2012/06/18

Beypazarı kuruları


Şimdi sizin aklınıza Beypazarı kelimesini görür görmez birbirinden sevimli beyaz boyalı ve ahşap çerçeveli evler geldi biliyorum. Sırf bu yüzden şu harabeyle başliyim dedim konuya, ki anlaşılsın olaya farklı bi açıdan bakacağım. Beypazarı diye iki google'lasan milyon tane beyaz ev geliyo zaten, ne gerek varki şimdi onları burda bi yandan, bi sağdan, iki soldan göstermeye. Gir araştır azcık arkadaşım.



Tamam hadi içinizde kalmasın, bütün sokakları daracık, nerdeyse bütün evler böyle beyaz ve kapıları pencereleri de ahşap. Evet o konuda okeyiz. "e ama başlığı beypazarı diye koymuşsun, biz de orda ne yapılır, nereler gezilir, ne yenilir gibi şeylerden gircektin diye düşündüydük" demeyin diye o konuları da sınavda geçebileceğiniz seviyede anlatıcam. 


Ben öncelikle hava durumundan konuya girmek istiyorum. Zira bizim gibi aniden karar verip, öğle sıcağının ortasında, anadolunun en kavruk ve kuru topraklarından birinde gezmeye kalkmayın, pişersiniz! 
O "aman da ne sevimliymiş bu arnavut kaldırımları, aman da pek güzelmiş bu beyaz evler" diye sevdiğiniz bütün güzellikler, o ultraviyoleleri çatır çatır suratınıza yapıştırır, siz de gölgede yürüyecek yer aradığınızla kalırsınız. Kalırsınız diyorum çünkü bu amca ve benzeri amcalar tarafından bütün kaldırımlar bilfiil işgal edilmiş olup, bütün gölgelik alanlar pazarcı teyzeler tarafından gaflet ve dalalet içinde kuşatılmıştır.


Pinokyosundan palyaçosuna kadar her türlü kukla, oyuncak ve türevlerini, üzerinde marka yazanlarından değil de daha ziyade el emeği göz nuru olarak bulabilirsiniz. Her turistik mekanda olduğu gibi burda da hediyelik eşyada sınır tanımıyoruz. Bodrum'dan Alanya'dan tek farkı ise, yukarda da söylediğim gibi Anadolunun en kavruk, en bagrı yanık bölgelerinden biri olduğundan olsa gerek, turist kazıklama gibi bir kültürün henüz vücut bulamamış olmasıdır. Hangi cafeye, restorana girersen gir, kahvaltı da aynı para, çorba da, tatlı da. O yüzden "yeea buranın en iyi restoranı neresidirki acabaaa, biz orda bilmem ne güveci yiycektik" gibi söylemlere burda yer yok anacım. 
Beypazarı kurusu ve susamsız olduğu için kel amcalara benzettiğim ve bu sebeple yiyemediğim simitleri her sofranın sabit değişkenleridir. Tuzluk gibi her masada vardır.
Beypazarı güveci var bide. O da bildigimiz etli pilavın güveçte yapılanı. Bide hoşmerim tatlısı var. Onu da dondurmalı servis ediyolarmış.
Biz bunların hiçbirini yiyemedik, çünkü 3 yıldır su içmemiş gibi sürekli su içme ve paralelde ter atma eğiliminde olan bünyelerimizde bu tarz güveçsel ve şerbetsel eylemlere yer yoktu. Limonlu beypazarı madensuyu neyimize yetmiyodu. O bölgenin deyişiyle: "Soda harareti alırmıştı"


Ama ben bu madensuyu olayının buraya nerden geldiğini de anladım. Adamların olayı tatlı. Baklavasıdır, hoşmerimidir, cevizli sucuğudur, reçelidir, zartıdır zurtudur herşeyleri tatlı, herşeyde bi enerji patlaması ışığı görüyosun. 
Yaratıcılıkta da sınır tanımıyoruz tabiki.
80 Gatlı Yemesipek Datlı Ev Baklavası.
Evet üzerinde düşününce bikaç imla hatası, dilbilgisi kurallarına alaycı bi dokunuş, bi vurdumduymazlık seziliyo.   O kadar da olsun bence, 80 gatlı demiş teyzem, boru mu?


