2011/11/28

Püre'nin günlüğü


Merhaba abiler ablalar, teyzeler amcalar:)
Annem sık sık benden bahsettiği için beni tanımakta zorlanmayacağınızı düşünüyorum. Yani aslında düşünemiyorum, çünkü ben kediyim. Ama hissediyorum, siz beni tanıyosunuz. İçgüdülerim beni hiç yanıltmaz çünki:)
Yine de beni tanımayanlar için küçük bi bilgilendirme, benim adım Püre!
Annemle babamın minik patatesi olduğum için adımı özellikle püre koymuşlar. 
Şimdi dana gibiyim o ayrı.


"Hergün ordan burdan bissürü şey anlatıyosun anne, bu kez de benden bahset! o kadar evin bekçiliğini yapıyorum, akşamlarınıza ve boş zamanlarınıza neşe katıyorum, bi zahmet bana da yer ver şu blogda" dedim ve seve seve ikna ettim annemi.
çok seviyo beni, biliyorum. çünkü biraz önce de dediğim gibi, içgüdülerim yanıltmaz beni.
Sabahları odamın kapısını açıp beni hemen kucağına alır ve sevmeye başlar.
Tabi bunda, benim onu görür görmez halıya iki seksen uzanıp, türlü şebeklikler yapıp, "göbüşümü kaşı" moduna girmemin de etkisi büyük:)
Sonra beni sevilmek üzere, hala yatakta horul horul uyumakta olan babamın yanına bırakıp koşa koşa gider yemimi suyumu tazeler, kumumu temizler.


O sırada babam beni sevmeye başlar. Onu daha bi başka seviyorum. Evet ben dişiyim ve cinsiyet ayrımı yapıyorum, napiyim. bu da içgüdülerimden kaynaklanıyo.
onun kucağına yatınca kalkasım gelmiyo, belki o da benim gibi kıllı olduğu için olabilir bilmiyorum:) 
bide ben sanki babama mı benziyorum ne? 


Aslında annemin beni severken çıkardığı garip gurip sesleri de çok seviyorum. Hiç anlamıyorum ne dediğini. 
Bazen "otimbon, tutimbon, butimbon" diyo bana, bazen "çükülatalı kulabiyem" diyo, bazen "külafiye güzelim benim" diyo, o anki ruh haline bağlı.
Ama ben sadece "Püreeee" diye seslendiklerinde anlıyorum.

Sabah onlar işe gittikten sonra "evi süpürüp siliyorum" dememi isterdi annem biliyorum. Ama ben süpürgeden öyle korkuyorumki, değil çıkardığı sesi duymak, annem onu yerinden çıkardığı an kendime evin en ücra yerini bulup, saatlerce orda saklanıyorum. 
Benim de fobim bu, kediyim sonuçta.
Böyle durumlarda tercihim genellikle yatak örtülerinin ya da yorganların altı oluyo. Oralara girince hiç görünmediğimi düşünüyorum her ne kadar dışardan bakınca icudum bi çıkıntı oluştursa da yatağın üstünde.
dipnot: "icut" annemin benim vücudum için kullandığı bi tabir. tombul, sevimli ve tipsiz olduğum için benimki vücut değil icut olabilirmiş olsa olsa:) seviyorum bu kadının böyle abuk subuk takma isimlerini. babama da bissürü isim takmışlığı var:)

Gündüzleri yiyip içip çok afedersiniz kumuma sıçıp uyuyorum. Hayat bana güzel. Arada tırnak bakımı yapıyorum. Sırf benim için oturup annemle babam elleriyle yapmışlar tırmalama tahtamı. Her gün 3-5 defa manikürümü yaparım.


Temizliğimi hiç ihmal etmem, sürekli bi yalanıp yıkanma modundayım. 
Hatta öyleki, tüylerimi ya da patilerimi yalarken uyuyakalırım genelde.

Bide benim biyolojik bi saatim vardır, akşam 18:00
Saat kullanmıyorum ama akşam 6 olduğunu hissediyorum ve koşa koşa koridordaki halının üstünde yerimi alıp, annemle babamın gelmesini beklemeye başlıyorum. Tabi halının yumuşaklığına ve havanın kararmasına dayanamayıp çoğunlukla onlar geldiğinde uyuyo oluyorum -.-
Ama bi bakıma güzel de oluyo bu, çünkü benim o uyuklayan malak halimi çok seviyolar.
Hatta daha içeri girmeden kapının önündeyken duyuyorum seslerini
Annem heycan yapıyo, "hadi kuşum aç çabuk şu kapıyı, kizim içerde bekliyo, kiziiiiiiim yapiyoçuuuuuun, çok özledim ben çeniiii". 
Evet annem bana kızım demiyo, kiziiiim diyo. hatta benimle konuşurken biçok kelimeyi farklı kullanıyo.

Onlar gelince tabi sohbet muhabbet derken nasıl gece olduğunu anlamıyoruz demek isterdim, ama bikere ben zaten konuşamıyorum. 
Gelir gelmez yemeklerini yiyolar ve işleri biter bitmez hemen bitanesi beni kucağına alıp mıncırmaya başlıyo. Tabi onlar yemek yerken ben de yanlarına oturup onları seyrediyorum. Kuru mama dışında hiçbişiyi sevmediğim için, hiç sulanmıyorum yemeklerine. ama yalanım yok arada nutella kaşığının dibini bana yalatıyolar, allahım neden mamalarımda da şeker yok demekten kendimi alamıyorum. şeker bana zararlı olduğu için ayda yılda bir veriyolar bi gıdım:)

En sevdiğim oyun saklambaç. Pusuya yatmakta üstüme yoktur. Kendinden sürmeli gözlerim bir anda kocaman olur, bütün dikkatimi benden saklanan anneme veririm ve koşa koşa atlarım üstüne. Sonra annem herzamanki gibi totoma pıt pıt vurarak sever beni.


