2011/11/18

Kalbimizi sevelim.


Bugün günlerden biraz kırmızı, biraz siyah
Başa alıyorum.



Kırmızı, bana tek haneli yaşlarımı geçirdiğim evdeki komşumuz olan Nurten ablayı hatırlatır sadece.
Çünkü o kadın dünyanın en huzur veren suratına sahip, en kocaman kırmızı kadınıydı benim için!
Yakışırdı da beyaz teniyle uzun siyah saçlarına.

Bende her rengin bi ismi vardır aslında.

Yukarda belirttiğim gibi Kırmızı=Nurten abla'dır mesela.



Sonra siyah var.
Yine komşulardan gidiyorum tam gaz.
Bi Sevilay ablamız vardı hayal meyal hatırlarım yüzünü bile. O evimizin ışıkları hep loştu, biz içerde kız kardeşimle aptal amaçsız oyunlar oynarken, salonda annesinin yanında oturup, abla edasıyla laf dinlerdi o.
Beline kadar saçları vardı İpek gibi.
Aslında biraz halka filmindeki Samara'yı da andırıyodu şöyle bi düşününce. O zamanlar tabi ezik 5 yaşında kısa saçlı (mahalledeki çocuklardan, ordan burdan sıkça bitlenen kafa yapısı) bişiyiz.
Bele kadar saç demek, bizim için susam sokağındaki kurabiye canavarıyla birlikte kurabiyeleri götürmek kadar ulaşılamaz bişi demek o zamanlar.
Hayır yani ortam hep loş, onu da anlamış degilim, babam bembeyaz ışık seven adam, o evimizin ışıkları mum kadar sönük sarı!
Sürekli siyah elbise giyen, safinazdan hallice bi kız çocuğu, ona sorsan abla, ama amacına ulaşmışki bahsederken Sevilay abla diyorum hala.
5 yaşında ve siyah dışında her renk giyme potansiyeli olan ben, öyle etkilenirdimki o şuursuzca oyuncakları konuşturup evcilik oynayan beynimle.
Öyle bi özenti durumu ki, sorsalar büyüyünce ne olcaksın diye
Cevabım çok net: "Siyah giyicem"
Siyah=Sevilay abla






Renklerle ilgili hikayeme daha sonra devam etmek üzere konuyu burda eteğime yönlendirmek ve püsküllü ayakkabılarımla ikisinin taze ciciler olduğunu belirtmek isterim.
İkisi de en sevdiğim indirim grubu olan sezon ortası indirimi ganimetidir.
Triko etek ve daha niceleri için Koton'a(lütfen şu kalplerin şirinliğine bi bakın ve öyle devam edin),
İlginçtir ama, bu rahat ötesi loafer papiler için de, eskiden sadece don atlet üretirken birden kendi mağazasını açıp boy gösteren T-Box'a bi uğrayın, ilk ürüne %33, ikinciye de %44 indirimle herşeyi bedavaya alın derim:)







( dipnot: kedi besleyenler bilir, ne kadar temizlersen temizle mutlaka kıl tüy kalır bi yerlerde, hele bide kediniz kıyafetlerinizin üstünde uyumaya bayılan cinstense yandınız. bakın buyrun:) )





Bide kırmızı diyince aklıma gelen şey, Nurten abladan sonra tabi, süperman!
Erkek olup tayt ya da külotlu çorap giyilebilen tek dönem bezli dönemdir, ki bu da 1-3 yaş arasına tekabül eder.
E çocuk kafasıyla düşününce, koskoca adamın çorap gibi tayt giymesi, hani acaba bezi belli olmasın diye mi pelerin taktığı iddiasını akıllara getirse de,
"amaaaan sonuçta adam uçuyo, isterse altına pisletsin, o herşeyi yapabilir, annesi de kızmaz hem" hakkını veriyo superman'e otomatikman.




Tamam şimdi aklıma geldi, bide kırmızı başlıklı kız var, ki o başlık aslında pelerininden bi parça.
Yani aslında bunlar süperman'le ikisi kahraman arkadaşlar ve aralarında pelerin kardeşliği var.
Çünkü kesin altını pisletiyo ikisi de.

