2012/12/26

Esra Ceyhan'a mektup!

Ben Püre'yi (bilmeyenler için evimizin biricik kedisi) evimize geldiği ilk günden beri KIZIM diye seviyorum. 
Bir insanın diğer insanları sevme oranının, hayvan sevgisiyle doğru orantılı olduğunu biliyor muydunuz? Onlar öyle art niyetsiz, öyle saf severlerki sizi, öyle alışırlarki ev dedigimiz o dört duvar arasında sizinle yaşamaya, öyle ezberlerlerki neyi sevip sevmediğinizi, bütün bunları o minicik halleriyle nasıl yapıyolar diye en büyük şaşkınlıkları yaşarsınız!
Çok sevdiğiniz biriyle tartıştığınızı düşünün. Üzüleceğinizi bile bile üstünüze gelmez mi o an sizi daha çok üzmek için? Yada en mutlu anınızda gelip çok kötü bişey söyleyerek bütün keyfinizi kaçıran insanlarla karşılaşmadınız mı hiç?
Tamam evet hepiniz aşırı mutlusunuz, herşey güllük gülistanlık evet, haklısınız. Ama şimdi biraz gerçekçi olun!
Hangi insan evladı sen ona kızsan da bağırsan da yine gelip gözlerinin içine bakarak sever seni? Hangi insan evladı mutsuz olduğunu sadece bakışlarından anlayıp üstüne varmaz, yada çok keyifli olduğunu görünce seni daha mutlu etmek için şebeklikler yapar?
Peki bunların hepsini bir arada yapan bir insan evladı tanıyor musunuz? Hiç sanmıyorum!
Şimdi gelelim sana Esra Ceyhan! Umarım bu yazıyı okuma fırsatın olur. Okuman için elimden gelen herşeyi yapıcam! Gerçi konuya o kadar uzun bi giriş yaptımki, sana hitap ettiğim kısma gelene kadar en başta ne dediğimi unutacaksın, kafan karışacak, “bu kız ne anlatıyoki” diyeceksin. Çünkü senin kafan sadece "karısını döven adam", "evini terk eden kadın", "çocuğunu 8 yerinden bıçaklayarak hastanelik eden baba" gibi konulara çalıştığı için, daha doğrusu beynin sadece böyle reyting getirisi yüksek haberleri anlamaya yönelik programlandığı için ANLAMAMAN NORMAL olacak, hepimiz seni hoş göreceğiz!
Şimdi o saçmalıklardan ibaret ve tamamen senin yapmacık tepkilerinden oluşan programında, 16 yıllık kedisini kaybedip onun için mezar yapan adamla dalga geçtiğin, hatta öyleki haberi sunarken gülme krizlerine girdiğin ama malesefki kahkahalarından boğulamadığın konuya gelelim! Neydi o öyle yaa? Bu olayı bile reyting aracı olarak görüp, araya saçma sapan hocalar, sözüm ona doktorlar ve her zamanki gibi her söylediğine “padişahım çok yaşa” diyen arkaplan seyircileri serpiştirip, bu durumu yaşayan kişi için oldukça üzücü olan bu olayla gülmekten kırılarak dalga geçişin neydi? Tekrar tekrar izliyorum, bakıyorum, komik bişey göremiyorum. Bişey mi kaçırdım diye yine izliyorum, ama yok. Yani gülünecek hiçbir şey bulamıyorum. Gülmeyi çok seven biri olarak burda yüz kaslarımı yerinden oynatmama sebep olacak tek bir cümle yakalayamıyorum.
“Hadi canım sen de, mutlaka izlerken bişeyler hissetmişsindir” dersen, evet.  Kaşlarım çatıldı, yüzüm düştü, gözlerim doldu (nefretimden!), tüylerim diken diken oldu! Ama tabi bunlar senin ilgini çekecek kadar atraksiyonlu hareketler değil. En azından yerimden zıplamam(senin tabirinle "uçmam"), kendimi sandalyeden yere atmam, bağıra bağıra birilerine küfretmem ve olay mahallini terk etmem filan gerekirdi. Biliyorum yeterli değilim!
Şimdi kendimi düşünüyorum, Püre’nin evimize geldiği ilk günü, eşimle o günden beri onu ne çok sevdiğimizi ve ona ne kadar bağlandığımızı.. Ama bide görüyorumki o hayatımıza girdiğinden beri hala aynı insanlarla görüşmeye devam ediyoruz, sosyal hayatımız senin söylediğinin tam tersine çok daha keyifli ve eğlenceli. Yani aslında hiç de yalnız değiliz!
Dahası, Püre’nin hayatımıza girmesiyle birlikte diğer hayvanlara olan sevgimiz ve hassasiyetimiz de katlanarak arttı. İçgüdü denen şeyin aslında gözle görülebilir bir mucize olduğunu gördük biz onun sayesinde. Eşyaları önemsememeyi öğrendik, küçücük şeylerle nasıl da mutlu olunabildiğini gördük, ev içinde ordan oraya koşturarak saklambaç oynamanın keyfine vardık biz KIZIMLA. Evet kızım diyorum, belki konuşamıyo, belki biraz fazla kıllı, kuyruğu filan var hatta, ama o bizim ailemizin bir bireyi. 
Bir gün bir kız çocuğum olursa da o yine benim KIZIM olarak kalacak, ailemizi doğal yollarla terk edene kadar da hep yanımızda olacak. Bunları duymak sana keyif verecek ve hatta sesli kahkahalar atmana sebep olacak biliyorum ama, o bigün bizi terk ettiğinde ben de onun için mezar yapıcam, her nekadar bunları düşünmek zihnimi ve kalbimi çok yoruyo olsa da, onun için günlerce aylarca gözyaşı da dökücem!



