2012/11/18

Kaşınma halleri



Bu kız da konuşcak bişey bulamadıkça kendinden bahsediyo diyceksiniz, hatta çoktan demiş olanlarınız bile vardır aranızda. Ama yapcak bişey yok, bu kız böyle yazmaktan keyif alıyo. Bişey anlatacaksa ille de kendinden örnek vermesi gerekiyo. Bakın burda yapılmışı var hesabı. Sizin için de bi çeşit uygulamalı örnek oluyo aslında fena mı.
Misal bugünün konusu kaşınmak. Daha doğrusu iyileşen yaranın kaşınması olarak bünyelerimizde cereyan eden ve engel olamadığımız bir illet!
Yaranın olduğu bölgede yeni hücre yapılanması sebebiyle oluşan bi durum aslında özetle. Gönül isterdiki buraya latince bişeyler yazıp bizim artist tıpçılar gibi yapiyim:) Ama benim esas sevdiğim şey zaten ali ata bak seviyesinde dümdüz anlatmak herşeyi. 

Hani böyle tatlı tatlı kaşınır ya, sargıyı çıkarıp hatır hutur kaşımak istersin. İşte o süreç yara için iyileşme süreciyken, senin için ordaki yarayı hatırlamama, "ben aslında kaşınmıyorum hiç, benim yaralarım kaşınmadan iyileşir genelde" şeklindeki telkinlerle yaranın kaşındığını inkar etme sürecidir! 
Doğrudan kaşırsak yaraya zarar vereceğimizi de biliriz, o yüzden de kaşımak yerine kendimizce takdikler geliştiririz kaşıntıyı minimuma indirmek için. Misal yaranın üzerine pıt pıt vurmak, yaranın etrafını mıncıklayıp bir acı ortamı yaratarak kaşıntıyı arkaplanda bırakmak gibi. Bunlar benim naçizane fikirlerim tabi, eminim sizde de çok yaratıcı çözümler vardır:)
Hele bide o yaranın kabuğunu attıktan sonraki bölgesel ferahlama, üstünden bi yük kalkmışlık hissi, adeta mentollü şeker etkisi yaratır bünyede. O yüzden de bi an önce o kabuk ordan gitmeli, gereği yapılmalıdır.
Her türlü tırnaklama, elle tutup çekmeye çalışma, henüz etle bağlantısı kopmamış kısmın kanaması ve yeni yeni kabukların bağlanması gibi olaylar birbirini takip eder bu süreçte.
Mesela hayvanların, hani fikirsel eylemleri olmaması sebebiyle, bu süreci kolayca atlatmaları için kafalarına ters hunimsi bişey takılır(ben ona kısaca abajur diyorum). Böylece adeta birer zeka abidesi olan biz insanların yukarda yaptığı çalışmaların hiçbirini yapamadan kısacık zamanda iyileşiverir yaraları. Bütün aferinler onların o çaresiz sevimli-yaralı halleri için gelsin bu arada:)








  
 


  


   


Herhangi bir sonuca bağlanmamış olan bu yazımı, bol yaralı ve yara kabuklu bir post olması sebebiyle, Vizontele'de Rıfat'ın sevgilisi Asiye'ye yara kabuğunu hatıra olarak verdiği şu acıklı sahneyle bitiriyorum elma şekerlerim.

Yine çok önemli bi dipnot: Yazılarımla fotoğraflarımın içeriğini mümkün olduğunca uyumlu tutmaya çalışıyorumki ulan amma alakasız yazıyo bu hatun demeyin:) Ama bu postta yazıyla fotoğraflar arasında alaka kurana kadar bildiğin ter attım. Sonra buldum! 
Bugünün rengi, aynı zamanda yara kabuğu rengi olan Bordo :) Bu kez teğet geçmiş olabilirim, kabul:P
Oldu o zaman.

