2012/10/03

Biraz tarçın, bir tutam zencefil aman..


Bi türlü dökemediğiniz kurtlarınız mı var? Yakın bi zamanda düğün dernek organizasyonu da yok, ne yapıcam diye mi düşünüyosunuz? Hemen yiyeceğinize yada içeçeğinize bi miktar tarçın katıyosunuz, ondan sonra dökülsün kurtlar :)
Hazmı kolaylaştırır, yiyeceklerin üzerine koyulduğunda bozulmasını engeller. Gribin düşmanı, kalp hastalarının dostudur. Ama şimdi çok faydalı dedik diye kaşık kaşık yemeye kalkmayın, aman diyim, o kadar da değil.
Kurabiyeyi kek, keki ekmek gibi yaptığına göre, kurabiyeyi ekmek gibi löpür löpür yememizin tek sebebidir bence tarçın (A kapsar B yi, B kapsar C yi, o halde A tabiki kapsar vede kucaklar C yi, hem de seve seve).




Ama ben hiç sevmedim o rengi. Nasılki ten rengi çorap "kadın çorabı", dizaltı arkadan yırtmaclı etekler "anne eteği", omza atılan geniş ekose şallar "babanne şalı" ise, tarçın rengi de benim dünyamda anne rengiydi, dolayısıyla kadın rengiydi, mesela Gülşen Bubikoğlu gibi. 
Asla giymem dediğim ikinci renkti, hardal sarısı herzaman birinciliğini koruyodu çünkü.
Olmaz olmaz deme hiç, olmaz olmaz sevgilim, zaman neler gösterir belli olmaz sevgilim diye boşuna dememiş Nil Burak. Gerçi burdaki esas rol Nil'den ziyade, bana bu eteği alıp da severek giymeme sebep olan kızkardeşcana aittir 
Demekki olabiliyomuş, hiç de fena değilmiş.
Bu arada yeri gelmişken söyliyim, bilmeyenler için genel kültür olsun, 
bi kızkardeşe sahip olmaktan daha iyi bişey varsa o da "aynı dili konuştuğun bi kızkardeşe sahip olmaktır". Arz ederim.












Peplum top: Asos
Etek: Primark
Ayakkabı: NineWest
Çanta: H&M

54 yorum:

  1. Peplum bluz Instagram'da gösterdiğinden çoook daha güzelmiş ve üzerinde harika durmuş. Tarçın rengini ayakkabı ve çantada çok severim ama ondan ziyade tarçına bayılırım. Bak burnuma tarçın kokuları geliyor. Şimdi olsaydı içine kabuk tarçın atılmış sıcak bir süt ile kurabiye... ohhh miss :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler cicim:) tarçın diye diye herkesi tarçın yemeye teşvik ettigim için de pek bi mutlu oldum ^.^

      Sil
  2. valla benımde asla dedıgım renklerden bırı ıdı ama bır gun bır gıydım aman tanrım o nasıl bır guzellıktır o mu guzel ben mı guzel bılemedım ıste orada error verdım sonuc oalrak kendıme yordum bence etekte cok yakısmıs bence senın rengın olabılır ama sankı ben acık renklere yakıstrıyorum bu renklere hadı yıne ıyısın :)operım senı kocaman mınıkkusum benım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaa okadar yakıştı diyosun, ama çok tatlı bi tız oldugun icin yakışmasa ayıp olarmış zati:))
      öperim ben de ellerinden, ama saygıdan diil bak, hani sen saraylarda yaşayan grace'sin ya, ondan sebep:)

      Sil
  3. ıkı farklı parcayı bırlestırı super kombın cıkartmak ta uzerıne yok tatlım..ellerıne saglık yıne mıs gıbısın..ama ben bu sene kurt dokemedım malesef dugun felan yoktu ne sınır yaaaa..tarcını cok seveırm bu arada dondurma yogurt elma ne bulsam doker yerım ımm kokusu geldı dur bı gıdıp elmalı kurabıye alıyım :)) heee gıtmeden saclar harıkaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bileydim seni buraya cagırırdım kuşum yaa, biz kac haftadır eller havaya, oturmaya mı geldik modunda geçiriyoruz haftasonlarını:P milletin üst üste evlenecegi üreyecegi tutmuş:P
      saclarımı sana vercem, ikimiz de rahat edelim ^.^

      Sil
  4. bende hardal ve kırmızıyı asla giymem derdim. şimdi dediklerimi yuttum:)))) tarçın da amma yakısmıs siyah ve beyazla yahu... yine süperizzz minikkuşşş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep öyleyiz kuzum, bak ben hardal sarısını da hic sevmezdim, sezon baslar baslamaz ilk aldıgım şeylerden biri hardal sarısı hırka oldu:D
      teşekür ederim, begenmene sevindimki şüyan ^.^

      Sil
  5. yok yok fazla iyi olmuş bu!

