2012/06/26

Kuki


Meraba ben Kuki. 
Bundan tam 18 ay önce dünyaya gelmiş, 2 arka ayak ve 2 ön pati olmak üzere dört çekerli bişeyim ben. Bişeyim diyorum çünkü kedi ırkına benzemiycek kadar güzel, köpek olamayacak kadar uzun tüylü ve süt beyaz olamayacak kadar kirli bi pamuğum.
Hayata gözlerimi açtığım ilk günden beri ağzıma giren tek lokma ya süt, ya su yada kuru mama olmuştur. Tamam itiraf ediyorum ödül mamaları ve kaşar peyniri konusunda da alt edemediğim zaaflarım var. 
Çayın tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama doğuştan üstüme çay dökülmüş gibi lekelerim var üstümde başımda. 
Sorsan güya beyaz kadın yapmışlar beni. Ama kulaklarım, kuyruğum ve patilerim kahperengi. O yüzden de teyzem ve annem bana hep çaylı kız diyo. Yada kahpe diyolar. Yok yaa düşündüm de benim kukiden başka milyon tane adım var. O yüzden bana ismimle hitap ettiklerinde değil de daha ziyade "al kızım" dediklerinde bakıyorum onlara. Sonuçta "al" diyolarsa işin içinde mutlaka boğaz var demektir ve ben de oldukça yemeğe düşkün bi tız olarak bu konuda hassasım. 
Zaten ne lüksüm varki yemek-içmek ve zıçmaktan başka.


Tamam hadi yine yakaladınız beni. Karakter sahibi bi hisip olduğumdan olsa gerek, arada eve gelen misafirlerden hoşlanmassam gidip totomun rahat edebileceği herhangi bi yeri kendime seçip oraya imzamı atabilirim işeyerek. Bu da benim yapım sonuçta. 
Asilim. Asaletim gereği de bazı bedeller ödemesi gerekiyo annemle babamın. 
İlgi odağı ben olmalıyım. Ben evdeyken başkalarına nasıl ilgi gösterebilirler! 
Gayet bana yedirebilecekken, o güzelim kaşar peyniriyle neden başkaları için pizza yapsınki annem. Düşündükçe bile asabım bozuluyo, ateşler basıyo, karnımı soğuk taşlara dayayıp yayılasım geliyo.
Gerçi benim yayılmak için, ister yüzüstü ister sırtüstü farketmez, hiçbir sebebe ihtiyacım yok. Vücudumun yapısı gereği toparlak bi yaratık olduğumdan mütevellit, her daim yuvarlanan çığ gibiyim.
Üzerime yapışmış "a a noluyo orda" , "yok artık" ve "efendim?" görünümlü şaşkınlık hallerim benim bonusummuş, teyzem öyle diyo. Ne kadar salak görünürsem o kadar tatlı oluyomuşum.


Elektrik süpürgesinden, tıpkı kuzenim Püre gibi ben de çok korkarım. Hayır nedendir bilmiyorum ama süpürgeyi geçtim, artık öyle bi manyamışımki, Vileda bile görsem tırsıyorum, kaçacak delik arıyorum. Bana herşey süpürgeyi hatırlatıyo.. Temizlik günlerinde benim de kaçış noktalarım oluyo haliyle. 
Süpürge salondaysa ben o sırada mutlaka evin diğer ucundaki yatak odasında yatak carsafını burnumla kaldırmak suretiyle çarşafın altında gizlenmekteyimdir. Dışardan bakınca yatağın üstünde kocaman bi çıkıntı oluşturuyo olabilirim. Ama bu süpürge canavarının beni göreceği anlamına gelmez. Süpürge canavarlarının gözleri kördür, sadece ses çıkarırlar.


      
   
Ne anlatcaktım nereye geldi konu. Neyse en azından beni tanımış oldunuz azcık.
Diyorumki ben teyzemi çok seviyorum. Mesela başkasının kucağında, hatta buna çoğu zaman annemle babam bile dahildir, dakka durmam, hemen kaçar, totoma uygun yer seçer ve orda yatarım. Ama teyzemin kucağı bana huzur verir hep. Onun gıdımı okşaması, yumuşak yumuşak sevmesi, totoma pıt pıt vurarak benimle oynaması falan.. bunların hepsi motorumu çalıştırmam ve mırıldayarak saatler geçirmem için kaçınılmaz fırsatlardır. Ben de bu fırsatları dibine kadar kullanırım. Yok efendim totom büyükmüş, yok göbüşüm niye o kadar tontikmiş falan, hiiiç öyle şeyleri takmam. Bunların bana sunulmuş birer nimet olduğunu, bu sayede bu kadar popüler olduğumu bilirim. Tamam hadi yine yakaladınız beni. Ben de bu aralar çok mu dalgınım ne, sürekli açık veriyorum. Evet gözlerimin mavi olmasının ve kirli de olsa pamuk görünümlü olmamın da popülaritemdeki etkisi hafife alınmayacak kadar büyük.

