belirtelim;)

    YanıtlaSil
  5. bağdaş kurmak benim için çin işkencesinden öte olsa da sol elimi öyle güzel kullanırım ki sağa yapacak hiç bi şey bırakmam. o derece!

    senin şu "kurbaa" oturuşuna gelecek olursak, bu ne len!!! benim kadar esnek olmayan, pilatese aylarca giden ama ayak parmaklarına hala değemeyen bi insan evladı için hayal sanki bu oturuş. denemem ki zaten ben bunu, pehh! :)

    yine yeniden senin şekerliğinden bahsetmiyorum fark ettiysen :)

    YanıtlaSil
  6. fotolar her geçen gün güzelleşiyomu ne? bide senin o suya pıt pıt yapan muhteşem bronz bacaklarını severim. kıskandım.

    YanıtlaSil
  7. En sevdiğim post gelmiş <3
    Bunca zaman önüme çıkan her posta bu benim favorim çıkışı yapmadıysam bi sebebi var. O çıkışı yaptığım zaman bi kıymeti olsun istedim:)
    An bu andır minikcim, çıkışımı yapıyorum!!!
    Çook sevdim, bu kez sen de fotoğraflar da mekan da ışık da hepsi 5 yıldızlı on puanı hak ediyor <3 <3 <3
    Yüzünden keyif&sevimlilik akan o ortalarda bi yerde olan fotoya da bonus puanımı veriyorum.
    Ve sanırım artık bu kez öpmek ve hatta kucaklamak zorunda kalıyorum. Hiç tarzım olmayan hareketler, cık cık cık:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aha da fında kız hislerime tercüman olmuş! :D
      Bu fotograflardaki herseyi ama herseyi cok sevdim ve şimdilik en favorim ilan ettim ;) Planlar, isik, pozlar, elbise, sandalet.. Off harika iste gözüm gönlüm açıldı! :)))

      Sil
  8. Kolyen gibi olmuşsun ya sen yaramaz kız :)

    YanıtlaSil
  9. :) Seni kurbiiiikkk Ay dedim ben dedim bu dedim bağdaş diil ki dedim yazıyı okumadaN :D Ha gülüm denişikmiş senin de bağdaş kuramayışın :D Sandaağlaetlerni de beğendiğimi söylemeden edemiycemm Çünkü sarılarr :D Sarıysa güzeldir Tıpkı sarı vosvos gibi Ne zaman bir sarı vosvos görsem onu yanaklarından öpesim gelir Bu da benim kendi dakıntım O apayrı bir konumuzZ Yalnız çalışkansın blog konusunda Hepimize örneksin 1 numrosun ha gülüM :D MAAŞALLAH der, öper, kaçarım. Çünkü baktım bir blog da ben burada yazacam yani bıraksan :D :D :D ÖPÇÇÇÇü

    YanıtlaSil
  10. (elbise+gozluk+sandaletler harika)
    Gelelim asıl mevzuya..

    Sen de solak olup sag eliyle herseyi yapabilenlerden misin yoksa? Ya ben gun gectikce anlıyorum niye seni sevdiimi amaaa:)

    YanıtlaSil
  11. Ben de böyle otururdum küçükken. Çok çabuk üşüttüğüm için de annem çemkirir dururdu "kı.ını yere yapıştırma demedim mi ben sana" diye! :) Hey gidi.. :)

    YanıtlaSil
  12. 1: Bizim iç anadolu taraflarında bağdaş kurma tekniğine "osmanlı oturuşu" derler nedendir bilmem bilemem...
    2: ben tam tersi bir yer sofrası olduğu zaman bağdaş kurarım başka türlü de rahat edemim zira...
    3: bağdaş kurma deyğince aklıma recep ivedik 2 filmindeki yoga sahnesi geldi sırıtma ile tebessüm arasında bi yüz ifadesi belirdi suratımda. hatırlıyomusun o sahneyi?
    4: tatlıılıkta ölmezmisin hiç sen. sanki varya ekranın camını kıracam içinden sen çıkacaksın ben de seni şöyle bi doya doya mıncıracam!!!! :P
    5: öpme vaktidir! muccccckkk bi de öteki yanaktan muckkkkkkk!!!