    Yalnız senin o sevmediğin iki renk var ya, benim favorilerim:))

    Ayrıca kızkardes canın parcasıdır evet.. Benim ablamla yılladır ayrı oldugumuz icin o Amerikada ben burada icim sizladı şimdi bak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşasın kızkardeşlik, yaşasın 2 kız doguran anneler <3 iyşallah en yakın zamanda kavuşursunuz birbirinize, uzaklık kötü bişey bilirim. benim tardeşim de istanbula taşındı..

      Sil
  6. Allahımm Minikkuşummm ne kadar mükemmel giyiniyorsun. O nasıl bir etek? Eteğin arka kısımdaki ayrıntı nasıl orijinal kıvrımlara sahip?
    Peplum düz siyah omuz detayı eteğin arka kısmını tamamlıyor. Ortaya senin gibi muhteşem bir hatun çıkıyor. tü tü tü maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili karaca:D ben de etegin en cok o kıvrımlı detayını sevdim, bide üstüne totonun kıvrımı eklenince basketbol topu gibi bi goruntu oluştu, onu pek sevmedim işte:P

      Sil
  7. fine hair ;DD

    www.live-style20.blogspot.com

    new new !

    YanıtlaSil
  8. tarçını da zencefili de çok severim miniğim,hatta biz demlediğimiz çayın içine de atarız,çok fazla yararından mütevellit her yemeğe azcık atılsa da iyi olurmuş ama onu hiç denemedim :) Rengine gelince,benim de kendisiyle pek aram yoktur ama kokusuna hastayımdır o ayrı,şöyle düşündüm de hiç tarçın rengi bişeyim olmadı şu yaşıma kadar :) etekten ziyade peplumunu çok sevdim ben,belki krem rengi,dantel eteğinle ya da siyah dar bir jeanle de şahane olabilirmiş gibi geldi bana bakışlarının derinliğini sevdiğim <3
    Bi de kızkardeş,ah kızkardeş,keşke benim de olsa dediğim,iyi anlaşan kız kardeşlere hep özenerek baktığım,kız arkadaşlarımı kız kardeş bellediğim bir hayat benimkisi :)) Ne mutlu sana ki senin Tubiş'in, Tubiş'in Asiş'i var,maşallah size güzel tız tardeşleri :))
    öpmeden bırakmam :****

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebet kuşum, tadını çok bastırmayacak şekilde her yemege koyulması iyiymiş, bozulmasına sebep olan bakterileri uzaklaştırıyomuş cünkü yemekten;)
      peplumun rengi siyah beyaz olduğu icin kremle pek güzel olmadı, denemişligim var bebişim. ama bunu daha yırtık jeanlerle, yüksek bel pantolonlarla, ohooooo bissürü şeyle giyerimki ben ^.^
      kızkardeşlik demişken, sen de benim kardeşimsinki, yoksa ben mi yannış hatırlıyorum hı? <333

      Sil
  9. kıçını kaşımakla haklısın. o bluzle o eteği de nasıl o kadar uydurdun ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahahaa ben de diyorum nerde kıçımı kaşımışımki haklısın demiş:P

      Sil
  10. ooooooooooooffffffffffffff o kadar yazdım gitmedi salak bi hata verdi ııııııyyyygggg sinir oldum :(( neyse demiştim ki eteğin siyahlı tarafını öne getirip de denesene bi nası olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana da oluyo öyle kuzum, yazıyorum yzıyorum yolla diyorum, çaaaat hata veriyo. o sebeple yazdıgım herşeyi yollamadan önce bi ctrl+c yapıp kopyalıyorum:) hata verirse de umrumda olmuyo böylece ^.^
      etegi sırf senin icin öyle deniycem ve güzel olursa bide o haliyle post yapcam söz;)

