2011/11/21

Bakımlıyım, bakımlısın, bakımlı.

Blogosferde belirli aralıkla ilginç konular hakkında dönüp dolaşan mimlerden birinde kendime denk geldim dün. hayret. üstelik de konumuz makyaj:) Ahsen bebeyim benim çok bakımlı oldugumu, makyajsız kremsiz sokağa çıkmıycağımı düşünerek mimlemiş beni, hadi anlat da görelim demiş sagolsun:P

Aşağıdaki cevaplarımı okuyunca kendine aynada bakmanın aslında bakımlılık olmadıgını, en azından yaşımın hatrına bi gözaltı kremiyle geç de olsa bi başlangıç yapmam gerektiğini farkettim :/ 
ruhum genç olduğu için cildimin de hep genç kalcagını mı düşündüm ne?

İsterseniz hiç okumayın gerisini, 40 soru var ama cevaplarda kayda değer bişi yok şimdiden söyliyim. Sonra "yok efendim 2 saattir okuyorum, bi nemlendirici bile kullanmıyomuşsun doğru düzgün. zaten mineralli makyajı da duymamışsın" gibi durumlar olmasın bak!:D

1. Yüzünü günde kaç kez yıkarsın? 

sabah akşam yıkarım.

2. Cilt tipin nedir, ?  
o kadar garip bi cildim varki, dermatolog bile kararsız kalıyo bakınca. "ımmmm şimdi yanak bölgesinde yağ bezeleri var, oralar yaglı gibi. ama çeneye dogru indigimizde soyulmalar görüyorum. alın bölgesinin de üçte ikisi kuru diyebiliriz, öyle yani". bu açıklama ışığında gidip kendinize cilt tipinize göre krem aldıgınızı hayal edin. ama size cilt tipinizi sorduklarında doktorun dedigi gibi anlatcaksınız:)

3. Şu an kullandığın yüz yıkama ürünün nedir?
Loreal'in üçü bir arada temizleyicisi var, pembe, misler gibi kokar, sırf kokusu için onu kullanırım. ama pamukla yani, öyle yüzümü tonikle yıkamadım hiç:P

4. Peeling yapar mısın? 

yaparım evet, hatta arada erman'ı da bu konuda sıkıştırırım. "canım baksana ne kadar pamuk gibi oldu yüzüm, oyyyy.. hadi gel sana da yapalım bak sakalların bile yumuşiycak" :)

5. Peeling ürünün ne marka? 
Garnier üçü bir arada. muhteşem bi ürün;) hem maske görevi görüyo, hem de peeling yapıyo. yüzünüzü yıkadıktan sonra bana hak verceksiniz;)

6. Nemlendiricin nedir? 
Hah mesela bu güzel bi soru. Hayatımda hiç aman nemlendiricim olsun, yüz için ayrı vücut için ayrı olsun gibi bi kriterim olmadı. kokusu güzelse, bide denerken tester'ı hep bilegimize sürüp gösterirler ya, eger bide bilegimi yumusacık yaptıysa (ki bilekler genelde hep yumuşaktır zaten) onu alırım. Biotherm'in vücut nemlendiricisi var ama kokusunu hiç sevmedigim için sadece çok çok ihtiyacım olursa, yani artık kuruluktan kolum bacagım çatlamaya başlarsa anca o zaman sürerim onu:) onun dışında Vaseline'in yeni nemlendiricileri var, şampuan kutusu gibi dev bi kutuda.  Aloe Fresh aromalısını mutlaka alın, sürün, yumuşayın:)

7. Çillerin var mı? 
yok, zaten yüzümde bi çil yok, o da olursa iyice çarşamba pazarına dönermiş. eksik kalsın:) ama bazılarına da o kadar yakışıyoki..
8. Göz kremi kullanıyor musun? 

her gün suçluluğunu duymakla birlikte kullanmıyorum. bigün gaza gelip gidip tonla para verip krem alıyorum, 2 gün azimle kullanıyorum, 3. gün amaaaaaan diyip diğer arkadaşlarının yanına koyuyorum yazık yalnız kalmasın diye. bu kadar mimik kullanan, bu kadar ota boka gülen bi insan olarak, krem de sürsem o kırışıklıklardan kurtulamayacağımı biliyorum çünkü. annem gibi günde 1 kilo salatalık da yemiyorumki cildim bi yandan parlarken bi yandan gerim gerim gerilsin. buruş buruş teyzelerden olcam ben, evet :(

9. Cildin akneye meyilli midir? 

Eskiden meyilliymiş ki hala onların izlerini yok etmekle uğraşıyorum. Yolun yarısına da gelmişiz nerdeyse ama arada hala çıkarlar keratalar, yapcak bişi yok.

