2014/12/30

Kek patlatma şeysi



Tamam evet kızıyosunuz bana yazmıyorum diye. Mailler atıyosunuz blogu tamamen bıraktım mı, yoksa devam edecek miyim diye. Bazen kendimi, müziğe ara verip sonra geri dönen Teoman gibi hissediyorum:) Ama zaten ses tellerimde nodul varmış, onları yormamam lazımmış (bu da böyle bi anımdır, yeri geldi paylaşiyim dedim:) ). Belki de gerçekten müziği bırakmalıyım artık:P

Ne diyodum? Evet, hissediyorum! Seviyosunuzki merak ediyosunuz, seviyosunuzki burdan konuşmak istiyosunuz benimle. Saçma sapan bişey bile anlatsam kusuruma bakmıyo, aksine eğleniyosunuz benimle birlikte. Çünkü muhtemelen siz de o anlattığım şeyi bir "t" anında yaşamış oluyosunuz ve insanlar farklı yerlerde aynı şeyleri yaptığı insanlarla karşılaşınca nasıl yıllardır kayıp olan kardeşini bulmuş gibi seviniyosa öyle seviniyosunuz "ohaaaa ben de çokoprensin bisküvisini ikiye ayırır, önce içindeki kremasını dişimle kazırdım, sonra bisküvisini yerdim" diye ortak noktalar yaratarak:)
İşte ben de o salakça ama keyif veren detayları yaşamayı ve paylaşmayı çok seven biri olduğum için her fırsatta bloguma koşuyorum bunu da anlatmam lazım diye:) Ama işte gel gör ki işin içinde Ela faktörü olunca, bu da yetmezmiş gibi kendisi fazladan kremalı ve dolayısıyla 50+ faktörlü olunca, onunla geçireceğim değerli ve geri döndürülemez zamanları burada bilgisayar başında geçirmek yerine instagramda iki fotoğraf paylaşıp onunla halının üstünde yuvarlanarak yada evin kuytu köşelerinde "burası benim evimmiş meğerse"cilik oynayarak geçirmeyi tercih ediyorum ^.^



Zaten yakında ücretsiz iznim bitecek ve masabaşı yolları görünecek bana. O yüzden şu an, haftaiçi onunla maksimum kalitede zaman geçirmek için kasıyorum, haftasonları da gün ışığından yararlanıp Erman evdeyken fotoğraflarını çekmek, oyuncak bebek gibi onunla oynamak için ortam yaratıyorum. Bu noktada da pinterest imdadımıza yetişiyo ve bize ne kadar gereksiz kek patlatmaca, parti, ıvır zıvır var, hepsini çeşitleriyle sunuyo. Birbirinden amaçsız ama bir o kadar da ebeveynlerin ağzını sulandıran, görüntüde minik, pahada ve emekte oldukça büyük detaylar! Hepinizin ağzı sulandı pinterest diyince bile, hissediyorum:P

İşte yine böyle bi gün gaza gelip, amaaaaaan kaç kere Ela doğurcazki diyip sıvadık kolları, yani daha doğrusu ben sıvadım:) Erman her zamanki cool fotoğrafçı baba rolünden taviz vermedi:) 
Öncelikle, Ela dünyadaki en ulvi görevlerinden biri olan kek patlatma işini güzel bir fotoğraf arka planı olmadan yapmamalıydı. Bu, "kendinyap" kafasıyla doğmuş bir anne tarafından kabul edilemez bir durumdu ! Sonra bişey oldu, fikrim geldi:) Yastık kılıflarımızı birer fon perdeye, evde duran artık bir parça kumaşı da fırfır gibi teğelleyerek farbelaya dönüştürdüm:) Ben bu minik fon perdeleri paçalarımdan ter akarak duvara bantla tutturmaya çalışırken Erman'ın Ela'yı bir iki kez kucağına alıp oyaladığına da şahit oldum. Şimdi çok yardımcı olmadı dersek hakkını yemiş oluruz:P
Bikaç dakika içinde parça pinçik edileceğini bilsem de özenle hazırladım pastasını da:) Ela'yı mama sandalyesine oturtup yanıma aldım, "Bak annecim birazdan bu pastanın içine önce kafanı sokacaksın, sonra onu parçalayıp her yerine yedirceksin. Ama annen bir deli, bunu da kabul etmen lazım." şeklinde ön bilgilendirmelerle onu da pasta yapımına dahil ettim:P