    YanıtlaSil
  13. Aaa ben de kucukken boyle oturanlardanim! Adi bile kurbagadir oturusun. Yine bunun Karadenizlilige dayandigindan suphelenecegim:)
    Yalniz bayadir boyle oturmadim, bi deneyeyim, formdan dusmus muyum;)
    Sandaletleri bi yerden taniyorum diyecektim ki Promod aciklamasiyla beraber aydinlandim. Sahi bunlari baska neon renkleri de vardi; aklima dusurdun, bi bakayim hemen;)
    Poz cilgini Minikkus'um kurbagam operim seni;*

    YanıtlaSil
  14. elbise, sandalet,göslükkk hepsi de şahane olmuş. Fıstık gibi olan bacaklarına değinmiyorum bile:)Mekan şahaneymiş yahu bak şimdi yeni aşkımla ve kocacımla ne çok da gidesim geldi oralara.Oturuşun kalkışınla seni ayakta alkışlıyor bidee o denizden serpiştirdiğin su damlacıkları içerisinde serinlemek istiyorum.Kocacın fotoğraf konusunda feci bir şekilde ilerliyor ben sana diyim. Bol bol bebek kokusu yolluyorum sana Ankaradan ve kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  15. bu elbiseyi mangoda görüp beğenmiştim. alındığın için boll allkış:)
    2. fotoğraf harika. buarada sandaletlerde bir değişikmiş :)

    YanıtlaSil
  16. Nasıl güzel fotograflar böyleee! Hem model şahane hem mekan. Ayrıca kolye tam sahibini bulmuş :)

    YanıtlaSil
  17. Aşıklar yolu Aşıklar yolu oldu olalı böyle aşıklar,böyle fotoğraflar,böyle güzel hatun,iyi fotoğraf çeken fotoğrafçı görmemiştir,hiç sanmıyorum :))
    en sevdiğim kombin elbise+sandalet ve sen ne güzel olmuşsun minnakım,o kendini yerlere bırakışın,ayağınla suyu atıp,zıpırlık yaparken herbir su zerreciğini çekebilen Erman beyimiz,yine çok başarılı bir çalışma,yine alkışlanası,yine doyulamayası <3
    şu anda sandalyeye bağdaş kurup,hatta bir ayağımı diğer bacağımın üstüne atıp,-böyle daha rahat ediyom ben -çene çalasım geldi :)
    altın oran yine çok başarılı :p
    lovely! :)

    YanıtlaSil
  18. Bazen insanın en abudik konuda yalnız olmadığı bilmek harika hissettiyor.Sanıryorum ki annemin kurbağalardan nefret etmesinden kaynaklı olarak,beni defalarca bu oturuş şeklinden vazgeçirmeye çalıştı ve o dönemlerime çoçukluğum denir. İstenmeyen tüy burunda mı? bitermiş ne öyle bir söz var ya haaaahh işte o tüy ya da ot yeğenimde de bitmiş ve anneciğim gene sıkılmadan yorulmadan yeğenime de aynı ''itekleme-dürtükleme yöntemiyle'' bu oturuştan vazgeçirmeye çalışıyor. Olmaz arkadaş bi kere oturdun mu bu şekilde bir daha vazgeçemezsin.Haaa sandalyeye kurulmuş oturmuşsun haaa yere kurbağa gibi oturmuşsun. Önemli olan toton rahat etsin bi gün yüzü görsün.

