2013/02/13

Not alalım


İlgimi çeken pasta ve yemek tariflerini genelde telefona not ederim. Bugün şu notlara bi bakiyim dedim. 

- Bitane "uzun etek & kazak" diye bi not var. "Bak bu ikili birbirine çok yakışır, her sabah dolabın karşısına geçip bugün de giycek bişeyim kalmamış diye üzüleceğine giy şunları da efil efil geçir bütün gününü" dercesine kendime, bu notu almışım bi faydası dokunsun diye.

- Bitane "8 zincir çek, bir yuvarlak yap. 4 zincir çek, ilmek yap, yuvarlağa bat, iki kerede çık" yazmışım. Bazen çok detaycı olabiliyorum not alırken:) Halamın öğrettiği bu örneği çıkarırken bi yandan da yaptığım her hareketi not almışım. Bitane ilmek atıp hop telefona yazmışım "bir ilmek at" diye. O derece.

- Bitane "Tarkan'ın eski şarkıları" diye bi not var mesela. Ama o kadar, devamı yok. Arada açıp bütün eski şarkılarını sıradan dinlemek için alınmış bu not, çok belli.

- Bide hala ne alaka olduğunu anlayamadığım bi not almışım. "Ne kadar ekmek, o kadar köfte" diye.
Birine laf sokmak için mi, aklımda bulunsun diye mi, evde köfte yapmaya yetecek kadar ekmek içi olmadığını kendime hatırlatmak için mi bilmiyorum.

Ama şu yukarda yazdıklarım konusunda yalnız olmadığımı, herkesin saçma sapan notlar alıp sonra bigün dönüp baktığında "ya ben burda ne demek istemişim acaba?" diye kendi kendini şaşırttığını biliyorum:)

Tamam evet, sen not almadan da herşeyi hatırlıyosun, o yüzden seni saymıyoruz muhalefet kişi :)







Burda gözlerimi neden belerttiğimi ben de bilmiyorum, sormassanız sevinirim:P








Eveeeet bir güneşli Ankara postunun daha sonuna gelmişiz. Umarım, bizi şu an ısıtmakla meşgul olan güneş, esas ısıtması gereken mevsim geldiğinde "ay ben çok yoruldum" diyip bize kıçını dönmez!

Ceket, Kazak: H&M
Etek, Bot: ZARA
Çanta (kardeşimin tabiriyle "şüpheli çanta"), Kolye: Stradivarius 
Yüzük: Kutsal topraklardan

42 yorum:

  1. Güzel kuş, minikkuş:) Senin gibi benim de not aldıgım bir telefonum ve yanımdan ayırmadigim bir not defterim var.
    Pratik oldugu icin telefonu daha sık kullanıyorum ama asla ne oldugunu hatırlayamadıgım notlar alıyorum;
    - Branch ( nicin aldım, nedir bilmiyorum)
    - Caligula ( Yabancı bitki ismi gibi)
    - Es ( yarım kalmıs sanki)
    - G ( Cık icinden bakalım)
    - Hs 2453?
    - Masi
    - Yeminet ( et lokantası ismi buldum)

    Gordugun gibi kusum hepsi kısa kısa ve Google'da aramalık, hadi bana kolay gelsin:)

    p.s: Ceket+etek harika, leopar botlarda gozum var:)

    YanıtlaSil
  2. şimdi sen bu kombini o nota istinaden yaptıysan benden yüs puan aldın minnakım,uzun etek-tshirt olur uzun etek-kazak olur hiç farketmez çok severim bu ikiliyi amma vekalakin ceketin burda bir yıldız gibi parlamış çiçeyim, botlar çok şaaane, hıh ben de gözleri soracaktım ki sorma demişsin,yuttum :)) o şaçma notlardan bende de istemediğin kadar var, sonra o notları neden yazdığımı unutunca bi de notların yanına not alıyorum,sebebini belirten, ne kadar balık hafızalıyım sen düşün, e o zaman sen düşün, ben yine gelirim :))
    <3 :*