Sonra ne mi oldu? Onu da sonra anlatırım, daha bu defterde çoooook boş sayfa var:))) Şaka şaka:P Bunlar hep çizgi film izlemekten. Siz siz olun, çocuklarınıza izletmek için çizgi film açıp, onlar çizgi film dışında herşeyle ilgilenirken siz o büyülü dünyaya kapılmayın. Sonra bütün gün "Ben Can, bu benim sevimli annem" diye mırıldanırsınız tuvalette bile:P Ben söyliyim de, sonra sıkıntı olmasın.






 







Bi sonraki maratonumuz Ela'nın doğumgününde. Kekimizi hayırlısıyla patlattığımıza göre, doğumgününe bi kısır, bi içli köfte yeter bence. Uğraştırmayalım ebeveynleri, yazık onlara, kıyamam hiç ^.^

Detaylar:
Fon perdeler: Yastık kılıfı
Beyaz arka plan ve zemin: İkea koltuk şalı
Kek standı: English Home
Tütü ve saç bandı: PrettyRuffle
Doğumgünü tacı: Evimatolye
Bebek: Ela Manyaslı. Evet, ben yaptım:)

23 yorum:

  1. so cute.. ; ] ]

    xoxo

    new post
    www.live-style20.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. O kadar masal ötesi ki bu fotograflar içimden ananem gibi bi milyon dua ederek dısımdan gercek değil bu ya oyuncak bebekle bizi kandırıyolar diyerek baktım fotograflara. Buruşup kırışıp nine olduğu günleri de ucundan görelim işallah elanın. İyi ki zihni sinir gibi cocugumun sahnesini kurup fotoğraflarını çekmişin annisi, bir ela boncuk manyaslı kolay yetişmiyo netekim❤️Agzınıza burnunuza özlemimi ve hasretimi bildirerek ayrılıyorum huzurlarınızdan😘😘😘

    YanıtlaSil
  3. ya ama ela kuzuda buyudu ve bız bugunlerı mı gorduk :) nıce guzel yasları olsun kuzumun

    YanıtlaSil
  4. Anali kizli cok guzel cok balli boyle iste o cok sevdigin sekerleme neyse oyle bisisiniz bi solukta okudum fotolara bayildim smyrna nin yaklasan 12. Ayina dogru kopya cektim 😈 icli kofteli kisirli partiyi de heycanla bekliyoruz kizimla omrun uzum olsunnn pamuk surat saglikli mutlu neseli olsun su guzel ailen hep yanibasinda olsun

    YanıtlaSil
  5. Evi fotoğraf stüdyosuna çevirmişsiniz resmen! Mükemmel olmuş.Ama en mükemmeli bebek tabi:) Nice nice yaşları, sağlıkla, mutlulukla,huzurla hep beraber kutlayın inşallah.

    Ben Can tam beş yaşındayım
    Hergün senle oynarım

    :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sevsinler sizi en dogal hakkın kızınla güzel vakitler geçir zaman çooook çabuk geçiyor bak benimkiler üniversitedeler biri istanbulda biri denizlide özlüyorum aksam kızım denizliden haber vermeden geldi kapı açıldı pat diye içeri girince mutluluktan ağladım evlat sevgisi başka ders çalismam lazım su an mutfaktayım Anne olmak başka sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  7. çok tatlısın Elaaaaa. yerim seni ;)

    YanıtlaSil
  8. Fikir süper, dekorasyon süper ama en süperi Ela. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Tabi ki başta Ela olmak üzere her şey çok güzel.. Nice sağlıklı mutlu yaşlara..

