2012/07/25

Güneşin çiçeği







  


Yıllarca ayçiçeğiyle ayçekirdeğini farklı iki şey olarak bildim. O yüzden de ne zaman bi ayçiçeği tarlası görsem acaba ayçekirdeği tarlası mı desem yoksa "ayy ne güzel ayçiçeği tarlası" mı desem bilemedim, hep sevincim içimde hevesim kursağımda kaldı. Ben gösterene kadar da çoktan geçtik o tarlaları her defasında. 
Kıyamam kız, öyle de doğrucu davutumdur. Sanki patates tarlası desem bakmiycaklar gibi.

Ayçiçek yağı dediğin şey yemeğe pastaya böreğe katılır neticede. 
Yani kabaca düşününce hiç de o film izlerken yada bi bankta oturup deniz kenarında yürüyüş yapan milleti keserken çitlediğin çekirdekle alakası yok.
Gel görki sayın seyirci, ayçekirdeğinin yağıyla elde edilen şeye denirmiş ayçiçek yağı. Hala karışık gelmiyo mu size de?
Büyüyünce (bundan 1-2 sene önce) bunların ikisinin de aynı şey olduğunu öğrendim.
İşte o gün bugündür merak ettiğim başka bişey var.
Neden bu muhteşem şeyler bütün gün boyun fıtığı olana kadar güneşi takip etmesine rağmen adı ayçiçeği olmuş? Kim, hangi akla hizmet etmek amacıyla böyle bi isimlendirme yapmış? Yoksa bu isimlendirmeyi yapanlarla hanım göbeği tatlısını uyduranlar aynı kabileden mi? 
Bilen beri gelsin, alnından öpçem.

Şort, T-shirt: H&M
Sandalet: Promod
Şapka: Mudo
Mekan: Muğla-Denizli yolunda bi tarla :)

87 yorum:

  1. yine muhtesem yine muhtesem o ışık , yol, tarla valla film afişinden farkı yok seker:) cekirdek mevzuna gelince bizim bulgaristanda gündöndü cekirdeğ, yada gündöndü çiçeği denirdi bu merete. yani gayet mantıklı bir adı vardı;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bide bu fotografların ankaraya dogru giderken yol üstünde durup Ermanın "hadi burda fotograf cekelim" dedikten hemen sonra cekildigini düşün, o kadar plansız, o kadar zamansız :)) göndöndüyü de duymuştum evet, cok daha mantıklı ;)

      Sil
  2. yaaa bu ne yaaa kızım gene keşfetmişsiniz yollarda bile süper bir yer.fotolar pozlar süper bayıldım ışığıda ii yakalamışsınız.bende istiyorummmmmmm ama nedenbeni çeken biri yokkkk neden :( bu arada bende küçükken anlamazdım o çinttiğimiz çekirdeğin bu çiçeğinneresinden çıktığını.öperim bi sürüüüüü:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuşum yollarda bissürü yer keşfetti erman, sonra da pıt pıt arabadan inip fotograf cektik:)) gelirsen seni de cekeriz bence :D

      Sil
  3. sen şimdi bizim oralarda ayçiçeğine verilen isimlere gel kuşum, hazır mısın??

    gevramer ve şemşamer!!!!

    şemşameri kutsal bilgi kaynağımız ekşi şöyle açıklamış ki gayet de mantıklıymış meğer! http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=%C5%9Fem%C5%9Famer

    ama gevramere ilişkin bi kayıt bulamadım google amcada :)

    bu da böyle bi anımızdır işte, yine görüşelim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha buda böyle bi anımdır diyerek ve yine görüşmek istedigini belirterek beni tam da kalbimden vurmuş olabilirsin Pıınnnnnn! :) gevramer ne alakaymış nan:) sanki şemşamer cok alakalıymış gibi :P

      Sil
    2. düşün yani, bi de bunlar bana normal geliyo!!! :D :D

      Sil
  4. Tarla çok güzel, sen ayrı güzel ışıl ışıl her yer daha ne olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim niyanım güzel güzlü bebişim:) tarlayı ben de cok sevdim ^.^

