2011/12/24

Ay ay 2011



Bu sene neler yapmışım, neleri arkamda bırakmışım, ne manyaklıklar yapmış, nerelere gitmişim. Sorsanız kardeşimin bile ilkokul arkadaşının adını soyadını hatırlarım, öyle hafızam vardır. Ama şu "dün ne yaptın, nereye gittin, geçen yaz ne yaptığını biliyorum" türünde sorular karşısında niyeyse hep apışıp kalıyorum.
dur bi saniye yaaa, sahi dün ben ne yediydim?
Aklımda derin iz bırakan bikaç bişi hatırlıyo olabilirim. Onlardan küçük bi kuble hazırladım size. hadi buyrun şöyle:)

 

Ocak; 31 Aralık gecesi arkadaşlar arası oynanan ve kocaya düzenli olarak kızılan, "hayır canım simit öyle anlatılmaz böyle anlatılır, nerden seninle aynı takıma girdim" diye çemkirilen Tabu oyunun etkisinden hala kurtulamamış bir beyin. 
"Ulan yeniyıla tabu oynayarak girdik, bütün seneyi Erman'la birbirimize laf anlatarak, hayır canım o böyle değil şöyledir diye ukalalık yaparak mı geçiricez yoksa?" endişesi içinde bir ruh hali. 
Allahtan tombala falan oynamıyoduk buna da şükür! 
Erzurum kış olimpiyatları başlar ve 4 mevsim yaz mevsimi yaşayan minikkuş kanatları donmak suretiyle -40 derecelerle tanışır. Gören de olimpiyatlara spor amaçlı gittiğimi, bütün kış sporlarından istifade ettiğimi sanır. Dışarısı -30 derece, çalıştığım odanın sıcaklığı 40 derece. Oturduğum masa dev bir monitörün yanı! içerde tişört, dışarda mont&bere&eldiven&atkı allah ne verdiyse.. hava geçişi sebebiyle her an porselen gibi çatlama tehlikesi altında bir vücut! 







Şubat; akla ilk gelen de hep sevgililer günüdür! evlendikten sonraki ilk sevgililer günümüzde ne yaptığımı hiç hatırlamıyorum. zaten zart günü zurt günü diye diye iliğimize kadar kurumadık mı:) neyhhhsee..
Şubat'ta da Erzurum'dan kalma buzlarımı çözmekle meşgulüm. Bi insanın karakteri bile değişir mi yaa, ben değişmişim resmen. Zor özüme döndüm.




Mart; Benim için büyük, dünya için de büyük bi hareket var hayatımızda. Aylardır ar-gesini yaptığım Scottish fold kedi arayışım sona ermiş ve Püre hayatımıza girmiş. Şimdilerde eşşek kadar olduğuna bakmayın, evimize ilk geldiğinde avcum içinde durabiliyodu otibonum benim *.* 
Mart ayında başka bişi olduysa da benim için tek önemli şey buymuşki bi bunu hatırlıyorum..




Nisan; Tabiki kutlu evlilik yıldönümü ayı <3 vay anasını ne çabuk yıllanmışız!




Mayıs; Buda jujumun kutlu doğumgünü ayı. Amasra gezmesi yapmıştık. 
Aslında hayatımı değiştiren en önemli hareketlerden birini de gerçekleştirmişim mayısta blogumu açarak *.*




Haziran; "ay ne kadar da herşeyi kutluyoruz biz aman allahım" gibi bir görüntü oluşmasın ama bu ay da benim kutlu doğum ayım oluyo:) bir Minikkuş kolay yetişmiyo arkadaşlar lütfen!:) 





Totomu dönmüş gibi olmuyorum diimi? 
Nerde kalmıştım. Temmuz; Bu kez de Trabzon olimpiyatları başlamıştır. Minikkuş o olimpiyat senin bu olimpiyat benim uçmaktadır ordan oraya deli danalar gibi.. 18 yıl Samsun'da yaşamış ve karadenizin nemli havasını solumuş bir insan olarak bu kadar nalet bir havayla daha önce hiç karşılaşmadığını bu vesileyle anlamıştır. Allahtan yemek konusunda son derece tatmin olmuştur. Özellikle de bir daha asla unutmayacağı, damağına da aklına da kazınan o "kızarmış mantı" için bigün tekrar gidecektir oraya!