En sevdigim yer tabiki de sıcak olan her yer, ama ille de özel bir bölge seçmem gerekirse salondaki ikili koltuk. Kıvrılarak yatmak, akşamları vazgeçilmezimdir:) Bide kaloriferin dibinde renkli bi minderim var, oranın da keyfi bi başka oluyo *.*



En sevdiğim oyuncağım topum. onu çok seviyorum. Hatta yuvarlanabilen herşeyi çok seviyorum ben.
Bide filim var:) ah o filin dili olsa neler söylerdi.. 
onunla yatar onunla kalkarım, canım sıkılınca hortumundan tutup bi odadan öbürüne sürükler, ordan oraya atıp koşar yakalarım. Arkadaşım o benim, hergün kahrımı o çekiyo.



En sevdiğim gün pazar. Genelde annemle babam o gün evde takılırlar, bu da demek oluyorki onlarla çok daha fazla zaman geçirebiliyorum, annemin bacagına totomu yaslayıp uyuyabiliyorum, babamın ayagının dibine gelip "al beni kucağına" hareketimi yapabiliyorum. 

En sevmediğim 2 şey var.
Biri ıslanmak.
Diğeri de arabaya binip bi yerlere gitmek. Çünkü ne zaman arabaya binsem annem beni aşı yapan abilere götürüyo, sevmiyorum orayı. Ev kedisiyim ben, bu ev benim evim tamam mı, götürmeyin beni hiçbi yere.



En sevdiğim dizi How I Met Your Mother. Ne dediklerini anlamıyorum ama annem izlerken çok gülüyo, ben de o sırada kıvrılmış bi şekilde yanında uzanıyo olduğum için dönüp dönüp beni seviyo, öpüyo, mıncırıyo. o yüzden o diziyi seviyorum, Barney'i seviyorum:)
Bide bazen laptopın üstüne çıkıp ilgi çekmeye çalışıyorum, annem arada beni de izlesin diye.

Ev sevmediğim şeylerden biri de boynuma bişi takılması. Kaşındırıyo çok fena, kaşındıkça deliriyorum, boynumu koparıp atasım geliyo. O yüzden arada fotografımı cekmek icin annem süslüyo beni, seviyo o halimi, sonra çıkarıyo hemen *.*


Bide erkek kedilere benzediğim için, yazık annem hep beni süsleme telaşı içinde. Babam papyonu aldığı gibi boynuma takarken, annem "aaa canım hiç öyle olurmu, kız dediğin papyon takmaz, sac bandı takar" diyip hooop papyonu kafamın tepesine koyuveriyo.
Kulaklarım da kendinden yatık olduğu için kafam top gibi oluyo, sanki sevimli de oluyorum böyle ha? :)



Bide bana göre en anlamlı, annemle babama göre en komik hareketlerimden birini söyleyip gidicem.
Sevdiğim bi yemeği yedikten sonra, yada sütümü içtikten sonra, mutlaka patilerimle üstünü kapatmaya çalışırım. hep söylüyorum ya size, ben içgüdülerimle yaşıyorum diye, bu da öyle bişi. 
Zeminin hiçbir önemi yok, ister parke, ister fayans, ister granit. 
yemegimi biraz yedikten sonra patilerimle zemini kazımaya çalışır ve kendimce yemegimin üstünü kapatırım, kimse gelip bulmasın yemesin diye. 

çok tatlıyım biliyorum, beni seven herkesi seviyorum.
Çünkü ben kediyim ve sevilmeye bayılıyorum.

Oldu o zaman, gidip biraz uyuyim ben, arada yine gelip post yaparım beğenirseniz:)

76 yorum:

  1. Hahahahah :) i$te bekledigim purenin gunlu serinin ilk kismi :D
    Sevgili pureciiim seni cok iyi taniyor ve aramizda kalsin anneciginin fotolarindan cok senin fotograflarina bakarken " allaam ben oni yeruum yaau " ve benzeri cumleler kuruyorum ! Hatta senin akrabalarindan edinmek istiyorum, tanidik varsa bi ara konu$alim hatta :j
    Cok keyif aldim, arasira yaz yani, olur mu :)

    YanıtlaSil
  2. ayy bu da sevilmez mi yaa, hiç hayvan sevgisi olmayan birini bile pamuk yapar bu minnoşş, oğlumun tepkisiii
    'annekkiimm bakkk miyoowww ayyy ciciikk' :))

    sağlıkla sevin çok tatlı bir kızmış maşallah, oğlum püreye daha çok bağlanmadan hemen sayfayı kapatıyorum izninle :))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. oooo yerim seni Püree hediyemde gözü olan Pürecik hihihi :)) ne güzel yazmışsın Pürecikk :) Minikkuşumm ne tatlı ya kadiler nankör olur derler pehh Püre'yi tanımıyor olmalıalr.. öpüyorum kuzum :) bloguma beklerim..

    YanıtlaSil
  4. ayy ne tatlı yaaa mıncarasım geldi:))
    rengide cok güzelmiş.

