2011/12/22

Asla diye bişey yoktur asla!


Eskiden "o neymiş yaa, hayatta yemem/giymem/sevmem/içmem" tarzında çok cümle kurmuşumdur şimdilerde yutacağım.

Mesela kaba kaba kumaşlardan pançolar kabanlar görünce "o ne öyle çoban gibi, asla giymem" derdim. Bigün böyle bi montu severek alıp üstüme giyeceğim, o da yetmezmiş gibi fotoğraflarını çekip herkese göstereceğim aklıma gelmezdi..




Mesela ben sütü ayrı, çayı ayrı severim. Ulan kraliyetten falan da degilimki, niye durduk yerde alakasız iki şeyi karıştırıp kendime eziyet ediyim derdim eskiden. 
Sütü cici bebeyle, çayı da pötibörle severim ayrıca.

"Yüksek bel mi, öğğğğğk, anne miyimki ben niye yüksel bel giyiyim. Hem totomu kocaman gösterir, aslaa giymem, giyenden de hiç hazetmem" demişliğim de oldu zaman zaman. Hatta belki biraz daha fazlasını da söylemiş olabilirim yüksek belli olan herşey için.

Ten rengi çoraplar "kadın çorabı", taze fasülye, ıspanak, patates yemeği gibi yemekler ise "kadın yemeği" idi benim gözümde.




Altın ve altın sarısı tüm aksesuarlar, sadece annane mertebesindekilerin takabileceği şeylerdi çok değil bundan 6-7 sene öncesine kadar. Nerde kaldı mağaza mağaza gezip özellikle altın sarısı aksesuar aramak..

Kuzu etinden nefret ederdim koyungillerden olduğu için. Nihayetinde o da bigün koyun olacak ve kokmaya başlayacak eti. Evde o familyaya ait bişey piştiği zamanlar balkonda takılır, kendi kendime şarkı söylerdim ilginçtir! Hala keşfedilmemiş olmamsa daha ilginç:)

İmam bayıldının kıymasını yer, patlıcanını ayırırdım. Nerden bilebilirdimki yıllar sonra bigün hünkar beğendi sayesinde patlıcanla aramızdaki buzların eriyeceğini..






  
Yani sözün özü zamanla herşey değişiyo. Sadece zevkler değil, yüzümüz gözümüz kıçımız başımız her bi yerimiz değişiyo. İnanmıyosanız bi aynaya detaylıca bakın derim:)


Foto R. ye teşekkürler:)

Şimdi "asla yemem" dediğim brokolinin salatasını yapmak üzere sahneden iniyorum.
Oldu o zaman:)

28 yorum:

  1. cnm valla bende yapmam etmem giymem yemem dediğim çoğu şimdi bayıla ayıla yiyorum, giyiyorum yapıorum :) ama insanız napalım, keşfedeceğimiz çok şey var, kendimizde bile :D

    YanıtlaSil
  2. ahahaha..aynen öyle,ten çorabını ilk defa bu yıl giydim,yüksel bel pantalon için de lafım aynı,kazağın ve çantan çok güzel,kaban için ben hala aynı şeyi düşünüyorum ama bu çok güzelmiş,sana da cuk olmuş, bir bakarsın seneye ben de çobandan farksız olurum o ayrı,ama o kolye için yarın sürprize hazır ol beybii,bugün pişti olmaya ramak kalmışız :)) öptüm kocemennn.. :)

    YanıtlaSil
  3. benzer şeyleri bende yaptım hemde çoook.
    değişiyoruz.
    herşeyimizle.
    aslında gelişiyoruz.
    öyle demek lazım.
    çok hoş görünüyorsun kuşum.
    bir dahaki blogger buluşmanızda yan yana dizilirken bir kişilik boşluk bırakın nolur.
    post hazırlarken de bu boşluk elif için diye yazın.
    aramızda olmayı çok isterdi , bizde isterdik, ve öyle hissettik falan deyin de sevinsin bu garip kızcağız...:(((