Jean & Puantiyeli bluz: H&M
Jean ceket: Mavi
Kazak: Markafoni'den
Bot: Zara
Çanta: Fabrika
Kolye: H&M
Saat: Emporio Armani

34 yorum:

  1. bugün sende extra bi sevimlilik, ultra bi şirinlik var sanki ^.^boncuk gözlerini severim, güzel haftalar dilerim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiii canım benim, boncuk da sensin, sevimli de sensin, hepsi de adına geçer taam mı ^,^

      Sil
  2. Hi Kazak ne güzel mis!! Hemen bende istiyorum! Cok güzel bir kiyafet cnm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler kuzum, markafonide bi kampanyadan almıştım, takip et istersen;)

      Sil
  3. Allaaam ne de güzel olmuşsun sen öyle yeaaa :) ama o caağnım pantolonla bidaa yere oturma olur mu benim içim gitti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha yok nan pislenmedi hic merka etme, zaten otururken de genel de ya montun üstüne yada kazagımı sündürüp onun üstüne oturdum:P

      Sil
  4. Bu ne duru güzellik canımcığım ^*^ Ben bordoyu çok seviyorum, sende de görünce işte bu, favori ikilim biaraya gelmiş dedim.p Puantiyeyi hiç unutmuyosun dikkatimi çekti :) Beyaz giyme toz olur esprisini benden önce yapanlar olur diye ben yapmıyorum, hem sen giy, sana çok yakısmıs.p Çok öptüüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. puantiyeyi araya sıkıştırmassam icim rahat etmiycekti, o sebeple:P
      öperim seni güzel tız <3

      Sil
  5. Şimdi ben o kadar yazdım yazdım bu mu geldi aklına diye ama cok merak ettim Markafoni'de hangi markaydı kazak ? :))

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle ne yaraymış arkadaş demeki stedim uleennn post boyunca kaşındım da kaşındımm :))) Fundanın boncuk göz ifadesine katılıyorumm o gözleri yerim. Buarada çok hoş olmuşsunda bebeğim o güzel kazağı neden kabuk bağlamış bir yarayla özdeşleştirdin ki bebekimm halbuki hiç alakası olmasada içinden gelmiş yaran kaşınmış yazmışsın işte :p Severim, yeğğriim, öperimm seni bide güüüüzzeeell bir hafta dilerim sana teknokentimin gülü :P

    YanıtlaSil
  7. :D :D :D okumaya devam etsem mi diye düsündüm ama gercekten sonuna kadar okudum. buda senin
    farkin ! evet kendinden örnekler verebilirsin ama yine de insan kendini buluyo sözlerinde.. bu da okuyucuyu bagliyo.. ama konu süperdi gercekten hepimizi eminim o yazdiklarini cok iyi biliyoruz.. kasiniyo ama kasinmiyomus gibi davranmalar.. ara ara yaranin etrafini kasimalar :D

    simdi gelelim kombine:
    burgundy sana cok yakismis.. bu kazagini ilk aldigindan/kombinlediginden beri cok seviyorum zaten !
    beyaz pantolon ve o muhtesem botlarinla kombinlemen cok hosuma gitti !!!!
    10 üzerinden yildizli on !!!!!!!

    YanıtlaSil
  8. awesome ;-)


    www.live-style20.blogspot.com


    new post ;))

    YanıtlaSil
  9. ayyy çocukken futbol oynarken kabuk bağlayan dizlerimdeki kabukları koparışıma gitti aklıımmm ayyy ne sfmışım şimdi kalıcı yara halindeler erkenden kopardığım için... neyse şekercan özellikle kazağa bittim...

    YanıtlaSil
  10. Allahiiiim yazini okurken oldum gulmekten:D bu kadar tatli olmaaa yenesisin:D ayy bide cok guzelsin:)

    YanıtlaSil
  11. İyi haftalar şirirem <3
    Bu arada yara dedin ya kaşındı mı Chilek' e yalatıyorum ben zımpara dili ve tükrüğü anında antiseptik etkisiyle iyileştiriyor. Aklında olsun :):)

