2011/11/27

Teppanyaki Alaturka

Cumartesi günü, çok yakında Ankara Çukurambar'da açılacak olan, Uzakdoğu ve Türk mutfağını birleştirip kaynaştıran Teppanyaki Alaturka'daydık çekirdek ailecek. 
Fashion Fairytale blogunun yazarı Zülal Ateş'e öncelikle bu organizasyona geçen hafta katılamadığımdan dolayı tekrar bir organizasyon ayarlama zahmetine girdiği için teşekkür ediyim unutmadan.  
Sadece biz yoktuk tabi orda :) Bonbon, Buket Poyraz veeeeeee Oburcan da ordaydı w/
Birbirinden sevimli 2 çinli aşçı, sonrasında "yahu onlar ne güzel yemeklerdi öyle, hayır o kadar yememe rağmen hiçbiri hamur gibi oturmadı mideme" diyeceğimiz lezzet abidesi yemeklerle karnımızı doyurdu, sağolsunlar:)

Önce bi neymiş Teppanyaki, ilk defa duyuyorum diyenler için küçük minicik bi açıklama benden size. hani genel kültür olsun, soran olursa ben biliyorum der anlatırsınız:)
 alttan ısıtılan büyük, paslanmaz demir bir sac yani teppan üzerinde ve yaki şeklinde pişiriliyor yemekler. 
sacta "cızzzzz" diye sesler çıkararak pişen yemekler düşünün, işte öyle bişi ^.^


Masa görünümü bu şekilde olup, yemeğiniz pişerken seyredebilmekte, hatta "ayy çok koktu burnuma, göz hakkı biraz alayım" derseniz de direk teppana ekmeğinizi banıp yiyebilmektesiniz. ben çok istedim özellikle soğanlar pişerken banmayı ama arkadaşlara ayıp olmasın, yazık Erman'ı utandırmiyim diye adam gibi oturdum yerimde:)


İlk olarak çorbayla başladık. 
Adı "acılı-ekşili çorba" olmasına rağmen, içinde nerdeyse sebze namına herşeyin bulunduğu, bide üstüne kırmızı etli, acılı olması sebebiyle "duyan gelmiş çorbası" olarak benim tarafımdan değiştirilmiştir:)



Yukarda gördüğünüz o muhteşem kıymalı beğendili ve de yoğurtlu şey bildigimiz Ali Nazik, ama ben adını "Çinli Ali" koydum.
Burdan yetkililere sesleniyorum, menüyü elden geçirmenizde fayda var:))
Aşçımız 5 dakkada kıymayı kavurdu! beğendiyle kaynaştırdı ve yoğurtla soslayıp bize servis yaptı. 
O değil de çinli ablanın yanaklarını sıkmamak için zor tuttum kendimi, hep mi güler bi insan yaa! bütün personel böyleydi.. 
insanın sürekli sipariş veresi, sürekli bişiler yiyesi geliyo öyle olunca:D




İşte uzakdoğu mutfağından getirilmiş ve mutlaka tatmanız gereken bi lezzet.
Sebzeli yumurtalı pilav!
"Iyyyyk ne yumurtası" dediginizi duyuyorum, benden kaçmaz.. Ben de öyle dedim önce, "hadi içinde sebzesiyle yenir de o yumurta hiç oldu mu şimdi abla" diye.
Yerken yumurtanın tadını hiç almayacagınız ama lezzeti her yerine bulaşmış bir pilav düşünün, tek başına bir ana yemek olarak düşünülebilir. 
Bayıla bayıla kasenin dibini görene kadar yedim, pişman değilim.


Deniz ürünleri diyince hamsi ve barbundan başkasını tanımadığımdan olsa gerek, bu ahtapotlu bilmem ne salatasını pek sevmedim. Ama benim dışımda herkes "ımmmmm, ooowww" gibi sesler eşliğinde yedi afiyetle, sanırım sorun bendeydi:)


Ne yiyip içtiğimizi sırasıyla yazmadığım için kafanız karışmasın,
"bunlar ne yemiş böyle yaa, çorba gibi karıştırmışlar herşeyi" diye düşünmeyin yani.
karışık koydum fotoğrafları:)