    YanıtlaSil
  3. ayyyyy ayneeeeeeen böyleeeeeeeeeeeee...not alıyorum dönüp bakınca mal mal bakışlarımla karşılaşıyorum O.o
    hatta bu durum aklıma geldiginde başka notu alırken detaylı yazmaya çalışıyorum:D
    P.S: o eteği yeeer, ceketi parçalarım:D mucx ^.^

    YanıtlaSil
  4. ceketle kazak birbirlerinin ruh eşi adeta..gözlerinin rengi öyle güzel ki hep kocaman kocaman bak sen olur mu :)) ben de telefonumu güncelleyince tüm notlarım gitmişti kalakalmıştım valla bakıyorum sıfır not..kendimi çok eksik hissetmiştim meğer her şeyi oraya yazıyormusum :) çok beğendim bu stili, çok öperiim

    YanıtlaSil
  5. Bak not almak konusunda alçakgönüllü olamıycam acayip güzel not alırım. Adeta destan yazarım ama aklımda kalmasını istediğim şeyi tam olarak not ederim.
    Bu ceketin de her detayını not ettim, bi tane yakın zamanda edinmem lazım çünkü ^_^ aşırı datlu insan seni!

    YanıtlaSil
  6. bende check ettim:)
    dıjıtal baskı mat kuşe kağıt
    90 cm 108 cm ne ölçüsü olduğunu hatırlamıyorum.
    1164 yesim hanım
    sağlamlar kozmetik. ( bu yeni açılan kozmetikçinin yuppi hatırlıyorum hhaaaa

    çok keyifli olmuş postun etek ve kazakta 10 numara.

    YanıtlaSil
  7. Fotograflarina bak bak doyamiyorum yine:) ayakkabilara bittim:)
    Www.shelbyfashion.com

    YanıtlaSil
  8. Ahahah:D ne kadar ekmek o kadar kofte notuna opucukler gonderiyorum izmirden:D eteginle cok cicis bi kombin yapmissin operim gozlerinden:) sevgiler, gamze:)

    YanıtlaSil
  9. bence bu not çok işe yaramış harika bir kombin çıkmış ortaya hem salaş hem şık hem de öznel bir havası var. Ben telefona not alıyorum ama pek felsefik bir şey yok genelde rakamsal şeyler çarpım tablosu dermişim hahahah ....

    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ben not almak istedigim seyleri bulunca o an yazacak bisey/yer bulamayipda not almayi unutanlardanim. Keske yazmayi unuttugum notlarin kayitli oldugu bi yer olsa:P Bak sen celiskiye dimi :)

    Ceket, kolyen ve botlara = Ask.


    Bi leopar aski var bende bu aralar hayirdir, artik ruyamda leoparlarin saldirisina bile ugruyorum, o da ilginc. Neyse... Instagramdan da takibindeyim, minikkus.

    xxx

    www.thetrendreportuk@blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. o ceket ve o kazak nasıl güzeller öyle lacivert ve kahve tonları zaten inanılmaz yakışıyor birbirine sende bunu o kadar güzel göstermişsin ki bayıldım bayıldım bayıldım demek istiyorum =)

    http://gizemsilah.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. yazılarını ayrı resimlerini ayrı sevip okumalara doyamıyorum, yine harika bir post olmuş.

    YanıtlaSil
  13. ya kombin çok harika pek harika olmuş :) bi de sen ciddi bişey bile yazsan gülesim geliyo nedense :) her anlattığın bi komik... bu arada bloguma gel artık missinem.blogspot ve ig missinemer :)

