2011/12/07

Tiridine bandım.



Eskiden herşeyin farklı bi anlamı vardı. Hatta eminim herkeste böyleydi.
Mesela bayram demek benim için yeni kıyafetler, yeni ayakkabılar demekti. "Bir an önce sabah olsa da yeni cicilerimizi giyip harçlık toplama aşamasına geçsek" gibi tatlı bi telaş içindeydik. Bide o günler, bütün kuzenlerin bir araya gelip saçmaladığı, bütün antin kuntin hikayeleri birbirlerine anlattıkları, kah güldürüp kah birbirlerini korkuttukları seanslarla geçerdi.

Benzer şey yılbaşı gecesi için de geçerli tabi. Küçükken beklentiler farklı olduğundan mütevellit, yine aynı kuzen tayfası bir araya toplanıp saçma sapan oyunlar oynayarak kakara kikiri geçen bir yılbaşı gecesi bizim için en güzel hediyeydi. 
Tabi biz bide tombala zamanlarının çocuğuyduk, bikaç tur da olsa oynamadan o geceyi sonlandırmazdık.
Her ne kadar bizim kültürümüz olmasa da kabullendiğimiz ve dibine kadar herşeyiyle kutladığımız bu gecenin mesela en olmazsa olmazı hindi, bizim evde kostümlü olarak yenilirdi. Yani hindiye kostümünü giydirirdik:)
Şimdi herkes bi heycan yaptı eminim, "lan acaba bunlar noel baba kıyafeti mi giydiriyolardı hindiye? aslında fena da fikir degil hani" ya da "hem bizim kültürümüz değil diyo, hem de hindiye bile kostüm giydirip kendi kendilerine gelenek yaratıyolar, ne insanlar var yareppim" gibi düşünce kabarcıkları görüyorum kafalarınızın tepesinde:)



Hani bi anonim türkü vardır, bilmeyen de yoktur:
"Tiridine tiridine tiridine bandım" der teyzeler:)
Evet biz hindiyi tirit kostümüyle, yani yufka giydirerek yerdik:)
Ne o öyle kuru kuru hindi eti, azcık suyuna da bancaksın yufkayı, arasına en yumuşak etinden de koycaksın, ımmmmm..
Tabi öyle gıdım gıdım yemiyceksin, elini daldırıp daldırıp koparcaksın etinden:)
Bide o sofralar öyle çekirdek aileyle de hiç çekilmez, 
şöyle en az 15-20 kişi olcak, her kafadan ses çıkcak ki, 
yılbaşının yılbaşı, yemegin yemek, sohbetin sohbet olduğu anlaşılsın..



Taa ozamanlardan gelen bi alışkanlık olsa gerek, 
yılbaşı gecelerinin dışarda kurt dökmek suretiyle eglenilerek geçirildiği aktivitelerde de bulunmuş biri olarak, kesinlikle evde arkadaşlarla eşle dostla kardeşle geçirileni bana hep daha cazip, daha keyifli gelmiştir.

Şimdi böyle söyleyip söyleyip, yılbaşı gecesi kalkıp bi yerlere eglenmeye gidersem ayıp olur diimi :))







Yeniyıl diyince aklımıza yeşil ve kırmızı geliyo diye böyle bişiyler yaptım bugün:)


Önü kısa arkası uzun gömleklere zaafım şu sıralar tavan! her gördüğüm yerden bikaç renk alasım geliyo.