    YanıtlaSil
  19. Ya o suyun rengi nedir, tatil diye greve cikicam valla gaza geldim. Fotograflar muhtesem demekten dilimde tuy bitti ama bu post da bir baska olmus arkadas:))

    YanıtlaSil
  20. hiçbirimiz yalnız değilmişiz demekki bu konuda ama ben yere oturmaktansa her seferinde koltuğa çıkar bacak bacak üstüne atardım :) ayrıca o elbise sana süper güzel olmuş fotoğrafı çekenin ellerine poz verenin de mimiklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  21. Bu post ne güzel olmuş ışıl ışıl o yolda oturası gelir insanın hiç kalkmak istemez ki!
    Ben istemezdim sen de istememişsin zaten, hepsine bayıldım harikalar. Hele de sen maşallah sana <333

    YanıtlaSil
  22. herzamanki gibi gene tatlı bir üslup, gene tatlı bir sohbet kıvamındasın sekerım senn, bu yazıların hiç bitmesin derim ve bu turde yazılarının daha daha yüksek makamlarda yerlerde yayınlanmasını ve yazmanı dilerim ömrün boyunca, pek bi begendimm kendilerini ben :))

    YanıtlaSil
  23. yok yok denemeyeyim bence de çıtırtı falan gelebilir:)
    aşıklar yolundan okaliptus yaprağı aldın mı, kışın gribe, baş ağrısına falan iyi geliyor demişlerdi, çok büyülü bir yer değil mi, ben bayılmıştım. Bi de senin foto.lara bayılıyorum ben, model kadar Erman'ı tebrik etmeli değil mi:)

    YanıtlaSil
  24. şu fotoğraflara bakıp huzur dolmamak mümkün değil..ışık saçmışsın.

    YanıtlaSil
  25. Ermanın erdiği an diye bir an varsa bence o an tam da şüyandır! O 2.fotoda 7-8 dakika kadar kalmış olabilirim. İlerde çocukların (nedense çoğul kullanasım geldi:) sınıf arkadaşlarına benim annem fotomodel, babam da fotoğraf sanatçısıydı diye hava atabilirler:)

    YanıtlaSil
  26. Yine doğala özdeş minikkus postlarından biri.p yol, deniz, ağaç oh...O denizin güzelliği berraklığı nedir? Serinledim gerçekten! Bir de 3. fotoğrafta özellikle dikkat çekici olan fiziğinin güzelliği nedir? Bildiğim kadarıyla damak zevkin de çok var, hem de böylesin, darısı basıma.p Mavi beyaz elbiseni yerim!

    YanıtlaSil
  27. Lisede en samimi arkdslarimdan biri bagdas kuramazdi ve hep ayaklarini yanina alarak otururdu kendisine seker kiz candy derdik cunku o da hic bagdas kuramaz hep elbisesiyle boyle yan yan hanim hanimck otururdu. Bagdas fln neyse de bu kurbaga modeli icin zayif esnek fln olmak lazim sanirim guzel kusum zira ben denemedm ama denersem oyle kalirim diye korktum. Fotolar sahane hele ilkine bayildim..kartpostal kivaminda hepsiiii

    YanıtlaSil
  28. Erman yapmıs yapacagını o su damlaları kolyen , bakısların kocaman agaclar bayıldım ben yıne hoppp :)))sımdı ıtıraf:)) bende boyle oturabılıyorum :)) kuzumda solla yapmaya calışıyor herseyıı ohh sevınıyorum ve ıstemsızce sol tarafa verıyorum bende:)))

    marmarısss asıklarrr yoluna bende bayıldım ve senın guler yuzun bırde o elbısen mangoda cok begenmıstım a beden yoktu sonra unuttum ohh ıyı kı almısısn:)) kocaman sarıldım sana guzel surat:))

    YanıtlaSil
  29. Alpcan boyle oturur dedim ya sana.. Alper'in anneannesi de "bizim ailenin cocuklari hep boyle oturur, farklidirlar, ozeldirler" diye diye surekli boburlenir :)) bende aman bu da derim icimden :))) Simdi sen bu yaziyi yazinca ulan kadin hakli mi yani benim cocuk falan diye havalanmaya basladim ama yapmiim oyle di mi ? :))) Yerim senin o muhtesem ve upuzun bacaklarini uzattigin pozunu.. Inanilmaz seksi ama bir o kadar da sevimli bir poz olmus.. mekan icin soylenecek bir sey yok adi uzerinde zaten ve son olarak ta o denizin rengi nedir yahu ? Saka di mi ? :)))