Teyzem süpriz yapmış, sırf beni çok özlediği için kalkmış bize gelmiş taa Ankara'lardan. E bildiğim kadarıyla bi blogu da vardı onun. Dedim teyze hadi gel bizim sitede sana bi çekim yapalım, annemler tasmamı takarlar ve böylece başka kedileri görünce peşlerinden de koşmam. Gerçi benim koşmak gibi takıntılarım da yoktur, acelemiz mi var, yürüyerek niye gitmiyoruzki diye düşünürüm.
Neyse, dedim çekim yapalım, hadi madem sen pembe giymişsin o zaman bana da pembe tasmamı taksınlar. Hem bayadır arz-ı endam da etmemiştim, bi şöyle salınmış olurum ele güne karşı diyerekten teyzemle çok keyifli bi çekim yaptık. 
Ordan çok suratsız görünüyo olabilirim ama biz çok eğlendik aslında. Öz babama çekmişim galiba, yada anneme, ikisini de tanımıyorum zaten. Onlardan birinden geliyo kesin benim bu agresif bakışlı tipim. Yoksa o suratımın altında da adeta makyaj temizleme pamuğu kıvamında bir ben olduğunu bilmenizi isterim.
Totoma dokunmadığınız ve kaşar peynirimi yemediğiniz sürece hepinizi sevebilirim. Öyle de sıcakkanlı bi kediyimdir -.-

38 yorum:

  1. aman da teyzesı pure kıskanmasın kı kukıyı buarada ne kadar salak gorunursem o kadar tatlı gorunurum lafını uzerıme alınıyorum ıznınle...yazı her zaman kı gıbı cok hıslı olmus sevgıler:)

    YanıtlaSil
  2. Kuki denen bu bonibon seni seviyosa da bu çekimden sonra işler değişmiş bence Asiş:)
    Biraz öfkeli göründü benim gözüme:)
    Ama tatlılığınıza diyecek söz yok, çok şukela bi ikli olmuşunuz:)
    Bi de ben fondaki o su birikintisine, yeşile, çimene, huzura bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok fında teyzesi, bu bonibonun normal duruşu böyle. ama emin ol teyzesini herkeslerden cok seviyo ^.^ ortamdaki huzur, ordan göründügü kadar gerçekti, sonuna kadar kullanıldı :)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. hihi teşekkür ederiz, ebet çok tatlıydı tızım:)

      Sil
  5. aman yarabbi o nası tatlı bişi öle :D

    YanıtlaSil
  6. aman da ballı börekmiş bu!bu sevilmez mi teyzesi,sevilmez mi?ben bi sevemedim ya ona yanıyorum zaten.tam bi tosuncuk olmuş!maşallah sana kukibon! :))
    parklarda bahçelerde mi geziyon sen annem?patilerini bi de o kahperengi burnunu kıtır kıtır yiyem mi he eşek sıpası?unuuuuuuğğğğğ gebertirim la! bu arada mekan neresi?pek güzelmiş Asiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aşırı tatlı bişey bu tız Sezi teyzesi, bi yiyen pişman, bide yemeyen ^.^ mekan tubişlerin sitesi:) mahalle istanbul;)

      Sil
  7. harika fotoğraflar, harika bir yazı. :) nasıl da sinirli ve nasıl da gıcık :) yerim ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaaha aynen öyle, çok gıcık bakışları var dışardan:) ama aslında hiç öyle degil karakter olarak, pamuk gibi bişey :)

      Sil
  8. yenir mi bu acaba ? :) püre görmesin valla çok kıskanır canım :) nasıl uslu bişiy yaa...poz da veriyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hıhı ebet yeniyo, hem de yumuşacık eti puf gibi bişey :)

      Sil
  9. hyatımda gördüğüm en tatlı kedilerden bitanesi :)

    YanıtlaSil
  10. Seni tüy yumağı seni. Pek fotoğraf modunda değilmiş anlaşılan. Senin harika beyaz patilerini ıssırabilir ani bir atakla pençelerinden kaçabilirim. Kedi düşmanı felanda değilim ama yemek istedim valla. Öyle lezzetli geliyor şuan bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok düşüncelerinde ve hislerinde sonuna kadar haklısın. insan bunun canlısını görünce hele hiç dayanamıyo, kedi sevmeyen adama bile kedi sevdiren cinsten tatlı bi tız bu :) dedigin gibi de lezzetlidir kendisi, mis gibi kokar <3