Mesela yukarda gördüğünüz şey, çinlilerin kendine özgü incecik hamurla yaptıkları yufkaya sarılmış adana kebap. 
Kebapın memleketlerinde de yedim, ama bu kadar lezzetli bir etle yapılmış adana hiç yememiştim. Amma abarttın sen de demeyin, valla öyle bak! çünkü koyun etiyle degil, dana-kuzu karışık yapıyolarmış, lezzeti sırrında saklıymış ;)



Minikkuş gururla sunar... İşte karşınızda Beef Roll!
İncecik bifteğin soğan ve havuçla kavuştuğu unutulamaz bir tat..
Çok reklam sloganı gibi oldu :) benim bu menüde en sevdiğim parça olduğu için, kendisinden saatlerce bahsedebilirim.
Baş aşçıya da sordum aslında, ben şimdi bu yemeği anlatıcam, fotoğraflıycam. iyi güzel ama tadını, kokusunu nası anlatıcam, bu buram buram kokan soğanı izleyicilerime nasıl hissettiricem dedim, cevap bulamadık..
4 boyutlu fotograf makinesi yapılmasını istiyorum arkadaş!
Ama teknoloji o seviyeye gelene kadar yapmanız gereken tek şey Çukurambar'a gelip, bu lezzeti yerinde tatmak ve sonrasında teşekkür için beni aramak:)
Etin 5 dakikada nasıl bu kadar hızlı piştiği ve pamuk gibi olduğu konusunda biçok rivayet var, ama işin aslı hala sır gibi saklı. bilmiyoruz nası oluyo. çinli ablayı o kadar izledim, bütün el hareketlerini takip ettim bi ara, ama yok, sırrını çözemedim..



Ve işte fiyakalı kapanış diye buna derim ben.
Alevler içinde kızaran dondurma ve onun altında teppanla özdeşleşene kadar kızarmış ananas..


Aaaa pardon yaaa, esas kapanışı tarçınlı elma çayıyla yaptık.
Herşeyin sunumu ayrı bi güzeldi.
özellikle çayı içinde tutan şimşir görünümlü bu idüğe bayıldım, her ne kadar meyve çayıyla pek aram olmasa da sırf onun için içebilirim, o seviye:)
Misler gibi çayla içimizi ısıttıktan sonra hadi biraz da şöyle etrafı kolaçan edelim diyip taktım kocamı koluma, gezmeye başladık:)






"Özel toplantılarımı yapabileceğim sessiz sakin, yemekleri de bir o kadar lezzetli bir restorana ihtiyacım var" diyen yöneticiler için de özel odalar düşünülmüş. Özellikle şehir dışından gelip de restoran bulamayanlar için şahane bir alternatif bence.

Ankara'nın tam da ihtiyacı olan bir yerdi burası. Hakkını da vermişler.
Bu güzel ortamı bizlerle de paylaştıkları için teşekkür ediyorum güler yüzlü yetkili kişilere:)


Unutmadan, bu da bizim o günkü ekip:)

Şimdi sizi Erman kuşumun Teppanyaki için hazırladığı klip ile başbaşa bırakarak çayımı içmeye gidiyorum, oldu görüşürüz:)


http://vimeo.com/32714311



38 yorum:

  1. It looks you had great fun,
    the place is unique.

    YanıtlaSil
  2. Yemekler gerçekten harika görünüyor.Mekanda öyle... (^^)

    YanıtlaSil
  3. Resimler harika anlatıyor ama anlatılmaz yaşanır demeden geçemeyeceğim. Yemeklerin pişerkenki kokusu inanılmaz iştah açıcı ve yemeklerin hepsi çok lezzetli. İyi ki tanımışım seni minik kuşum !! Öperim çokça :*

    ps: 1-2 foto çaldım bende post yapıciiim ^-^

    YanıtlaSil
  4. aaa ne güzel harika görünüyor bende ankaraya varinca gitmeliyim kesinlikle :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  5. ayy nasıl canımı istettin minikkuş,yıllaaar yıllar önce bir Japon restaurantında yaşamıştım buna benzer kareleri..hatta capon aşçılar başıma aşçı şapkasını takıp vermişti elime yumurtaları ama o ateş çıkınca acayip tırsmıştım :)Adana'da mangal keyfi diye bir yerde de bunun Türk usulü var,aynı buna benzer şekilde,bu ocağın üstünde pirzola,mantar,domates biber pişiriyorsun,ama mangalın başında dumandan ve sıcaktan bunalırken bu Caponların yaptığı şeyde böyle olmuyorsun..bi de egg fried rice a bayılırım,hele de sebzeli olursa tadından yenmez :)yummy yummy ;) bi de Erman'ın ellerine sağlık,yine ne güzel çekmiş kareleri,fotoğraflar 10 numero!!
    ikinize de süper bir hafta diliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Minikkuş dağıttın beni.Şu an açlıktan ölüyorum.Ha karnım toktu ama bunca lezzeti görünce acıktım gene :P