Benim küçük kuzene bu kırmızı başlıklı kızın hikayesini, olabilecek en korkunç haliyle anlatırdık kardeşimle (her türlü pis işi birlikte yapardık, biz aslında suç ortağı olduk hep o tek haneli yaşlarımızda:) )
Sonra hadi bakalım ne kadarını anlamışsın hikayenin diye bu sefer 2 yaşındaki kuzene anlattırırdık hikayeyi, bi yandan da bunu daha sonra koz olarak kullanmak üzere kameraya çekerdik.
"Hadi anlaaaaat" derken birimiz, öbürküsünün elinde cep telefonu kikir kikir arka planda gülüşmeler, kayıt başlar.
Çocuk artık kırmızı başlıklı kızı nasıl hayal etmişse kafasında, hikaye direk şöyle başlardı:
"Bi yokmuş bi vağmış,
kırmızı baş demişki kıza: seni yemek içiiiiiiiiiiiiin"
hikaye bu.
ulan o kadar anlattık, annane vardı, kurabiyeler vardı, kurt filan geliyodu, bide ormandaki bekçi.
ona göre ortamda iki şey var, kırmızı bir baş ve kız :)

bu da böyle bi anımdır, paylaşmak istedim:)

oldu şimdiden iyi haftasonlarınız ossun madem. görüşelim yine ;)

28 yorum:

  1. ya hayatım resimlerin o kadar sevimli ve göz alıcı kii, ne anlatıyor bu gene deyip önce resimlere baktım, ardından da yazını okudum, benim hafızamda hiç nurten abla yok, ama beyaz tenli etine dolgun kırmızıların kadını deyince hep ekmek teknesinde oynayan necibe aklıma gelir :)))
    17 yaşımda, kilo sorunu olan bir genç kızın aklında kalan kişi, gene kilolu mahallenin neşe dolu kadını necibe hhehhhe

    canım harika olmuşsun, sıcacık kırmızı renk sana acayip bir hava vermiş, çok yakışmış bu ara kotona uğramak şart oldu :)))

    YanıtlaSil
  2. eteğin ne cici öyle ya çok beğendim çok da yakışmış.aslında ben bu kombine bütün halinde bayıldım:))))

    YanıtlaSil
  3. o kalpli etek ne şeker öyle, ve de ayakkabılar. avm planıma koton ve t-box da eklendi, fikir için çok teşekkürler. sana çok yakışmış hepsi, çok beğendim

    sevgiler

    http://nils-mum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. minikkuşummmmmm ceketin çok güzel nerden aldığını öğrenebilir miyim...her zamanki gibi çok hoş görünüyorsun:)

    YanıtlaSil
  5. Asiye ablammm eğien çok tatlıı yaa bana da böyle bir etek alıp gönderir misin? parasını göndereyim sana ya süpğer bişiii ama biraz daha uzun olsun benimki :)) papilerinn yüzüğün tam bir benim zevkime hitap eden şirinlik! seninle zevkdaşız Deniz abla ve sen beni alışverişe çıkarmalısınızz dolabımı yenilemeliyim kesinlikleee!!! yine destan gibi yorumumun sonunda snei çoook öpüyorum güzel yüzlümm :*

    YanıtlaSil
  6. Ada'nın "kırmızı başlıklı kızı anlat ama içinde kurt olmasın, cadı olmasın, kötü kalpli kraliçe olmasın" talimatlarıyla bu kırmızı başlıklı kız masalı bizim evde oldukça yaratıcı formlara bürünüyor. Bi de benden dinle yani hikayeyi:))

    Benim de yıllar yılı siyah deyince aklıma Neslihan Yargıcı gelir.Kadın nasıl zihnimde yer ettiyse artık..Nur içinde yatsın demem geldi şimdi. Yaşıyor muydu ki hala?

    Neyse bu kalpi etekte ve püsküllü papuçlarda azcık ufacık minicik payım var ya hani koltuklarım kabardı şüyanda:))

    YanıtlaSil
  7. minikkuşcum kırmızı kalpli eteğini hem çok beğendim hem de sana çok yakıştırdım :)

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. gene döktürmüşsün asiyecim.. kırmızıyla ilgili amma anın varmış:) benim aklıma gelen ise dedemin taa rusyalardan ben okula başlarken getirdiği sırt çantası. Rugan olduğunu da belirteyi. günlerce okul açılsın diye nsl da bekliyordum:))

    kalpli etek şirin mi şirin tam senlik ttalım buna benzer bir eteğim var daha minik kalpli, füme beyaz.. cok severim kendisini..papişlerin modeli harika.. cok yakışmıslar ayrıca.. biliyosun püskül pek severim:))