Ağustos; bu ay geleneksel Kuzu ailesi tatil ayıdır. Ne olursa olsun agustosun o kavurucu sıcagından korkmadan tatillerini planlar, haşlanmak pahasına da olsa yaparlar tatillerini.. En akılda kalan kısmı Çeşme-Altınkum.. Bide Alaçatı'ya dair herşey! Bidaha dünyaya gelsem, yok yok bu çok iddialı oldu. Sonuçta Bora Bora, Maldivler ve benzeri biçok tropikal mekan varken napiyim türkiyede. Ha yemekleri için gelirim o ayrı! Gelir, bütün sebze-meyve ne varsa toplar gider, kendi adacığıma çekilir, orda yemegimi yapar yerim:) 
düzeltiyorum cümlemi: "olur da bidaha dünyaya gelirsem ve olur da yine türkiyede gözlerimi açarsam" yaşamak isteyeceğim ilk yer olabilir Çeşme! 
Moda kokan sokaklarda dolaşırken gördüğüm,
 evinin kapısının önüne oturup çay&kek eşliğinde milleti izleyen teyze bile olabilirim!

Bide Antep-Mersin-İskenderun seyahati var tabi bayram vesilesiyle. 
Bol yemeli-içmeli nefis bi ay olmuş bu ağustos. Bence yılın 5 ayı ağustos olmalı evet!




Eylül; eskiden olsa "hobaaa okullar da açılıyo, zaten çok sıkılmıştım samsundan, ankaraya dönme zamanı" diyebilirdim, şimdilerde samsunda geçirdiğim günleri mumla arasam da.. 
eylül benim için sadece bahar demek. bi kot bi bluz dışarı çıkmak demek. gündüzleri havuza girip akşamları montla yürüyüş yapmak, gece kalın pikelere sarılıp uyumak demek.


Ekim; tarihler yakınlaştıkça hatırladığım şeyler mi azalıyo yoksa bana mı öyle geliyo?:) Samsun görüyorum, keyifli bi haftasonu kaçamağı görüyorum. Tam seçemiyorum ama kalabalığız:) Düğün görüyorum, çok sevdiğim bi arkadaşımın düğünü. Bide doğumgünüsü var canım kardeşimin. O ara uyanmışım.




Kasım; İstanbul kazan, kuzular kepçe, GPS'in götürdüğü yerleri gezmece. Dünya tatlısı blogger arkadaşlarla tanışmaca. Bide kurban bayramı var tabi. "kuzuları kesmeyelim, çünkü onlar bir hayvandır" :) 




Aralık; Kırmızı ve yeşile, ha bide bütün sene boyunca hiç görmediğimiz kadar çam ağacına doyduğumuz ay. 
Biricik dostum, en yakın arkadaşım, aynı dili konuşup aynı şeylere güldüğüm, aynı anda salatalıktan nefret edip, yine aynı zamanlarda salatalığı sevmeye başladığım tek insan "kardeşimin" İstanbul'a taşınma kararı aldığı ay. Bu ay için daha fazla yorum yapmıycam, anladın sen onu Aralık! Yukardaki sinirli bakışımı da senin için attım.
Umarım maaş zamları ve primlerle bu hatanı telafi edersin de aramızdaki buzları eritebilirim belki..


Darkolivee'in hediye çekilişine katılmak isteyenleri şöyle alalım.