    YanıtlaSil
  5. Kaç defa okudum kaç kere baktım fotoğraflarına bilmem, akşamıma neşe kattın Püreee :)) çok sevdim seniiii :)

    YanıtlaSil
  6. ayyyyy çok tatlı ama yaaa yiyebilirmiyim annesi püreciği :)
    bende istiyorummm ya bi bakabileceğime inansam .)

    http://trendkolik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. çok sevdim yaa :)

    yalnız yaşarsam inşallah yanii alsam diye düşündüm :)

    YanıtlaSil
  8. Fıyonklarini sevsinler pek tatlı annesi. Benim icinde Mincir su haylazi :))

    YanıtlaSil
  9. ya bi dakika bu nası bi şey:) epeydir blogunu takip ediyorum yorum yazmadan duramadım bu defa:)))çok tatlı dememeee gerek var mı bilmiyorum:) benim mercanımı geçecek boyutta bi şapşirikliği var oyhhhh mıncırırımmm yerümmmmmm onuu, maşallah onaa

    YanıtlaSil
  10. Hahaha cizgi karakter resmen:))

    Govde kocaman ama kafa kucuk.short hairlara bayiliyorum gozleri yuvarlak yuvarlak bakio ole. Yazinda cok keyif olmus canim.

    Bu kedicigin maceralarini bekliyoruz daha:)

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Ben seni sevmeye gelicem olur mu? Benimde oğlum var tanıştırıcam sizi :)

    YanıtlaSil
  12. Pure'cik seni yerim ben - ne dadlisin sen oyle yaaaa :))) Sirin sey seni ;))) Seni tanidigimiza cok sevindik, lutfen bizleri artik bu isirilasi suratindan ihmal etme ;))) xxx

    YanıtlaSil
  13. çooook güzel ama bu pürecik... çok şanslısınız^^...darısı benim başıma böle bi şirinliğin =^.^=

    YanıtlaSil
  14. cnm yazın çok güzel olmuş çok eğledim okurken ayrıca bu cins koyu gri arkadaşımda var. çok şapşal bir görüntüsü var çok şekerler bayıldım:))

    http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. hahaaaa Püre harikasın canım yaaa,ne zamandır bekliyorduk bize açılmanı çok iyi oldu.anneni babanı da çok sevdim,ailene nazar değmesiiinnn :)hep beraber olun:)

    yalnız bakım için ne kullanıyorsun ,tüylerin nasıl parlak bayıldıımm,bir de doğal rengin mi,yoksa müdahale var mı?varsa boya numarası var mı?
    bir deee tokana bayıldım nereden olduğunu söylersen ben de alacağım:)))
    imza:fashiONözge'nin kedisi CİPS :))


    hahaaaa çok eğlendiimmm YUPPİEEEE:))
    abartmayı da çok severim hehee:))

    YanıtlaSil
  16. püre eşek kadar oldun artık. anne olmak istersin sen şimdi.. evlatlarıma bakamam diye düşünme, çünkü sana, senin gibi bir bebiş ararken rastladım... ben evlat edinebilirim :)

    şaka bir yana hastayım bu cinse bu renge, nooolur kısırlaştırmayın onuu nooolur :(

    YanıtlaSil
  17. ne kadar tatli bir kediiii !! yazinin hepsini okuyamadim ama geri dönüp okicam ;)

    YanıtlaSil
  18. ne kadar tatli bir kediiiiiii

    YanıtlaSil
  19. Ah sen ne tatlı bişiysin Püre cik, benim de kızım var biliyor musun, o da senin gibi gri ama accık daha uzun tüylü. Annene söyle de sana resmini göstersin, siz de belki bizim gibi arkadaş olursunuz:) Papyonuna bayıldım, kırmızı beyaz gri tüylerine çok yakışmış, açmış seni. Pozların da harika, en çok o klavyenin üstündeki pozunu sevdim. Tek anlamadığım o mama kabını nasıl saklamaya çalışırsın, pek de akıllı birşeye benziyorsun halbuki :)))
    Annene selam söyle olur mu, ikinizi de mıncıklıyorum

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. Pure ama sen cok tatlisin... saatin 6 oldugunu hissedip kapida mi bekliyorsun bi de anneni babani sen :) minikkus nasil guzel anlatmissin sevgini cok cok keyifle okudum.

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel bir kediii bu maşallah maşallah :)

    Benim de Duman adında kedim vardı ama sizlere ömür :(

    Bu arada her gün bloğunuza bakmadan kendi bloğuma bakmıyorum bilginize ;)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  22. nimo teyze biliyodum ilk senin yorum yapcagını:) ben de senin eglenceli tasarımlarını ve sevimli suratını sevdim. arada yazarım, maden sen begendin ^.^
    darkolivee; oyyy senin oglunun o malak cümlelerini yerim ben*.* tşekkür ederiz teyzesi, hep bekleriz, sevmeye de gelin:)
    SED; kediye nankör diyen bi aynanın karşısına geçip önce kendini eleştirsin valla. benim kızım ve bütün kediler, bunu çok da emin olarak söylüyorum, karşılıksız seven en nadir canlılar..
    smyrna; mıncır tabi :)
    A to Z; hihhihi teşekkürler abla, fotograflarımı beyenmen beni çok mutlu etti, şu an topumla oynayarak bunu kutluyorum:)
    Trendkolik; teşekkür ederiz. kedi beslemek dünyanın en kolay yapılabilecek ve en keyif verecek eylemlerinden biri. o zaten kendine bakıyo, hic merak etme. günde 1 kere temel ihtiyaclarını karşılasan yeter :) kedi bakmay başlayan insanın, bütün canlılara karşı sevgi seviyesi artıyo bilesin;)
    esra; sev tabi ablası, o da çok sever onu sevenleri ^.^
    moda sihiri; hihi kızım çok mutlu oldu, seni patiliyomuş :)