    YanıtlaSil
  4. ten rengi çorap için hala aynı şeyleri düşünüyorum ya olmamalı ya da çorap kullanılacaksa siyah opak çorap olmalı yüksek bel içinde havuç pantolonların kullanımı gibi mankenlere taş çıkartır vücut olmalı ince+uzun :)yoksa hem koca toto hem maşallah koca bir basen görünümü Allah korusun.Kabana gelince minikkuşum senin üzerinde onu sevmedim 2 beden büyük sanki.Kazağın ve kolyen çok güzel dediğin gibi oldu o zaman :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir yere parmak basmışsın :)

    otur 10 :)))

    YanıtlaSil
  6. Bakmiyorum iste aynaya! 3 yil onceki Sevgi'yi istiyorum ben:/ Niye yarama tuz basiyorsun:/
    Uzerimdekiler, yediklerim degistiginden olsa gerek degismisiz biz de;) Bazilari guzel degisiklikler ama. Bak sicacik gorunen bir coban kabanin olmus:D Kalin kalin, sicacik sicacik dolasiyorsun Minikusuum;)

    YanıtlaSil
  7. Alkışş!!!Bu kazaktan da almışın ve böylece artık dolaplarımızı değiş tokuş etseler 3 ay anlamıcak kıvama geldik:)
    Bir de ten rengi çorabı bence yine de giymeyelim. Giydirmeyelim.

    YanıtlaSil
  8. Ewet soylediklerini hepsssssiiinnee katiliorum,minikim..
    Ajdaa hanimefendinin de dedigi gibi :) Asla asla deme!

    YanıtlaSil
  9. Haa bu arada paltoyu sewdim.hacimli giysileri de oldum olasi severim.
    Hatta kendime ve minnosa bu siralar bu kalipta birer palta dikiorum..

    YanıtlaSil
  10. o kadar haklısın ki :) bu arada iyi ki değişmiş fikirlerin bu "çoban paltosu" hakkında çünkü ben sana çok yakıştırdım :) bu arada çantanla kazağın çok güzelmiş, nerden almıştın minikkuş ^^

    YanıtlaSil
  11. of of offff!!! kabannn!!! aşşkkk!! <33333

    her yerde böyle birşey arıyorum, komple grisini arıyorum aslında ama bu da şahane.. h&m'den mi aldın? ne zaman?? :))
    kazağın da çok güzel, çantayı zaten seviyorum :))
    yani bu kombini baştan aşağı çok beğendim canım..

    yazdıklarına da katılıyorum, önyargıyla yaklaştığımız herşey gün geliyor baştacımız oluyor :) eğleniyorum ama ben böyle olmasıyla, aksi çok sıkıcı olurdu herhalde di mi?? :)

    YanıtlaSil
  12. bende begendm canm kabanını.o kadar mağaza içinde birtürlü beğenecegm model bi kaban bulamadm.. sennki nerden? kazagnıda begendm bu arada. Ayrıca çantanın aynısndan Ahsende de mi vardı ne? yoksa çok mu benziyo.. bu arada yazdıklarınn çoğuna katılıyorum tatlım. hepimzn başına geliyo öyle şeyler..

    YanıtlaSil
  13. ben kabanini da kazagini da cok sevdim... ama inan bana sadece sana olmuyo bu tür haller.. ben de eskiden begenmedigim seyleri giyiyorum sevmedigim seyleri yiyorum.. degisiyo insan.. yeni seyler denemk istiyor.. mesela payet ve pullu seylerden nefret ederdim.. ama moda öyle bir sey ki insanin gözü alisiyo moda sevdiriyo bence.. simdi sie payet hastasiyim su aralar =D

    YanıtlaSil
  14. Ya ama ama öyle yakışmışkii panço örgü kazakla harika durmuş.Zaman herşeyi değiştirdiği sürece sevmediğimiz yeri gelicek sevdiğimiz olucak tabi bunun tam terside =)
    Güzel bi haftasonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  15. Ya evet ben de Ada'ya bunu anlatmaya çalışıyorum. "Kızım bak ilerde bayılacaksın. Ye şu patlıcanı. Aç bakiiim ağzını. Çabuk ye yoksa cezalısın. Ye Allahın cezasııııı. Sonra seveceksin!!!!!!!!!!!!"