    YanıtlaSil
  10. hooff ne de güzel kendinyapmış sın her yerleri:) bir Ela Manyaslı bir daha doğmayacak tabiki de ohh sefanız olsun, yeni yaşı da şimdiden kutlu olsun annisi:)

    YanıtlaSil
  11. Iyi ki Turkceyi ogrenmisim dedirtiyorsunuz bana. Bunlari okuyup ince espirilerinize hayran kalmamak mumkun degil. Arada bir guzelim ODTU`yu gormek de bonus tabi ki :)

    YanıtlaSil
  12. Bu güzel bebeğe ve onun güzel annesine, babasına ve diğer aile fertlerini güzel bir 2015 diliyorum. Mutlu Yıllar :)

    YanıtlaSil
  13. mükemmel dekor, mükemmel fotoğraflar ve tabiki mükemmel bir bebek. Allah nazardan korusun diyeceğim nazara inanmasam da :)
    ayşe

    YanıtlaSil
  14. Canımın içii İyi ki yazdın, ben kendi adıma o çok mutlu olduğum, rahatladığım, bakıp bakıp güldüğüm bir an yaşadım mesela:))
    Ama ben Elanın bu hallerine ayrıca bayıldığımı söylemem lazım, yani sanki bugün için doğmuş, öyle bi poz verme, öyle bir elleri havaya kaldırma, o dünden hazırmış ki anniisii :)))
    Ayy ben can bu benim sevimli annem, babaaaam, bababaaanneem , tatlı meryeeeemmm ben de hep söylüyorum deli miyim neyim :)))))

    YanıtlaSil
  15. Asiye canim benim senin yazdigin cizdigin cektigin diktigin bictigin dogurdugun her bise guzel oluyor bence seni biz donduralim bisi yapalim huff tamam aklim Ela'nin beyaz pamuk teninde yumuk ellerinde bileklerinde ama soylemeden edemicim cok yeteneklisin cokkk seviyorum cok cok cok bulutlarin ustune cikmak ve pastadan evde yasamak bu olsa gerek masallah yaaa

    YanıtlaSil
  16. Daha doğum günü olmadı mı Ela'nın? İnstagramda da sanki doğum günüymüs ama değilmiş gibi de hissetmistim. Pek cahilim bu konularda. Aslında sen uzun uzun anlatmış ve ben anlamamıs bile olabilirim şu an :)

    YanıtlaSil
  17. Elimizde olmayan sebeplerden ötürü geç kalmış bir doğum günü mesajı verdiğim için başta özür diler sonrasında Ela'ya çok güzel geçireceği bir yıl ve mutlu yaşlar dilerim.. Genel bağlamda öper giderim :)

    YanıtlaSil
  18. hahaha en sondaki Ela Manyaslı ben yaptım kısmına koptum:) Anacım becerikli olmak ve belki de cizgifilm izleyerek buyumenin en guzel yanı bence yastik kilifini fon perde olarak gorebilmekten geciyor. Harikasın sana bravooooo :) Olmezsem ve hala blog yazıyor olursan Ela'nin buyudugunde su hallerine vercegi tepkiyi merakla bekliyor olacagim ( umudumu kaybetmiyorum sonucta biz Cesur ve Guzel, Yalan Ruzgari izlereyerek buyumus bir nesiliz) :))

    YanıtlaSil
  19. ben cann... off takıldı yine ağzıma aşk olsun sanaa:)

    YanıtlaSil
  20. Fotolar çok başarılı olmuş dekor,renkler,bebeğiniz hepsi harika:))hangi makine ve lensi kullandınız?

    YanıtlaSil
  21. güzel olmuş ellinize sağlık

    YanıtlaSil
  22. wuuuu süper 10 numaraaa yapan kimse emeğine sağlık

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^