      Sil
  5. Neyi dusundum fotolara bakarken biliyo musun? Şimdi bunlar bi sürü fotograf cekiyolar esiyle arabayı saga cekip hooop diye. Zaten isin eglenceli kısmı bi orası ( o da pozlara yansıyo zaten ) diger kısım da evde oturup seçme anı. Kimbilir ne geyikler donuyodur :)

    Her defasında ben yoruldum fotograflara "aağğhh çogüzel, bayıldım, harika yaa, süpersin" diye yorum yapmaktan o yuzden surdan topluca esine ve sana kucccak dolusu tebriklerimi gönderiyorum:)

    Ben de 7 sene ciftlik hayatı yasamıs bi insan olarak ( evimizin 4 bi yanı aycicek tarlarıyla cevriliydi ) bu iki kelimenin ayrımına asla varmamısım, hatta bak az once de yanlıs yazdım ama geri donup de duzeltmedim sırf sen gor die. Ee ne dicez şimdi? Aycekirdeği mi?
    ohoo.. onu soyleyene kadar zaten tarla biter gosteremezsin sen kimseye bak soyliim:) En iyisi mi bırak daginik kalsın :p

    Şaka şaka.. Bugun sayende bir şaplak yer gibi artık ayciceeene aycicee demiceğime aycekirdeği üzerine yemin ederim:)

    Mucx:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem de ne geyikler dönüyo bi bilsen:) hatta benim bu pozları nasıl verdigimi, bu sekilleri almamda Ermanın nasıl bir güç oldugunu ve ne tür şebeklikler yaparak beni güldürdügünü bi bilsen, bi görsen:)))
      öperim şapuduk şupuduk ayçiçeeeem :*

      Sil
  6. Baktım bir daha baktım sonra yine döndüm yine baktım, Erman bir fotoğraf sergisi açsın bence, adı da Kuş Cenneti olabilir mesela:) Böyle NatGeo tadında bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık.

    Ayrıca o ayçiçeğine günebakan diyen Egelilerin aklını seviim, bundan daha cuk başka bir terminoloji olamazdı, ayçiçeği de kesin içanadoludan çıkmıştır!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anaaaa nekadan güzel bi sergi adı oldu bu:) hemen ermana söylicem bunu:)))
      natgeodaki camışları izler gibi bi görüntü diimi :P
      günabakan benim icin de en mantıklısı zaten, aycicegini bulan kimligini hala gizliyo baksana ses seda yok aahauhdushfu :)))

      Sil
  7. belki beni aya kavuşturur düşüncesi ile hareket ediodur;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o da olabilir tabi, ama güneş batınca boynunu küsmesi pek öyle degil gibi geldi bana :)

      Sil
    2. boynunu küsmesi degil de boynunu bükmesi diyelim, böylesi daha iyi ahaaha:))

      Sil
  8. İçim açıldı yine fotoğraflardan! Epeyce de güldüm ayçiçek-ayçekirdeği ayrımına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heeheh teşekkür ederiz efem, benim de kafam hep böyle antin kuntin şeylere takılıyo işte :P

      Sil
  9. Fotolara herkes gibi bayılıyorum..Reyhanın yorumuna bayıldım kuş cenneti resmen:) bu promod sandaletlere erişim yok dimi tr den poff..herşeyi cok beendim ..
    Sevgiler;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaaa reyhan bebegimin yaratıcı beynine saglık, ben de cok sevdim kuş cennetini :))
      promod istanbulda Buyaka AVMde var, ben ordan almıştım ordan biliyorum:)

      Sil
  10. Güldürdün kıj sabah sabahh :) Hakikaten yaaa, niye ayçiçeği? belki yoruldu da ay doğrun istio artık ?
    gibi?
    :) harikaa kareler yine takdiirr :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heeheh olabilir:)) teşekkürler öjgecan, öpçem gel buraya :-)

      Sil
  11. Biz de kac gundur neden Turkce'de aycicegidir onu merak ediyoruz:)Hatta Italyancasi Girasole, fransizcasi tournesol, Ingilizcesi sunflower'dir ki, gunese donen de diyebiliriz. Neden ama neden!:)
    Yanik teniyle collerde, aycicekleri arasinda gezen guzel, sen gunese donmussun o zaman sen ol bu cicek;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaahah içime dogmus demekki, böyle lüzumsuz şeyler gelince aklınıza, gel dürt beni, sor, kesin bi fikrim vardır :)))
      beni güneşin cicegi olarak gösteren sevgi kelebegim, gel de kanatlarını oksayıp, azcık da öpüp sonra tekrar havaya bırakayım seni ^_^