27 yorum:

  1. kazagin etegin ayakkabilarinnn !!! hele de bebe yakan o kadar sirinler kiiiiiii !!!!!!! cok begendim senin bu kombinini !! bide yazin cok hos olmus =)

    YanıtlaSil
  2. Fotolar harika o pembe etek nkdr cok yakismis:)

    Guzel bir sene gecmis umarim gelecek olan daha guzel gecer:)

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. pembe ve siyah uyumuna bayiliyorum bu etegin harika görünüyor canim

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  4. senin şu renkli hallerin Ankaranın karlı havasında yine içimi açıtı,ne de güzel anlatmışsın tüm yılı,nekadar da kısa aslında ay ay anlatınca..

    YanıtlaSil
  5. o yaka evet o yaka,emek emek ilmek ilmek işlenen o muhteşem yaka!!siyahla süper olmuş,tam yerini bulmuş!!kalıbı da cuk kesmişsin kuşum!!pembe eteğin-siyah kazağın ve incili yakan ahenkle dans ediyor,sen de içinde :)) harikasın!! :)iyi pazarlar :)

    YanıtlaSil
  6. Aaaa! Tam aynı konu hakkında bir post yapıyordum ki seninkini gördüm. Ne güzel olmuş,2012'nin hiç bir ayının seni kızdırmaması dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de soruyorum kendime bu kuşun hali neçe olacak diye, genetik midir sonradan olma mıdır bu halet-i ruhiye diye, meğer bu hallerin sebebi bacımızın gitmesiymiş. Ah KUZUm madem salatalığı bile aynı anda seviyorsunuz belli mi olur İstanbul'a da aynı anda gidersiniz! Tamam çok pozitif oldu geri alıyorum, mektuplaşırsınız:)

    YanıtlaSil
  8. kuşum ağustos ayıyla ilgili tespitine sonuna kadar katılıyorum 5 aydan aşağı olmaz,ama olurda maldivlerde filan bidaha dünyaya gelirsek bu temenniye gerek kalmaz ,gerçi bende bu şans varken maldivlerde bile 'male'ye denk gelirimde sıkı müslüman adada azıma içki bile sürmeden ölüp giderim ,bu sefer erzincan olimpiyatları bile bana çekici gelebilirdi..iyisimi ben halime şükredeyim sende öle yap:D
    bu, seneki yıllığında bana kalbin kadar temiz bu sayfanı ayırdığın için teşekkür eder,o pembe eteğini parçalar,benimde yapıp henüz takamadığım incili yakanının incilerini bir bir düşürürüm çok güzel olmuşsun ,nazarım çıksın diye yani..:)) öptüm can can..

    YanıtlaSil
  9. yine çok eğlendim okurken ama hakikaten cnm aralık ayına nefretlik bir bakış atmışsın!kız kardeş candır yaaaaa uzakda olmak da ne fenadır bir ben bir Allah biliyor ama sanırım sende bilenler açısından aramıza katıldın :( gönüller bir olsun kuşum önemli olan o kardeşe sahip olabilmek değil mi?

    YanıtlaSil
  10. vay mini mini kuşum benim donmuş kanatlarını yerim senin:))ne güzel bir yıl geirmişsin,pembeyi nasılda güzel patlatmışsın,o yakayı nasılda cuk oturtmuşsun:)))öpüyorum seni incili yakandan:))

    YanıtlaSil
  11. blogundan acayip keyif alıyorum , nasıl bir ifade ediştir o yazılardaki cümleler bayıldım bayıldım kombinine bayıldığım gibi :)

    öperiiim :*

    YanıtlaSil
  12. Çok hoş bir kombin, pembiş eteğine bayıldım, bir de ben senın blogu nasıl ve neden bu kadar geç keşfetmişim ki :s

    Blogumda Nr 39 ayakkabı çekilişi var, beklerim bu arada:)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. ah ah ah ben bu görüntüye bittim yaa:)pembe etek, inci yaka,siyahlar çok hoş olmuşun.bu arada sizin oranın yabancı dil şartı yıktı beni,2 yıl geriye giden puanlar istiomuşunuz kpdsde benimki 3 yıl,yıkıldım,şartlarınız tam uyuyordu:)))