    YanıtlaSil
  12. Ahaha ben alakayi 'patch'li kazaginla kuracaksin sanmistim ki, yara ve yamanin anlamdas olmadigini, sadece bana oyle cagrisim yaptigi fark ettim:P
    Allahiiim ODTU'nin bu en guzel hallerini kullaniyor olmani cook kiskaniyorum bilesin! Fotolar yine pek nurlu, Kusum yine pek muzur hallerde. Bordoyu one surup, beyaz fon, beyaz pantolonla yarattigin illuzyonlari severim (bazilarinda sadece vucut var gibi:P). Bir de aradan bana gulumsuyen puantiyeleri<3
    Musmutlu olsun mu haftan?;*

    YanıtlaSil
  13. hiç hayvanı olmayan kişi olarak o huniyi niye taktıklarını oğrenmiş oldum. Bu arada sana bir sürü kere a bunu senden duyuyorum dediğimi hatrladım en az bir (ilkokul olmasa da) ortakul ogretmeni kadar şey ogrettin valla :))
    kombin enfes.
    botlar sahane,
    dalgalı saclar yaprak uzeri
    yuruyuşler efsane:))
    ayy sair oldum iki dakkada;)

    YanıtlaSil
  14. ODTÜ'nün sonbaharda kartpostal görünümü alan halini kıskanıyoruuuuuummmm,bakmalara doyamıyoruuum :))
    bu yazıda benim için en önemli nokta yaraların iyileşmeye başlama süreci der,mutlu olduğumu belirtirim ;)
    sarıların içinde bordo-beyaz çok hoğğşş görünüyorsun miniğim,o şeffaf yaka da çok güzel,tak ve çık :)
    seni kocaman öper,çok şahane bir hafta dilerim bebeğim <3

    YanıtlaSil
  15. Minikkusum ! Sabah gezimi Aysun sen betwinus arasinda neasilda mutlulukla yaptim.. Bi kere o kasinma hallerine cok guldum.. Cidden minciklariz etrafini di mi ? ya da uzerine pit pit vurup sakinlessin diye bekleriz.. Ben uflerim de ! Serinlik olsun babinda.. Kazaginin renk tonu, guzel beyaz pantalonun ve daracik vucuduna uygun fit kesimi.. botlarin , saclarin guzel gozlerin.. Hepsine ayri bayildigimi arz ederim ! ;) Iyi haftalar guzel modelim benim !

    YanıtlaSil
  16. hahahhaa ay sen cok yasa ..kabuklu yara cok fena bak ayyy at rahatla gercekten...kazagın pantalonun botların sevımlı bayıldıgım kolyen ve sen yıne sahensın..bosver yazıyla uymasa da olurrrr

    YanıtlaSil
  17. bende pazartesı pazartesı sız ucunuz arasında gezerken kayboldum benjının evınde acmısım lounge muzıgımı huzura senın eslıgınde gırıyorum :)ya tanısamadıgım nadır ınsan sana seslenıyorum o yara kabuk etkısı ufff degınmesem dıyecek ıkı cıft lafım olmasın bununla ılgılı bende elalemın ecnebı ulkesınde bırılerının yaslanmmıs halının ıkızını gordum kabugum catrdamaya basladı hıc hos seyler degıl bunlar neyse operım senı yorumu bıle uzerıme cektım allah benı ne etmesın

    YanıtlaSil
  18. Tesekkurler.
    Yaram olmasa da okurken burnumun etrafını mıncık mıncık kasıdım okurken:))
    Ben yazdıklarına ek olarak kasıntıyı gecirmek icin üflediğimi soylemek istiyorum ama TİKKAAAĞĞT sıcak olucak o üfleme bööle ılık ılık nasıl da alır kasıntıyı :)
    Bi de son olarak yaram içerde parcasını bu yazıya ithafen sana ve tum sevgili okuyuculara armagan etmek istiiyrım :)

    http://www.youtube.com/watch?v=Q4BP-0YZkm8

    YanıtlaSil
  19. Kaşınmak deyince benim aklıma mevsim geçişlerinde yaşadığım alerjik vakalarım gelio pöff ne sinir :(
    Bu kazak harika ama en çokta renginin sana çok yakışmasını sevdim canım ve beyaz jeanle kombinlemen süper fikir ben koyuları çekmiştim valla açık renkleri de düşünmek gerek tabii :)