    YanıtlaSil
  30. elbise ve sandaletlere bayıldım ..fotoğraflar harika ...sevgiler

    YanıtlaSil
  31. bunlar nasıl güzel fotoğraflar oooo yoooo aman tanrııımm:)) çok başarılısınız çok eşin de sen de;) bağdaş kurmayı da sevmem yer sofrasını da lanet olsun içimdeki prensese:P ama kurbağa oturuşu iyiymiş şimdi büroda yapamadım ama tabiki deneyeceğim:D

    YanıtlaSil
  32. fotoğraflara bayıldım renkler harika çıkmışsın cnm

    YanıtlaSil
  33. naaaannnn yeter artık bu şahane pozları gözümüze gözümüze sokma ya var ya işte erman bey son golünüde atmış bu ne fotolar böyle.ya bizde işte aldık bir hevesle canon,fotoğraf çekiyoruz sanıyoruz,iki güzel yorum gelince de havalara uçuyoruz.zavallı biz ya eziğiz ya biz hakketten bitiğiz.şaka maka bayıldımmm bayıldımmm valla vurgun gibi oldu bu fotoğraf ve senin pozlar .bu arada seni de harcamayalım asim mankenmisin lan sen ne o pozlar öle cık cık cık.burda şişkosu var çirkini var,gebesi var ,iç geçireni var,poz vermede beceriksiz olanı var,fotoğraf çekemeyeni var.kızım bak sen bu postu düzenle yeminle cidden söylüyorum en üstte bir nazar boncuğu attır.elemtere fiş kem gözlere şişş.harikasınız bebek.kocacınla bir sürü yeniliklere inşallah.öperimmmm bide çimdiklerim o bacacıklarından:))

    YanıtlaSil
  34. mini mini bir kuş konmuştu
    bilgisayarıma konmuştu
    aldım onu içeeeeriye
    cik cik cikkk cikk..

    yerim ki seni bennn

    harikasın, fotolar harikaötesi, mekan desen minyatür cennet daha en olsun

    YanıtlaSil
  35. BEN O ŞEKİLDE OTURUP BİR DE RESİM YAPARDIM NABERRR??;) HARİKA FOTOĞRAFLAR OLMUŞ YİNE!!! HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL ELBİSENİN RENGİ ZATEN YETER... AYAKKABI DA ÇOK HOŞ;) ÖPERİM...;)
    http://editorist1783.blogspot.com/2012/07/my-new-hair-sytle.html

    YanıtlaSil
  36. miniiik canım benim, yine supersin ya buna kayıtsız kalamam ve iş yoğunluğumu bir kenara bırakıp sana yine yorumumu yazarım çünkü bu kurak havada ofisimde çalışırken beni mutlu edecek kaç blogum kaldı ki, marka kokan diğer soğuk yüzlü(anladın sen kimi dediğimi m. :)) bloglardan sıkılan seni takip eder ve hem güler hem eğlenir hem de her bütçeye hitap eden kıyafet kombinlerinden esinlenir, tekneden suyun görüntüsü enfes, o ne tatlı bir sudur öyle ayağını daldırdığın! nasıl istedim şimdi henüz tatile çıkamayan bir ofis faresi olarak o berrak suya atlamayı, kız minik eminim ki senle tanışsak en yakın arkadaşım olurmuşsun, ne kadar bendensin öyle, o oturuş benim oturuşum zannederdim seni görünceye kadar.sandalete bayıldım sarı sarı pek bi sevimli,mango tunik hoş, yanık ten ayrı güzel,fiziğin zaten super.daha ne diyim benim güleryüzlü candan bloggerim,iyiki varsın.
    "zeren"

    YanıtlaSil
  37. Canıım,ben de bağdaş hiiç kuramam :) Son fotoğraftaki gibi oturuyorum hatta "O nasıl oturuş?" diye yorumları çok duydum ama benden başka yapanlar da varmış hahah :)

