2012/06/25

Kuşlar doğar, büyür ve uçar.


Herkesin hayattan farklı beklentileri oluyo işte.
Kimi maddeye önem verir, şu marka arabam olsun, şurda evim olsun, hesabımda da şu kadar param oldu mu benden mutlusu olmaz der.
Kimisi etrafında sadece kaliteli dost ister. Seni sen olduğun için seven, iyi günde kötü günde her zaman yanında olacagına emin olduğun, işi düştüğü için seni sürekli pohpohlamayacak türden insanlar.
Kimisi aman evleniyim, hemen çocuk yapayım, çocuğumla mutlu mesut yaşayayım, onun sevgisiyle büyüyüp kocaman olayım ister.
Kimisi de yalnız kalmaktan hoşlanır. Nerde çokluk orda bokluk hesabı, karmaşayı sevmez, herşeyi tadında, az ve öz yaşamayı sever.
Ama aslında hepsinin ortak bi noktası vardır. Bir şekilde mutlu olmak.
Ve kimse bilmez mutluluğun bir üst limiti olduğunu, istese de belirli bir seviyenin üstünde mutlu olamayacağını. Hep daha fazlasını ister. İsterki, daha fazlasına sahip oldukça mutluluğunun da o oranda artacağını düşünür. 
Aslında basit bi insan yaratığı için oldukça kabul edilebilir ve düz bir mantıktır bu. 
A ve B noktasından yola çıkan iki insanın hızlandıkça birbirlerine daha kısa zamanda yaklaşacağını göremeyen, hız değeri arttıkça aradaki mesafenin de artacağını düşünen, hayattaki ters orantıların farkında bile olmayan insanların yaşayış şeklidir bu.
Zamanın geçtiğini ve geçen her dakikanın doya doya yaşanması gerektiğini düşünemeyen, günlük hayatın telaşı içinde boğulmaktan etrafındaki güzellikleri fark edemeyen, hayatın bize verilmiş ne büyük bir nimet olduğunu göremeyen insanların felsefesidir bu.

Ulan minikkuş büyümüş de boyundan büyük laflar etmeye başlamış demeyin diye sözlerime burda son veriyorum.
Somut şeylerle değil, soyut ama varlığını hep hissettiren şeylerle beslenmeyi, onlarla mutlu olmayı sevdim ben. 
Ne şanslıyımki blogum sayesinde benim gibi çok sayıda insan tanıdım.. Ailem gibi oldular, üzüntümde mutluluğumda hep yanımda oldular, oluyolar ve herzaman da böyle olacaklar buna eminim..
Kendimi bişey sanmama(!) izin verdiğiniz, beni minikkuş olarak her halimle sevdiğiniz ve bir şekilde hayatıma girip hep mutlu olmama vesile olduğunuz için teşekkür ederim hepiciğinize.
Bugün benim doğumgünümmüş, şımarmaya ve şımartılmaya en açık olmam gereken günmüş. 
Öyle dediler:)

33 yorum:

  1. İyi ki doğdun,iyi ki varsın,iyi ki seni tanıdım miniğim <3 Şimdi buraya ne yazsam az kalacak,o yüzden tek dileğim bugünden itibaren hayatındaki tüm yılların tüm günlerinde,o günlerin de tüm an'larında bir şekilde mutlu olman,huzurlu olman,sevdiklerinle,dostlarınla olman..
    O zaman tabiki de şımar şımar şımar...
    Seni çok seviyorum <3
    İyi ki hayatımdasın <3
    Mutlu yılların olsun <3

    YanıtlaSil
  2. Kuşum bir yaş daha mı büyüdün sen? Daha da büyü inşallah, o küçük yuvanızda yavru kuşlarınız da olsun, onların yuvadan uçtuklarını da gör, mutlu yıllar canım benim.

    Bu arada Allah herkese doğarken bir misyon vermiş, seninki de cikcikcik ötmek işte naparsın?:)))) Ötüşünden bizi mahrum bırakma yeter!

    YanıtlaSil
  3. Vuhuuuuu yazıyı okuyordum ve en sona geldim ve ne göreyimmmm.
    Doğum günün kutlu olsun miniğim ;)

    YanıtlaSil
  4. Yaaa bu resimdeki kuşun tipini yerim laaann! çook sevimli tam mıncırmalık serseriii:))
    sana gelinde minikkuşum; sabah doğumgünün olduğunu görünce hemen aklıma bugün ne kadar heycanlı olacağın(çaktırmadan;)daha bir süslendiğin daha çok sevilmek istediğin..en mutlu gün olması gerektiğini!! isteyebileceğini düşündüm ben olsam öle düşünürdüm:) umarım öyle bir gün geçirirsin ve çok daha fazlasına ömür boyu hep sahip olursun..
    Aklıma sevgililer günü için özel olarak aldığım kalpli kırmızı elbisemi o gün odun kocamın beni balık ve ürünlerini yemediğim halde salaş bi balıkçıya götürüp,içki içmediğim halde ona eşlik etmediğim için suratını asıp ..haaa birde evden çıkarken elbisemi fazla bulup çıkarttırması varki..evde giydiğim esorfmanlarımı giyerken bile alt dudağım titrediysede çaktırmamıştım..Tam bir hayal kırıklığı olmuştu o gün benim için. özel günler asla küçümsenmemeli hele birde söz konusu bir kadınsa :)) minikkuşların en özeli, güzel kadın doğumgünün kutlu olsun:D

    YanıtlaSil
  5. Her yaşında bugünkü kadar çok sevilmeni ve mutlu olmanı diliyorum. Sevdiklerin hep yanında olsun, çok sev çok sevil, yüzünden gülümseme yüreğinden sevgi ve aşk eksik olmasın. İyi ki doğdun tatlım :) nice mutlu yaşların olsun.