      Sil
  12. Güneş de çiçek de sen olduğuna göre biz bunlara günebakan diyebülürüz bence, ki bizim burda öyle denir,bu namıssızlar gün boyu güneşe bakıp dururlar,güneş gidince boyunlarını bükerler :)bi de bugün bişeye dikkat ettim de Erman fotoğrafta hep altın orana uygun fotoğraflar çekiyor,aferin ona :)) 1. ve 6. fotoğrafa klip çekesim geldi,benim için bu klipte oynayabilür müsün çiçeyimm??? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuşum Erman altın oran ustasıdır:) olmazsa olmazıdır. ben fotograf cekerken de sürekli bana cemkirir nerde bu fotografın altın kuralı, nerde bu corbanın tuzu babında :P
      sen klip yap, ben taklalar atarak oynarımki menekşeli karışık buketim :)

      Sil
  13. süper resimler maşallah sana minikkuşum :) biz güne bakan diyoruz izmirliyim ben eşim sivaslı geçenlerde bahçede nerden geldide çıkdı nasıl olduda bitti anlamadığımız şekilde çıkmış biytane... yavrucuk minicik hemde duvar dibinde... eşimle misafirlerimize ben bu bizim günebakanımız diyorum oda bu bizim ayçiçeğimiz diye tanıştırıyo... orta yoluda bulamadık adını çekirdekmi çiğdemmi koysak en sonunda çitlenbik dedik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz ne şeker bi çiftmişsiniz öyle yaa:) kararsızlıgınıza ve en sonunda tatlıya baglayıp verdiginiz isimlendirmenize saglık :)) bana da babam ve amcam citlembik der:)

      Sil
  14. Sevgili Minikkuş ayçiçeğini bilmem de sen harikasın...
    Bu arada bizim oralarda yani ege 'de GÜNEBAKAN derler ayçiçeğine...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Aylin:) günebakan en mantıklı isimlendirme bence de;)

      Sil
  15. bu fotoğrafları çok sevmiş olabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bu yorumu aynı derecede sevmiş olabilirim, bi sakıncası yoktur umarım ^.^

      Sil
  16. Canım benim bir kere başlık beni benden aldı Beni vuknatus gibin çekti (Mıknatısa eşimin yeğeni VUKNATUS diyor da :)) ZİRA canım yavrumum ismi neticede "GÜNEŞ" Fotolara bayıldım; Manavın davığına hörmetler :D O çiçeğin öteki adları da GÜNÇİÇEĞİ, GÜNEBAKAN, GÜNDÖNDÜ ve GÜNEÂŞIKdır :D Yani ayçekirdeği/ayçiçeğinin yanı sıra bunlar da mevcut :D O vakit öpmeye öperim Yalnız çok çitlendiğinde çitlembik mi olunuyordu? Sen tekrar etimoloji yazılarına dön kuzum Ben talep ediyorum :D Misal portakal kelimesi nerden geliyor? Biliyor muydun? Biraz düşünsen tahmin edebilirsin İngilizce okunuşuyla Portekiz'den geliyor Portugal! Yaaa Neler oluyor işte şu hayatta? :D Bu son derece bilgi yüklü yorumumu burada bitirirken öpmelereeee doyaaaMammM BeniM GÜzeL MaNolYaM :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyomusun migelim, bu baslıgı atarken sen ve GÜNEŞin aklıma geldi, dedimki migelim ne güzel de isim koymus tızına. onunla baska bi anlam kazanmıs bence güneş;) hangi güneşin öyle boncuktan gözleri, öyle bol kabartma tozlu yanakları ve ay gibi yüzü varki allasen ^_^
      portugal bilgilendirmesini de hafızama attıgıma göre, sonucta beyin bedava, o vakit kışın eeiiirman kuzumdan, nam-ı diger manavın davığı:P, "canım bana da iki dilim portugal soyarmısın, olduuğğ cok sagol" diycem :) öpmelere esas ben doyamam. döner bakarım kendime, niye bukadar öpüyorum diye :D