Teyze demişken bu teyzeyi sizlere tanıtmadan geçmek çok büyük bi eksiklik olurdu. Ben orda teyzelerin yaptığı entarilerden "acaba bikinimin üstüne şu mu olur, yoksa terliğimle bu mu uyar" gibi oldukça hayati konularla cebelleşirken, benim tam teçhizatlı kameramanım cevat kellem sen bu teyzeyi bul, onla sohbete başla. Bi bir elindeki dondurmayı, bi erimesin diye diğer dondurmayı hüpleterek ama senkronizasyonu da bozmadan götürüyo.
Meğer bu teyze ebeymiş, herkes ebe aşağı ebe yukarı diye hitap ediyo kendisine. O da emekli olduğundan beri hayattaki en mühim görevi o dondurmaları bitirmekmişcesine neşeyle ve etrafa gülücükler saçarak yiyo dondurmasını:)
Ablalardan biri hemen cevat kelleye çemkiriyo (o sırada benim de 2 saat elbiselere bakıp bakıp bişey beğenemeden çıkmış olmamın da etkisi var tabi); 
- Sen şimdi ebemizin fotoğrafını interinetlere mi goyacan? Vallaha dedesi görürse seni domdom kurşununa tutar.
Erman: Nası yaniiii? Dedesi mi var bu teyzenin?
Abla: Ya ne sandın, dedesi yokmuş gibi bi hali mi varki (burda oldukça ciddi).
Ama teyze o sırada kikir kikir muhabbeti dinliyo, bi yandan gülerken bi yandan da sıcakta folloş olmuş külahtan süzülen dondurma damlalarını yalıyo. Teyzem benim. En son ermana "sen goyunca haber et de biz de bakak" dediğini hatırlıyorum:)


Meğersem burası otantik evleriyle değil, duvar yazılarıyla ünlü bi ilçeymişti (gittiği yerin şivesini hemen benimseyen insan modeli). Her yerde birbirinden özgün yazılar, hitaplar, haykırışlar, yakınmalar, küfürler, falanlar filanlar.
Seni Seviyom! demiş adam, ötesi yok yani. İsim de vermemiş, çünkü o kendini biliyo.


Sanırım bu gezinin en eğlenceli, aslında güldürürken düşündüren, hatta trajikomik yada ona benzer bi kelime varsa o da olabilir, o türden yazısı.
Duvara boylu boyunca yazılmış bir "Çöp Dökmek Yasaktır" uyarısı,
akabinde, buraların çok bilmişinin başkanları tarafından özenle üzeri çizilmiş bir "Dökmek Yasaktır" ifadesi.
Çıkar şimdi, ne kaldı geriye: ÇÖP
Evet olayın boyutu birden değişiyo ve orası bütün mahallenin çöp dökme noktası haline geliyo. Biz bu tezata hem giderken hem de dönerken katıla katıla güldük, o sırada belki farkında olmadan ağlanacak halimize de gülmüş olabiliriz, tam şeyettiremedim o kısmısını.


Her Beypazarına gittiğimizde gördüğümüzden olsa gerek artık yadırgamadığımız, adeta sokak lambaları gibi, kavşaklara ekilen rengarenk çiçekler gibi, yeşil yeşil çöp kutuları gibi, içine girilip sıcak bir annane çorbası içebileceğin ev görüntüsü verilmiş trafolar gibi adeta, bu sokaklarda adım başı terk edilmiş televizyon ve monitor mevcut. Acaba sokak kedileri için mi bırakıyolar, tam olarak amaç nedir o kısmını soracak bi muhattap bulamadık biz, üçtür kafamızda soru işaretiyle dönüyoruz.

   
En sevdiğim ve her gördüğümde iç geçirdiğim, şimdilerde mumla arayıp bulamadığımız bi görüntü. Esnaflar arası çay kahve eşliğinde yapılan yüksek volümlü muhabbetler. Tabi yukardaki fotografta yüksek volümün tek sebebi, benim kendisine saksağan adını verdiğim ama özünde cinsini bilmediğim kuştur. Amcalar onun sesinin arasından birbirlerinin kelimelerini zor seçiyolar ama buna rağmen birisi de kalkıp "kışşşşttt, hüssss, pişşşşk" diye kuşu kovmuyodu ortamdan. Ben hayret ve dehşet içinde dinledim kuşu, ordan geçerken bile sesi delirtti beni.