Bide şu minik ve de uçları yuvarlak kesimli şortum. outletim.com ganimetim. Alalı 2 gün oldu, hatta şöyle söyliyim pazar sipariş verdim pazartesi elimdeydi (bu kadar hızlı servisi bizim mahallenin marketi bile yapmıyo öyle söyliyim), ama acaip bi bağ kurduk kendisiyle 





Bugün pek sevgili yirmilik dişimden ayrılıcam, ayrılmak o kadar zorki ameliyatla ayırcaklar bizi o derece.
Bugünkü renk seçimimi de bu yüzden ameliyat önlüğü rengi seçtim:)
Kılığımın adını da güle güle yirmilik diş, hoşgeldin 2012 koydum.
Sizlerle bir süre konuşamayabilirim.
Ama bi saniye yaaa ben konuşmadan duramam. Fotografsız devam edebilirim belki bi süre:) Zira o şiş suratlı mor yanaklı halimle beni izlemekten hoşlanmayabilirsiniz, en doğal hakkınız:)


Oldu ozaman herkese sağlıklı ve cıvıl cıvıl neşeli günler dileyerekten giderim. 
Yine görüşelim *.*

37 yorum:

  1. Ahh kuzum kıyamam. Şimdiden geçmiş olsun. Ama fazla melankoliye gerek yok. 2 günde kendine gelirsin.Gömlek sana çok yakıştı. Hiç de öyle hastabakıcı falan gibi durmuyo. Yalnız çok kırışmış Koton'a çemkirsek mi diyorum?

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun, yirmilik dişler hep bir problem zaten.

    yılbaşı eğlencesi konusunda kesinlikle sana katılıyorum. dışarda nereye gidersek gidelim bir kalabalık - sıkışıklık, organizasyon eksikliği söz konusu en iyisi sevdiklerinle evde geçirmek

    YanıtlaSil
  3. yine çok şeker bir post olmuş!!!öncelikle şortuna bayıldımmm nası şeker...ondan sonra da bugünkü operasyon için şimdiden geçmiş olsun minik:)merak etme ben 20 yaş dişleri çektirme konusunda tecrübeliyim hemen iyileşirsin öyle o kadar korkutucu bir şişlik de olmuyor:) yılbaşı gecesi için yazdıklarına da tamamen katılıyorum her zaman aile ile daha güzel oluyor öyle her kafadan ses çıksın gır gır şamata ooo bayılırım ben:)

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun minikkuşum :( benim de sol üst tarafta çekilmeyi bekleyen,biraz daha beklersem böyle yanağımdan fırlayacak kadar büyümüş bir 20'lik azı var,ama ben bir türlü cesaret edemiyorum,çook korkuyorumm..bırrrr :( hiç bişey olmuyor,çok basit diyorlar ama.. sana da şimdiden çok geçmiş olsun..
    yılbaşı için de home party is the best forever diyorum!! :) fotoğrafalr yine çok güzel ama eskiye merakımdan ilk fotoğraftakiyıkı dökük ahşabımsı şeye bakmaya doyamadım!!o neymiş zamanında,biliyor musun??

    YanıtlaSil
  5. Kombin çok güzel ama ben en çok bu çekim alanlarına bayılıyorum :)

    Bu arada geçmiş olsun, benim de çözmem gereken diş problemlerim var, bilirim zorluğunu :)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun şimdiden minikkuş;)kolyen,resimler enejin okadar güzelki,maşallah sana :)

    YanıtlaSil
  7. kız fosforlu naber:D korkuyomusun dişçiye gidicem diee ayy benim en tırstığım şey o koltuğu ,iğneyi filan görmek bak tüylerim diken diken oldu bileee:S göyneğinin rengi gözlerimi aldı annem pek çarpıcı pek güzel fırfırlı şortunuda bi keserim görürsün bak :( (evet beğendim kıskandım olamaz mı? ) öptüm minnağım:)

    YanıtlaSil
  8. Enerjine bayılıyorum tatlım,çok güzelsin! geçmiş olsun, zamanında hepsini birden aldırmışım allahtan :) şimdi çok rahat ve mutluyum dişimle ilgili bir problem yaşamıyorum şükür :) Bu arada maya çok fena bu aralar, dişi arayışına girdik...Senin kızını gelin olarak almayı çok isterim ama bebekleri sakat olma olasılığı varmış? ya olmazsa? Maya safkan bir scottish fold değil çünkü olmaz gibi geliyor bana...Hem Mayadan yakışıklı bir damat ve püreden güzel bir gelin düşünemiyorum:) Ne dersiniz? İsteyemeye gelsekmi çiçek- çikolata yaptırıp??? :))

    YanıtlaSil
  9. geçmiş olsun umarım sorun çıkarmadan hemencecik alırlar dişi.benim bi 20lik anımdan sonra çekilicek 2 dişimi çektirmemeye tövbe ettim.hiç anlatmam kimsenin gözü korkmasın=)) umarım çok ağrı olmaz.çorba yiceksin bi kaç gün zayıflamaya da hazır ol=((
    geçmiş olsun tekrar öpüyorum..