    YanıtlaSil
  14. yılın özeti yapılmış güzelce, en sevdiğim kaban ve etek de giyilmiş, ohh.. :))
    kardeşinin istanbul'a taşınmasını ben çok olumlu buluyorum tabii (bencilce! :)) mecburen geleceksin artık sık sık.. :)
    iyi haftalar tatlım, öpüyorum çok.. <3

    YanıtlaSil
  15. ne güzel anlatmışsın gene minikkuşum, benim gibi yazı okuyamayan birine bile zevkle okutturuyosun ya, helal olsun sana :)) ama ben püre nin bu kadar minik, senin de bu kadar yeni evli olduğunu hiç bilmiyomuşum ki, ne ayıp :((
    Çok tatlısın sen gene, böyle cici bici etek ve incili yakanın üzerine o kaban ne güzel de tezat olmuş, çok beğendim. Öpüyorum seni kocaman

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. want more fashion; hihi negzelmiş:) çok sevindimki şimdi ben..

    trendydolap; teşekkürler kuzum, umarım hepimiz için güzel bi yıl olur:)

    guzelgul; pembe-siyah ikilisini ben de çok seviyorum, çok teşekürler güzelgül:)

    SA; hihi renkli giymeyi seviyorum. bu kılığımın adını "pembe giyer kış günü" olarak düşündüm, iyi mi?:)

    fidocum evet o yaka, hani bir an önce tak da yakanda görelim dediginiz yaka:) begenmene çok sevindim ve beni böyle şımartman da ayrı bi güzel oldu bak*.* iyi haftalar sana da bebişko!

    selinacar; hadi yaa, hemen bakıyorum ozaman senin posta:)

    reyhanım enerji küpü danışmanım, kardeşim gidiyo diye kendimi iyice deliliğe verdim.. istanbula gitmem cok zor ama sık sık gitmem mümkündür bundan kelli;)

    mamba; demek sen de agustosseverlendensin, gel bi sarıliyim sana:) etegimi parçalarsan ben de senin mavi deri etegini kızıma tırmalattırırım görürsün:P bide sen de artık şu yakanı taksan diyorum hakkaten?
    muç muç kondurdum yanaklarına, güzel haftalar cicim.

    elbisem kokum; aralık ayını sevmedim pek, o yüzden yeteri kadar sinirli bakabildiysem ne mutlu bana:) demek sen de kardeşi uzakta olanlardansın.. zamanla alışıcam ben de, yapcak bişi yok. dedigin gibi, önemli olan o kardeşe sahip olabilmek;)

    pembebakteri; hihi ye beni ve kanatlarımı:) öp beni yakamdan:) teşekkürler tatlı bakterim benim:)

    stay on the fashion; teveccühünüz efenim, her zaman beklerim*.* ben de sizden böyle güzel cümleler duyunca daha çok yazmak daha çok paylaşmak istiyorum her bişiyi:) kucakladım seni.

    fashionmaniacagla; teşekkürleeer:)

    bir alışverişkoligin itirafları; yahu sanki ben seni zaten uzun zamandır izleyicilerim arasında görüyo gibiyim, demekki baskasında görmüşüm:( olsun, geç olsun güç olmasın cicim, hoşgeldin dünyama:)buarada çekilişe de katıldım, benim olcak çünkü o ayakkabılar:)

    gülümse; teşekkürler bebişkom, ne güzel de yorum yapmışsın:) yannız bizim oralar derken ODTÜ yü mü kastettin? bilemedim ben onu?

    ahsenim istanbulda yaşayan her arkadaşım gibi senin de bu şekil bencil düşünmen normal:) temelli gelemesem de artık bi ayagım orda olcak, bu da daha sık görüşmek demek evet *.*
    bugün 2011in son pazartesisi, o yüzden tadını çıkaralım bugünün ve kızmayalım bugün ona diimi:) güzel haftalar bitanem;)

    deniz; gerçekten sonuna kadar okuyabildiysen helal olsun bana, çünkü bu yazıyı yazarken aklımdan şöyle geçirdim inanır mısın: "deniz kesin bu yazıyı okumaycak ama olsun en azından fotograflara bakar" dedim:) 1,5 senelik evliyim ve yaklaşık 1 yaşında püreye sahibim evet:) güzel yorumun için teşekkür ederim canım arkadaşım, severim seni.