    YanıtlaSil
  6. Canım çok mutlu ol inşallah <3
    Hayatın asıl görevi biz insanları imtihan yoluyla terbiye etmek. Bazen fazla fazla zorlasa da hayat çok güzel. Hayattan bilinçli ve maneviyat yüklü yaş almak daha da anlamlı. Bu yaşının sana istediğin herşeyi getirmesini dilerim, öyle mutlulukla çoğalmanı ve kendini bir şey (!) sanmanı daha da çok isterim <333

    YanıtlaSil
  7. sessiz takipçin olaraktan;yeni yaşını kutlamak isterim...nice güzel,mutluluk dolu yılların olsun :)

    YanıtlaSil
  8. Eh boyle bir yazi goz yasartir ama haberin olsun ! Sen kuslarin en minigi en tatlisisin.. Ne kadar az zamandir taniyorum seni (taniyorum diyorum cunku mutlaka yuz yuze olmak degildir tanismak) ama ne kadar cok seviyorum bi bilsen.. Hafta sonu gorusemedigimize uzuldum ama bir sonraki gelisinde insallah cok daha programli davranip onden organize olacagiz.. Cok mutlu ol , hani o mutluluk sekli senin icin neyi ifade ediyorsa oyle cok mutlu ol.. Ama en onemlisi saglikli ol.. ;)

    YanıtlaSil
  9. Ha kuzuuummm İYİ Kİ DE DOĞDUN! Orası kesin! Orası net! Bana mutluluğun resmini yapabilir misin, Abidin? dizesindeki şairin duygusuyla okudum yazdıklarını! Bugünüme hamdüsenalar olsun ki buradayız, bu seviyede ve bu güzellikte bir hayatı sürüyoruz! ALLAH seni de sevgili kullarından etsin, yolunu, bahtını açık etsin! Hep gülmek için bir sebep bulabil! Her şerdeki iyiliği, hayırı görecek kadar dirayetin, iraden, sabrın hep olsun! DOĞUM günün kutlu olsun tatlım benim! Bu hutbe tadındaki mesajımı burada bitirir, o güzel yanacıklarından CORK CORK ve de PEK ÇO-R-K öperiMM :)

    YanıtlaSil
  10. nice yaşlara minikkuş:))) bu gün senin günün, tek bu gün değil her zaman istediklerin gerçekleşsin, mutlu ve mesud ol:)))

    YanıtlaSil
  11. canım minikkuşum :) İyiki doğmuşsun seni çook seviyorumm ^.^

    YanıtlaSil
  12. Doğum günün kutlu olsun, nice mutlu yaşlara:)

    YanıtlaSil
  13. minik kuşum yeni yaşın kutlu olsun, sevdiklerin sadece bu gün değil her zaman yanında olsunlar inşallah, sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Mutlu ol kuşların en bi tanesi en çok cıvıldayanı en miniği <3
    Yeni yaşının şahane ve çok eğlenceli olacağı hissiyatlarımı bir garanti belgesine dönüştürdüm, sana postalıyorum hemen:)
    İyi ki varsın <3

    YanıtlaSil
  15. iyiki doğmuşsun bütün güzellikler seninle olsun:)

    YanıtlaSil
  16. Buyuk bi zevkle simartirim ki seni! Biliyorum ki, sakimakta bir bulbulu bile gececek bu dunya tatlisi, icteni MinikKus, simarmayi da layikiyla yerine getirir.
    Hayatimda senin gibi guzel yurekli biri olmasinin nedeni bu gun demek! Yasasin o gun o zaman! Iyi ki varmis bugun. Annecigine, babacigina tesekkurler;)
    Nice guzel anilarla dolu bi yasin olsun MinikKus'um.
    Kocaman sararim seni, operim;*;*

    YanıtlaSil
  17. Nice mutlu senelere olsun.

    YanıtlaSil
  18. Minikkusum ne güzel döktürmüssün yine :) Dogumgününü kutlar, sana yeni yasinda saglik, huzur ve yüzünün hep gülmesini dilerim :)
    Hersey gönlünce olsun! Öpüyorum seni cok <3

    YanıtlaSil
  19. Dogum günün kutlu olsun Minikkusum, güzel enerjini,iyi yüregini sanal yollari asarak her zaman hissettirdin.Eminim ailen,cevren ve arkadaslarin icin ne büyük bir cevhersindir. Sana saglikli,mutlu,dolu dolu gecen nice yillar dilerim canim..