Kedi köpek gördü mü orayı hemen doğayla iç içe yapan insanları da hiç anlamam. 
Ama kahvaltı yaparken koltugun gölgesine oturmuş alttan "bik bik biaaawww" efekti yapan ve benim çirkin tızıma da oldukça benzeyen bu maymunu bi size de gösteriyim dedim arada. Nedeni yok, güzel de değil evet, hatta dikkatli bakınca tilkiye bile benziyo. Olsun ama sesi çok güzeldi.


Su yeşili bu senenin olmazsa olmazı. Kapılarımızı bacalarımızı bile boyayalım bence, bak ne güzel duruyo 


Ve bir terk edilmişlik, bir hayattan bıkmışlık, bir sıcaktan bezmiş ama yine de ne olursa olsun kışın gelmesini istemezmişlik temalı, sen giderken biz dönüyoduk adını koyduğum benzinlikle sözlerimi burda bitiriyorum.

Bence mutlaka bir kez gidip görün Beypazarı'nı. Benim burda "oraya giden geri gelmez" tadındaki anlatımıma bakmayın, öyle olsa 3. kez gidiyo olmazdık diimi, öyle düşün yani.
Kaşınmayın, gün ortasında gitmeyin.
Usturuplu giyinin azcık, her yer kıraathane dolu. Topukluydu, miniydi, yok efendim peplumdu falan unutun. En rahat kotunuzu ve t-shirtünüzü çekin öyle gidin ki gezdiğinizden bişey anlayın. Bayırları ayakkabılarınızı elinize alıp yalınayak yürümek zorunda kalmayın. Taşlar çok sıcak oluyo biliyon mu.

Bu da böyle bi anımdır, paylaşmak istedim.
Yine görüşme ihtimalimiz oldukça yüksek ama, öyle bi his var içimde.

46 yorum:

  1. Çok sıcak çok kurak bir o kadar da nefis fotoğrafları olan bi post bu!
    O günün sıcağını klima altında oturduğum su an hissettim inan minikcim:)
    Erman nefis fotoğraflar çekmiş, sen de şahane seslendirmişin hikayeyi:)
    Elinize, kolunuza, gözünüze sağlık!
    Serin bir mevsimde bir ziyaret de biz gerçekleştirelim, ayıp olmazın o hanım teyzelere, bey amcalara:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok ara verince konudan bile uzaklaşıyo demekki insan.. niye ben bu yorumlara tek tek dönememişim anlamadım o.O
      teşekkür ederim güzel arkadaşım, pek keyifliydi sıcaga ragmen. ama insanoglu işte, bigün iyi bigün kötü :) hey gidi günler diyorum şimdi bu posta bakıp :)
      siz de mutlaka gidin ama, şiddetle tavsiye;)

      Sil
  2. fotoğrafları görünce önce şöyle bi yutkundum,evet yutkundum,olum bunlar nasıl fotoğraflar böyle,ben artık fotoğraf beğenemez oldum hee!
    Bence Erman insan olamaz,kendisi benim gözümde insan üstü bir varlık :)
    1. ve 2. fotoğraf açık ara favorim,teyzeyle çoraplı amca da ondan sonra.
    Sende de bu kadar kuvvetli bi kalem,ya bence siz bi gezi programı yapmalısınız,Erman çekecek,sen yazacaksın,o program deli gibi izlenmezse hiç bişey bilmiyorum ya da gezi kitabı da olabilir,ama size bi sponsor bulmak lazım,aramaya başlasak mı :)
    Bi de siz çok bebe yapın da ülkenin yetenek açığı kapansın bence ya,bak ben yaparsam o yetenek açığı kapanmamacasına açılacak haberiniz olsun :)
    Öptüm <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ermanın insan olmama ihtimali oldukca yüksek, her konuda:)
      ben de ilk 2 fotoyu cok begendim, hakkını yememek lazım:) gezi programı çok şahane fikir, ama o gezi programında bana eşlik edecek bi arkadaşa ihtiyacım var. huysuz olmamas lazım, mızıklanmaması lazım herşeye, uyumlu filan olması lazım. öyle sadece fotograf cekmekle iş bitseeee :)))
      aman diyim bebek deme;) sen yap, biz sevelim, sizin bebeklerinizi yerim çünkü ben ^.^ minik minik fidolar, allahım ne tatlı olurlar <33 burda kafamda canlandırdıgım modeller şöyle: minik vucutlu bebekler, ama kafaları senin kafan gibi, yani hepsi fido:) aahaha karikatür gibi oluyolar ^.^