    YanıtlaSil
  23. mercan; anaaaaa biz mercan da severiki:) demek senin de benim kızım gibi şapşal maymun bi pisin var. yanımızdan hic eksik olmasınlar, cok uzun seneler yaşasınlar bizlerle birlikte *.*
    trendydolap; ayyy teşekkür ederiz ablası, bundan sonra daha sık yazmaya çalışır kızım. hatta belki onun icin ayrı bi blog açarız, o da oraya yazar arada:D
    bonbon; gel tabi ecem ablası:) başka kedilerle pek anlaşamaz benim kızım ama sen gel, ablaları abileri çok sever püre *.*
    emilie trend; emilie abla teşekkürler, beni begenmenize sevindim iyuuuuuuv ^.^ arada yazarım madem hoşunuza gitti:)
    valki; gerçekten bakabilecegine, onu sevip, ilgilenebilecegine inanıyosan, hiç durma ve bi kedi sahiplen. illa cins kedi olmak zorunda da degil, para vermene gerek yok yani:) dünyadaki en güzel şeylerden biri onlarla yaşamak:) teşekkür ederiz.
    sonsuz dekorasyon; heyyoooo teşekkürler, begenilmesine çok sevindim. "bu ne yaaa, bu bloga kedini ne işi var" gibi tepkiler de bekliyodum ama herkes kızımı sevmiş. benim kızım da tam sevilmelik zaten ablası:)
    fashionözge; özge ablanın kedisi misin sen? aaa annem bana onun kedisi oldugunu söylemişti hiç, iyyyuuuuuv:O (şaşırma efekti) bakım için babam 3 günde bir gül kokulu bebek pudrasıyla tüylerimi tarar. hem misler gibi kokarım, hem de tüylerim yumuşacık ve parlak olur. böylece yıkanmama ıslanmama gerek kalmaz*.* tokam da aslında annemin nihak şekeri papyonu:) onlar evlendiği zaman bek yoktum, o yüzden anca şimdi takabildim papyonu:)
    simone; sağlığını düşünerek eninde sonunda kısırlaştırıcaz. ama 1 kere de olsa dogum yapmasını ve yavrulamasını istiyoruz. teşekkür ederiz:)
    want more fashion; teşekkürler, oku tabi:)
    deniz teyze annem bana gösterdi kızını, çok sevdim tipini. ama ben özellikle dişi kedileri hiç sevmem, cünkü ben de dişiyim ve birbirimizi itiyoruz. erkek olsa düşünebilirdim ama, tüyleri çok çekiciydi:P papyonum annemin nikah şekerlerinden kalan papyon*.* bide içgüdüsel bişi galiba, sokakta yaşayan kediler digerlerinden saklamak icin kapatırmıs yemeginin üstünü. ben hic sokaga bile cıkmadan bunu yaptıgıma göre, öteki hayatımda sanırım bi sokak kedisiydim diyorum:) annem de sana selam söylüyomuş:)
    new york turca; evet 6 olunca kapının önünde takılmaya başlıyorum, gelir gelmez beni görüp sevsinler diye*.* teşekkürler begenmene sevindim..
    modamla; duman için çok üzüldüm:( umarım pürem bizimle yıllaaaarca yaşar.. teşekkürler ilginiz icin, herzaman beklerim, daha ne postlarım olcak :))) şaka şaka, gelin yani herzaman ^.^

    YanıtlaSil
  24. gündüz aktivitelerini okuduğum an koptuğum andır :D püre çok tatlıymış. ve evet ben de barneyi seviyorum :)

    YanıtlaSil
  25. Pürecik, senin pek -ciklik halin kalmaış ama.Annen neyle neyle besliyorsa artık?! Şu kedifobik bünyeme kedi sevdirme potansiyelin var (bak yine şerefsizimle bitmesi lazım geliyor cümlenin)..

    YanıtlaSil
  26. çok sevimli özelliklede o ürkek bakışlarını çok beğendim :)


    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  27. kooptummm :)) Yeriimm ben onuu ne kadar tatlıı balım yaaa :) Bekliyoruz devamını minikkuş :)

    YanıtlaSil
  28. yaaa bu nasıl bi toficik ne tatlı bi yumucukk yaaa...

    YanıtlaSil
  29. BEĞENMEZ OLURMUYUZ HİÇ YERİM BEN SEN YERİMMM ÇOK TATLI BU CANIM YAA DAHA ÖNCE KONUŞMUŞTUK BENİMDE OĞLUŞUM VAR SEN ANLATTIKÇA BENDE O HELLERİMİZ CANLANDI ÇOK TATLI MAŞALLAH İNASAN SEVERKEN DEDİĞİN GİBİ ANLAMSIZ AMA İÇİNE KATASICA Bİ SÜRÜ SÖZ SÖLÜYO ÇÜNKÜ ÇOK MASUM TATLI SEVİLMEYE MUHTAÇ ONLAR ..CANIM KEDİCİĞİNİ VE SENİ ÇOKK ÖPÜYORUM ÇOKK TATLISINIZ..

    YanıtlaSil
  30. şaka mı bu fotoğraflar nası bir tatlılık şekerlik güzellik bu ya!!!ben o püreyi bildiğin hapur hupur yerim yaa:)hay allahımm acaip tatı bir post olmuş bu püreyi daha sık görmek istiyorum ekranda!!!

    YanıtlaSil
  31. her ne kadar bana tıslasa da içten içe seviyor beni biliyorum ben..