10. Güneş koruyucu kullanıyor musun? 
işte bu benim en yaralı olduğum konu. aptal gibi biraz bronzlaşayım diye solaryuma gittigim geçen seneden beri o yapay güneş ışıklarının yüzümde bıraktıgı lekelerle mücadele ediyorum, hiç güneş kremi kullanmaz mıyım. nerdeyse yatmadan önce bile sürcem sabah güneşi yüzüme yüzüme vurduğu için. gerçi sabah güneşi de pek iyiye vurmaz derler o da ayrı bi konu. neyse kullanıyorum yani, ama pek korudugunu da sanmıyorum;)



Makyaj konusuna geçmeden önce doğallığa güzel bi örnek teşkil etmesi açısından ve bir Adriana'cı olarak burda onunla sorulara geçiş yapmak istedim. 
Kendisi saç, makyaj, fizik ve daha bir çok konuda doğallık abidesi olarak gösterilip heykeli dikilesi bir kadındır, hatta yetmezmiş gibi bide anadır!!! 
Burdan evrene isyan ederek konuyu bambaşka boyutlara da taşıyabilirim aslında ama neyse, bugünkü konumuz makyaj&bakım.
Adriana sen nerden çıktınki şimdi hallam yaaa..

MAKYAJ


11. Fondötenin nedir?

Yaklaşık 3 yıldır Chanel'in hem kapatıcı hem nemlendirici hem de fondoten olarak kullanılabilen, çok fonksiyonlu ve anan da sürsün baban da sürsün cinsinden bereketli bi ürününü kullanıyorum. Sadece kapatıcı olarak kullandığım ve tüm yüzüme asla sürmediğim için de bukadar uzun süre dayanıyor olabilir.

12. Kapatıcı kullanıyor musun? 

Flormar'ın muhteşem ötesi kapatma özelligine sahip ve mis gibi kokan bi kapatıcısını keşfettim. krem gibi akışkan kıvamlı, yüzünüze sürdügünüzü belli etmeyecek kadar dogal.

13. Makyaj alt tonunu biliyor musun? 

hayır o ne ki? benim yanaklar cok cabuk kızardıgına göre kırmızı yada pembe olmadıgı kesin:P

14. Takma kirpikler hakkında ne düşünüyorsun? 

Taktığımı düşünemediğim bişi benim için. Hali hazırdaki kirpiklerim yeterince kıvrık olduğu için olanıyla bile uğraşmakta zorlanırken bide takmasını ilave etsem nolurdu acep.

15. Rimelimizi üç ayda bir atıp değiştirmemiz gerekiyor, bu konuda ne düşünüyorsun? 

Ne zaman biterse, daha doğrusu fırçası ne zaman kazık gibi olursa o zaman yenisini gider alırım koşarak.

16. Hangi mascarayı kullanıyorsun? 

YSL, hayatımın maskarası. ölünce onla gömsünler beni, zira onsuz yapamam.

17. Sephora mı MAC mi? 

Mac maskara kullanmıştım bi defa, ama bidaha kullanmam.

18. Makyaj yaparken en çok hangi alet edavattan : ) faydalanırsın? 

Sol işaret parmağım iyiki varsın:)

19. Far bazı kullanıyor musun? 

Hayır, zaten farı çok sık kullanmam. ışıltı veren bişiler sürer geçerim.
20. Ya yüz için? 

Hah işte burda en güzel kokulu kremim hangisiyse onu önce bi yüzüme boca edip, üstüne de sadece izleri kapatmak suretiyle fondoten sürerim. budur.

21. En sevdiğin far marka ve numarası, ama tek bir tane? 

kesinlikle inglot! ama flormar'ın ışıltı veren renksiz farları da şahane;)

22. Kalem / likit / jel eyeliner hangisini tercih edersin? 

o kısım biraz karışık. kirpiklerim yüzünden eyeliner'ı hiçbir zaman gözümün alt kısmına süremem. kalem burda devreye giriyo. üst kısım eyeliner yada kalem. aman neyse yani ikisi de olur, ama gözüme bişi sürmeden asla çıkmam onu söyliyim!

23. Makyaj yaparken kaç kere gözünü çıkarma tehlikesi atlattın? : ) 

Hiç:P Sadece bazen erman araba kullanırken yanında makyaj yapmaya çalıştığım zamanlarda kasis, çukur gibi yerlerden geçerken sanatsal çalışabiliyorum.

24. Pigment farlar hakkında ne düşünüyorsun? 

Duymadım bile o derece.