      Sil
  3. Yaaa ben senin bu yazı diline bayılıyorum gerçi sana da bayılıyorum o ayrı da şimdi böyle okudum yüzümde bir gülümseme arada patlayan kahkahalar falan öğle yemeğinden sonra üzerime çöken ağırlık gidiverdi bi an cidden:)fotoğraflar harika yazı şahane bi de senin güzel yüzünü görseydik keşke:)bu arada yarın akşam iş çıkışı havuz?gelirsen öpücem seni kocaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen o kahkahayı patlatırken bile utanıyosundur ofiste:) yerim ben seni yaa, tatlı ve güzel kız cocugu <3

      Sil
  4. Ayyy çok iyi oldu haa tam şu an yazının yetişmiş olması guzuum! :D Bir kere o saksağan dediğin kuş zannımca bir keklik! Hani kekliği düz ovada avlarlar'daki keklik! Ki ötüşü bir ayrıdır dediğin gibi! :D Bir dahaki gidişimize o 80gatlı yemesipekdatlıdan isterim ben! :D Çok güzel yazmışsın ha gülüm! Gidesimi getirdiniz! Ki gitmiş bi gimseyim gendim ama gezmeye değil bir fabrikanan iş görüşmesine ve de istediğim mayeşe çok gülmüşlerdi te nezman! Bence komik diildi! :D De bir çok geldi ozmanın parasınnan onlara dimekki! Bu dediğim sene 2000! Bak 12 yıl olmuş bir anda! Nerdeeen nereee! Öpmek zorundayım bu durumda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha senin de bi kere de bi yerle komik bi anın olmasın zati, bak o zaman feci şaşıracam haaa:)) mutlaka gidin, görün, gezin vede yiyip için bebenk! hatta serin bi havada gidin, giderken güneşi de yanınızda götürün, böylece üşümezsiniz ^.^

      Sil
  5. Öyle anlatmıssın ki sıcağı iliğime kadar hissettim şuanda.p I kalp minikkusun gezileri o zaman. Yer yer gülünçlü yer yer hüzünlü fotoğraflar için tenkyu canımcığım, nice gezmelere :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaa tatlı kız yaaa, gülünçlü demiş bide ahaaha:))) begenmene çok sevindim, sen böyle keyif olarak bakınca ben çok mutlu oluyoreeee ^.^

      Sil
  6. Bugün durduk yere aklıma ne geldi biliyor musun, zaten benim aklıma hep durduk yere gelir böyle şeyler, uzun zamandır Bahadıra 10.yılımızda nikah tazeleyelim diyordum (en büyük hayalim de tekrar evet der misiniz diye nikah memuruna dil çıkarmaktı:)) Neyse işte fotoğraflarımızı da Erman çeker dediydim. Hatta bizim kızın kreş gösterisinin fotoları o kadar kötü çıkmış ki ister istemez kendisini andım. Şimdi bu postu görünce 10.yılı beklemeye ne gerek var diye düşünmeden edemiyorum. Adam bir sergi falan açsın. Adı da "Kuş Cenneti Fotoğraf Sergisi" nasıl?olsun. Maşallah yetenek var çocukta:))) Bir başka gözle görmüş olduk beypazarını, ayrıca ben çok severim, en çok da sarmalarını. Gitmiyor ki benim sabit, gitse de oranı kapat şuraya bakma buranı düzelt demekten yoruluyor haklı olarak!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de kesinlikle 10. yılı beklemeyin siz, 8 iyidir mesela, 8de kutlayalım hep birlikte, erman da sizin fotograflarınızı çeksin ^.^
      senin sabitten çok farkı yok onun da, merak etme;)

      Sil
  7. resimler rengarenk ve canlı.bakması çok zevkli,ben hiç gitmedim beypazarına ama gitmiş kadar oldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. begenmene, gitmis kadar olmana cok sevindim. ama ben yine de gitmeni ve bizzat görmeni tavsiye ederim:))

