2016/06/09

Eskiden...


"Eskiden"le başlayan bi yazı yazmayalı epey olmuş onu farkettim:)

Eskiden ramazanlarda eş dost akraba herkes bir evde bir araya gelir, yenilir içilir, sohbete tabi ki doyulmaz ama sahura kadar da muhabbetin dibine vurulurdu. Tabi biz o sırada küçük olduğumuz için, sohbet edenler biz değil ebeveynlerimizdi. Biz, ortamdaki tüm pastaları çörekleri hüpleten, sonra da koltukların arkasında yada bize ayrılmış olan arka odalardan birinde yere çömüp, birbirlerine kıçından uydurduğu korkunç hikayeleri anlatan topluluğun üyesiydik:)
Anlatacak hikayeler bitip, aşırı yemek yemekten üzerimize rehavet düşünce de sohbet edilen odaya geçer, annelerin muhabbetinin giderek uğultuya ve ordan da ninniye dönüştüğü noktada uyuyakalırdık ya bir koltuğun üstünde, ya birleştirilmiş tekli koltukların üstünde yada annemizin dizinde.
Evin ablası olduğum ve benden küçük iki kardeşim daha olduğu için, eve dönüş yolunda arabadan inince genelde kardeşlerim annemle babamın kucağında, ben de ayakta uyuyarak geçerdik eve. 


Sabah olup yeni gün başlayınca, ramazanlarda dua günleri olurdu ve ben de genelde babannemle giderdim o dualara. Niye diye sorcak olursanız, kuru yufka yemeyi çok severdim ben:) 
Bizde ramazan ayı girmeden saclarda yufkalar açılır ve kurutulur, sonra da onlarla sahurda börek filan yapılır. Çünkü boğazımıza düşkün bi milletiz, daha o durumun içine girmeden önlemini alırız:)
Babannemle gittiğimiz ilk dua gününde, ben 3-4 yaşlarındayım, elimize verecekleri bi telefon yada tablet de yok tabi, küçük bir çocuğu bir saat boyunca nasıl oyalayabiliriz diye düşünüp, yere sofra bezini serdiler, önüme kuru yufkaları yığdılar. Bi taraftan fare gibi kemiriyorum yufkayı, bi taraftan da kafamda annemin uyarıları yankılanıyo "çiğ çiğ yufka yeme, kurtlanırsın!". Amaaaaan kim takar kurdu diyip devam diyorum:) Derken dua bitiyo, babannemin elini tutuyorum ve eve dönüyoruz. O bir saat boyunca gık demeden oturuyorum hanım hanımcık (kıt kıt yufka yiyerek:P). 
O gün o evde limitsiz kuru yufka yeme özgürlüğünün tadına varınca, ramazan bitene kadar her gün takılıp gittim babannemin peşine. Bu da böyle bir anımdır.

Neden anlattım. Çünkü şu fotoğraflarda görmüş olduğunuz yer cücesini, önüne ne koyarsam koyayım, ne teklif edersem edeyim, üç dakikadan fazla götünün üstünde oturtamıyorum:) Bir yandan bu sürecin geçici olduğu, az daha büyüyünce durulacağı, yerinden kalkmadan kahvaltı filan yapabilmenin lüks olmadığı zamanların yakın olduğu yönünde telkinler beklerken sizden, diğer yandan da hiç büyümemesi, hep böyle pamuk ve bebek kalması için dua ediyorum (artık nasıl olcaksa!). Analık da böyle saçma bi ruh halinde olmak işte:)

Ve şimdi sıra, pamuk görünümlü agresif bebeğimle yaptığımız aşırı renkli çekimde:)

Gitmeden önce son bişey daha: Zenginler zengin sofralarda karnını doyururken ihtiyaç sahiplerinin aç kalmaması, ibadet olduğu için bir ay değil, insan olduğumuz için her an uzatabileceğimiz bir yardım eline sahip olmamız dileğiyle... 


Öperim, öperiz, öperler:)

Ela'nın üzerindeki ceket: Oilily - Renkli Zebra / Etek: Room Seven - Renkli Zebra
Ayakkabı: H&M



















13 yorum:

  1. Ne kadar güzel yazmışsın minik kuşum💙Annelik hissiyatına bürünmüş son trimesterindeki bir hamile olarak çok duygulandım tabi ki;))) seni ve güzel prensesi kocaman öperim:) sen böyle yaz arada okumak iyi geliryor senin satırlarını

    YanıtlaSil
  2. Ağzını yediğimin (ne var be yerim kardeş değil miyiz) kadını aşırı güzel yazmışın hazır yarın iftar yemeği yiyecekken çok mis oldu bu yaşadığımız şeyleri senden de duymak öperim yarın ama bugün de öpmemin bi sakıncası yok bence

    YanıtlaSil
  3. her postun altına yorum yapmasak da suratımızda hep bi tebessümle okuyor, seviyor ve mutlu oluyoruz :)

    YanıtlaSil
  4. Size,Ela'ya bayılıyorum.Hep mutlu olun :)

    YanıtlaSil
  5. maşallah pek güzelsiniz ana kız ;)

    YanıtlaSil
  6. Yaa yerim sizi demek geldi içimden. Bu minik Ela'ya bayılıyorum!
    Ayrıca sizin eteğiniz de harika :)

    YanıtlaSil
  7. Allah mutluğluğunuzu bozmasın :)

    YanıtlaSil
  8. Fotoğraflara bakarken aklıma ne geldi biliyo musun asiş, hani Ela doğmadan önce bir videonuz vardı sen odasını gösteriyordun bu oyuncakları, inanamadım, bu kadar mı hızlı dedim kendi kendime, şimdi resmen oynuyor onlarla, halbuki ne kadar minicikti.. Miniciktiler..

    YanıtlaSil
  9. O puf puf etek o küt bacaklara nası yakışmış yaa

    YanıtlaSil
  10. eskiler ne güzelmiş... Çağın hastalığı internet malesef herşeyimizi alıp götürdü. Bu arada harikasınız :)

    YanıtlaSil
  11. İkiniz birlikte çekim harika olmuş:) Bir de zaten güzel olan kızını bir de böyle güzel giydirince, insanın ısırası geliyorr:) Eskiden her şey farklıydı bu arada, biz çok şanslı çocuklarmışız sokakta oyun denen şeyi doya doya yaşadık!

    YanıtlaSil
  12. Both girls you are lovely!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^