    YanıtlaSil
  14. Kuşum her yazdığını, her fotografını okurken hep bu kuş İstanbul da olsa çok işler yapar dedirtiyor!:)Blogun, yazıların, fotografların ve sen o kadar farklısınız ki keyifle okuyorum:) Oraya buraya alınan bitmek tükenmek bilmeyen notlara gelince de ben genelde kitapları ve yazarları not alıyorum!Seni de kocaman kocaman 1000 kez öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  15. ben de yazarım notlarımı telefona, çantamdaki küçük defterime, yoksa hatırlamak ne mümkün, e tabi yaş durmuyor ki yerinde, b12 desen her zaman aynı miktara değil bünyede:) gözlerini belerttiğin kare ayrı bi güzel, sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ben nedense hala telefonum yerine yanimdaki tatli paris defterime not aliyorum.. Telefonuma da almisim ama donup bakinca hatirlamam icin cok dusunmem lazim.. :P sanirim yazmayi cok sevdigim icin bu is boyle devam edecek... :) Hatirliyorum da universitede defterlerimi sinavlar oncesi kirtasiyeye teslim ederdim, tum okul benden kopya aliyor tek tek ugrasmayayim diye :))) keske satsaymisim ne sapsal bi ticari zekam varmis..(Neyse Alper'i de o notlarla tavlamis olabilirim o nedenle helal olsun herkese..) Kusum ! nefis gorseller icin tekrar tesekkur edecegim Erman'a.. Bir suredir tesekkur iletmemistim sanirim o nedenle mazur gor beni.. Ve kombinin guzelligi, dogalligi ve de saibeli cantanin kombinine kattigi extra hava.. cok sevdim ben bu tarzi sende.. ve o siyah beyaz pozdaki elmacik kemiklerini al estetik doktoruna gotur ve bana bunu yap doktor bey de !! o kadar guzel :) Masallah guzel fistigima ! :)

    YanıtlaSil
  17. ben de tam not alacak olurum, not alacak bişi bulamam yakınımda. Misal iş yerinde masamın üzerinde sadelik olsun isterim not kağıtlarını filan kaldırırım sonra muhakki lazım olurlar bir bakarım yok.Öyle aklımda tutmaya çalışırım. Unutmayayım diye de konuşma esnasında içimden tekrarlarım ; evet şöyle 312... vs die. Asistanlar da 'Elvin hanım size not kağıdı verelim mi' derler ben de var var gerek yok derim. Arızayım bana iyilik de yaramaz yani hahaha. Aklımca 'yavrum gerek yok yorulma sen diyorum ama işte o not kağıdı arar halimi gören kişi daha çok yoruluyor farkında değilim. Bence sen idealsin özenilensin süpersin böyle devam et. Hem o notları almasan bak buraya yazacak böyle de güzel yazın olmazdı değil mi; benim gözlerini belerttiğinde daha bir güzel olan postçum. Bu sefer ayrı bir bayıldım fotolarına ama en çok da o belerttiğinle sonrasındakine ha bir de o en sondakine. Ay gel mıncırcam yicem o olcak

    YanıtlaSil
  18. bayıldııım! süper kombin..
    ben de not alıp, sonra "yauu ben burda ne demek istemişim acaba" diyenlerdenim:)

    p.s: blogumda ufak bi çekiliş var, katılırsan cok mutlu olurum:)

    http://www.prettyinpinkbride.com/2013/01/size-bir-hediyem-var-my-first-giveaway.html

    YanıtlaSil
  19. benim de telefonumda defter aralarında mutfak dolabinda ya da pantolon ve ceket ceplerimde hep anlamsız notlar çıkıyor.. hahaha okuyunca bayıldım.. hele telefonumdakileri bir görsen :))) bir kısmı dua babam için not almışım bi kısmı tasarımlarımı çizemediğimde yazarak kendimce not almışım...

    ayakkabılara bayıldım.. yine her zaman ki gibi süperrrsin amaa sen..

    YanıtlaSil
  20. ahahahah sen dedin de ben baktım kendiminkine neler var neler :D:D bazılarını hatırlamıyorum gerçekten saçmalamışım... neyse bebek uzun etek kazak inen pek de yakışmış :D

    YanıtlaSil
  21. benımde gecen gün elime not defterim gecti sacma salak seler yazmısım yok günüm like a shit gibiymıste koca günü kısaca özetlemeler falan ne diyelim Allah aldıgımız kısa notların nereden geldiğini unutturmasın yeter:)

    YanıtlaSil
  22. o notları sonradan bulupta bu neydi ya diye takılıp kalanlardanım bende, bulamadığım zaman fenalardayım :D Gözlerini belerttiğin şaşkın fotoğrafın çok güzel amaa. İri ve güzel gözlerin var şanslı kadınlardansın