    YanıtlaSil
  10. okurken nasil mutlu oldum biliyormusun..kendi cocukluguma döndüm bir an.benimde gazinolu,canli müzikli yilbasi fotograflarimiz olsada benim aklimda kalan ve en sevdiklerim evde kalabalik aile,es dostlar gecenlerdir.. cok güzel bir yazi,ayni sekilde güzel resimlerle süslenmis..ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  11. harika bir outfit. ozellikle de sort ve kolyene bayildim.
    Minikkus iyi ki dun gorusebildik ve seninle tanisabildik sonunda! ayni bu karelerdeki gibi bicir bicirsin. yani cok Cupcake`sin;)

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun. Kombin ise süper gözüküyor:) Özellikle kolye!

    madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. İş yerinde şort giymek ne güzel şeydir... Özel sektörün tek sevdiğim yanı o sanırım.

    YanıtlaSil
  14. canım geçmiş olsun :(
    kolye çok eğlenceliymiş :)

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel görünüyorsun minnak kuş. Özellikle şortun beni benden aldı diyebilirim :))

    YanıtlaSil
  16. canım benim çok geçmiş olsun dişini yastığının altında saklamak üzere al :):) inşallah ağrısız acısız çabucak iyileşirsin

    YanıtlaSil
  17. Geçmiş olsun, ben de geçen ay çektirdim... bir an önce aramıza dönmen dileğiyle...

    Bu arada kolyene bayıldım...nereden olduğunu da sölerimisin...

    YanıtlaSil
  18. kuşumm Asiye ablamm geçmiş olsun yaa.. saçların çok güzel rengi ne acaba? ben seneye yaptırmak istiyorumm hem 18imi doldurmuş olurumm hihihi ;) outlatim kapıda ödemeli dimi? ya öğrenciyim kredi kartım yok kimse vermiyo kartını korkuyor internetten alışverişten.. e burada da öyle ünlü markalar yok h&m koton gibi.. napıcam bilmiyorum :// seneye stajım başlaynca ilk işim kart almak olcak heheh :D makyajın çok doğal olmuş.. gözlerin de şahane! e bu destan gibi yoruma güzel bir cevap istiyorum ps: az ve öz olmasın :D

    YanıtlaSil
  19. Ben de bayilirim kalabalik yilbasi sofralarina. Bizde de hep ailece toplanilir, yenilir, icilir, cikilacaksa da hep, 12 yi gecirdikten sonra cikilir. Bir de arada hediye fasli vardir ki, benim en sevdigim kisimdir :))
    Minikkusum, gene coook tatlisin. Dun de soyledigim gibi sortunu acaip begendim. Uzerindeki turkuaz renk sana inanilma yakismis. Cantan ve kolyen de, super ve bu kombine cuk oturmuslar. Sana cok cok gecmis olsun tekrar, umarim hemencecik iner sislerin de yeni postlar yaparsin bize. Hem zaten daha dunun postu var cepte :)))
    Opuyorum seni kocaman, tekrar gorustugumuze cok cok sevindim

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. bu renk sana çok yakışmış, özellikle bluzun kesimi çok sevdim ve şortun ucundaki işlemede çok şirin...


    http://dujufashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. Minik kuşummm çok tatlısın, çok güzelsin.Yazdığın herşey ama herşey noktasına kadar ahanda benim hayatım da böyleydi dedirtti bana .Bir farkla biz tüm kuzenler aynı apartmanda büyüdük.Hemde hepimiz kızdık :)Dolayısıyla bize hergün bayram, eğlenceydi.Çok keyifli zamanlardı yaaaa.