Kusura bakma ben biraz fazla konuşurum, kelimelerle de aram senin bilgi dağarcığının yetmeyeceği kadar iyidir! 
Umarım okuduğunda ana fikri anlayacak kadar Türkçen, bunu hayatın boyunca sindirecek kadar vicdanın vardır!
Bol reytingli, çocuk kaçırmalı, adam kesmeli, kadın dövmeli programlar dilerim...

46 yorum:

  1. Canımmmm benim duygularını, hayvan sevgisi o kadar güzel anlatmışsın ki o programı sunan insanın bunları anlaması ne yazık ki mümkün değil!!! Olsaydı zaten bu kadar cahilce bir yaklaşımda bulunmazdı.Ben özellikle kedilerden korkan bir hayvanseverim o kadar çok isterdim ki kediciklerden korkmamayı ama sanırım küçükken yaşadığım bazı olaylar bunu hiçbir zaman mümkün kılmıycak:(Umarım Kızın sağlıkla hep yanında olur!!!Seni de kızını da çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam:) kedilerden korkan hayvansever sözünüze bayıldım:))) küçükken yaşadığım olaylar diye kendinizi şartlamayın,minicik bir yavru kedi almayı deneyin,bakın ayrılabiliyormusunuz:) sevgiyle kalın

      Sil
  2. ben 10 yıl beraber yaşadığım oğlumu tuzladaki hayvan mezarlığına kendi ellerimle defnedip, üzerine en sevdiği krakerlerinden serptiğimde de, 2 yıl önce babamı defnederken kabrinin başında da aynı derecede kahroldum, biri oğlum, biri babam çünkü...

    nabza göre şerbet verip, hangi bayrağa selam verdiği belli olmayan kaypak şahıslardan oldum olası tiksinmişimdir..Allah kimseyi saptırmasın, vicdanını eksik bırakmasın ve yalaka yapmasın..

