2012/04/13

Hadi geçmiş olsun















Konumuz önyargıları yenmek, ondan bundan duyduğun kulaktan dolma laflarla birine yada bişeye karşı duvar örmemeyi öğrenebilmek. Şans vermeye çalışmak. Ha bide korkuları yenmek. Şimdi ben bir güzin abla, bir yetiş ayşe gibi size burdan çözüm yollarını vermiycem. Girdi ve çıktıyı vericem, siz yorumlayıp "amaaaan yine bu kuş beyinli saçmalamaya başladı" diyceksiniz, ya da "bu kız doğru diyo da olabilir bak, onu ordan öyle yaparsam şöyle olur, o zaman da çok da güzel olur" gibi saçmalayabilirsiniz kendi kendinize:)

Müjdemi isterim, haftasonu itibariyle o iki posttan birinde bahsedip hüflendiğim pöhlendiğim "ütülenecekler" listesinden kurtulmuş bulunmaktayım. Peki böyle damdan düşer gibi neden araya bu konuyu sıkıştırdım merak ediyo olabilirsiniz. 
Benki çeyizliğimden çıkarmadığım, adeta ilk günkü kadar yumuşaklığını koruyan o asrın buluşu tanklı buharlı ütümü  iki yıl üstüne kutusundan çıkarıp "bu kez ütülemeyi başarıcam, bu kez o buhar sesinden korkmadan en az üç(!) gömlek ütüliycem" diye karar vermiş bi insanım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. 
Haftasonuna kadar napıyodun diyenler, o zamana kadar buruşuk gömlek ve pantolonlarla gidiyoduk işe:)
Ciddiyeti konumuza dahil edecek olursak, bi emektar ütüm vardı, onla yaşardım. İkinci gömlekten sonra artık triseps biseps ne varsa bütün kaslar yerlerinde belirginleşirdi. Aslında kimin kimin üstünde emeği var o tartışılabilirmiş bak.
Benim bunu yeni bi icatmış gibi anlattığıma bakma sen, yıllardır kullanılan bişey bu. Ben anca yüzleşebildim o ayrı. Tıpkı düdüklü tencere konusundaki anlık bir karar verme sürecinin akabinde yapılan kuru fasülye misali gözümü kararttım ve açtım kullanma kılavuzunu. Sonrası su gibi aktı geçti zaten. 
Nur içinde yat diycem şimdi buluşçusuna ama adamı yaşarken çürütmeyelim durduk yerde. Oldu çok sağol beyamca. Her ne kadar ben senin kadın olduğunu, kadının yaşadığı bu zorluktan ancak başka bir kadının anlayıp buna çözüm üretebileceğini düşünsem de konu elektronik olunca amca diyesim geliyo. Eşin fikir verdi kesin sana, özellikle de dikey buharlı ütüleme özelliğini çok sevdim, çok sağol, burdan eşinize de selamlarımı iletiyorum.

Ne diyodum. Önyargıyı yıkmak, şans vermek, korkuları yenmek. Dikkat ettiyseniz hepsini tek bi örnekte açıkladım. 
İsterseniz düdüklü tencere hikayemi de anlatabilirim bi ara, onun da nerden baksan bi 5-6 yılı var çünkü.

"Bir mühendisten ev hanımı nasıl olur, olursa kaç tane olur(burda ev içinde kaç ayrı rolde yer aldığını hesaplıyoruz), olmazsa neden olmaz, hadi diyelimki olamadı ama neden diye bi sor" gibi konuları içine alan bi kullanma kılavuzu yazabilirim bence.


Ceket&Gömlek: Mango / Jean: Oxxo / Ayakkabı&Kemer: Nine West / Çanta: Asos

43 yorum:

  1. 1- kemere bayıldımmmm.
    2- şal desenli gömleğine bittim.
    3- bende şuan koton bileklikliğin aynısını kolumda taşıyorum, pişti olduk yavyuu :)
    Ben bu kombine bayıldımmm, ayrıcada banada o buharlı ütüden lazım, gömleği ben mi açıyorum, yoksa ütümü belli değil :S Sağ kolum, sol kolumdan daha kaslı sanırsam artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 ve 2 için teşekkürler:) 3 için de pk sevindim, yaşasın bileklik kardeşliği :) severim ben öyle piştileri ^_^