    YanıtlaSil
  23. canım benım benımde oyle notlarım var hatta okuyup allah allah bu ne doıyorum full detay yazılanları hıc sorma tatlım :) kombının sahane ıyı kı not almısın bak mıs gıbı oldu bıze de fıkır verdı :))ermancan dokturmus yıne ne guzel... :)) kocaman sevıyorum senı

    YanıtlaSil
  24. hahaha tek saftirik ben degilmisim demek ki bu konuda(: onun icindir ki artik incigine cincigine kadar ayrinti yaziyorum bide aldigim notlarin altina ee tabii o notun artik bi anlami kalmamis oluyor(:(: buarada kombine baya baya bayildim , renk uyumu etegin efil efil olmasi 10 numara 5 yildizzz ^_^

    YanıtlaSil
  25. ayne canım,senin şu herkeste olan ama farkedilmeyen tespitlerine hayranım.Telefonumu açıp ilk nota baktım :Sen dili yerine ben dili! Ah keşke sadece telefonda kalan bi not olmasa da uygualasam :))

    YanıtlaSil
  26. Ama ben senin beleren guzel gozlerini severim ki bebegiiim!
    Ehi, cilginlar gibi not alan bi sahsiyet de benim. Telefonumda, bilgisayarim da, evde, is yerinde, cantalarimda olmak uzere zilyon tane not tutacak aracim vardir. Amac her birini belli bir konsepte kullanmak. O niyetle baslarim, sonra notlar ic ice gecer, konseptler karisir, bi ara tekrar duzenlerim, onlar yine karisir. Ama ben icinde her sey bulunan o notlari pek cok severim<3<3
    Senin not alip, hayata gecirdigin 'kazak-uzun etek' ikilin gibi:D Etegi oyle begendim ki, efil efil, bu gece dikis makinemin basina oturup bi cirpida dikmeliyim diye not dusuyorum, hem de senin bloguna:D
    Opuom seni guzel gozlu Minikim;*;*

    YanıtlaSil
  27. Off ben de çok yazıp (hatta olabıldıgınce kısa yazıp) sonra hatırlayamayanlardanım :)) En azından adam gıbı uzun yaz da sonra h-anlayabılesın dımı! Ama yok ılla açıklamasız not dusulecek kı sonra üstün zekam ile anlayabileyim. Kendime ispat yani başka bişey değil :DD Minikkuş ben en çok eteğini ve kolyeni sevdim! Bir kolye arıyorum şuara şöyle gönlümün sultanı olacak bir şey :)

    YanıtlaSil
  28. Ne kalabalıkmışız bu not alangilller olarak:) Detayda sınır tanımıyorum aynı ilmek, bat çık, zincir çek hesabı. Ben abarttım ama artık, telefon rehberine yeni birini kaydediyorsam o kişiyi sonradan hatırlamak için de detaylandırıyorum:))

    YanıtlaSil
  29. Minikkusum bu ne guzellik, resimler de sen de harikasin, esinin ellerine saglik yine : ) Ben uzun etek pek sevmem, yazin tiril tiril uzun elbise haric, ama bu kombinde harika durmus, renklerin ahengi harika. En cok da ceketine ve kolyene bayildim. Iri iri actigin gozler de, Lulumun dedigi gibi elmacik kemikler de harika : ) Leopar botlarda canta da cok uyumlu, kisaca hersey : ) Ay bir de gunesle ilgili son notunla beni cok guldurdun : ) Not almaya gelirsek, evet bende de var o notlardan telefonda, ama benimkiler cok uzun, listeler seklinde, aylara bolmusum, gittigim sehirlere bolmusum, masraflara bolmusum, alinip bakilacaklara bolmusum de bolmusum notlari : )

    YanıtlaSil
  30. Birincisi goz belertmek ne demek :) ? Ikincisi benimde cantamda hep vardir bir kucuk not defteri ama ben hep pasta borek tarifleri yazarim hatta sana sir sayilamayacak kadar abuk bir sirrimi vereyim, sapik gibi durmadan da not defterleri alirim kendime her gittigim yerden :P Hah neyse gelelim asil meseleye iyi ki de giyecek biseyim kalmamis demissinde giymissin bu guzellikleri ceketine asik oldum resmen hatta en kisa zamanda bir gideyim bakayim senden biriki kopya cekeyim diyorum :) Operim cok cok !