    "EN’AM suresi 38. ayet: Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadiyle uçan hiçbir kuş yoktur ki, (onlar da) sizin gibi birer ümmet olmasınlar. Biz Kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmamışızdır. Sonra (onlar), Rableri(nin huzûru)na toplanacaklardır."

    püreyide koklayarak öpenzi *.*

    YanıtlaSil
  3. o kadar sinirlendim ki, ne demeliyim bilemedim bir an. İnsanlar böyle böyle şiddet yanlısı oluyor malesef. Bir kedinin yada köpeğin gözlerinin içine bakmamış bunlar hiç. Baksalardı insanlıklarından utanırlardı çünkü. Onlara göre evcil de olsalar sokakta da yaşasalar pis, korkunç varlıklar bizim dostlarımız. 16 yıl beraber yaşamış iki dost için ölümün ne acı geldiğini bilemezler, bilemeyecekler işte bu yüzden de acınası insancıklar bunlar. Sahte gözyaşlarıyla kameraya bakarak ağlayan birinden ne beklenebilir ki... Hayvan korkusunu anlarım, engellenemez birşeydir çünkü fakat böyle insanları hiç anlamadım, anlayamacağım. Umarım yazınızı okur, ve biraz da olsa utanır, yüzü kızarır demek geliyo içimden ama ne manasız olduğunu hatırlayıp yutuyorum lafımı hemen. Duyarlılı davranışınızı tebrik ediyor ve Püre'nin tombul patilerinden öpüyorum.

    Püre'nizle uzun ve bu insancıklardan uzak, mutlu bir yaşam dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Gözlerim doldu şuan ağlamamak için zor tutuyorum kendimi! özellikle son satırların mahvetti beni :( Allah uzun ve sağlıklı ömür versin evdeki 4 ayaklı(patili) bebeklerimize çünkü biliyorum senın içinde benım içinde bebekten farkları yok...onlar için anne ve babayız...okadar doğru okdr güzel şeyler yazmışsın ki hislerime tercüman oldun resmen yazın canım...umarım esra ceyhan denen kadın okur bu yazıları...

    YanıtlaSil
  5. İzlemedim o programı, izlicemi de sanmıyorum. Esra Ceyhan çok da önemsediğim, ne bileyim fikirlerine değer verebileceğim biri değil açıkçası. Bu tarz bir yaın yaptıysa da artık kültür seviyesini bilmeyenler de öğrenmiş oldu böylelikle. Hayvan sevgisine gelince benim de bir pekinezim var. İsmi Zeytin. 2 aylıktan beri yanımda. O da benim oğlum. Annecim diye konuşuyorum onunla. Söylediğim herşeyi can kulağıyla dinliyor. Dahası yapıyor. Benim konuştuğum kadar onun Türkçe anladığının farkındayım yani:) Benimle birlikte 3 şehir değiştirdi, sayısız ev. Her koşula alıştı. Hep yanımdaydı. Evet hayvanları severdim, onunla aşık oldum resmen. Her sabah yolumun üzerinde durup sevdiğim ilgilendiğim sayısız hayvan var. Yan komşunun kedisi Gri var, senin kızının kopyası diyeyim sen anla:)Yağmurda ıslanan bir hayvan akşama kadar beni dert sahibi yapar mesela. Neyse çok uzattım, Zeytin elbette ölecek bir gün ama ben ne yapacağımı, ne kadar yas tutacağımı, ya da buna nasıl alışacağımı bilmiyorum. Kimbilir belki ben önce ölürüm:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Offff çok kızmışsın. Kızdırılmışsın. Haklısın da. Nedesen yeri. Püre çok güzel... Bu arada bizde eve kedi alacağız. Oğlum çok istiyor. Ama binbir laf duyuyorum, kumu acayip kokuyor, kumu için ayrı bir tuvaleti olmalı, tüyleri vs. Almaktan tırstım. :( Ama senin gibi bakanları görünce cesaret geliyor. Tüyü, kumu nasıl bakılır bunlara? Peki o bahsettikleri koku? Sorasım geldi ?