    YanıtlaSil
  32. ouyyyy yerim ben bunu ya canlı yumoş bu resmen nasıl sevesim geldi yaa sev yerime bayıldım resmen bakışları falan mükemmel =)

    YanıtlaSil
  33. sevgili Purecik, sen ne tatli bisisin. iyi ki minikkus tanistirmis seni bizmle. fotolarina bayildim. cok cool bir kedisin sen;)
    hep boyle Cupcake tadinda kal!

    htpp://gonchagoncha.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  34. kedi sevmemin yegane sebebi bu british manyakları allahım yine kedi talebim depreşti ben de istiyorum ne tatlı yaa istiyorum bende ben de bende

    YanıtlaSil
  35. Puren cok guzelmis, ismi de rengi de bakislari da : ) tokasi da cok yakismis. Evde pijamali post da cok hos olmus, orijinal. Blogunu cok begendim bu arada. Ziyaretin, zarif yorumun ve takibin icin coook tesekkurler, ben de seni takipteyim seve seve : )

    YanıtlaSil
  36. Ben zaten hep buradayım, ben de sizi beklerim :)

    YanıtlaSil
  37. naile teyzesi teşekkür ediyo kızım:) barney bitanedir bence de:D

    oy reyhanım reyhanım kurbandır sana canım:P gel de sev ozaman, öyle uzaktan kuru kuru sevesim geliyo demekle olmuyo müdür! şerefsizim kullan çekinme:)

    rainbow gatherer; hihi teşekkürler, aslında ürkekten çok hüzünlü bakışları var. hep bişeylere üzülüyo gibi görünüyo kuzum:)

    ezginin günlügü; koptuysan ne ala bebişim, begendiysen yine yazdırırım kızıma, sen iste yeterki*.*

    missinem; ahaahaha sen de benim gibi abuk subuk isim takıp sevenlerdensin anladıgım kadarıyla, meraba:)

    ozlema17; ne güzel şeyler söylemişsin özlem teyzesi, kızım çok sevindi ^.^ çok dogru demişsin, sevilmeye muhtaçlar diye. bütün gün bizi bekliyo evde ve istedigi tek sey onunla ilgilenmemiz, onu sevmemiz.. oyyy bak kızımı özledim şimdi, öptüm ben de canım.

    Gizzy; gizem teyzesi gel ve sev ozaman, zaten bayılır oynamaya, sevilmeye:)

    nsysr; sen ve piskopat kocan tenhada kıstırırsanız kızımı, o da sana tıslar tabi. dünyanın en pamuk kedisi benim kızım, herkesi sever o. yeterki al kucagına sev *.*

    rococosh; ye ablası tabi :) ben de yumoşa benzetiyorum onu. hatta ben kızımı bzen pamugum diye seviyodum, sonra bigün bi arkadasımın annesi kirli pamuk diye sevdi kızımı. o gün bugündür o benim kirli pamuğum:)))

    goncha goncha; teşekkürler cupcake'çi abla. annem hep bahsediyo senden, akşamüstü hep canımı kek çektiriyo diye. beni begendigine sevindim. ben cupcake çok severim ama şeker yasak oldugu için bana yedirmiyo annem:)

    joveland; pürenin cinsi Scottish Fold :) ama annesi british oldugu icin ona benziyo tabi, haklısın:) teşekkür ederiz, sevmeye de bekleriz :) sahiplenmek istiyosan da hiç durma hemen bul bitane;) bence kedi ırkları içinde en asil ve en cana yakın olanı scottish foldlar! bebegin gibi seveceksin eminim^.^

    aylin at lila moonlight; teşekkür ederiz ablası, begenmene sevindik:) ya bu arada ben seni takip ettigimi sanıyodum, ama hic postun görünmeyince bu işte bi gariplik va r diyip bloguna ugradım. baktımki bi ton post var. google'ın halt yemesi sanırım. tekrar takibe aldım seni onun üzerine. sen de hoşgeldin cicim:)

    YanıtlaSil
  38. kıhkhıhkıh.. biraz sıkıştırmışsak ne olmuş.. onu alıp sevecek sevecek sevecektik... (elmayra mıydı o küçük psikopatın adı.. :) )

    ayrıca ilk fotoda tubişe çok benzemişsin. yoksa siz kardeş misiniz?

    bi de erman ın fotosunda püre ve erman birbirine çok benziyor..

    bi de alakasız olacak ama :) senin masum fotodaki kollarını yirim ben :)

    YanıtlaSil
  39. kedi sevmezlerden olarak ben bu minnoşu püre olduğundan çok sevdim sanırım insanın bilgisayar ekranından tutup yumoş yumoş sarılası geliyor(hayatım boyunca bir kediye ellemedim ellemeyi de düşünmüyorum o ayrı bi konu ellemeyi bırak tırsarım bile)ama buuu buuu çok tatlı fikrim bu sayede değişebilir bilesin!Ya bide sabrinanın kedisine mi benziyor nedir?

    YanıtlaSil
  40. Ayy çok tatlı maşallah yaa..
    Ayrıca fotoğraflarına bayıldım.
    Takibindeyim canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  41. ay güzel kızım benimmm,keşke benim kıslarımlada arkadaş olabilsenizzz seni çok severlerdi beraber camdan kuşlara iç geçirir köpeklere çemkirirdiniz:D annecine söle onu çok seviyorum benn ahhh bak şimdi aklıma geldi keşke bi denede oğlum olaydı gelin alırdım seni akraba olurduk ayyy fenamı olurdu yaaa:(

    YanıtlaSil
  42. bazen hayvanlar , insandan daha sadık , daha yakın, daha art niyetsiz.
    daha salt sevgi...
    onlar sıcacık sokulurlar. tek beklentileri karınlarının doyması ve birazcık oyun ile bolca sevgi...

    aslında büyük bir sorumluluk..

    ama o iletişime değer...

    püreye kocaman bir öpücük...
    o güzel fiyonk ta çok yakışmış kuşum...