    YanıtlaSil
  17. Minikkus yazını okurken ben de senle birlikte 2011 i özetledimmm kafamda..

    Bi de incili yaka procen süper sonuç vermiş..Çok tatlı durmuuuş...

    YanıtlaSil
  18. kuzucukk bu yakadan bende istiyorumm=)
    khaleesistyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. pellora; teşekkürler cicim:) böyle proceler iyi hoş oluyo da, adam gözünden parmagından oluyo bitene kadar :D

    khaleesistyle; keşke yapımı kolay bişi olsa yapıp versem sana da canım:) ama bence istersen yapabilirsin ;) yada boşver, hazırını al daha iyi:) hastane masrafın olmaz en azından:P

    YanıtlaSil
  20. Tatlım ne kadar yaratıcısın her ayın kendi içindeki güzelliği ancak bu kadar hoş anlatılabilirdi okurken çok büyük keyif aldım kuşum :) o inci yakan, pembiş plise eteğin hele aklımı başımdan aldı, Ankara'ya gelirsem ikisinden birisini kapıp dönerim ona göre :p (sırf senin İstanbul'a yine gelme bahanen olsun diye :PpP) etrafında döndüğün kareler hele muhteşem bi tanem! :) öpüyorum kocaman...


    BeTwin Us

    YanıtlaSil
  21. eteğinin modeline bayıldım yanlız rengine ayrı bir bayıldım :D en sevdiğim renktir pembe

    YanıtlaSil
  22. Oleyyyyy madem kızkardeş taşınıyor o zaman daha sık görücaz seni bu sayede :D ben çok sevindim valla.Bu arada bayıldım kıyafetine.Eteğinin ablası bende var.Aynı renk hemde (uzun). Ellerine sağlık o yaka muhteşem olmuş valla, bayıldım.Güle güle kullan.
    Öperim çooooook :x

    Sevgiler
    Ahu

    YanıtlaSil
  23. Ay ay ay YAKA! Kiskanilacak yaka!
    Bir de en pembesinden sirine etek! Gorusecegimiz zaman bunlari giymen mumkun olabilir mi acaba:P

    Her ay icin nasil bir hatiran olabilir ya? Ben hatirlamam bile cogunu ama heves ettim oturup, cabalayacagim hatirlamak icin;)

    YAKA! ETEK!

    YanıtlaSil
  24. khaleesistyle; hihi teşekkürler sensin o:)

    gizem bebegim keyif alman beni cok mutlu etti^.^ sen yeterki ankaraya gel de eteği de yakayı da bizzat ben giydiricem sana ellerimle:) umarım yakında görüşürüz bitanem;) öptüm tatlı tatlı..

    janjan; pembenin bu tonunu ben de cok seviyorum, teşekkürler:)

    ahu; evet sık görüşme sebebimiz olabilir artık bu durum:) etegimin ablasını sanırım sende görmüştüm? yakayı begenmene sevindim, teşekkürler kuzum. öper koklarım, mumuyu da mıncır benim yerime:)

    svglove; hihi evet o yaka bu yaka:) söz sen gelince bunları giycem kuşum:)
    bide düşününce ay ay hatırlıyo insan neler oldugunu, sen de yap keyifli oluyo;)

    YanıtlaSil
  25. harıka bı yıl ozetı olmus:)))) ama en cok pembe etegı sewdım aynısının yesılı bende olduu ıcın cok derın bı duygusal bag kurmus olabılırum ehuhuhu :)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^