      Sil
  11. Bu tız biraz sinirli mi bana mı öyle geldi:)
    Pamuk ama hani ben bunun minnoş hallerini görmüştüm eklmeklik içerisinde falan ya, pek palazlanmış maşallah:)
    Püre ya püre başka! çok şapşal bir tız o, kuzenini de pek sevdim laf aramızda:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok nihan teyzesi onun tipi öyle, bakışları biraz asabi:) yoksa kendisi pamuk gibidir, eti pufum o benim <3

      Sil
  12. Sizin ailenin kedileri güzel olduğu kadar hökela da, bilmişe bak sen, akşama kadar totonu yay, oraya buraya kokulu çiş bırak, sonra da silinmesin süpürülmesin. Oldu canım çişinin kokusuyla mı yaşıycaz biz? Ayrıca ilgiymiş alakaymış çok şımarmış çok, tek çocuk psikolojisine girmiş, derhal kardeş lazım buna. Paylaşmayı öğrensin azıcık. Bunun kuzeni de böyle. Hayır kuzen muzen bir yere kadar, insana bacısı gibi yok gördüğün üzere, teyzeye bak almış yeğenini parklarda gezidiriyor.Pamuk şekeri de alsaydın bari diycem ama zaten bunun kendisi pamuk şekeri gibi (neyse toplum önünde çok yerdim, azıcık da iltifat ediim de dengesi bozulmasının yavrumun!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahah allahtan iltifat ettin haa sonunda. yoksa kukiye okutmiycaktım bu yorumu, üzülür şimdi, hassas hayvan neticede :P

      Sil
  13. Yaaaaa inanmıyoruuum bu ne güzellik, tatlılık, tontişliktir böyle :))) kukiyi öpmek mıncırmak yetmez ısırmak lazım o patileri!! e teyzesi çok haklı onu görmek için gelmekte, bir de güzel çekim yapmış ki "yılın en stil sahibi" kedisi seçiyorum kendisini :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaahah gizem ablasını görse çok severdi bence Kuki, yılın en stil sahibi kadınıyla birlikte çekim yapmak isteyebilirdi "yılın en stil sahibi" kedisi olarak :))

      Sil
  14. o kukiyide senide yemek istyrmmm=)

    YanıtlaSil
  15. Bunu nasıl çıkardınız dışarılara yaaaa. kaçırmadılar mı bunu. allam yarebbiiimmm tipe bak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla anca sitenin içinde gezdirebiliyoz zati, daha dışarı cıkarılmıyo:) sonucta o bir ev tızı, o bir prenses, o bir hürrem:) bildigin arz-ı endam etti zaten, gören hayran :P

      Sil
  16. aslında çok sevimsiz görünen suratınla ayrı bir karizman var kukii ve tabi o yumak vücudunda bu karizma ve ilgi çekiciliğine en büyük etken.. Bu güzel çekimden pek hoşlanmamış gibi olsan da senin resmine hayran olan blogerlar olarak sana dokunup mıncıklamak istiyoruz kukiiiii....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaahaha karizmasının tek sebebi bence de o yumak gibi toparlak vücudu :)))

      Sil
  17. hihihi ne tatlisiniz siz yahu ! Ailecek genetik bu is orasi kesin :) Kuki'cim seni tanidigima cok memnun oldum, peynirin senin olsun, totana zaten dokunmam (iyyyk) o nedenle karsidan karsidan iyi anlasiriz biz seninle :)) xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama öyle deme lulu teyzesi:) benim tızım mis kokuludur, o gün hangi parfümü sıktıysan, aynısı onun üstünde kokar, öyle mistir benim tızım:) totosu da oldukca yumuşaktır, silikon yastık gibi yatılasıdır:)) yani görsen dayanamazsın, karsıdan karsıya anlasmakla yetinmessin bence ^.^

      Sil
  18. Çok guzel yazmısın sekerım yahuuu, kuki yede bayıldımmm, tam cımcırmalık :)

    YanıtlaSil
  19. kedileri pek sevmem ama (yani karşıdan severim yanıma gelmesin :))
    fotiler kedi evlat edirtecek cinsten yahuu :)

    YanıtlaSil
  20. heyyyyyyyyy o kukı bana cokmu yakın yoksa ooo yooo :)) bızım sylwesterla kanka yapalım onları:)) kukının teyzesımı gelmıs amanda aman..yerım kı sızı ben guzellıkler

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^