    YanıtlaSil
  9. Etegini yirin senin :)) tabi papislerinde hakkini vermek lazim. Kirmizi kabanda cok guzel:)) neyse uzatmayim kombinini cok begendim cok hos gorunuyorsun ( hic uzatmamisim bu arada ):D

    YanıtlaSil
  10. şekerim sen kesinlikle reklam yazarı filan olmalıymışsın bu kadar detaylı ve eğlenceli bir izah şekli sanırımki blogger dünyasında pek fazla yok.. senni post yaptığını görünce heycanlanıyorum acaba ne anlattı yine diee,ciclerini tepe tepe kullan nasıl yakışmışş ölee palton favorim:)öpenzi şekerimm!

    YanıtlaSil
  11. Minik kuşum Nurten Ablan gibi ben de kırmızıyı çok seviyorum. 3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun diyenlerdenim:))

    O kalpli eteğini severim senin nasıl güzelde yakışmış. Botlarında çok hoş söylemeden geçemiycem.

    çok öptüm...

    http://ennstyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. renklerle kisileri eslestirmen hosuma gitti. ne guzel cici anilar tek haneli yaslarindan;) kirmizili outfitin de pek guzel. kirmizi Cupcake bir haftasonu diliyorum;)

    htpp://gonchagoncha.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Çok hoş,çok minnoşşş...
    tü tüüü tü..maaşallah :)))

    (Benim bebek bloğum; www.roomsgardens.blogspot.com)
    Beklerisss..

    YanıtlaSil
  14. maşallah kırmızı çok yakışmış:) bende şöyle bir düşündümde hayatımda rekleri olan kims eyok ama renklendiricek olsaydım eğer annem beyaz dinginliği ile babam siyah asilliği ile ablam turuncu :D niye bilmiyorum o geldi aklıma eşimle bende rengarenk :) bize bişi bulamadım ama galiba artık kırmızı minikkuş bende ;:):)

    YanıtlaSil
  15. anlatımın çok güzel yaa süpersin.. ayrıca şirin olan sadece etek değil herşey tümüyle çok hoş görünüyor :)

    YanıtlaSil
  16. Etek cok cici cokda yakismis sana minik kus :) kirmizi paltodan bende de vardi siyahi. modeli cok iyidi ama kumasi beni bitirmisti cok az giyebildim yuzuk falan takilinca hep cekildi putur putur oldu. Markasini hatirlayamadim ama neyse ;)

    http://newyorkturca.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. So fabulous....love the whole look!

    YanıtlaSil
  18. darkolivee; oyyyy yerim senin güzel yorumunu beeen ^.^17 yaşındaki etine dolgun halini severim ben senin:) teşekkürler kuzum.
    gülümse; hihi ben de bu yoruma kompil bayıldım:)
    nilsmum; teşekkürler:)mutlaka ugramalısın şekerim;)
    emel; kabanımı 4-5 sene önce kotondan almıştım kuşum, belki bi ihtimal outletlerde bulabilirsin. öperim seni:)
    SED; teşekkürler canım, yalnız yanlış kişiyle konuşuyosun ben Asiye;)
    reyhanım bonus kafalım senin Ada'nı yerim ben. senin cocugun da senin gibi komik olur zati:P bu cicilerdeki payın baya bi büyük, o yüzden burda tüm izleyiciler karsısında tesekkürü bir borc bilirim sana. şüyanda öpüyorum seni:P
    trendydolap; hihi mercü bebişim ^.^
    aysuncum teşekkürler tatlı sarışınım:) sen de süslü oldugun icin, olsa olsa rugan olurdu çantan:)) o etegini mutlaka giymeli ve bizim gözlerimizi de şenlendirmelisin;)
    moda sihiri; hihi etegimi şimdi yeme, ascık daha giyiyim de öyle ye emi:)teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. mambacım esprili sarışınım nası mutlu oldu ben biliyomusun kııı:)iyşallah yazıcam bigün bi yerlerde.bide daha güzelleri senin olsun, sen de giy ve paylaş bizle, gözlerimiz açılsın azcık:)gözlerinden öper,saçlarından okşarım anacım.
    ayçacım sen de tam kırmızı kadınısın zaten, söylemişsin:)teşekkürler begenmene sevindim:)öperim bissürü.
    goncha goncha; yahu ne zaman senin yorumunu okusam hep canım tatlı cekiyo:) tatlı yorumun için teşekkür eder ve cupcake molası icin sözlerime burda ara veririm:))
    beauty follower; thanks!
    burcu; hihi teşekkürler:)
    duru; heyyoooooo kırmızı minikkuş olmuşum negüzel:) ama narçiçeği diyelim biz ona, zira o rengi daha çok severim:)ama seni mi kırcam yaa, tamam kırmızı kalsın:)
    cilekli kırmızı rujum; ne güzelmiş, tşekkürler bu tatlı yorum için öpücükler sana gelsin ozaman:)
    new york turca; evet yaa kumaşı biraz tiftiklenmeye müsait, ama bende o kadar pütürleşme olmadı, belki çok sık giymedigim icindir, kırmızı kırmızı ampul gibi parlak olmayı sevmiyorum hergün:P markası koton bu arada;)
    mani; thank you so much honey!
    bolat; teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  20. o kabanın arkasındaki detay da nedir öyle yaa?? çok orijinalmiş bayıldım! :) rengi zaten gözalıcı, kalpli eteğinle de tabii ki süper uymuş..
    botlarını da ayrı bi beğendim şekerim, az daha topuklu olsa tam benlik olurmuş ama olsun bu haliyle de olsa giyerim :)
    saçlarını da beğendim, pozlarını da.. oh içim açıldı, öpüyorum seni minikkuşum:))