    Bu arada seni bu kıyafetinle canlı gördüm ben. (Bunu da şuna bağlıycam fotolarda çok başkasın, fotoşop mu var acaba????:))) Tamam hemen cırlama. Gerçeği çok daha güzel diycektim şeytana uydum:)

    YanıtlaSil
  16. 6. fotodaki surat ifadenide ağzını burnunuda yerim senin, yaramaz çocuklar gb çıkmışsın çok sevdim muzur seni:)

    YanıtlaSil
  17. Valla hepsi çok yakışmış. Bayıldım. Sabah sabah enerji aldım resimlerinden. Ve çok güldüm. Haklısın aynı şeyleri bende düşünüyorum. Galiba değişiyoruz, büyüyoruz. :)

    YanıtlaSil
  18. fotolarda eksik olan tek sey kar:))) yemek konusunda hic böyle olmadım her zaman her seyi yemisimdir, özellikle kücükken sağlıklı seyleri cok yer, diyet yapar manikür bile yapardım kendi kendime güzel olcam diye :D
    altın aksesuarlar konusunda böyle oldum bi tek, eskiden ıykk deyıp sonra müptelası oldum :D:D ha bir de şu kalın gri çoraplar var, okula giderken giymekten nefret ederdim ama simdi böyle kalın kalın külotlu coraplar arıyorum giyiyim de sıcacık tutsun dıye, iş işte :D
    kabanın ve kazagın pek bir yakısmıs minikkusum,sıcacık sıcacık olmussun buradan bile belli:))) bi de o kolyeden ben de istiyoruuum :D

    YanıtlaSil
  19. bu çantanın markası acaba nedir nedir?
    :)))))))))))))))

    YanıtlaSil
  20. SWL; yalnız olmadıgıma sevindim:)

    Fido kuşum teşekkürler şekerparem:) hadi tak da kolyeni görelim gül cemalini:)

    estasarımelif; saol canım arkadasım;) söz bundan sonraki görüşmede sana da yer ayırcam yamacımda*.* belki de bakarsın gerçekten yanımda olursun hı?:)

    elbisem kokum; ten rengi corabı süper ince, varla yok arası ise giyerim:) orta boyluyum ama havuç pantolon arada da olsa giyerim ama mankenlerdeki gibi durmuyo tabi bende:P bide kabanın aslında modeli öyle, yani omuz dikişleri aşagıda. bedeni XS öyle söyliyim ben sana:)

    darkolivee; ahahaha oturuyorum zati:)

    svglove; kuzum bence sen hep böyle bıcır bıcır kalcaksın, hiç 3 sene öncekinden farkın oldugunu sanmıyorum şahsen;) çoban halimi begenmene sevindim*.*

    funda; ahaahaha sen bilmiyosun ama benim henüz giymedigim ve sende gördügüm daha biçok şey var:) kesinlikle haklısın:D ten rengi çorabı süper inceyse, yani bacakta parlamıyosa, varla yok arasıysa giyelim bence*.*

    motto; teşekkürler tatlım, ne güzel demek böyle şeyler dikebiliyosun.. dik, giy ve paylaş bizimle de ozaman:)

    whats next; oyyyy teşekkürler cicim:) ben alırken çok tereddüt ettim ama begenilmesi beni cok mutlu etti. çantayı Fabrikadan aldım;)

    Ahsen kuşum begendin mi kabanımıııı *.* 2 gün önce H&M'den aldım kazak kolye ve kaban üçlüsünü:)
    aynen dedigin gibi, böylesi daha keyifli. hatta keşke imkanımız olsa da ilk başta "ıyyykkk" derkenki halimiz ve şu an "aa çok güzel" dedigimiz hallerimizi kameraya alabilsek:) izler izler gülerdik diimi.

    cute; H&M den aldım tatlım:) begenmene sevindim. Evet çanta Ahsen'de de var. Ben onunki kahvesi sanıyordum ama o da siyahmış:)

    want more fashion; aaaa evet yazmayı unutmuşum bak onu. ben de pullu şeyleri bi dönem hiç sevmezdim. şimdi baktıkça bakasım geliyo çok ilginç yaratıklarız yaaa:)

    xcelis; hihi çok sevindim bu güzel yoruma:) sana da güzel haftasonları kuzum..