    Sana gelince sen yine her zamnki gibi çok güzel olmuşsun.Umarım dişin fazla zorluk yaşatmaz sana.Şimdiden çok geçmiş olsun.Çok öpüyoruz seni Mumu'yla :xxxx

    http://www.ahuatesel.com/2011/11/my-first-givaway-yargc-necklace.html

    YanıtlaSil
  22. pufff çokzor ya bu yirmilik diş olayıı benimde sağ üstt korkudan çektiremiyorum...çok geçmiş olsun kuşum şimdiden:)

    YanıtlaSil
  23. Minikkuuuus gecmiş olsun canım.
    Gömleğinin rengine bayıldım canım çok yakışmış sana :)

    www.buketpoyraz.com

    YanıtlaSil
  24. yilbasinda evde olmayi sevmiyorum nedense, oysa nereye gidilirse gidilsin yilbasinda hep kotu servis, gereksiz bir kalabalik vs yuzunden tadi kaciyor

    http://stylishtimes.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  25. Tatlım senin çekim arka planlarını feci kıskanıyorum haberin olsun! :p biz burada bir duvar bulacağız diye dön dön, bulunca da binbir şey çıkıyor ışık kaçıyor :// senin orada özel hazırlanmışçasına güzel platformun Ankara’ya göçme isteği uyandırıyor bende :P bluzunun rengi en sevdiğim renklerden birisi, e kolyen zaten ultra şeker (senin gibi), şortunun da kesimindeki çizgileri ekleyince yine cıvıl cıvıl, insanın içini açan, kışı unutturan bir kombin çıkmış ortaya :) not: bilekliğin oje, bluz arası kurduğu köprü gözümden kaçmadı kuzum :P öpüyorum kocaman! ;)

    BeTwin Us

    YanıtlaSil
  26. Canım bu renk sana çok yakışmış kolyede süper olumş üstüne cuk oturmuş:)

    YanıtlaSil
  27. canım sna bşey sorcam. bikaç fotoğrafta dikktimi çekti. saçının rengi beğendiğim kahve tonuna çok benziyor. tam olarak ne dye geçiyor rengi. saçımn rengyle br trlü yüzüm gülmedi.hep anlışlklar,kötlükler başıma geldi. zaten yaklaşık 9aydır da boyatmyarak çok büyük bi sabır örneği gösterdim. berbat bi hal geldi artk ama kötü olmasn dye dgru rengi kuaföre bşklde anltableym dye boyatamyorm brtrlü. sennki tam olarak ne renk? neyle neyi karıştıyor kuaförn bliyomusn. bu boya işi de zor. adama khve tonu dyorsun adam alakasız bşey ypablyor. ne khveye bnzyo,ne bşeye..

    YanıtlaSil
  28. çok geçmiş olsun benimde şu aralar çıkıyor kendileri her ne kadar geç kalsada:)şimdilik ayrılma gibi bir durum yok umarım da olmaz..görüşürüz güzellik...

    YanıtlaSil
  29. tatlım oncelıkle bılırım 20lık dısı amelıyatla aldırmanın ne demek oldugunu :(( 4undende ayrıldım ıkısı baya cıddı amelıyatlık kıvamındaydı. Tek tavsıye buz ...