    YanıtlaSil
  21. hayır şekerim sen ve Deniz abla dedim yorumumda bi yanlışlık yoook muck :)

    YanıtlaSil
  22. eveeeet! kırmızı ve siyah uyumu süpermiş, ayrıca sana çok yakışmış minik kuş, fotoğraflardaki enerjin buralara kadar geldi!

    YanıtlaSil
  23. Ayy ben tam kaban ne güzelmiş, siyah çorapla ne güzel olmuş falan diye düşünürken içinden bir sürpriz çıktııı. Hem de ne tatlı bir sürpriz, bayıldım o kalpli eteğe minikkuşum. özellikle cep detayları harika. Püsküllü botlar da çok hoş tabii ki. Ben de okuyunca düşündüm düşündüm ama hiçbir renk hiç kimseyi çağrıştırmadı bana. Ne ruhsuz, duygusuz bir insanmışım :((

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. ama yine 12 den vurmuşsun...
    her detay başka güzel...
    son fotoğrafta gözlerin çok güzel çıkmış...keşke benim de öyle olsaaaa :(((

    YanıtlaSil
  25. vintage process; thank you so much honey!
    ahsen bebeyim ne güzel beğenmişsin cicilerimi *.* kalpli etegi ben de gözlerimde kalpler çıkarak aldım biliyomusun:) botlar da inanılmaz rahat ve hafifler, mutlaka denemelisin, zira denedikten sonra alman gerekecek:) esas sen benim içimi açıyosun her sabah, yirim:)
    SED; peki.
    özge bayrak; hihi teşekkürler, enerjim taa nerelere kadar gitmiş merak ettim, çok uzaklara yollabiliyorum yani:)
    deniz kuşum yerim seni ben:) kotona mutlaka ugra ozaman ve bu etege tükenmeden bi bak, ben bi ara gidip hırkasını da alıcam onun, döpyes gibi giycem:) ayrıca da her rengi birine benzetmen gerekmiyo, mutlaka bişiyleri çağrıştırıyodur sende de. ama düşününce hatırlamaman normal, bigün aklına gelirse söylersin. hiç duygusuz olur musun sen, öyle deme kızarım bak.
    elifcim canım benim senin yorumunu yerim ben:)hem senin de saçların çok güzel, ben de onlara bayılıyorum, napcas:)

    YanıtlaSil
  26. Simdi o zaman bu fotolarda bir Minikkus, bir Sevilay abla, bir de Nurten abla mevcut;)
    Ayh MinikKus, bu ayakkabilar ben Turkiye'den gitmisken gosterilir mi? Halbuki kac kez Cepa'da ellerime aldim onlar, uhuu:/ Rahat degiller de bana:P

    Aa biliyor musun ben de bir kalp canavariyim;) Yani gecen seneden beridir aldigim kalpli giysinin, aksesuarin haddi hesabi yok;) Bu etek de az daha katilacakti onlar arasina.
    Hem onun bel kismi boyle guzel miymis?:/
    Pismanliklarimi gosteren bu kombin hakkinda daha fazla konusamayacagim!
    :)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^