    YanıtlaSil
  43. nsysr; ivit elmayraydı o piskopatın adı:) oha lan bugün rabia da aynı şeyi söyledi, tubişe benzemişsin o fotografta dedi. bence esas siz rabiayla kardeş misiniz:P kollarım emrine amade biliyosun:)

    elbisem kokum; ayyy ablası teşekkür ederiz, o kadar begendin yani kızımı^.^ bence bi dokunsan o kadar daha fikrin degisecekki hemen almak isteyeceksin:)

    Hayat cafe tarifleri; hosgeldin cicim, teşekkür ederiz:)

    mamba abla annem de seni cok seviyomuş biliyomusun, çok gülüyo senin yazılarını okurken. aaa senin kızların mı var? benim hiç arkadasım yok,o yüzden aksam olsun annemle babam gelsin diye bekliyorum bütün gün:( oglun olsaydı iyi olabilirmiş ama, ben erkekleri çok seviyorum ekseriyetle:P

    elifcim çok güzel özetlemişsin aslında. büyük sorumluluk ama o mutlulugu tatmak herşeye deger. tıpkı bebek sahibi olmak gibi (tabi o cok daha bambaska bi duygudur ama yine de benziyo:)) püre de seni patiliyo teyzesi. öptüm sarıldım sana içimi ferahlatan güzel insan:)

    YanıtlaSil
  44. sevgili püre :D:D öncelikle annene söyleye bilirmisin ilk resmin sağ üsr köşesine kocaman bir nazar boncuğu kondursun :) maşallah size çok tatlısınız benim evlenene kadar birçok minik ev dostum oldu ama sonradan alerjim çıkdı ama evim bahçeli nahçemde 5 senin arkadaşın bide köpeciğimiz var... ama korkma çünkü kedileri çok seviyor yemeğini paylaşıyor ve üzerimde yatmalarına izin veriyo :) hatta mahalleden diğer kedilere karşı koruyor bizim kızlarla tanışmak istersen beklerim :) ortam yaparsınız :) özgenin cipsde gelsin :):)

    YanıtlaSil
  45. merabayın, ben melekin köpüş oğlu kıtmir, kedi var dediler geldik..
    püre hanım kardeşim, bu "kediler nankör olur" hödüsüne kulaklarını tıka hep. beni 14 ay önce daha 1 yaşımdayken ailem bildiğim insanlar terk etmişti, asıl nankör işte o insanlar değil mi.

    ahan az önce kendi halimde! annemin terliklerini kemirirken annemle annanemin ekran başında "aiyy kuliklere bak, vaiyyy papyona bak, uiiyy patilerini yirin" tarzı söylemlerini duyup merank ettim, yiğidi öldür hakkını yeme hernekadar bana hitap etmesende çohoş bayansın vesselam...
    pek sevgili bağyan püre, benim hiç görmediğim birde biraderim varmış, ben gelmeden önce cennete gitmiş, annem biraderimide sokaktan bulmuş 10 yıl önce, o cennete gidince oğulsuz yaşayamam diyerek beni evlat edindiler, artık gerçek bir ailem var.. uzun lafın kısası püre hanım sende bende şanslı evlatlarız, dışarısı çok kötü, evsiz kalmak çok kötü, sokaklardaki kankitolarımızada bizlerinki gibi sıcak bir yuva, o olmadı tekmesiz, zehirsiz, eziyetsiz yaşam dileyerek, annene ve babana hörmetlerimi sunarak, barınakları unutmayın diye havlayaraktan huzurundan ayrılıyorum... kedi canını senin...

    hav not: sende benim gibi tüy döküyormusun aceba...

    YanıtlaSil
  46. aaaa!!! scottish fold :) çooookk tatlı :)

    YanıtlaSil
  47. Ben o püreyi yer bitiririm.Nasıl bir tatlılık yahuuu. (obi duymasın- kıskanmasın :P ) bayıldın kızına.Acaba oğlum obiyemi istesem :D Benim içinde sev , mıncır, popişinede 2 pıtpıt yap emi.

    İlk giveaway'im için bloğumu ziyaret edebilirsin :)

    Sevgiler
    Ahu

    ahuatesel.com

    YanıtlaSil
  48. ama ben püre'yi afiyetle yerim! hele o kurdelalı halini :)

    YanıtlaSil
  49. duru; söyledim anneme, teşekkür etti sana:) ne güzel, demek siz de benim ailem gibi hayvanseversiniz ve bissürü bebişleriniz var bahçenizde. ben baska arkadaslar edinmekten korkuyorum, yalnız yasamaya alışmışım ondan galiba. ama yine de benden selam söyleyin arkadaşlarıma*.*

    böyle buyurdu melenk; ya aslında espriyle karışık o kadar duygulu yazmışsınki, yanımda kızımla birlikte okudum yorumunu ve onu kucagıma alıp agladım yeminle. sana bişi olursa naparım ben diye salya sümüğe bağladım bi görsen.. kıtmiri çok sevdik biz kızımla. köpek olmasına ragmen çok güzel konuşabiliyo maşallah:P allah onlara uzun ömür versin, bücür bücür hep hayatımızda olsunlar.. bide benim kızım sadece mevsim geçişlerinde biraz tüy döküyo, onun dışında nerdeyse hiç dökmez*.* bu nefis yorum için tekrar teşekkürler ablası:)

    sevda; ivit çok tatlı diimi ablası:)

    ahu; severim mıncırırım tabi ahu teyzesi:) ben kızımı kimselere vermem öyle, ama bi gelsin bakalım obi, bi tanışalım görelim nasıl bi çocuk:) bu devirde kız vermek zor iş malum:P hmen bloguna uçuyorum bebişim, öptüm:)

    pinosh; kurdelasıyla birlikte yenmeye hazır, paketledim, gel ve ye ablası:)