      Sil
  11. Peplum forever demiş miydim? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebet demiştin bütün sosyal platformlardan :P

      Sil
  12. Peplum forever demiş miydim? :)

    YanıtlaSil
  13. bu primark Ankara'da var mııı?? eteğe bayıldım çok yakışmış sanada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ı ıh malesef yok ankarada:( kardeşim londradan almıştı bunu.. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  14. peplummm ! harika bir desen ! h&m de bu desenin kazağı vardı pepluma da çok yakışmış. sen de fıstık gibi olmuşsun :) maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu deseni herşeyde seviyorum ben yaa, demek H&Mde kazagı var, git bak diyosun yani :)))
      teşekkürler :)

      Sil
  15. Merhabaa tarçın güzeli *-* :) Tarçını hem yiyeceklerin üstünde hem giyimde çok seven biri olarak sana söylediğim gibi ebve gelir gelmez hemmen açtım postu! (buarada aldığım smartphone kılıfının üstünde smart phone dahil değildir yazıyormuş şimdi gördüm haha ) Ayakkabılarını ayrı beğeniyorum senin ya, ne güzel buluyorsun sne bu cicileri! gözüm gönlüm açıldı yine geldim bloguna, şeker seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tam da söz verdigin gibi yapıp gider gitmez okudugun icin azmine hayran oldugumu ve beni sevdigini farkettigimi belirtmek isterim önceliklen:)) ayakkabı manyagı olup hicbiryere sıgdıramamama ragmen hala atamadıgım yada birilerine veremedigim arkadaslar bunlar, arada cıkarıp giyiyorum:) yıllar yıllar önce almışımdır yani cogunu:)

      Sil
  16. Eteğe ayrı pepluma ayrı bayıldım herşeyinle çok çok güzell olmuşsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de hepsi icin ayrı ayrı tesekkür ederim ^.^

      Sil
  17. Nasıl uyumlu olmuş renkler boyle..Peplum bluze de etege de bayıldım dogrusu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de uymaz diye düşünüyodum, sonra bi baktım fena olmamş:) begenmene sevindim, teşekkür ederim:)

      Sil
  18. kizkardes candir, tarcin rengi de:) su benzetmelerine ve yazim diline bayiliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. candan da öte olabilir hatta abartmak gerekirse ^.^
      çok teşekkür ederim, siz begendikce ben mest oluyorum <3

      Sil
  19. A=B=C o halde A=C’ye post modern bir yorum getirmişsin bebeğim :p tarçın candır, neye katsan mis yapar bu eteğe rengi ile verdiği güzelliğe ne demeli peki? Bir de sevmezmiş o rengi cırk cırk cırrk böyle taşıyabildikten sonra her gün giy minik kuşum ben eteği de rengini de geometrik b&w bluzu da çok çok sevdim hele eteğin arkası tam sürpriz oldu, resim kalitesi ise her zamanki gibi muhteşem tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu da sanırım ancak sen anlayabilir ve hislerime tercüman olabilirdin:) A=C dir çünki:P
      etegin arkaası bana da süpriz olmuştu tatlım ilk giydigimde, bide ters giyip deniycem bidakine, bakalım nolcak:)) güzel ve herzamanki gibi detaylı yorumun icin teşekkürü ve kucak dolusu öpücügü borc bilirim <333

      Sil
  20. Merhaba Minikkuş,
    Blogunun tiryakisi oldum resmen.Primark etek Londra'dan hediye mi geldi yoksa Türkiye'de Primark satılıyor mu?Biz ailecek çok severiz de.
    Sibel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin Sibeeeel :)
      etegi kardeşim Londradan almıştı, malesef ankarada yok. ama bildigim kadarıyla istanbulda bazı pasajlarda ihrac fazlası olarak satılıyo ürünleri, bilgin olsun;)

      Sil
  21. Hardal ben de sevmezdim ama trend oldu mu hersey guzel gorunuyor, perde iniyor gizumuze sanki.. Asla asla demiyorum artik bak sivri burunlara nsl severek bakiyorum aliyorum... Aztek peplumun omuz parcalar etegin arkadaki siyah parcasi hersey cok uyumlu. Pepluma da en cok etek yakisiyor zaten;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında benimkisi trendle pek alakalı da degil, yani bu etek alınalı cok oluyo, sadece benim zamana ihtiyacım varmış alışmak icin:P asos sagolsun beni hic üzmedi bu konularda, ben de severek aldım ve severek giyiyorum aldıgımdan beri bu peplumu ^.^ begenmene sevindim kuzucuk :)