    Sevgiler
    Ahu

    ahuatesel.com

    YanıtlaSil
  7. Ankara'da gidilecekler grubunun en basina eklendi sekerim..yine sahane fotolar...
    Yine herkes cok gusel...
    Ne demeli ki?
    En kotu gununuz( tabii bizlerinde,herkesin) boyle olsun...
    Esen kalin efenim:)))))

    YanıtlaSil
  8. yemekleri bilemem de dekorasyonu havalı hakkaten :)
    güzel vakit geçirdiğinize sevindim kuşum, afiyet şeker olsun :)
    öpüyorum seni çok, iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  9. ben uzakdoğu mutfağına bayılırım. istanbulda bolca alternatifimiz var neyseki. bakarken ağzım sulandı. acilen yemeliyim ben karidesli yumaralı pilavı severim tavsiye ederim:)
    sizin mekan da cok sahaneymiş.. gelirsek bizi buraya gotur:))

    YanıtlaSil
  10. acılı-ekşili çorba çekti canım sabahın bu köründe :)

    ne kdr konsept bir restorantmış. Beğendim. Buarada fotoğraflar çok güzel resmen anı yaşatıyor...

    sevgiler
    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. beauty follwer; absolutely it was wonderful! we had so much fun ^.^
    butik merve; hihi bide bana sor nasıl lezzetli oldugunu:)
    bonbon; çal tabi kuşum:) öptüm ben de.
    güzelgül; henüz acılmadı mekan, ama 3 vakte kadar açılcak, mutlaka gidilip görülmeli;)
    fido;anaaa adanada da mı varmış? ama onun adı olsa olsa mangal başı olur:) pilav hakkaten müthişti, demek sen de seviyosun, agzının tadını biliyon haaaaa :D ermana bu güzel iltifatları da ileticem şekerim, çok teşekkür ettim, öptüm, sarıldım ve de sana da güzel haftalar diledim *.*
    ahu; oyyy kıyamam ben sana, gel yedirelim sana da kuşum:)
    motto; kesinlikle gidilmeli! ayrıca da teşekkürler, hepimizin en kötü günü, en mutlu oldugu günlerdeki kadar keyifli olsun:) güzel haftalar.
    ahsenim bidahaki gelişinizde şöyle en havalısından yemekler ve en kıyak fotograflar icin bu mekana gitmeliyiz bebeyim;) teşekkür ederiz ziyadesiyle afiyet oldu:) öptüm kucak dolusu, iyi haftalar, çabuk geçen pazartesiler diliyorum..
    aysun; aaa gerçekten uzakdogu mutfagını seviyosan burayı sık sık ziyaret etmelisin kuşum. sen yeterki gel, sabah akşam gezdiririm ben seni. zaten ankarada gitcek pek yer yok, burda saatlerce takılabiliriz:D

    YanıtlaSil
  12. oysaki ben bugün Nesfit e başlamıştım,zayıflayacağımı umut ederek.Hep böyle oluyor.Şimdide işareti sen werdin Minikkuşum.Can boğazdan gelir :)) Paylaşım için teşekkürler,mekan harikaymış...


    www.esraezgiyaman.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Aaa size başka bir menü sunmuşlar, yumurtalı pilav baki kalmış ama:) Çok güzeldi gerçekten...

    YanıtlaSil
  14. Minik kuşum burası neden İstanbul'da yok dedirtecek kadar güzel bir yer! ;) senin anlatımınla daha da güzel kuşum, biz ki uzakdoğu mutfağına bayılan bir çift olarak (evde de pilavı yumurta ve sebze ile yapıyorum) tattıklarınıza hayranlıkla baktık, özellikle o sebzelere sarılı et çok leziz gözüküyor tatlım artık biz ankaraya gelirsek senin de bizi nereye götüreceğin belli oldu heheh :)) öpüyorum çok kuzum iyi haftalar dilerim ;)

    YanıtlaSil
  15. ıımmmm nefşs görünüyorlarr kuşum yerimne de yedin içtin diiğğmiii ? :) eteğin çok yakışmışş ;)

    YanıtlaSil
  16. pardon şortmuş yahu :D

    YanıtlaSil
  17. Ay hersey ne kadar lezzetli gorunuyo karnim aciktti bu resimleri gorunce ankara ya gitmem gerektigini anladm..bende quick china yi cok severdim ankarada..hersey sahane gorunuyoo..