      Sil
  2. evettt :)) bu kadar cümleyi nerden buluyosun şaşarım yaw.ne güzel şeyler yazıyosun.pantundan bende alacağ idim :) emme 34 beden bulmak çok zor :( çok hoş çok şık çok güzelsin yine.bu arada ayakkabılar rahat mı .çok begendim ama çok yüksek ayakkabılar bir süre sonra çok yoruyor :( öpüyorum guşuuum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzu ben de 34 bedenimki, yani oxxonun xxs bedeni oluyo bana. tavsiye ederim, kesimi de cok güzel, bi git dene bencü ^_^ ayakakbılar da evet ilkm başta cok rahat, sonra arnavut kaldırımında yürürsen işkenceye dönüyo, ama düz yolda gidersen hiiiiç sorun yok. mis gibi, rahat:)

      Sil
  3. fine heels :PPP


    www.live-style20.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Asi ya senin gözlerinin rengi ne güzel öyle,maşallah,çakır yeşili bi de fıldır fıldır her an bi yaramazlık yapacakmış gibi bakıyor,çoğğ tatlısın bebeğimm :))
    ya sen ütüleri yaptım bitirdim dedikçe beni afakanlar basıyor,çamaşır odasının hali darmaduman,pofff...90 bar buhar basan kazanlı ütü bile beni cezbetmiyor,off ki offf :))
    sen yine fevkaladenin fevkindesin kuşum,o gömlek neggezel bişeymiş öyle,çok beğendim,nar çiçeği pantolanınla da pek enerjiksin bebeğimm bi de o paçaları nasıl öyle simetrik kıvırabildin ya,ben hiç yapamıyorum :))bu çantanı özlemişim :)
    bi de bence de önyargıları parçalayalım her ne kadar atomu parçalamaktan zor olsa da :)
    o zaman öperim hem de en yakında en hakikisinden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin o güzel yorumunu da, beni bebiş gibi seven o cümlelerini de yerim ulan! :)

      Sil
  5. yaaa sen ne komik bi hatunsun yaa:)bayılıyorum üslubuna:)bu kombindeki gömleğe ayrı bir vurgulama yapmak istiyorum çünkü kendisini çoook beğendim:)öperim miniğimi kuşumuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi ama sen de cok tatlı bi kızsın, belki de ondandır ^_^ bacaklarımızı değişelim, ben de sana gömlegi veriyim hehe:))
      öptüm seni şekerli kurabiye, akşam spordayım belki görüşürüz :)

      Sil
  6. Ben bu kombine woww diyorumda başka da bir şey demiyorum.. Süpersin Kuşum :)

    YanıtlaSil
  7. Geçen gün ELTİMGİLE(!) gittik. Konumuz ütü,
    kadın: "her gün 1 saat ütü yapıyorum" diyor
    ben: "evet bizde de öyle yapılıyor diyorum.
    Kadın: "pazar günü 3 saat başındaydım" diyor
    Ben: "biz de aynısı" diyorum ama bir süre sonra farkettim kadın hep "ben" kipiyle çekerken cümlesini ben pasiften şaşmıyorum Madonna sağolsun:))
    Allah dağına göre kar veriyor şekerim:)) Hayatım boyunca ütüden nefret ettim, annem de öyle olduğu için bütün ütüleri bana yaptırırdı, şimdi bir gömlek ütüle desen, karşılığında 3 saat yemek pişirmeye razıyım. Tüylerim diken diken oluyor. Ama ben de aldım buharlı ütülerden.Kendim yapmıyorum diye bencilliğe lüzum yok di mi(bak ne kadar da inceyim:)))
    Ayrıca çok özledim
    ayrıca çok güzel görünüyorsun,
    ayrıca o ayakkabılar şahane!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin arkanda hükümet gibi madonna var kızım, sana bişi olmaz tabiki:) ama bari yenisini al da kadın rahat etsin azcık, yazık:)

      Sil
  8. Minikkusum o gömleğinle pantolonun uyumunu yerim senin:)) ceketinde çok şık olduğunu söğlemeden edemiycem:))
    Çok öperim iyi hafta sonları:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ayçacım, öperim ben de seni :*