    YanıtlaSil
  50. Aman Allah'ım!! :)) ayyy ben senin koca kafanı kırık kulaklarını yerim dünya tatlısı, yumoş canlı seni :))) benim en sevdiğim türlerden birisi scottish fold! Alınma kuzum ama sırf bu bebişi yemeye bile gelinir Ankara'ya bayıldım bittim kendisine :)) ben de kedimi severken neler neler diyorum adı haşmet ama biz hamuş, hablemit ve haşo başta olmak üzere 100'e yakın isimle çağırıyoruz kendisini:p her yaramazlığı bile tatlı sarılıp öpüyorum ben, pürenin de yanakları o kadar tatlı ki yumuş yumuş edesim var kendisini :))) maşallah kuşum, Allah analı babalı büyütsün gedüşünüzü :)))


    BeTwin Us

    YanıtlaSil
  51. bu ne sevimli bişey öyle yaa

    YanıtlaSil
  52. nası yaa bu gerçek mi :D ? yok artık! nası bir kedidir bu pürecik olaganustu bisiymis cidden.. ayrıca püre değil duman bu duman :D acemi cadıdaki :p
    normalde kedi köpek pek sevmem ama nası sevimli geldi anlatamam, zaten ilk fotonuza bittin şirincikler siziiiii:)

    YanıtlaSil
  53. gizem ablası teşekkür ederiz, ne güzel şeyler söylemişsin kuzum için *.* haşmete verdigin isimlere bayıldım, sen de bizim gibi manyaksın zaten belliydi:)) benim kızımın yanakları, elmacıkları annesi gibi tontiş:P gelip mıncırmak serbest ablası, hadi gel de ben de seni seviyim:))

    vintage duygular; hihi ye onu :)

    gülümse; çok tatlıdır çok tontiktir benim kızım, evet ablası:)

    zülalates; ivit ablası gerçek, kızımın ta kendisi:) rengi duman gibi de duruyo, karamel gibi de duruyo, patates kabuguna da benziyo. biz de o yüzden püre koyduk zaten:D gel de sev zülal ablası, çok sever benim kızım misafirleri, sevilmeyi, okşanmayı:))

    YanıtlaSil
  54. Püre'nin ağzı olsa heralde anca bu kadar anlatırdı tabi ağzı var da dili yok aslında o da var da konuşamıyo işte off yazamadım bi:))) Pürenin şaşkın hallerini sevsinler yaa alerjim olmasa kaçırırdım bu püreyi ben çok şirin yaaa annesi:)

    YanıtlaSil
  55. hahahahaaa! pürenin kurdeleli resimlerine bayıldım... hele o masum ve uslu pozları beni bitirdi... yumoş!

    YanıtlaSil
  56. anam yerim onu ben ya papyonuna bak haha nasıl da severmiş kız kedi lan bu sen de kuş yemesin seni .)

    YanıtlaSil
  57. fashion house by zeto; evet zeto teyzesi agzı var dili yok benim kızımın, hatta agzı da yok denecek kadar minik*.* severken "hani kızım nerde agzın, yine nerde düşürdün agzını, koş çabuk bul gel" diye seviyorum:P istedigin zaman gel ve sev kuşum, emrine amade:)

    özge bayrak; hihi teşekkür ederiz özge teyzesi, gerçekten de bi tutsan yumoş gibi puf puf tüyleri:P

    stil direktörü; ye tabi edi teyzesi, benim kızım trendi yakından takip ediyo biliyonmu. bu sene kadınlarda maskülenlik moda oldugu icin papyon kullanıyo mesela aahaaha:P o benim ballı kulabiyem, hiç yermi kuş annesini *.*

    YanıtlaSil
  58. yaaaa minik kuş bu çok tatlııııı ben onu alır sıkar sıkar bayıltana kadar sarar patilerinden çeker kaldırır duvara fırlatırım şuanda acayip bir kan kaynaması yaşadım:piyiki benim oliş kedim yanımda yokk.ya kedi sevgisi bambaşka bişe ya.benim malım normalde kıymetlidir.ama o koltukları parçalıyo ojelerimi kırıyo orkid paketinin içinden pedleri alıp kaçırıyo ortalık yerde parça parça seriliyo tüyleri her yerde uçuş uçuş ama yinede ben onu çok ama çok seviyorum.bide kıskanıyorum bazen babama daha düşkün oluyo.hatta bir ara babamla yatıyodu benle uyumuyodu bende gece onu uyurken alıyodum odama yatağıma götürüyodum kapıyıda kapatıyodum benimle yatmak zorunda kalıyoduuu ya kızmayın bana napayımm çok seviyorum ama tabi dayanamayıp 1 saate kapıyı açıp yolluyodum eşşeği.böle biri onu beğendimi sanki çocuğum olmuşta büyümüşte öss de tıp kazanmış hatta bitirmiş de uzmanlığını bile almış gibi gurur duyuyorum.minik kuş kedine böle seninle sağlıklı uzun uzun yıllar diliyorum.ya bunlar vallahi pasifloralar.

    YanıtlaSil
  59. bu arada benim kedimde aynı hareketi yapıyor yemeğin etrafını kazıyo kapattığını sanıyo çok gülüyoruz ona.