25. Mineral makyaj malzemeleri kullanıyor musun? 

Giderek bakım konusunda dibe vurmaya başladım sanırım. bunu da bilmiyorum. bide süslü olduğumu sanırdım, bişi bildigim yokmuşki yaa :O

26. Favori rujun nedir? 

inglot pembesi bide pastel kırmızısı iki rujum var en sevdiklerim. "aaaaaaa sen ruj mu kullnıyosun? e biz hiç görmedik, hep ölü gibi dudakların" diyo şimdi birileri:P tadı en güzel olan rujlarım onlar, yiyorum evet napabilirim:)

27. Peki gloss? 

Bourjois ve flormar glosslarım hep çantamdadır, ama aslında hep boşalttığım çantamdadır ve hiç sürmek kısmet olmuyor onları:) hele flormar glossum nasıl tatlı bi pembe, nasıl ışıltılı oyyyyy..

28. En sevdiğin allık hangisi peki?

Yılların eskitemediği Chanel allığım. Çantamda olması bana huzur veriyo, bazen günün sonlarına dogru yüzüme azcık renk getirsin diye kullanmak aklıma gelse de, iyiki var, iyiki hep çantamda ^.^

29. eBay’den makyaj alışverişi yapıyor musun? 


Hiç yapmadım. 


30. Market kozmetikleri (drugstore products) hakkında ne düşünüyorsun? 

Büyük marketlerin kozmetik kısmından gloss almışlığım var. ama ojeler için genelde markaların AVM içinde açtıkları standları tercih ederim, renk sırasına göre düzenlenmiş onlarca oje arasından seçim yapmak 
daha keyifli oluyo:)


31. Hiç profesyonel makyaj eğitimi almayı düşündün mü? 
düşünmedim, düşünmem de. zaten çok makyaj yapan bi insan degilim, nerde kaldı profesyonelliği.


32. Makyaj yaparken sakarlık yapar mısın? 

Hiç aklıma gelmiyo şimdi düşündüm de.

33. En nefret ettiğin makyaj hatası nedir? 
ucundan kenarından azcık bişi sürdügüm için yüzüme, hata yapma ihtimalim de o kadar düşük oluyo. ama bariz kuaförden çıkmış yada profesyonel elden çıkmış makyajları, yani "ben makyajlıyım" dedirten makyajları hiiiiç sevmem, benden uzak allaha yakın olsun:) hele o mahalle arası kuaför makyajları yok mu simli ve cart renkli farlar, heidi gibi yanaklar, ahu tugba ruju falan. adamı maskaraya çeviriyolar resmen.

34. Canlı renkli makyaj ürünlerini mi yoksa doğal tonları mı tercih edersin? 


Doğal olsun, bizim olsun. genelde renkli giydigim icin dogal olsun isterim. ama tek renk giydiysem yada cok koyuysam o gün, o zaman azcık renk katabilirim ^.^


35. Makyajını hep beğendiğin bir ünlü söyler misin? 

kim kardashian tabiki. bide benim Gizem-Dilem(betwinus) güzellerim var. Hatta bi saniye yaaa Kim de kimmiş allasen, canlısını gördüm Gizem'imin kendi yaptığı makyajı, onun özel makyözününkinden çok daha başarılı;)

36. Eğer ömrünün sonuna kadar tek bir makyaj malzemesi seçmen gerekse? 

ama şimdi bu olmadı. çünkü rimelim ve göz kalemim ayrılmaz ikilidir.

37. Hiç makyajsız dışarı çıkar mısın? 

Çıkarım tabi:)

38. Makyajsız nasıl gözültüğünü düşünüyorsun? 

Ceset gibi.

39. Sence EN İYİ makyaj koleksiyonuna sahip marka? 


Ben buna da Inglot diycem, her ürünü güzel çünkii:)

40. Makyaj hakkında genel olarak ne düşünüyorsun? 

makyaj her ne kadar erkekler için hala anlamsız bişi olsa da, ayıp örten, güzelleştiren, anlamlandıran, renklendiren bişi olması açısından iyiki var hayatımızda. 
ama onun yüzünden daha hızlı yaşlanıyoruz, bu da işin cilvesi tabi:))


Evet aslında ne kadar paçoz bi insanmışım gördünüz:)

ben kimseyi mimlemiycem, zaten Ahsen en merak ettiklerimi mimlemiş, onları bekliyorum. üşenmek yok, hadi bakiyim herkesin foyası çıksın ortaya :)

11 yorum:

  1. ay ben geçen gün macIn tanıtımında makyaj yaptırırken ordaki kıza kafayı yedirttim şimdi bu bilmemne bazı sürüyoruz yok o fırça şakak için şu fırça gıdıiçin ellibintane şey söyledi ben yine 'sen bana ordan bi fondoten bi allık bide rimel ver'dedim çıktım:DD sittin sene öğrenemicem bu işleri bence sen yine benden hallice gibi duruyosun epey soruyu cevaplamışsın 38.sorunun cevabına katılıyorum,geçen duştan çıktım mesela eve arkadaşlar geldi beni heralde rimelsiz filan hiç görmemişler hasta olduğuma nerdeyse beni ikna ediceklerdiii:D öptüm datlım:)

    YanıtlaSil
  2. Oyy oyyy oyy kıyamaaam nasıl da tatlı yer vermiş miminin içinde bize kuzum :)) tatlım okurken birçok ortaklık keşfettim ben de en çok inglot’yu seviyorum özellikle ojeleri arasında kendimi kaybediyorum :) bourjois lipgloss (özellikle su bazlı olan) olmazsa olmaz çantamda, en sevmediğim makyaj hatası palyaço gibi boyanmış ve basit duran makyaj. Ayrıca makyajsıza yakın doğal halini görmüş birisi olarak ceset gibi asla, tam tersine melek gibi olduğunu da gönül rahatlığı ile söyleyebilirim tatlım :) öpüyorum çok ;)))


    BeTwin Us

    YanıtlaSil
  3. yine tüm yazıyı gülümseyerek okudum ama rujların hep boşalttığın çantada kalması kısmında artık kahkaha attım!! :D
    benim başıma da çok gelir.. :)
    bu arada göz kremini ihmal etme kuzum .)

    YanıtlaSil
  4. hehe bende keyifle gülerek okudum :D
    seni sürekli mimlemek lazim minikkusum cok keyifli oluyor okumasi :DD

    http://guzelgulozyigit.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. ayyyyy ben de makyajsız ceset gibi görünüyorum

    YanıtlaSil
  6. Yahu işte ben de her soruya haberim yok, hiç kullanmadım, valla duymadım gibi cevap vermemek için bu mimi erteleyip duruyorum. Napsak ki:) Ben yapmasam mı acaba:)

    YanıtlaSil
  7. sarışın mambam benim yine güldürdün beni, allah da seni gülmekten yarsın emi:P aynı bende de öyle oluyo işte, 100bin tane malzeme sayıyolar, hangi biriyle ugrascam ben onların:) kullanımı en kolay olan, kesin ben bunla makyaj yaparım dediklerimi alıyorum işte:)
    gizem kuşum size yer vermiycem de kime vercem bebeyim benim:) inglot sempatimizin olması ve bourjois kardeşliğimize pek sevindim:) zaten ancak benzer zevkleri olan insanlar bukadar iyi anlaşabilir, şaşırmadım:) melek benzetmeni de yerim ayrıca, o sensin bikere*.* gel sarılcam sana.
    ahsenim ben de o şapşallığı sadece ben yapıyorum sanırdım, meger yannız degilmişim:P göz kremlerimi tekrar gün yüzüne cıkariyim diyosun? düşüniyim ben bunu:)
    güzelgül; hihi ben yazarımki hep:) siz yeterki isteyin.
    burcu; ben de bu yorumdan çok keyif aldım:)
    gülümse; aahahaa gerçekten miiii:) gel öpecem o zaman, ama makyajsız öpcem korkma:P
    funda bebeyim hiç şaşırmadım aynı kafadan oluşumuza, ama bence sen de yazmalısın, çünkü her cevapta kendimi görüp şahsen çok eglencegimden eminim:)) bekliyoruz hadiiiii.

    YanıtlaSil
  8. En azından yüzünü yıkıyorsun:)

    YanıtlaSil
  9. Ayy bak sairisn mamba yok artik :( sonraaaa cok guldum ya flormarin kapaticisi ne ki birdeeeee rimelin hangisi bak merak ettim kusum..ayrica kendine haksizlik etme sen pacozsan gercek pacozlar ne yapsin suslum dogal guzllik abidem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaaa, mamba artık facebooktan katılıyo bize:P
      flormarın kapatıcısını ben de bilemedim şimdi:) sanırım gözaltı kapatıcısını söyledim, o çok şahane bişey. rimelim de son bikaç aydır maybelline volume express;) en pahallı markaların rimelini bile sonda bırakabilir:)
      güzel gören gözlerinden kaynaklanıyo güzelligim, yoksa bakımsızın önde gideniyim bebegim:)

      Sil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^