      Sil
  17. ya ben senin logoya şimdi dikkatli bakınca gördüm. Elinde fotoğraf makinasıyla çeken eşin ve poz veren sen hahahah harika olmuşşş :)
    minikkuscum fotoğraflarını çok beğeniyorum hep söylüyorum bu fotolarda ayrıca kombin de çok rahat çok uyumlu olmuş. Şapkana aşık olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaaha meraba kuzum, demek yeni farkettin:)) evet o logo bizim ilerdeki halimizi temsil ediyo. erman yakın gözlüklerini takmayı unutmuş, makineyi elinde öyle tutarak fotografımı cekiyo hala ahaah:))
      teşekkürler begenin için, şapkama ben de aşık olmuş olabilirim <3

      Sil
  18. Tek kelimeyle muhteşem kareler. Senin enerjinle de birlenşince ayrı bir güzelleşmiş. Ankara'da çok rahat kullanamasak da üzerindeki her bir parça yazın en güzel nimetlerinden biri bize. Sanırım bir gün dayanamayıp benim de fotoğrafımı çeker misinizzz diye kapınıza dayanıcam haberin olsun komşu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben artık ankara mankara demeden giyiyorum napiyim:) bukadar sıcaklar gelirken bize haber mi vermişler sanki :))
      gel tatlım, kapımıza dayanan senin gibi cıtır bi komşu olsun, ben severim öyle tızları:))

      Sil
  19. Günebakanlar ile sen çok güzel olmuşsun. Çok beğendim çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  20. Zaman getirdikleriyle birlikte neler götürüyor bizden, yıllar oldu elime bu kocaman ayçiçeklerinden alıp, taze taze ayçekirdeği yemiyeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle, ben de bi o tarlaya inince cocukluguma gittim. ozamanlar yaramazlık icin böyle tarlalara atardık kendimizi yol kenarlarında:))

      Sil
  21. Günaydın güneşin çiçeği yine young wild and freesin! :)) Şu manzaralara bayılıyorum, bizim yazlık da ep böyle ayçiçeklerinin arasında ama gidemedim daha, fotoğraflarını görmek iyi geldi, nasıl yakısmıssın! doğal ortamlarda doğal minikkus! çok tatlısın çoook, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman naapıyoruuuuz? hemen yazlıktan totomuzu kaldırıp o tarlaya atıyoruz kendimizi. sonra da kuru topraklarda, benim burda göstermedigim şekilde, yuvarlanıyoruz, topraktan enerji alıyoruz :)
      ama bi dakka dur, önce bi öpiyim, öyle git :)

      Sil
  22. şahane fotoğraflar çok yerinde bir soru:D:D
    bu çiçeğe ayçiçeği diyen şahıs açıklama yapsın.
    Hatta bir ayçiçek markası olarak kendine orkide adını seçen firmanın sahibi de açıklama yapsın.
    Orkide adını ve ayçiçek resmini yanyana görmek çok canımı sıkıyo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evett orkideyle ayciceginin ne alakası var, o daha da ilginc bi nokta. hadi onu da sen arastır ve bizimle paylaş bebişim. bunu yapabilirsin :P

      Sil
  23. 1: izmirlilerin günebakan veya çiğdem dedikleri bu güzel bitkiye doyamayanlardanım...
    2: bizim içanadoluda da devriamer derler bu güzelim ayçiçeğine güzeldir hoştur ama fazlası vicutta sivilce yapar söyliğim...
    3: tatlılık abidesi kuş seviyorum seni...
    4: öpmeden bırakır mıyım sence... hiç sanmıyorum :* :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsine birden yine gülerek teşekkür ediyor, öpmeden gitmeme konusunda ısrar ediyorum:*

      Sil
  24. ay canım bı dkka kafam karıstı yanı ay cıcek yagı cekırdegı hepsı aynı degılmı ya:)) hahahhahaha:))) sapkan sen , sortun mekan yıne bomba bak ne dıycem oyle fotolar falan olmuyor ama mekna mı gezeım yahu:)) bızde elde ne varsa ora ben:) bu betımlemelerını de senıde yerım kuşşşcumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaahah valla acık konusiyim bebişim, biz fotograf cekmek icin mekan ariyoruz, öyle her yerde cekmiyoruz. sonucta fotograflar kadar cekildigi mekan da ayrı bi etki yaratıyo bakanda;) o yüzden size tavsiyem siz de keşfedin, begendiginiz yerde de kuzu muzu dinlemeyin, durun çekin hehe:)
      yerim seni yer! :)