      Sil
  9. Benim ayakkabımın siyahı :) çok yakışmış ,) buarada burasının neresi olduğunu çok merak etmekteyim,Odtü mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende de yoksa nude rengi mi var? cünkü ben onu da denemiş ve bilerek isteyerek almamıştım, sana da çemkirmek istiyorum nasıl aldın diye:) çünkü o renk modeli giydigin zaman ayagın yanlarında potluk oluşuyo ve derisi buruşuyo, hiç sevmemiştim o halini ben. bunun derisi rugan olmadıgı icin öyle bişi olmadı, hemen kaptım ben de bunu. güle güle giyelim o zaman :)))
      burası odtü evet:) işletme binasının önü:)

      Sil
  10. Canım instagramda gördüm ama heyecanla postu bekliyodum onuda gördüm rahatladım hehe:)) Pastel tonlu pantolonun şal desenli gömleğinle çok şık olmuş tatlım zaten ayakkabılara bişi diyemiyorum çok şıklar çünküüüüüüüüü:) Öperim seni minikkuşum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim tatlı zeto, güzel zeto, tıpkı gizem gibi günden güne eriyen zeto:) öptüm seni bissürüüüüüüüü

      Sil
  11. ay şu ütü yok mu ama bizim evde çocuklara bakarken arada ütüyü de yapan annem var. ona bir tanklı buharlı ütü mü alsam napsam. ama ya çok sever de ben yapmaya başlarsam ütüyü :))) pantalonuna bayıldım oxxo'ya bir bakmak lazım tabi bedenimi bulabilirsem.. ya da kilolar gidince mi baksam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaahaha ne güzelmiş o anne modeli, her eve lazım valla:)
      pantolon için oxxoya koş o zaman tatlım, her bedeni var. niye kilo vermeyi bekleyesinki, nezaman istiyosa canın o zaman giy istedigini, yada ye canının çektigini :)

      Sil
  12. Sabah neşem benim , yazdıklarına herkes gibi bende bayılıyorum, kçşe yazarı falan olmalısın sen hatta minik kujumm;) çok güzelsin yine mng ceketin aynısı bende de var, pantolonun rengine bayıldım günüme güzellik kattın yine tşkler...;) seviorum seni...mutlu hafta sonları...Akşam Püreyi mıncıkla benim için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. köşe yazarı olmayı, hergün olmasa da haftada bir bile olsa bi yerlerde bik bik bik bişeyler anlatmayı inan ben de çok isterdim tatlı kuzum, ama zaten blogum bu yüzden var, bu bile bana yetiyo. ama birileri "asiş sana çok ihtiyacımız var, nolur gel bizde yaz" derse neden olmasın heehehehe :))))
      püre yine azdı ablası yaaa, napacam onun bu hallerini bilmiyorum.. gidince öperim senin için :)

      Sil
  13. Minikkus tebrik ediyorum sonunda o birikmis utu derdinden azimle, yenilikle kurtuldun ve simdi soyle uzun uzun bir ohhhhhh cekebilirsin ;))) Benim utulenceklerim hala bana bakip dururlar, boyunlarini egmis bir vaziyette ;))) Ama Mayis sonuna kadar beklemekten baska sanslari yok malesef ;))) Esimde hic anlamz ki ona yikiyim :((( Boyle erkekler icin ev isleri ogreten bir kurs bulup, yogun programa yazdircam bu gidisle onu ;)))
    Gomlegin ve pantolonun uyumu super... Siyah pabuclarda cok seksi ;))) Opuyorum xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla eşlerin de bu konuda çok acil egitim alması ve destek olması lazım, yoksa tek basına mümkün degil hepsine yetismek. neyseki benim bey benden daha temiz de ordan kurtarıyoruz, yoksa evi .ok götürse umrum olmayacak aahahahahaa :))

      Sil
  14. Harika bir kombin gömlek ve kemer favorim oldu :)

    http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. minikkuscum dediğin gibi inş kısa zamanda tanısırız istanbul'a gelince hbr ver bence Ankara'ya gelirsem eğer hbr vericem:) cantana ve ayakkabılarına hayran kaldım canım çok şık olmuşsun:) öpüorum seni :)

    YanıtlaSil
  16. Aynen minikkuş, bir mühendisten ev hanımı yaratabilme çabası içindeyim bende evlendiğim son 1 senedir. Amma velakin çok zor, netekim bi insan "kadın bile olsa" aynı anda birkaç şey olamıyor yahu olsa da çok zorluyor. Acını paylaşıyorum karşim. Kolay gele..
    Hale