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  18. süper fotoğraflar! akşam yemeği öncesinde kendimden geçtim yani.çok eğlenceli görünüyorsunuz burdan, sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Offf yaa, ben de orada olucaktım ne güzel gelebilseydik eğer :(( Zulal cim kaç gün önceden haber vermişti bana da. Çok güzelmiş mekan hakkaten, yemekler de nefis görünüyor. Haftaya istiyorum ben de, banane, banane :)))

    Kaç gündür gene bir koşturmaca içindeyim ki sorma, daha cilt bakımı postumun yorumlarına yeni cevap yazıyorum. Demek cildim parlak ve pürüzsüz ha? Canım benim, o senin kalbinin parlaklığı :) keşke öyle olsaydı, neyse fena değil gene de çok şükür. Çok teşekkür ederim minikkuşum.

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. Minikkuş burası pahalıya patlar mı bize sence ne diyosun?

    YanıtlaSil
  21. ne hoş bir organizasyon olmuş

    YanıtlaSil
  22. bi gün burayı denicem:) yalnız benim başka bi sorum olacak :) şimdi haftasonu doğum günü için mekan arayışındayım farklı bi yer olmalı,quick china olamaz mesela ya da ne bileyim sado by...biraz romantik olmalı ne dersin bana vereceğin fikirler var mı?bu arada erkek arkadaşımın doğum günü için;)

    YanıtlaSil
  23. ezginin günlügü; oyyy kıyamam sana ben ezgim:) can bogazdan geldigi gibi bogazdan da cıkar diyerekten cok abartmamak suretiyle yeminini bozup yemek yemene izin veriyorum:)
    reyhan; evet bize baska menu sundular, sizinkinden daha güzeldi taam mı:P
    Gizem kuşum begenmene cok sevindim bebişim. siz yeterki gelin, sen nereye istersen oraya götürürüz ayıp ettin;) ver bakiyim bi yanak*.*
    SED; tabi tabi, herkes icin yedim içtim:)
    zeys; mutlaka gidip görmeli ve o lezzeti tatmalısın;)
    Adsız; teşekkürler:) güzel bi organizasyondu, cok keyif aldık biz de.
    Deniz kuşum sen bi gel, bakarsın senle de bi tanıtım yaparız gidip:) zaten yemekleri çekmekten kendime zaman ayıramamıştım:) bu seferkinde de birlikte pozlar veririz hehehe:) öperim seni ben. çok bekledik seni, gel artık ;)
    serap; fiyatlarını bilmiyorum tatlım, cünkü henüz açılmadı burası. ama tahminimce smart casual bi restoran menüsüne eş değer bi fiyatta olur diye düşünüyorum;)
    gülümse; hihi evet güzeldi :)
    mercan; Ankara icin mekan soruyosun galiba? romantik dedigine göre sanırım başbaşa kutlamak istiyosun erkek arkadasınla. bu durumda Cafemiz güzel mekan olabilir.
    ben genelde özel günlerde bu tip yerlerdense hoplayıp zıplayıp kurt dökecegimiz yerleri tercih ettigim icin pek yardımcı olamadım:(

    YanıtlaSil
  24. Postun super olmus canım.
    Organizasyon da, yemekler de, ortam da superdi. En keyiflisi de sizleri tanımaktı.Tekrar görüsmek üzere canım...

    www.buketpoyraz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  25. teşekkürler buketcim, en yakın zamanda bi ayar yapalım tekrardan ;) görüşürüz öperim *.*

    YanıtlaSil
  26. sayende görsel şölen yaşadım.
    kuşum hiç gitmemiştim, hiç tadına bakmamıştım açıkçası.
    zaten biraz kapalıyım bu tür tatlara.
    yurt dışında aç kalıyorum.
    o yüzden en azından bir kavanoz nutella atıyorum çantama.
    ekmeğe sürüp yerim hiç olmazsa diye.
    ama güzel bir yemek olmuş.
    afiyet olsun kuşum...