      Sil
  25. http://alyeslife.blogspot.nl/
    Merhabalar, fotograflariniz cok guzel profesiyonel birimi ckiyor merak ediyorum. Yanitlarsaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotografları eşim cekiyor, profesyonel çekiyor diyebiliriz evet:D

      Sil
  26. her zaman kı gıbı fresh fresh mınıkkusumuzsunda sen zayıfladın mı ya hayr senın kılo alıp bızı sevındırmen lazımdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bebişim zayıfladın mı diyerek beni kalbimden fethettigini belirtmek isterim, zira kilo aldım 1-1,5 kilo kadar:) kendisi yanak ve kol olarak döndügü icin cok anlasılmıyo olabilir tabi :D

      Sil
  27. Miniğim Trakyalılar bu çiçekle çekirdek karmaşasına gündöndü diyerek son vermişlerdir. Bende halamın evliliği vesilesi ile bu bilgiye ulaştım... Fotoğraflar gene enfes. Yakında blogun ''özenilesi fotoğraflar tarlası'' olarak anılacak benden söylemesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gündöndü degil de günebakanı sevdim ben, onu kullancam banane:))
      bide ne güzel bi bnzetme yapmışsın, nekadar mutlu oldum bak şimdi ^.^ ben hatta hızımı alamayıp bunu ermanla da paylasır, esas ona iletirim bu övgü dolu sözlerini :)

      Sil
  28. Fotograflar ve her bir aci cok hos, insani resmin icine ceken kareler... Bloguna da fotograflara da bayildim. Biz de bekleriz blogumuza. Bir de cekilisimiz var cesit cesit makyaj malzemeleri hedi ediyoruz. Katilimin bizi mutlu eder. http://guzelliknehri.blogspot.com/2012/07/cekilisssss.html Sevgiler....

    YanıtlaSil
  29. ayçiçeğinin köylülerin dilindeki adı GÜNDÖNDÜ dür.hatta bazen GÜNE BAKAN dediklerini de duymuştum...kuşum.
    gün yani güneş döndükçe oda başını güneşe çevirir.

    sen onların içinde güneşin kızı olmuşsun gerçektende.
    eşininde objektifine sağlık. harikasınız. özlemişim seni ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler elifim, begenmene sevindim ^.^

      Sil
  30. cute shorts ;))


    www.live-style20.blogspot.com

    www.facebook.com/kamila321

    YanıtlaSil
  31. 1. Evet sapkaya asik oldum ! Bende talibim kizina :) 2. Demistim ya bir Alpcan'in okyanus dalgalarina karsi durdugu resim, bir de senin su tarlalar arasi patikamsi yolda verdigin poz.. Ikinizde cok sekersiniz.. Araya karbon kagidi alip tek seferde opucem sizi :) hehehe muahhh !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence alpiconun pozuyla kıyaslandıgı icin bu yorum kocaman bi öpçügü hak ediyo. tamam o zaman güzel bi anlasma olcak bu, sen bizi üst üste koy alpcanla, hatta onu benim göbüşümün üstüne ourt, ben azcık oyniyim onlan ^_^

      Sil
  32. Yaaa ama ben o sandaletlere bayildim napcaz simci?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman istanbulda promoda koşcaksın, hala kalmışsa oralarda bi yerlerde bu sandaletlerden, hemen alcaksın birini :)

      Sil
  33. Şu anda bir filmin karelerinden çekilmiş fotoğraflara bakıyormuş gibi hissettim baş rolde minik kuş. Bir köy kasabasında çekilen bir film:)) Devamı çok yakında:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaha güzel fikir ayçacım:) bidahakini de ahırda çekelim bence, konsepte uysun hehe :)) teşekkürler güzel yorumun icin:)
      filmin devamı cok yakında o zaman :D