    YanıtlaSil
  38. Ay resimlerine bayildim! Hemen üye oluyorum =) benim blogum senin kadar iyiyi degil =(

    YanıtlaSil
  39. fotograf sahane orası ayrı usenmeyıp yazıyı da okudum o da degıl konu.tanıdıgımızın kızının boyle oturması hasebıyle doktora gıtmısler ve doktor tarıf ettıgın sekılde oturmanın sakıncalı oldugunu soylemıs ve kıza o oturus bıcımını yaasaklamıstı

    YanıtlaSil
  40. resimelr muhteşem minikkuşum bayıldım sanada bayıkdımm :)
    bende böyle otururummm :) benim bacak boyumda uzun 1.70 boyda nekkadar zor görünüyo olsa bu oturuş nezman böyle otursam buna alışan ablam bile ay acıycak kalk diyip duruyo tutulucaksın :D:D ama benim en rahat oturuş biçimimdirki bu :) bendensin ;)

    YanıtlaSil
  41. Kurbağa oturuşunu ben de yapıyorum. Yani illa bağdaş kurmam gerektiği zamanlarda kurbağa oturuşunu tercih ediyorum. Aslında “kuyruk sokumunun son parçasının içten içe batmaması” için mecburen tercih ediyorum :)

    Yazı her zamanki gibi çok güzel olmuş, çok güldüm. Kolyene de ayrıca bayıldım ;)

    YanıtlaSil
  42. Senin fotğraflarına bakıp, poz vermek üzere biraz çalışmam lazım sanırım. Nasıl güzel bir enerji verebiliyorsun böyle :) Denizde, sütun bacaklarını uzatarak verdiğin fotolara bayıldım. Her fotoğraf birbirinden güzel o ayrı tabi :) Peki o su damlacıklarını öyle net yakalamak nasıl bir çalışma ürünü merak içindeyim.

    YanıtlaSil
  43. 1. fotodaki yuzundeki bosvermislik duygusuna, 2. fotodaki huzura kendimi kaptirdim gitti. Bravo Erman`a cok Cupcake kareler yakalamis, ama model de super tabi:)
    en son foto da ise tam minikkus`sun.minikkuslarin hepsi boyle oturmali bence:)

    YanıtlaSil
  44. yaa o suyun rengi nedir öyleeee, allahımm deliricemm
    tam benlik
    fotiler harika
    Erman'ın eline sağlık
    birgünde şu çocuğu sen çekte boy boy resimleri çıksın fotoğraf çekmeye üşenen kocalara inat :)

    öperim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  45. Fotoğraflar muhteşem, bakıyorum, dönüp bidaha bakıyorum , bidaha bidaha:)...Sağ sol konusu benimde küçükken savaş verdiğim bir konudur, annecik hep 'kızım kaşığını cicik eline al, kızım kalemini cicik eline al' deyip dururdu hep. Sağ 'cicik'midir orası tartışılır ama senin verdiğin o pozitif enerji, kullandığın mükemmel yazım dili asla tartışılamaz:)!Yola devam. Sewgiler...

    YanıtlaSil
  46. Bizden de Derya böyle oturusuyla ünlüdür. Çok şaşırdı seni böyle görünce ben denedim olmuyor:)

    YanıtlaSil
  47. çok guzel ozellıkle ucuncu fotoya byldm

    YanıtlaSil
  48. Yine fotoğraflar sebebiyle buracıkta orta yerimden çatlayıvericiim :P O son oturuş nasıl bişi kıııızzz? Ben öyle otursam bir daha yerimden kalkamam heralde ;))

    YanıtlaSil
  49. ben gelmişken yine buna bi bakıp öyle çıkıyorum :P
    :D

    YanıtlaSil
  50. nefis resimler , bayıldım

    sevgiler

    yildizlimakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
  51. Her şeyi geçtim de o fotoğrafların güzelliği nedir öyle.. Aşık olunası :)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^