    YanıtlaSil
  60. mismet; oyyyy demek sen de benim gibi piskopat seviyede kedisini sevenlerdensin, özellikle "patilerinden çeker kaldırır duvara fırlatırım" tepkin direk benimki gibi:) sevdim seni, sana kemal diycem bundan soğra:)) bide şimdiye kadar püre dışında yemeginin üstünü kapattıgını duydugum tek kedi seninki, sev onu emi annesi *.*

    YanıtlaSil
  61. cok tatlııııııııııııı bayıldım yaaa haha hele fiyonklu resimler süperr:)

    YanıtlaSil
  62. oy oy ben onu sevmem mi mustafa(bende sana bundan sonra böle dicem;))evet ya yemeğin etrafını kazıyo deli mi ne yesene diyoruz bizde bide bizimkinin anlam veremediğimiz bir hareketi daha var çok sevdiği oyuncaklarını suyun içine atıyo.arada onları ordan alıyo.oynuyo sonra geri atıyo bide biz suyunu ahahahahah ama su kabına koyuyoruz çünkü döküyo gelip gidip pati alıyo kendi kasesine.bizde baş edemeyince büyük oğurt kabına koyuyoruz.yakında ben de bir prof.fotoğraf makinası alınca olişimi bol bol çekeceğim ve burdan yayınlarım sende ona bakarsı ablası:)

    YanıtlaSil
  63. adsız; hehe teşekkürler adsız ablası/abisi:)

    mismet; aahaha aslında benim diger adım hüsnü, bana hüsnü de:P sizinkinin suyla oynaması da komikmiş haaa:D bizimkinin de bi fili vaR, sabah aksam onla yatıp onla kalkıyo, arada şüphelenmiyo da degiliz hani :) ama bizimki mubarek dişi gibi degil hiç, erkek fatma :D
    oglisinin fotolarını da merakla bekliyorum annesi:D

    YanıtlaSil
  64. civciv; ye tabi ablası, benim kızım güzel ablalara bayılır *.*

    YanıtlaSil
  65. selam.. bayıldım Püreyeee.. ve anlatımınız çok hoş . Püre'yi takip edicedm bundan böyle:)

    YanıtlaSil
  66. ben bu yazıya bittim dolu dolu çok içten ve samimi:)
    ayriyeten deli sevimli:)
    papyonlu güzele hayran kaldım mıncıkladım bol bol buracıktan:)çok şekerin püce hanım kızım...

    YanıtlaSil
  67. Allahım ne kadar güzel anlatmışsın :)
    bunların hepsimi aynı olur? Süpürge fobisi, erkek düşkünlüğü, dışarıya çıkmayı sevmemesi :)

    Püree seni ısırmak istiyorummm

    YanıtlaSil
  68. meyra; çok teşekkür ederim meyra, benim kızım gercekten dünyadaki en pamuk kedilerden biri olabilir, test edip onaylıyorum hergün:) iltifatları ileticem kendisine, anlar mı bilmem ama:P

    Serap; hihi teşekkürler tatlım, onun dilinden konuşmaya çalıştım biraz. hepsi cok tatlı oluyolar diimi:)
    mesela senin ponçik'in de günlük bir rutini var diimi? yemegini yer önce, sonra suyunu içer, sonra hemen gider kumkabına tuvaletini yapıp temizlenir, sonra da tırnaklarını törpüleyip yanımıza gelir aahaaha:) resmen insan gibi hergün düzenli olarak yaptıgı işleri var:P
    bide biz senin kızına hayran olduk eşimle. muhtemelen kızımı çiftleştirme zamanı gelince bir exotic le tanıştırcam, böyle tipsiz torunlarım olsun istiyorum:)))

    YanıtlaSil
  69. YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BU NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE BIZ DE BUNU ISTIYORUZZZZZ!!!! SEKER KADININ SEKER KEDISI HEMEN GELIYORUZ ANKARAYA!

    YanıtlaSil
  70. aydan ve derya teyzeleri kızım da sizin gibi güzel ablaları çok severki, hadi hemen koşun gelin, tüylerini parlattı bekliyo kızım sevilmek için :)

    YanıtlaSil
  71. Minikkuşş sana ulaşabileceğim mail adresini sitede bulamadım:( biz de scottish fold yavru bakıyoruz, bayadır da araştırıyoruz ama bulamadık. sana bir şeyler sormak istiyorum. siz nereden aldınız nelere dikkat etmemiz gerekir gibi. bize iletilen fiyatlar sence makul mu gibi:) rica etsem ulaşabileceğim mail adresini gönderebilir misin ? teşekkürler.

    Seçil.

    YanıtlaSil
  72. seçil; selam:) asiyecelik777@gmail.com adresine mail at sen, benim daha önceden baska arkadaslara da bilgilendirme amaclı yolladıgım bi mailim var, onu sana da yollayayım:) aklına gelebilecek bütün soruların cevapları var içinde:)

    YanıtlaSil
  73. "Sevdiğim bi yemeği yedikten sonra, yada sütümü içtikten sonra, mutlaka patilerimle üstünü kapatmaya çalışırım." oBUR BUNLAR OBUR! Madonna da aynı senin gibi teyzesi, kapatim saklim derdinde ^^ Öpüyoruz biz 2miz seni

    YanıtlaSil
  74. Ya şu 3. kare yok mu? Beni benden aldı, cevat kelle kensidisi yapsa hani bu kadar benzetemez:P ikisi yanyanayken çok gülüyorum ben bu ikiliye:))

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^