    Çorta aşık olurken kolyene haksızlık etmek ıstemem onunda gonlumde yerı ayrı:)

    Bi an once ıyıles yenı postlarından mahrum bırakma bızı... Cok operım sneı

    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  30. öncelikle herkese bu gecikmeli cevap için birer özür öpücügü gönderiyorum..
    alışveriş danışmanı; kuzum inanır mısın hiç agrım olmadı, azcık şişti, sonra bitti:) hastabakıcı rengini çok sevdim ben de :D ve evet haklısın, feci kırışıyo, ama alıştım ben, soran olunca kumaş öyle diyorum. artık ütüsüz giycem o derece:D

    pinky fashion; teşekkürler canım.. kesinlikle sakin bir ortamda sevdiklerinle eglenerek vakit geçirmek gibisi yok;)

    gizzy; oyyy kuşum benim çoook teşekkürler, geçti gitti bile:) azcık şişti ama hiç acımadı ^.^ sadece çene kemiginden ayrılırken çıkan o "garç gurç" sesleri rahatsız etti o kadar:D

    fidoland; teşekkürler bitanem:) mail icin de tekrar teşekkürler, çok mutlu ettin beni.. o ahşap şeyin ne oldugunu çok inceledim ama tam olarak kestiremedim. büyük ihtimalle matbaa makinesi diye düşünüyorum. bidaha gidersem sırf senin icin ögrencem;)

    modamla; hihi teşekkürler ben de bu mekanı çok seviyorum:) diş operasyonum da gayet başarılı geçti, bişicigim kalmadı:)

    SA; teşekkürler kuşum *.* ben hep böyle hop hop zıp zıpım ki:)

    mamba; yok la ne korkacam, sadece yanagım morarcak diye korkuyodum, o da olmadı *.* kıskanma bebişim, sen iste gönderiyim yada aliyim sana da aynısından, senden degerli mi sarışın mambam benim *.* öptüm kuşum ben de, yakında görüşcez ozaman sıkarak öpcem seni:))

    my princess; teşekkürler tatlı arkadaşım, o senin güzel gözlerinin güzel görüşü:) maya için cevap yazdım bloguna;) insallah tez zamanda bi arkadas bulursunuz helal süt emmiş:))

    sunshine; teşekkürler kuzum:D ama senin anılar baya kötüymüş galiba? benimki hiç sıkıntı cıkarmadan geçti gitti bile, şimdi dikişlerin kendiliginden çıkmasını bekliyorum. ankaradaysan benim dişçime götüreyim seni, hiç acısız sızısız atlatıyosun;)

    vintage duygular; biz zaten seninle çok aynıyız bebeyim:) aileyle eglence gibisi yoktur, hele bide o ailenin her bir bireyi temel fıkralarından çıkmış gibi birbirinden komik insanlarsa o zaman daha bi keyifli oluyo *.*

    goncha goncha; teşekkürler minik ve de sempatik insan:)

    madamB fashion; teşekkürler cicim:)

    nsysr; özel sektöre alalım seni kuşum, böylece seni de istanbula gönderme işkencesinden kurtulmuş olurum:(

    trendydolap; çok teşekkürler tatlım, geçti bile *.*

    moda sihiri; hihi bu aralar herkes minnak kuş diyo bana, çok eglenceli bi kelime:)))

    YanıtlaSil
  31. duru; oyyyy bidaha adını bile anmak istemiyorum kendisinin:) dişçinin atık kutusunda yerini çoktan aldı bile:P

    missinem; teşekkürler tatlım, geldim bile:) kolyeyi tresera'dan almıştım geçen sene.

    SED; saçlarımın rengi aslında büyük bir kısmı kendi rengi, hafif uçlarında kalan kısmı eski boyadan kalma, rengi akmış bir koyu kestane:) teşekkürler bu güzel ve uzun yorum için tatlım:) bak ben de bissürü yazdım sana:D

    deniz saatcioglu; kesinlikle katılıyorum denizcim, hediye faslı da süperdir;) güzel gören gözlerini severim ben senin *.* daha buluşma postumuzu bile koyamadım, samsundan dün geldim taze:) bugün yarın yapıcam artık bizim postu:) pazar-pazatesi istanbuldayım biliyosun, görüşelim mutlaka;) öptüm koskocaman..

    karloushette; thanks dear!