    YanıtlaSil
  7. CANIM ÖNCELİKLE GÜZEL KIZNIN O GÜZEL GÖZLERİNDEN ÖPER PATİLERİNİSEVERİM ONUN BEN
    BENİMDE KARAMEL DİYE BİR KIZIM VAR
    YAZDIKLARINA BAŞTAN SONA KATILIYORUM
    BAZEN KIZIMA BİLE HAYVAN GİBİ SEVME KIZIMI DİYORUM
    O BİZİM AİLEMİZİN BİR PARÇASI
    ONU KAYBETMEYİ DÜŞÜNEMİYORUM BİLE
    O EVİMİN NEŞESİ
    OĞLUM BİLE BAZEN ANNE ŞU KARAMELE BİR ŞEY OLSA SENİN HALİN NE OLACAK DİYOR
    UZATTIM FARKINDAYIM AMA BENDE DUYUNCA ÇOK SİNİRLENDİM
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  8. Sayende haberim oldu :/

    Kelime dağarcığına sağlık..
    Böylelerine inat Püreli daha nice yılların olsun..

    YanıtlaSil
  9. Canım nede güzel anlatmışsın. Ama bu değerli varlıkların, kuyrukluların sevgisini hissetmeyen hiçbir şeyden anlamaz. Böylelerine çok kızıyorum. Bir de bunun gibilerini ekrana çıkarıp millete dinlettiriyorlar. Yazık!!!!

    YanıtlaSil
  10. herseye nasip olmayan bu duygunun sende olması ce son demıne kadar bilincinde olman .....love love diğerleri kendi işine baksın

    YanıtlaSil
  11. biz insanlar onların yaşam alanlarını işgal edip tıkıs tepiş binalar yükseltip kendimize yaşam alanları yaratırken, gel birlikte yaşayalım burda diyenle,

    her canlının yaşama hakkı varken biz insanların rahatca bu haklara tecavüz ederken, gel seni koruyacağım diyenle,

    birileri tarafından, hayatın en büyük draması olan 'ölümün' böylesine çirkin bir halde dalgaya alınırken,kedimin/köpeğimin/dostumun aşılarını atlamayayım en azından bir kaç sene daha fazla yaşaşın telaşını yaşayanla,

    gözden kaybolduğu an, gitti,kayboldu telaşını yaşayanla,

    yaradanın 'onlar benim sessiz kullarım' dediklerine, sahip çıkan,seven,kızdıgında oraya burada işediğinde tiksinmeden temizleyenle,

    ben nasıl olsa birşekilde karnımı doyururum aman maması eksik olmasın diyen bir elin parmağını geçmeyecek duyarlı insanlarla şimdi bu kadın birmi, bir olabilir mi!!

    mutluyum ki o ve biz diye ayrılıyoruz!

    YanıtlaSil
  12. ağzına sağlık tatlım! yorum yapacak bir şey bırakmamışsın.

    YanıtlaSil
  13. Sadece şunu demek istiyorum. Ağzına sağlık !!

    YanıtlaSil
  14. ne güzel yazmışsın. hayvan sevmeyen insanlarıda sevmez. facebook sayfamda paylaştım umarım bir şekilde okur.)

    YanıtlaSil
  15. Kızınla arandaki bağı ne güzel anlatmışsın, nasıl doğal, nasıl kuvvetli bir bağlanmadır bu. Kızının pozları da nasıl hayranlık nasıl şefkat uyandırıyor ben de anlatamam. Birlikte nice sağlıklı günleriniz olsun:) O programı izlemediğim de iyi olmuş...

    YanıtlaSil
  16. Günlerdir görüyorum bu videoyu fakat açıp seyretmeye yüreğim razı gelmedi. Kabul edemiyorum bir türlü. "Yaratılmışların en akıllısı" olan insanın böyle insafsız, böyle zalim, böyle vicdansız olmasını kabul edemiyorum. Her şeyi bir kenara bıraktım bir annenin bu kadar zalim olması çok ürkütücü. Düşününce çıldırıyorum çocuklarımız böyle insanların çocuklarıyla birlikte büyüyor, büyüyecek! YAZIK! Zalimlerin insan olduğu bir dünyada yaşayıp onlar gibi olmadığımız için mutluyum. Ömrüm ve gücüm yettiği sürece onların zalimliklerine inat merhametimle karşılarında dimdik duracağım. Kim ne derse desin onları kızım veya oğlum diye sevmeye devam edeceğim. Keşke asıl sevgisizlik ve yalnızlık çekenin kendileri olduklarının farkına varsalar. Son bir sözüm var Esra Ceyhan'a: "Merhamet etmeyene merhamet edilmez!"