      Sil
  8. Fi tarihinde gidip pekte kaynaşamadığım bir belde Beypazarı. Biri dese "şu beldeyi alla pulla bize gidilir hale getir", "git asişten dinle" derdim. Şaka bir yana ben hiç hazetmedim, özelliklede halkından ama gidip görülesi bir yer ona katılıyorum. Şimdi ben böyle yazdım ya kesin bir kere daha giderim koşa koşa. Tıpkı almam diyipte ilk fırsatta alıp üzerime geçirdiklerim misali:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha git tabi kuşum, hatta bence bigün bi gezi ayarlayıp birlikte gidelim tız tıza. ozaman biz orayı eglenceli ve yaşanabilir hale getirebiliriz diye düşünüyorum <3

      Sil
  9. Ankara'da geçirdiğim 6 senelik öğrencilik hayatım boyunca sürekli ertelediğim ha giderim, ha bu haftasonu, olmadı onumuzdeki haftasonu diyerek şimdilerle keşke ile bahsettiğim Beypazarı'nı senin gozunden okumak cok zevkli oldu, gitmiş kadar oldum:)

    Başka bahara inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapma yaaaa, az da kalmamışsın Ankarada:) o zaman bidahaki gelisinde kısa da olsa bi ziyaret et sen burayı, en azından görmedim demessin, icinde kalmaz. zaten şurda anlattıklarımdan daha fazlası yok, o kadar da aşırı büyütülcek bi yer degil yani :)

      Sil
  10. harika fotolar ve bu sevimli ve merak uyandıran anlatımla Beypazarı gidilmesi gereken yerler arasına girdi tabii ki. O tv.ler niye öyle yerlerde bende merak ettim şahsen :) bir kuklaları çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o tvleri biz de cok merak eediyoruz canım, bigün cevabını bulursak burdan da ilan ederim, "işte bu yüzdenmiş" diye size de haber veririm:))

      Sil
  11. ama naptın mınıgım kusum bu fotolara ozellıkle bayıldım ne guzel yasmıs degıl mı sevıyom otesı yok senınde dedıgın gıbı o kendını bılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle, seni seviyom deemiş, gayet net:P

      Sil
  12. Ne guzel anlatmissin Beypazarini! Ermanin fotolari da her zamanki gibi muhtesem! Ankaraya tasindiktan sonra bi haftasonu kacmis ve cok sevmistik. Turist kaziklamayan, hayat hikayesini anlatan ve yinne azdi benim romatizmalarim diye soze giren esnafi pek sevimliydi. Biz o 80 gatli baklavadan yedik hem de ellerimizle:) catal bicaksiz servis ediyorlar usulu oyleymis! Aa bu arada tekrar giderseniz Yasayan Muzelerini gezin mutlaka, her oda ayri eglenceli! Bir odada yasli bir teyze masal anlatiyor ziyaretcilere. Diger odada ise siraya giriyorsun, tombik bir teyze kursun dokuyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ne güzel siz hepsinin tadını da cıkarmıssınız, valla biz sıcakta hicbirini yapamadan dönmüştük:) yaşayan müzeleri gördük ama icinde MÜZE kelimesi geçen şeylere karşı antipatisi olan insanlar gibi oldugumuzdan, müzede napacaz ya bu sıcakta diyip es geçmiştik.. şimdi bunları duydugum için çok pişmanım, keşke girseymişiz içeri, dinleseymişiz teyzeyi ^.^ neyse bikere daha gitmek icin bahanem hazır artık heehe:))

      Sil
  13. Ben bu yazıyı ve resimleri çooooook sevdim :))) Beypazarı hiç aklımda yokken okuduklarımla merak eder oldum...bir sonraki seyahat yazını heyecanla bekliyoruuuuum.

    http://berry-dew.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biri sponsor olsa da biz de yesek içsek gezsek, hayat bize güzel olsa:)) begenerek okumana, keyif almana cok sevindim:) umarım böyle keyif alacagın daha cooook yazılar yazarım:)

      Sil
  14. Yayimci olacagim, senin gezi yazilarindan kitap cikarip, baski uzerine baski yapacagim, koseyi donecegim! Gezi yazilari boyle olsun yahu; ne o oyle agdali ifadeler, suraya gidip, kosun kosun sunu da yapin, bunu da yapin, yemeden donmeyin falan.
    Ben ebe teyzeyi yerim yahu! Sirinlige bak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OLUR KUŞUM, yayımcı ol, ben de sana yazıp yazıp yolliyim ^.^ bana ziyadesiyle uyar valla:)

      Sil
  15. Harika bir post olmus cnm gercekten bayildim.hep merak etmisimdir beypazarini:) cok sirin bir yermiss
    Tesekkurlerr:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bidahaki gelişinde belki gezersin sen de:) teşekkürler tatlım, begenmene sevindim ^.^