    duju; hihi teşekkürler, beğenmene çok sevindim duygu kuşum:)

    ahu; kendinden bişeyler bulmana sevindim canım:) biz de eskiden, yani samsunda yaşadıgım zamanlar kuzenlerle cok yakın otururduk, bize de aslında hep bayramdı:) ben de seni ve mumunu çok öptüm bebişim, yerim sizi taaam mı *.*

    mismet; hiç korkma tatlım, çektir gitsin;) zerre kadar acımadı valla.

    buket poyraz; çok teşekkürler tatlım.. bu rengi daha çok giyicem sanırım bundan sora:)

    ayshe rose; aslında haklısın. yani evde eş-dostla çok eglenceli oluyo, ama bi yerde azcık da olsa şöyle araya eglence sıkıştırmak, bi farklı mekan sokmak lazım. ama herzaman degil:)

    Betwin Us; oyyy kuşum benim, madem kıskanıyosun atla gel buraya, ben seni en güzel mekanlara götüriyim hı? :) herzamanki gibi güzel ve detaylı yorumun, en ince detayları bile fark edişin beni çok mutlu etti bilesin *.* bu pazar yada pazartesi mutlak suretle görüşelim bitanem, yarıda kalan sohbetimizi tamamlayalım diyorum:) öptüm biton:D

    fashion house by zeto; hihii çok teşekkürler zeto kuşum, yaşasın kolye kardeşliği o zaman:)

    YanıtlaSil
  32. cute; valla sanırım cevaplamakta en zorlandıgım soru bu olsa gerek tatlım. şöyleki; bundan 2 sene önce sogan kabuguydu saclarımın rengi, sonra cok sıkıldım ve çok koyu kestaneye boyattım, yani saçımın renk tonundan 2-3 ton koyuya boyattım. sonra saçlarımın zemininde sogan kabuğu oldugu için sürekli aktı, ben de 4 ayda bir kestaneye boyattım. şimdi görünen rengin büyük bir kısmı kendi saç rengim, kalanı ise akmış ve rengi açılmış koyu kestane:)

    pasta köşesi; teşekkürler canım, benimkiler de 28 de pörtlediler:D acı yoktu bende de, yani agrı yapmadan çektirdim. şu an hiç agrım yok, gayet mutluyum, tavsiye ederim;)

    begum begum huuu; sagol kuşum.. benim de üst çenede vardı, al çenede hiç çıkmamışlar çok ilginçtir:) bol buz takviyesi yaparak, azıcık şişle atlattım süreci, teşekkürler canikom:) işte geldim burdayım ve bugünden tezi yok sahalara atılıcam:D öptüm sardım ben de seni..

    YanıtlaSil
  33. bebeemm tek duam benim de bu yönde.. çok istersek olur bence :(

    YanıtlaSil
  34. ya mınık kus harıka harıka otesı blogun kuşumm!Oncelıkle gecıs olsun dişin için (hos sımdı gecmıstır zaten :)) ben de bu kombınlerını fotograflarken buldugun mekanlara bayılıyorum yaaa! E harikasın tabi detaya girmiyorum ki dğr postlarına da yorum kalsın :) sevgiler!!!optum kocaman minik kuşumm

    YanıtlaSil
  35. geçmiş olsun öncelikle.bişi sorcam minikkuş ablacım.
    benim ablam ank.hacettepede okuyor.sen odtüdesin ama bildiğim kadarıyla öğrenci değil orada çalışıyorsun.
    değilmi?
    odtüde hangi bölümde,ne işinde böyle mini şortlu,mini etekli,yazlarıda kolsuz falan çalışıyorsun acaba.her çalışan senin gibi tarz ve istediklerini giyinse keşke minikkuş abla.
    seni seviyorum
    ela

    YanıtlaSil
  36. serap tan; hihi teşekkürler tatlım, tabi diger postlara da yorum yap, yazık onlar yannız kalmasın:))

    elanur; odtü teknokentte bir bilişim firmasında çalışıyorum canım. yazılım şirketleri genelde kılık kıyafet konusunda rahattır, o sebeple rahat giyebiliyorum ben de;)aman diyim nazar degmesin, sora hergün takım elbise giymek zorunda kalmiyim:)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^