    YanıtlaSil
  17. canım öyle güzel yazmışsın ki deyecek laf bulamadım. Mercimek beyinli esra ceyhana da kapak olsun bu yazı...!!!

    YanıtlaSil
  18. Süpersin, ağzına sağlık muhteşem yazmışsın (Güldal)

    YanıtlaSil
  19. süper bir yazı olmuş.
    ağzına sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. Super mektup olmu izlemedim programi ama cidden cok sinirlendim iyiki izlememisim. Yuru minnak kusum arkandayim

    YanıtlaSil
  21. kuzum oda öyle reytink alıyodur senin yazdıklarınıda okusun demi.
    Özlemişim seni iyisin demi:)

    YanıtlaSil
  22. Çocukluğum babamla sokakta ölen kedileri gömmekle geçti denebilir.Büyüdükçe o masum ölümler canımı daha çok acıttı. Arabasıyla kediye çarpıp öylece bırakan kişiliksiz ve vicdansız insanların varlığı korkuttu beni. Kim bilir karşısına dikilip hesap soracak insanlara neler yapmazdı... Şimdi bu aklı ve vicdanı kıt insan müsveddesi sırf tepki aldığı için bi'şeyler gevelemiş ya.. Önceki kahkahalardan onları duymadık biz.İlk verdiği tepki benim kayıtlarımda.
    Ulaşabildiğim kim varsa,sesimi kime duyura bilirsem bende kendimce bi'şeyler geveliyorum..
    ...Yaşam alanlarını keyfinizce kirlettiğiniz,yürürken görüp ayağınızla ittiğiniz,çocuklarınızı uyusun diye köpek korkusuyla yetiştirdiğiniz bir dünya yaratmayın...Etrafımda çevreye duyarlı,hayvan sever ''insan gibi insanlar'' istiyorum... Kızın başımızın tacıdır,mıncıklar öper severim o güzel duman rengi tüylerini.

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel yazı. Ben de haberi göreüğümde pes demiştim, videoyu izlemek istemedim bile; o saçma sapan kadıncığı izlemek istemedim. Bu dünyada hayvanlar kadar masum ve saf başka yaratık var mı.... insana ait olan kötülüğü içleründe barındırmayan bu hayvanlara olan sevgimizi küçük beyinler, sevgiden yoksun bencil yaratıklar asla anlayamazlar.
    www.fashionizelife.com

    YanıtlaSil
  24. oy canım benim ne de güzel yazmıssın,ben o sevgi yoksunu insanın programını bilerek izlemedim sinirimi bozmamak için, ama senin bu yazdıkların çok çokk iyi olmuş ağzına sağlık, püreyi yerim severim öperim özellikle o burnuşundan

    YanıtlaSil
  25. Minikkusum harika yazmissin ellerine agzina RUHUNA saglik ! Ama sadece sunu demek istiyorum ucan adam sabrilerle ugrasan bir kadinin insani duygulara sahip olmasini beklemek bizi ancak hayal kirikligina ugratir ...

    YanıtlaSil
  26. hayır bir de, hayvan sevmeyip, hayvan seven insana bunca tepkiyi vermek neden onu da anlamıyorum. eğer bir yanlış yapacaksan bari onu doğru yap (heheh isyankar modun direk bana da geçti).

    ben bir de en çok, insanların, o adam o kediye mezar yaptırana kadar, insanlara yardım etkisin tepkisine kılım.

    esra ceyhana zaten bir şey demiom. gene kezoya bağladı anında. kızım da kızım. gülerken ayrı, ağlarken ayrı çirkin.