    YanıtlaSil
  20. İyi ki doğdun iyi ki bize kendi dünyanı gösterdin canım, sen çok tatlı bir kussun (şımartılmaya ihtiyacın olduğu için söylemiyorum, hakkaten öyle) çok öpüyorum nice güzel yıllara!

    YanıtlaSil
  21. Minikkuşum başta yeni yaşın için sonra da yeaahh bugün benim günüm bencilliğine kaçmayıp yine güzel anafikirli, alttan alta mesajlı ve özenli bir yazı yazdığın için seni tebrik ediyor daha sonra da hep sevdiklerinle ve bizimle ol, sağlıkla ve şükürle kal diyorum.Musmutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  22. aynı yaştaymışız minik kuşum :)
    ne güzel yazmışsın, umarım en güzel doğum gününü geçirmişsindir.
    öpüyorum

    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. nice nice güzel,sağlıklı,huzur dolu yıllara dilerim.Sizde bir yakınlık görmemin sebebi varmış meğer, bende bir yengecim iki gün sonra doğum günüm:)

    YanıtlaSil
  24. iyiki varsın, iyiki tanımışım senin gibi bir yüreği...masal gibi bir yıl diliyorum...tüm dileklerin gerçek olsun bugün canım...nice mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  25. çok doğru yazmışsın.. hep daha fazlası için uğraşıyoruz, planlar yapıyoruz bir , önümüzdeki seneleri bile planlıyoruz sanki ne kadar yaşayacağımızı biliyormuşuz gibi.. bugünü yaşamaya çalışan çok insan tanıyorum.. herkes geleceğinde, hayallerinde yaşıyor çünkü..

    YanıtlaSil
  26. doğum günün çoooooook mutlu kutlu olsun , nice sağlıklı yıllara en sevdiklerinle :)

    YanıtlaSil
  27. senı tanımadan yazılarını okudum mınıkkusum sonra tanıstık ve yazıların kdr samımı sıcak ve ıcten oldugunu gordum! hep mutlu olursun umarım en az suan ki kadar :) mutlu yıllar cnm dogum gunun kutlu olsun

    YanıtlaSil
  28. Minik kuş senin hep gizli ve sessiz takipçindim. ama bu yazından sonra sessiz kalamayacağımı anladım:) Bende yengeç burcuyum, seninde yengeç olmana çok sevindim :)) Güzeeelll mutlu musmutlu yaşlar dilerim. Doğum günün kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  29. Minik kuş senin hep gizli ve sessiz takipçindim. ama bu yazından sonra sessiz kalamayacağımı anladım:) Bende yengeç burcuyum, seninde yengeç olmana çok sevindim :)) Güzeeelll mutlu musmutlu yaşlar dilerim. Doğum günün kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  30. KUŞUMM geç olsun da güç olmasın daha yeni girebildiğim için bloğa bir de burdan kutlayayım dedim doğum gününü:)böyle bir sürü bir sürü mutlu yılların keyfin huzurun sağlığın veletlerin olsun güzel yaşlarında.
    iyiki doğmuşsun ve iyiki seni tanımışız.seni çok seviyoruzzzz minicikk kuşş:)öptüm o güzel yanacıklarından:))MUTLU YILLAARRRRRRRRRR.......

    YanıtlaSil
  31. İyi ki doğmuş benim kuşum hatta kanatlanıp uçmuş, uçup etrafındakilere mutluluk kondurmuş, en önemlisi mutluluk dağıttığı insanlarda onu çok sevmiş minimini sevimli afacan bir kuş olarak bağrına basmış...seni seviyorum bak gerçekten diyorum bizi birbirimize yakınlaştıran tesadüfler olmasaydı da sevecektim ama şimdi daha bi seviyorum...NİCE SENELERE MİNİĞİM :)

    YanıtlaSil
  32. Canım benim, daha mütevazi ve samimi bir doğumgünü yazısı yazılabilir miydi acaba diye sordum kendime okurken... O kadar güzel ifade etmişsin ki, mutluluğu hep gelecekteki bir anda arıyan her anın içerisinde saklı olduğunu bilmeyen insanlara inat.. Bloglarımız bir anlamda bunu da yaşatıyor, yeni bir insan tanıdıkça o hayata değip de benzerliği gördükçe, samimi bağlar kurdukça mutlu oluyor insan. Dilerim bu mutluluk daha çoook uzun seneler sürer, iyi ki doğdun iyi ki varsın kuşum :)

    Not: Henüz kanatların küçücük 22 mi olmuştun sen? :p

    YanıtlaSil
  33. herkes cok guzel seyler yazmıs
    sehır dısında olunca nete de hi bakmayınca gec kalmıs yorum yagmurunda sıra sende
    daah ben ne diyeyım kı
    yazdıklarının hepsine katılyıorum
    sen boyle yaparken ya da kendım ıcın konusayım ben boyle yaparken bunu paltalamaya calısanlarda bı okusa dedim
    ellerine saglık

    gorusuyoruz ama soyle adam akıllı sohbet hıc edemiyoruz nedense
    nice senelere

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^