    YanıtlaSil
  27. elif kuşum cok mantıklı bi hareketmiş nutella kavanozu, ben de öyle yapiyim bundan sonra:D ama burdaki yemekler hic öyle yurtdısındaki yenilemeyenler gibi degil, türk damat tadına göre uyarlanmış yemeklerdi. mutlaka tatmalısın bebişim. teşekkürler bu arada, ankaraya gelirsen birlikte gideriz *.*

    YanıtlaSil
  28. kız minik kuş bu capon ablalar amanin pişmişmi bi bakayım diye elindeki spatulaları yalamıyorlarmı hiç :))
    oofff yumurtalı sebzeli pilava bayılmıştım bende... deme bunu yaapmaa bunuuuu... :(

    harika bir post olmuş, elceğizlerine sağlık, ermanın hakkını da yememek lazım, klip süper...

    YanıtlaSil
  29. Bu aralar Ankara'da yemek kesifleri yapmaya calisiyorum kendi capimda,Ankara'ya geldikce. Burasini simdi senden ogrendim. Yemekler muazzam gozukuyor. Uzakdogu mutfagina zaten bayilirim. Fotograflari gordukce resmen aserdim:)

    YanıtlaSil
  30. darkolivee; aahaaha yok kız o kadar alengirli yemekler yaptılar gözümüzün önünde, bir kere parmagının ucuyla bile degmesi hicbir yemege. resmen el degmeden eti sebzeyle sarıp kızarttı mesela. şok şok şok yani :D ermana da iltifatları tek tek iletiyorum, mest mest bizimki:)

    lulu; aaa ankaraya gelince görüşelim o zaman lulu, seni benim meşhur sarmacıyla tanıştırıyim:) kız yoksa hamilemisin, aşerdim falan dedin? durduk yerde günaha girmeyelim şimdi, gel ısmarliyim sana da bebeeem:)

    YanıtlaSil
  31. tek kelimeyle bayıldım.keşke şu an gidebilseydim :( ankaraya ilk gidişimde kesinlikle gideceğim yerlerden birisi olacak,afiyet olsun şeker:))

    YanıtlaSil
  32. Gece gece bi daha okudum, kenara not aldım böyle postlar gece okunmaz diye :D
    Zaten fikirlerimi daha önce belirtmiştim ancak buradan da yaziim istedim.
    Post muhteşem,mükkemmmel,şahane. Video zaten A++ 10++ yani Erman kuşunun ellerine sağlık vallahi.
    İyi ki gelmişsiniz, çok çok teşekkür ederim minikkusum. Keyfimize keyif kattınız, olaganustu bır event oldu. Zamanın nasıl gectıgını bılemedım.
    Bir gün yine gidelim, beef roll yiyelim. Sana yumurtali capon pilavı ismarliim :p
    Bu sefer tiramisu yeriz onu seveceginden suphem yok:))
    Öperim kocaman <3

    YanıtlaSil
  33. zülalcim teşekkürler yavrım:) ermana da iltifatları iletiyorum aklıma geldikçe:D evet bana yumurtalı capon pilavı ısmarla *_* bide aklım o tiramisuda kalmıştı zaten:( o gün yedigimiz tatlıyı ben sevmemiştim, esas o tiramisudan istiyorum, bida gidelim bunu saymıyorum:)

    YanıtlaSil
  34. Öncelikle güzel yazı, güzel fotoğraflar, tebrikler. Tarçınlı elma çayını bizim tarafa servis etmeyen ekibe sevgilerimi sunuyorum , fena halde aklımda kaldı :)
    Selamlar

    YanıtlaSil
  35. oburcan; teşekkürler begenmene sevindim:) ama şaşırdım şimdi sana elma çayı vermemelerine, biz nerdeyse ikincileri içecektik:P demekki sizin tarafta isteyen olmamış, biz resmen adamların tepesine üşüştük "tarcınlı elmalı çay istiyoruuuuuz" diye :P

    YanıtlaSil
  36. Bayıldım! Ankara'ya mı gelsem :))

    YanıtlaSil
  37. Siu; gel tabi kuşum, seni de götürürüz oraya, bebişinle birlikte yersiniz mamaları :D

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^