    boşver be tatlım. bizler takdir edeceğiz seni, ancak esra ceyhan burada yazdıklarını anlayamayacak ki. sinirlenmekte çok çok haklısın. ama gel biz seninle doğal yollardan ölen kedilerimize toplu mezar yapalım.

    girişine de kedi canını senin yazarız. :)

    YanıtlaSil
  27. bukadar aptal bir insan olabilirmi yaa,hayatını kaybetmiş bir canlıyı toprağın altına gömmek kadar doğal birşey varmı,çöpe mi atmamız gerek,oyuncakmı bunlar,mezarda yapılır, anıt mezarda yuhh diyorum sana esra yuh..
    "zeren"

    YanıtlaSil
  28. bu yazı esra ceyhan denen şahsiyete ulaşmalı ne yapılması gerekıyorsada yapalım sesini kesip o küçük dünyasına dönmesini anlamalı.

    YanıtlaSil
  29. Ay icin acidi okurken, seyretmeden gicik oldum. Hadi bunu haber diye getirmis biri bursuru adam girup nsl onay vernis ya da binu gulunecek bursey olarak sunmaya nsl ok vermis anlamiyorum. İnsanlar evcil hayvsnlarini gomerler bundan dogal ne olbilir. Cope mi atcak saniyor anlamadim valla. Gozumun onune ozgunun kopegi alice i gomusumuz geldi. Ne zor bir gundu .. Cicuklugundan beri arkadasin yedigin besledigin hep taninda olan .. Galiba hayvan beslemeyenler bunu anlamiyor. Cok garip cook

    YanıtlaSil
  30. Asiyecim, şimdidiye dek kedi veya köpekle yaşamadım hiç ama etrafımda evcil hayvanla yaşayan veya cocukluğunu geçirmiş insanlarda ortak olarak hissettiğim şeyler var o da merhamet ve şevkat. Evcil hayvanlarından bahsederken o anı resmen yaşayarak anlatıyorlar. Demek ki bu kdr anlamlı ve güzel bir şey diyorum. Hassasiyetini çok iyi anlıyorum bu yüzden. Çok güzel dile getirmişsin. Esra Ceyhan'ın bu tarz bir harekette bulunmasını yadırgamadım doğrusu. Çünkü bu tarz tv önünde prog yapanlar toplumun geneline hitap ediyorlar ve bizim toplulumuzda insana ve hayvana saygı olmadığı için bu tür durumlar gülünç karşılanıyor. Çok çok söylendiğim, üzüldüğüm bir mevzudur bu ülkemin medeniyet seviyesi...

    YanıtlaSil
  31. bence gereksiz bir insana çok manalı bir yazı yazmışsınız.. şu an yayın yaptığı kanal olsun, şimdiye dek sunduğu program formatları olsun.. ne olduğunu az aklı selim herkesler biliyor ve maalesef bir grup izleyicisi var ama bunların da zihniyeti böyle ki alkış toplama adına bu saçmalamalara başvuruyor! püre kızımız çok şirin umarız uzuuunca yıllar bizlerle olur ve kardeşlerine kavuşup daha da mutlu şirin bir yaratığa dönüşür :) hiiiiç dert etmeye değmez bu tipler! ama bol püre fotoğraflı hoş fazladan postlara hayır demem :)

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. dünyaya gelen her canlının en az bizler kadar yaşam özgürlüğü ve yaşamaya hakkı var. Sevmek zorunda değilsiniz fakat saygı duymak zorundasınız.

    YanıtlaSil
  34. Ayyyyyyyyyy canım ınanmıyorummmm varya şok oldum suannnn , nasıl denk geldı sana o sevımsız..Hıc ızlemedım ızlemem ama boyle seyler ıcın bakmak lazım demek kı..kamera arkası yayın bıtınce nasıl fena oldugunu da bılyırouz onun..canım tıbıtr dan veya o sevımsızın maıl adresı vardr bıryerlerde..bak hala sınırımı alamadım bu nasuıl bır ınsan yaaaa..benım annem kedılerı hıc sevmezken bır sabah 5 e dogru kedı mıyavlaması duymud sesı takıp etmıs dısarı cıkıp bır bakmıs arabaya sıkısmıs kedı motoruna yanı..yardım ıstemıs o saatte ve cıkartmıs sımdı annemın evının komık kedısı tam bır sokak kedısı mınık canavar ama annem kıyamadı ve babamla sahıplendıler sylvesterı..yanı demem o dur kı allah senı kahretmesın kadın..