    reyhanım o çocuğa öyle yedirmeye çalışırsan suratına kussa da hakkı valla:) sevmiyosA yemesin bence, nası olsa ilerde sevcek, öyle düşün:))
    bide fotolarım gayet dogaldır, fotoşop gibi teknolojilere karşıyım ben:P demek beni beyenmiyörsün:( seni kıvırcık kafa gel buraya

    dilanoviç; hihi 6. fotoyu koysam mı koymasam mı diye düşünmüştüm, çok şebelek gibiyim diyodum:) sev beni *.*

    suhuba; gününe enerji kattıysam ne mutlu bana tatlım:) değişim kaçınılmaz bişi, ama güzel de diimi:)

    zulal ates; aman bence kar olmasın kuşum, uzuuuuuun bi süre istemiyorum ben:( sonra erimek bilmiyo çünki. bu halimi sevdin demek hihi*.* gel sana da alalım H&M den bu kolyeden:)

    Adsız; Fabrika :)

    YanıtlaSil
  21. gızzz çobann bizim köyede geeel:D aah ah ne laflarımı yuttum aynen dediğin gibii zaman bizi maymuna çeviriyo valla ..senin şaşkın şebelek pozlarını yeriim çok güzelfotoğraflar bunlaar ama yaa:D özledim seni kuşum bidee öptüm:)

    YanıtlaSil
  22. cnm h&m de hiç denk gelmedim bu modele.belkide bu model aramadıgmdandır.ama gözüme hoş gözktü. aradgm gbi bi kaban bulamadım..Ama bu da ayrıca alternatif olarak dolapta durması gerekenlrden bnce.. sorması ayıp kaç beden. çnkü h&m'in bol kesim modellerinde bazen 34 bile bana çuval gbi oluyo. benim üst bedenm zayıf senn gbi..

    YanıtlaSil
  23. Gerçekten de değişiyor zevkler bööle. Color block'u saçma bulurken bütün yaz rengarenk giyindim ben... Bööö o nası bi renk derken mor bişiler alırken buldum kendimi... Bazen geniş olmak gerek. Her şeyi görmek denemek... Farklı bi taraftan bakamak filan mesela:D:D ama çoban kabanın da uzun kazağın da nası yakışmış:D en çok kolyene bayıldım:D Brokoli candır:D sevgilerrr:D

    YanıtlaSil
  24. Kabanın çok çok yakışmış. Kolye de favorim <3

    YanıtlaSil
  25. mamba bebeyim, nişantaşı serserim benim. mavi eteginle birlikte kompil mıncırırım seni bak:) çobanın oliyim parçala beni:P özledim biliyomusun ben de:( belki yakında görüşürüz hı?:)

    cute; ben de kesinlikle böyle bi model arayışında degildim ama görünce denemeliyim dedim ve sonrasında kendimi kasa kuyrugunda buldum:) ben de 34 bedenim, bunun bedeni H&Min XS bedeni;)

    hande ne yapıyor? demek sen de o değişenlerdensin, gel bakiyim şöyle yanıma:P canım benim begenmene çok sevindim. özellikle de brokoliyi seven benim kardeşim sayılır:)

    bonbon; hihi teşekürler sanaaaa *.*

    YanıtlaSil
  26. Ben ne zamandır çok seviyorum bu kabanları. Seninkinin çift renk olması daha da bir hoş, çok beğendim.

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  27. denizcim begenmene çok sevindim tatlı kuşum, H&M'de şu an indirime girmiş bi şekilde bekliyo, bence gidip almalısın sen de. çok yakışacaktır eminim;)

    YanıtlaSil
  28. Maskülen ceketin yağmur çizmeleri ile salaş şık duruşu ne kadar tarz ve farklı olmuş :) kazağın altında şort var ama yine de elbise gibi duruyor ve çok çok yakışmış sana kuzum. Bu kolyenin altın rengini ilk kez istinye buluşmamızda takmıştım ben de, ne kadar spontan ve güzel bir buluşma olmuştu değil mi bi tanem? :)


    Ayrıca ben sütlü çaya bayılırım ama senin cevabına da koptum tatlım heheheh :P

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^