      Sil
  34. aysun'un yorumunu okudum çok isabetli olmuş, film afişi dadında fotoğraflar bunlar :)
    outfitte çok yorum yapılacak bişey yok aslında, bakarsan bi kot bi tişört (ha bi de beyaz sütyen :P :))))) ama ben dönüp dönüp 2-3 kez baktım sana, pozlarına :) bu arada saçlarının denizden çıkıp da kurumuş dalgası çok güzel olmuş, gündelik hayatta da görmek isterim.

    bi de uyarı: şapkanı seviyorsan sağlam yerde sakla bebeğim :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman ben de ikinize tesekkür ederim güzel tızlar :) erman da kolay kolay begenmez her fotografı mesela, bunu o da cok sevdi, hakkaten güzel olmuş haa dedi :)))
      sütyeni farketmeden olmaz tabi ahaahah:P
      şapkamı takmak istiyorsan ilk ucağa yada otobuse atlayıp buraya gelmen lazım bebişim, bakarsın sana da film afisi tadında fotograflar çeker erman :D

      Sil
  35. 1. ve 6. fotoğraflar müthiş:)

    YanıtlaSil
  36. Hahah, bunu ancak sen sorgulayıp bize de sorgulatabilirdin kuşum! :) cidden güneşe bakan da deniyor sanırım ama ay nereden gelmiş ben de merak ettim şimdi :pp bi kere o 5 yaşındaki kız çocuğu tatlılığı ve edası ile verdiğin pozlar, doğal kurumuş dalgalı saçların ve sapsarı ay(artık güneş)çiçeklerinin güzelliği bambaşka bir hava vermiş çekime. Bir doğallık akıyor ve o neşen bakanlara da yansıyor tatlım, bir kot bir tshirün yanında bir de şeffaf bantları pek güzel duran sandaletlerin de gözümüzden kaçmadı :ppp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel gören gözlerinizi severim ben sizin, tatlı tızlar, güzel tızlar, fotojenik tızlar:))
      abuk subuk şeyler aklıma geliyo işte böyle, yeri gelince de, ki yeri nezaman gelir böyle sacma konuların o da ayrı bi konu, sizle de paylaşıyorum hehe:)

      Sil
  37. günebakan da derler trakyada. daha isabetli bir adlandırma olur bu sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet benim de tercihim günebakandan yana, adamlar iyi düşünmüşler:)

      Sil
  38. Bende en cok gunebakanii severim aycicegi fln sevmem.ama sen ne kdr az seyle ne kdr guzel olmussun.. Fotolar artik iyice kendini aşti bu arada.bi dergi mi cikarsaniz acebe minikkusun foto dunyasi fln diee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha cok şekersin be zeynep kuzusu:) fotograflar icin yapılan bütün begeniler ve güzel yorumlar bilare ermana iletilmek üzere alınmaktadır:) teşekkür ederiz efem, belki bigün bi dergimiz olur hı ^_^

      Sil
  39. ya bu ne güzel bi makine , çekenin ellerine sağlık , ba yıl dım
    heralde hiç böyle bi iltifat almamışsındır :)
    yani sen harikasın ama makina daha harika
    az sonra alacağım takibe , sende gelirsen çok çok sevinirim , ama şimdi ben böyle yazdımya sen gelmezsin :( canın sağolsun
    kibelem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla en çok aldıgım yorumlardan biri bu esasen:) yani zaten kimsenin bana bayılacak hali yok sonucta:) yazılarımı ve fotograflarımı begenirler, ben de musmutlu olurum okudukca ^.^
      tebrikler de eşime gitsin o zaman, bu blogun emektarı o sonuçta :D

      Sil
  40. bir Trakyali olarak yillardir cozemedigim sorunsalimi dile getirmissin. neden aycicegi diyoruz anlamadim gitti:) Ingilizceden birebir cevirseymisiz keske sunflower-gunescicegi olarak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bence de güneşin cicegi olmalıymış, belki başlığı gören olur da fikri degisir ne dersin :)

      Sil
  41. güne bakan denir bizim oralarda buna
    ayrıca yağı pek makbul görmez ama alıp çıtçıt çıtlamalık çiğdemine ölünür :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o cekirdek zaten tek basına aycicegini sevmek icin yeterli bi sebep bence :D

      Sil
  42. teşekkürler:) senin bu hediye cekilisi hala bitmedi galiba :D

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^