    YanıtlaSil
  35. tanımıyorum olayı da duymadım ama iyi yanıt vermişsin.
    :)

    YanıtlaSil
  36. Anneannem mahallenin en güzel çiçeklerine,sarmaşıklarına sahipti. Çünkü onları sever,onlarla konuşurdu. Tıpkı muhabbet kuşu ve 50yıldır baktığı mahallenin kedi ve köpekleri gibi. Hayvanı sevmeyen,doğayı sevmeyen insanları da sevemez, çünkü insan tahammülü en zor canlı derdi.. Bu programdan haberim yok, izleyemediğim için sadece bu kadarını söylemek/yazmak isterim.
    Ama bir söz de gönlümden fırlıyor tutamıycam: 'Tızımızın kıllarına kurban olsun hayvan düşmanları!'

    YanıtlaSil
  37. duyarlılığınız için hepinize toplu teşekkür ederim arkadaşlar. umarım bu ve bunun gibi insanlıktan nasibini almamış ve vicdan yoksunu yaratıklar hayattayken hak ettiklerini bulurlar. yapılan hiçbir şey, iyi yada kötü, karşılıksız kalmamalı. bir can'la böyle dalga geçmek, sırf hayvan olduğu için gömülmeye layık görmemek ve üstüne bu olgunlugu gösteren insanlarla kafa bulmak bu kadar kolay olmamalı...

    YanıtlaSil
  38. yıllardan beri nefretle baktığım bir programı sunan bir şahsiyet kendisi! tam görmüyoruz tv'de yok oldu derken yeniden hortlamış demek ki kendisi! böyle insanlardan hayvan sevgisi beklemek zor zaten

    YanıtlaSil
  39. Ben Esra Ceyhan'ı zaten yapmacık bulur evel ezel sevmem, bu yazı üzerine nefret ettim desem yeridir. Nasıl bir sığ zihniyet böyle bir şeyle alay eder ki? hadi hayvan sevgisi yok sende bari bir yudum beyin olsa da empati yapabilsen demek istiyorum ben de buradan kendisine. Eminim kendisini bu kadar önemseyen birisi olarak medya takipten adının geçtiği her web haberi gidiyordur ona, bu da bizden olsun o zaman "bu kadar yapmacık olmaya hakkın yok esra ceyhan ama gerçek yüzünü istemeden de olsa göstermişsin girdiğin o kahkaha krizinde. Sevgi canlı her şeye duyulur insana olduğu kadar hayvana da duyulabilir ama sadece insanlar reyting getidiği için olsa gerek umursuyor numarası yapma gereği duymamışsın."

    YanıtlaSil
  40. Ellerine saglik cok guzel yazmissin yine, umarim okumustur o da. Ben o tarz programlari izlemedigim icin olaydan haberim yoktu, simdi sen yazinca ogrendim, bir bos vakitte youtube dan bulup bakicam. acaba ickili yada baska kafa yapici bir maddelimiydi, sov dunyasinda performans icin cok kullaniliyormus bunlar, hayvan sevmiyorsa bile boyle birseyle milyonlarin onunde dalga gecebilmesi, sagduyuyu bu kadar kaybetmesi bana bunu dusundurdu direk.

    YanıtlaSil
  41. Yazını araya 10 dakika mola alarak okudum. Yazarken hissettiklerini çok iyi anladığım için gözlerim doldu, boğazımda bir şeyler düğümlendi.

    Hayvan sevgisinden bu derece nasibini almamış bir varlığın insan sevmesi beklenmez ki, programının formatına bakınca da bunu anlayabiliyoruz.

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^