    YanıtlaSil
  17. Ya nasıl bir göz var sende (nazar anlamında değil moda gözü haha :D) o renk o renkle nasıl gider nasıl tamamlanır şıp diye buluyosun, bir de bunu bütçeyi çok zorlayarak yapmıosun ya, bayılıyorum! uygulanabilir harika kombinler sunuyosun. O sebeple çok öpüyorum, güzel haftasonu diliyorumm :)

    YanıtlaSil
  18. ayakkabı konusunda küçük bi sorum olucaktı ; Rahatlar mı? Bende almak istiyorum benzer bişi de..
    Kombin güzel sen güzelsin:)

    YanıtlaSil
  19. valla ben 1 yıldır utu derdinden kurtuldum, mutlu mesudum.Eve helen yardımcım utuyu de hallediyor artık:))
    ama senin su utu iyimiş valla bir kendi utulemediği kalmıs:)
    şimdi ayakkabını formuna bayıldım, bu boy pantalonla da super. bu yıl oxxonun renkli pantalonları in oldu:) ben de dadandım...sal deseni gomleğinle pant uyumu ise anlatılmaz yasanır sekerim. ha gomlek desenli olduğundan kemer bence desensiz olaymıs daha iyi olurmus ama sen bana bakma. aklıma takılan birşey oldumu soylemeden duramıyom. aysun bosver diyom onu da yazmayıver , sana ne , beğendiklerini yazdınya. ama yok olmuyo terazıyim ya aklıma gelen artı eksi ne varsa soylenmenli adaletsiz olmamaı. valla bazen sırf yazdıklarımın coğu negatif olacak diye yorum yazmadğım oluyor:) valla sana olmadı:))

    devam ediyorum ceketi clutchı kolyeyi cok beğendim:)))

    YanıtlaSil
  20. kombin süper , eee sen süper bayıldım valla :) senden gazı aldım buharlı ütü alma zamanı sanırım :)

    YanıtlaSil
  21. ayakkabılar rahat mııı?

    YanıtlaSil
  22. Selam millet:) hepinize tek tek cevap yazmadan once acil olarak bi sorunuza cevap veriyim istedim:) ayakkabilar platform topuk oldugu icin son derece rahat ;) almak isteyene simdiden hayirli olsun:) yanniz bu modelin nude renginde ayaga giyince potluk oluyor ve derisi burusuyor,o yuzden siyah derisini oneririm;) oldu gorusuruuuz ^.^

    YanıtlaSil
  23. çok renkli ve çok şık olmuşsun tatlım, herşeyi sevdim bu outfitte, özellikle blazer'ın kattığı havayı <333
    fotoğrafların da hepsi birbirinden güzel, neşene sağlık! :)))
    öpüyorum kocaman <3

    YanıtlaSil
  24. Yine cok guzel bir kombin, bahar gibi. Ayakkabilarin modelini de cok hos

    YanıtlaSil
  25. şu yorumu yapim, sonra gidip kafamı klozete sokup kendimi intihar edicem!

    o gömleği ne bok yemeğe almamışım ben!!!!

    çok yakışmış, hemde çok hoş durmuş,, hemde kıskandırıyor, hemde şu dakika çatlıycam!

    ayakkabılarda şıkır şıkır, sen de topuklu ayakkabı giymeyi öğret bana!

    aaaaa yine çok güzelsin sen beeeeeee!!!!

    lövv ^.^

    YanıtlaSil
  26. Ben de diyorum MinikKus'um bana neden cevap vermiyor. Twitter'dan gordugum sirin onizlemeyi, post olarak gorunce 'heyoooo!' demistim, gozum gonlum acilarak. Ama demek ki yorum yapmadan kapatmak durumunda kalmisim (Patron gelmistir kesin:/), hic soylemiyorsun ama bebek ya!:P
    Uyuma pek bayilmistim bu kombinde! Acaba hepsi elde olan seyler miydi, yoksa gitti bir bir uyumlu parcalari aldi mi, diye dusundum azcik. Sonra cantayi hatirladim, demek ki onu aldi eline, gitti bir bir digerleri ona gore secti diye karar verdim:D Isim gucum yok, boyle bi beyin firtinasi yaptim iste:D

    Muhendis olmus ama Ankara'da ev hanimi olamayacagini anlayip, yurt disina kacan Sevgi'den opucukler sana;*;*

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^