    YanıtlaSil
  31. ayy ben de herseyi unuttugum için bolca not alırım. en azından kendimizi biliyoruz di mi;)
    kombin onerileri, yeni açılmış denenmesi gereken mekanlar, yemek tarifleri elbette. hatta bakasım geldi acaba ne oldugunu anlamayacağım var mı diye:))
    bu arada ben de uzun etekli bir kombin cekmiştim. bu ara hepimiz efil efil olası gelmiş. havalar guzellesti diye olabilir;)
    etekli ceketli her detayı sevdim. Şu alamadığım kolyeye de yine ah ah diye diye baktım..
    ha birdahaki istanbul ziyaretinde haber vermeyi unutma, goresim geldi cok.

    YanıtlaSil
  32. uzun etek, kazak, taşlı kolye! süper üçlü kombin ;)
    süper olmuş
    http://piggypinkfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  33. canım uzun zamandır blogları gezemiyrdum uzak kaldım çok şey kaçırmışım bu gece oturup tek tek okumalıyım bütün poslarını....;)
    notlara gelince ahhh sorma ne notlar almışım kendime ama hatırlattığı bir şey yok! şifreli hepsi:)
    fotoğraflar şahane her zamanki gibi uzun etek ve kazak benimde çok sevdiğim kombinler sana da çok yakışmış öperim çooook;)

    http://editorist1783.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  34. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am
    impressed! Very helpful information specifically the last part :) I care for such info much.
    I was seeking this particular information for a very long time.
    Thank you and best of luck.

    My website ... buy a car with bad credit

    YanıtlaSil
  35. Şimdi postu okuyunca bende notlarıma bakmadan edemedim.kimisi fazla önemli kimisi ise anlık özlemle yazılmış eski tarkan şarkıları notuna benzemiş.Notlar güzeldir.Hatta bazen o an ne hissetmiş olduğunuzu bile hatırlatmayı başarır.O uzun etek kazak notu sana çok yaramış.gözlerini belerttiğin o fotoya bakılacak olursa sana ben o ışığı aldım! demek istedim :)) Çok hoş..Sevgiler

    YanıtlaSil
  36. o kadar çok şey var ki hatırlamamız gereken artık takipte zorlanıyorum. Ben telefonumun notlar bölümünü kullanıyorum. Anlık kısa yazılar kombin yazmak da güzelmiş. Moda bloggerı olmak böyle birşey galiba:))

    YanıtlaSil
  37. evet ben o muhalefet kişiyim. kilit kelimeleri yazdığımdan heralde hepsini hatırlyorum bir de çok önemli olduğunu düşündüğüm şeyleri not alıyorum ama sonra baktığımda hiç de önemli gelmiyorlar:) Sayılır mı? Kazakla etek cuk oturmuş iyi ki not almışsın:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  38. Şimdi dönüp, baktım notlarıma. Sonradan unutacağımı bildiğimden, uzun uzun yazmışım. Noktalar, virgüller, paragraflar havada uçuşuyor. Not defteri değil, kompozisyon kağıdı sanki :) Ceketine bayıldım! Ve bu minnacık boyumdan ötürü asla giyemeyeceğim uzun etek, kazak kombinine ;)

    YanıtlaSil
  39. Afedersiniz hangi derginin moda dergisinden geliyorsunuz küçük hanım? :) bu post yurtdışı dergilerinin editorial çekimleri gibi olmuş bebeğim! O kadar modern, stil sahibi ve uyumlusun ki, çorabının rengine mi o leopar papiler ile kilim desen cekete mi bayılsam bilemedim! :)

    YanıtlaSil
  40. acaba bişey soracam da ben kamera alacam da kameran ne marka

    YanıtlaSil
  41. Baştan buraya kadarki bütün postlarına baktım, yazıların çok sıcak kasmadan,çok hoşsun,hep böyle kal emi:)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^