      Sil
  16. Ben o çirkin tilkiden hallice kedi olasıcayı çok sevdim.Püre gibi bulmuşsun bi duman rengi.Bayılıyorum kedilerde duman rengine.
    Her Ankara'lı hayatında en az bir kere gitmiştir sanırım Beypazarı'na. Bende 2 defa gidenlerdenim. Ve benim hiç böyle güzel fotoğraf karelerim yok. Çünkü o zaman bu yarı profesyonel makinam dahi yoktu. Senin ''tam teçhizatlı kameramanın cevat kellem Erman'nın'' hangi makinayı kullanıyor acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler yavrutom:) erman Canon 5d MarkII kullanıyo ;)

      Sil
  17. Yanıtlar
    1. ebet hem de cok hisip bişeydi, amaçsızdı, minicikti ^.^

      Sil
  18. Şu anda sayende markapon vb. sitelerde acaba fırsatlı beypazarı turları var mı diye bakınıorum, sağol bebişim :)))
    Şaka bi yana en merak ettiğim ve kurularına bayıldığım yerlerden biridir Beypazarı.
    Kısmetse sonbahara doğru bi gidip görmeyi gezmeyi istiyorum...

    "www.sevalvemoda.blogspot.com"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha ne güzel işte, hemencecik gitme sebebin olmuşum:)) kesinlikle baharda gidip görmelik bi yer, amaN diyim bizim gibi yazın kavurucu sıcagında gitmeyin, biz ettik siz etmeyin :)

      Sil
  19. yaaa minik kuşum resimler fevkaladenin fevkinde muhteşem olmuşlar heleki yazınla kombinasyonun süper diyecek yok .aslında minik kuşun tur rehberi adlı bir kitap mı çıkarsan valla okurken ve resimlere bakarken benim o anlattığın kavurucu sıcağa rağmen gidesim geldi:)Ben mahalle çocuğu olarak ve esnafla iç içe olduğumuzdan şöylee eskilere bir yolculuk yaptımda istemeye istemeye geri geldim.Kuzu ellerine sağlık harika bir post olmuş.Bence gezilerini sık sık anlatmalısın sevgili kocan erman eniştenin fotoları eşliğinde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur valla bebegim, bana uyar, 80günde devri alem gibi bi kitap cıkarsak, her yeri gezip anlatsak ne şahane olurdu hakkaten ^.^

      Sil
  20. fotoğraf remen bir tutkuu, kombinin ve fotoğraflarına bayıldım, bir ankaralı olarak, ve defalarca gitmeme rağmen postunu okuyunca beypazarını özlediğim aklıma geldii, en yakın zamanda makinemi alıp ziyarete gideceğimm..:)) bloğunda çok eğlenceliii!!!
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heeey sen, mervoli, tesekkur ederim güzel yorumun icin:)
      biliyomusun benim de sefa ve merve isimli iki kuzenim var. sefaya sefoli, merveye mervoli diyoruz:))) buda böyle bi anımdır, paylaşmak istedim:)

      Sil
  21. son foto çok güzel öncelikle.
    :)
    beypazarı çok severim.
    herşeyini.
    kurusunu yemek çok zor ama.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takma dişimiz olsa yiyemezdik kesin, ama kütür kütür de iyi gidiyo ya kerata ^.^

      Sil
  22. ben o teyzeye bayildim ! gidersem onu bulup bi guzel konusturmassam ne olsun ! :)) hakkaten yaa benim oralari gormem lazim ama tatil ve kacamak deyince hep kafamiz degissin diye Avrupa'ya kayiyoruz biz.. Halbusu kafani degistirecek bir dolu keyifli yer var.. Neyse kismet ! insallah nasip olur gormek :) xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuşum, sizin tatil kavramınız belliki yurdum sınırları dısında almış başını gidiyo. bence en güzelini yapıyosunuz, her yeri dağı taşı aynı buraların. en güzeli, en keyiflisini yapıyosunuz siz;) ama arada görmek lazım buraları da :) sen gel de ankaraya, birlikte gidelim bigün hı? <3

      Sil
  23. fotoğraflara ba yıl dım!

    YanıtlaSil
  24. Bi Beypazarlı olaraktan çok beğendim:))

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^