      Sil
  22. Bence etek şok şahanemiş O bluznan da daha da afili olmuş :D Aferim Yalnız ayakkapların hiç görünmüyo(r) kii bakayım :D

    Tarçın dedin mi orada dur Zira severim Bizim evin kabuk tarçın ve karanfille demlenen çayı meşhurdur :D Tarçınlı kıyafetim var mı ki benim? Ay galiba var Ancek sanırım kaffeye çalmasından bir çok sürekli giyme isteği uyandırmayabiliooor :D

    Oldu ozmanda ben de beklerim cicim :D
    Öptüm müydüğe? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pek çok teşekkür ederim tarçınsever insan kişisi:) ben ıhlamura ıhlamur dememki mesela icinde tarcın ve elma kabugu yoksa. mesela benim babannem ıhlamura bazenleri ihlamur, bazenleri de flamur der. kendisi koyu bir karadenizlidir, şivede uzaydır :P
      öperimkiiiğğ yeea ben de, nereye kaçıyon hemen? :*

      Sil
  23. aaa o zaman hemen bakalım neler varmış, butik kelimesine karsı ayrı bi hassasiyetim var evet :D

    YanıtlaSil
  24. Bu kadar gec geldigim icin ozur dilerim Minikkusum ! Cidden en yogun is gunlerine basladim.. Sanirim Kasim sonuna kadar boyle devam edecek.. Ama bu post icin hemen bi 5 dk. lik kacamak yaptim evraklari bir kenara iterek.. Sahenesinnn ! Diyecek sey bulamadim.. Tarcin'i sevmeme sebebsin resmen.. :)) Ama hardala hala coook uzagim.. onu bilemedim :))

    YanıtlaSil
  25. Hem etege hem de pepluma ba-yıl-dım. Tarcın da çok yakısmıs :)

    gorgeousofmyworld.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. eteğini de bluzunu de çok sevdim, çok güzel uymuşlar birbirine kuzu, harikasın! <333

    YanıtlaSil
  27. bu ustu instagramda gordugumde desenine bayilmistim ama kombinde ayri bir harika durmus :) etegin rengi de super,beraber cok tatli bir cift olmuslar!

    http://iconicmouse.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. peplum top'un coook degisik ve bu benim cok hosuma gitti !!!
    yine yine yine cok basarili bir kombin !!

    YanıtlaSil
  29. Oncelikle kiz kardeslerime duydugum ozlemi daha da arttirdigin icin sitemli tesekkurlerimi sunuyorum Minik;)

    Ben tarcindan cok, ayakkabi ust uyumuna carpildim once. Peplumun bu halini cok sevdim bir de. Asos'a aferin, sana bravo;)
    Ben bu renge tarcin demezdim ama ne derdim bilemedim. Biraz arada bir renk, keskinligi yok. Acaba ondan mi onyargiliyiz buna? Bir de gulkurusu diye bi renk var tarcinla ayni kaderi paylasan.
    Neyse ben skalaya girmeyeyim simdi;)

    Saclarina 'aman ne dogal, ne guzelsiniz siz oyle' diyerek cekiliyor, sana da opucukler gonderiyorum;*;*

    YanıtlaSil
  30. Ne guzel resimler ! Ustune ayrica cok sevdiim :)

    XX
    Mirel

    YanıtlaSil
  31. Minikkuşşş ben bluzunun bedenini soracaktım. Aynısından almaya niyetlendim ancak asostan ilk defa giyecek birşeyler alacağım için karasız kaldım. Yardımcı olursan çok sevineceğim :))

    Eda

    YanıtlaSil
  32. Farklı ve güzel bir etek, bluzdaki desenlerde de mekanla uyum içinde :)

    YanıtlaSil
  33. bunca zaman nerelerde kalmışım ben de bloğunu şimdilerde görmüşüm..tüüüüü ayıp bana.Tek kelime ile muhyeşem diyorum,hayranlıkla izliyorum..Bu tonda bir eteğin üzerine o bluzu aklıma getirmezdim itiraf edeyim,sofistike ve tarz son derece başarılı:)sevgiler

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^