    YanıtlaSil
  20. kazağı ve kolyeyi çooook beendim^^...ama beyazın özellikle de siyah botlarla biraz patladığını düşünüyorum bu kombinde...fotoğraflarına bakmak her zaman çok büyük keyif çekenin kadrajına sağlık demeden geçemiyorum^^

    YanıtlaSil
  21. yazıyı okuyunca kasındım dememe gerek yok dıye dusunuyorum :)
    ama kazagın rengıyle yapılan baglantı butun sorularımın cevabı oldu ama o guzel yuzunu mınnak suratını goremeye hele sonbahar fonuyla guzel kombını gormeye degdı :)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. MİNİK KUŞUM SEN NE GİYSEN YAKIŞIYO MAŞALLAH.
    CANIM BAHARATLI KURABİYE BİRAZ KIYIR KIYIR BİR LEZZET.
    SEN ACABA HANGİ TARİFİ SÖYLÜYOSUN AY ÇÖRERĞİMİ ACEP
    İSMİ NE Kİ YAPAR AYŞEN İLERLEYEN GÜNLERDE.
    KUZUM KUCAK DOLUSU SEVGİLER:))

    YanıtlaSil
  23. minikkuş farkı diyorum:)baştan ayağa yine tarzsın,çok çok beğendim..seviler minikkuşa,sevgiler beyaz jeane,sevgiler pembe kazağa,sevgiler şahane aksesuarlara:)

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Minikkuş, kombinin çok güzel ama ben fotoğraflara bayıldım eşini tebrik etmek istiyorum, harika. Herhangi bir fotoğrafçılık eğitimi aldı mı ve ne kadar zamandır fotoğrafçılıkla ilgileniyor çok merak ettim cevaplarsan sevinirim. Seni çok öpüyorum, çok güzel bir enerjin var yazdıklarını okumak ve fotoğraflarına bakmak çok keyifli. IŞILtı...

    YanıtlaSil
  25. Ne keyifli yazmışsın minikkuuuş ve bir de daha bir fitleşmişsin sanki :)

    YanıtlaSil
  26. Beyaz skinny kotun cok yakismis, muntazam bacaklarda bir baska guzel duruyor bunlar. Kazaginin rengini ve detaylarini da cok sevdim, o seffaf yaka kolyeyi de. Ve bana cocuklugumdaki hallerimi hatirlattin, yazlikta o cok dustugum zamanlar, bacaklarim kabuk kabuk dolasirdim, ve aksam yatakta bir kasinirdi o yaralar kabuk tutmaya baslayinca, benim de kendimce taktiklerim vardi : ) Nostalji yasattin yine bana : )

    YanıtlaSil
  27. sanki 1960 lı yıllarda geziyor gibi hissettim kendimi fotolara bakarken...çok güzel,çok romantik...yapraklar,renkler....ama sen her zamanki fırlamalığınla ve tabiki yazdıklarınla beni güldürdün yine..bi süre yoktum geri döndüm baby..öpüyor,kokluyorum seni

    YanıtlaSil
  28. Minik kus ara ara bakıyorum bloga çok sekersin hep hoşsun ama bu da ne olamazzz eski kovboy filmlerinde 1 kova suyla bahçedeki paslı küvette yıkanmak için soyunmuş içliği ile dolaşan kirli kovboylar gibi!

    YanıtlaSil
  29. Minikuşum, akıl sağlığımız için sana bundan böyle postlarda güzel öge kullanımını kısıtlıyorum :p sarı yapraklar, puantiyenin cici havası, her sezon göz alan fuşya yeter sana o stil sahibi papiler ve pleksi kolyeyi buraya alalım :P heheheh aah ah yakın otursak ben yapacağımı biliyordum ama aramızda uzuuun yollar var bebeğim elim kolum uzanmıyor ki gireyim koşarak kadrajınıza :)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^