2011/07/24

Trend raporu: Kısa etekli gelinlik

Gelinligin bir kadın üzerindeki etkisi ve albenisi tabiki anlatılmaz yaşanır. 
Bembeyazdır..
Dünyanın en çirkin kadını bile gelinlik içinde bi başka güzel görünür. Bunu hakkaten anlayamıyorum ama gerçekten de öyle!
Küçük kız çocuğuyken bebeklerimize giydirdigimiz elbiselerdeki gibi kabarık kabarıktır etekleri..
Ve kuyrukludur.. Hatta kuyruk ne kadar uzunsa o kadar iyidir. Teorikte böyle söylenir ama pratikte hiç de öyle olmuyor hanımlar, kesip bir kenara koyasınız geliyor o kuyrugu ilerleyen saatlere doğru.

Öyle büyüleyici, hipnoz edici, akıldan çıkmayan, "bari en azından her yıl dönümümüzde giyeyim ben bunu" dedirten, giyince çıkarılası gelmeyen bir merettir gelinlik..

Benki bu konuda hevesimi almış hatta hem kınada hem dügünde giymek suretiyle 2 defa bu heyecanı yaşamış biri olarak, hala modaevleri önünden geçerken "ay şu ne kadar güzelmiş" diyebilecek kadar her sene nikah tazelemeye hazırım ^.^
Huyum kurusun.


Ama bugün size farklı bir gelinlik akımından bahsedicem.
Bildigimiz uzun uçuş uçuş etekleri olan, kuyrugu boylu boyunca uzanan gelinliklere inat, kısa etek boyu ile hanım kızımıza o koşturmacalı ve bol göbek atmacalı gününde son derece yardımcı olacak bir alternatif.

Genelde nikah sonrası yemekler, partiler ya da kına organizasyonları için tercih edilen, geline gelin oldugunu hissettiren ama kuşlar gibi uçmasına dahi izin verecek kadar etekleri dolaşmayan bir elbise de diyebiliriz onlara aslında.

"Mini ve Tea length gelinlik "

Mini gelinlik dedigimiz zaten hepimizin bildigi mini oluyor :) Gelinin masumiyetine seksilik katması açısından tercih edilebilir, ama ben her zaman gelinin masum kalmasından yanayım o gün için en azından :)






Eteklerinde tüylerle daha cici bir görünüm kazandırılabildiği gibi,
üzeri lazer kesim tüllerle kaplanarak 2 numaralı arkadaşınki gibi kelebeğimsi bir görüntü de elde edilebilir.
Hatta "ay uzun mu olsa kısa mı olsa" diyenler için de bir yanı mini, diğer yanı yerlere kadar uzayan hatta kuyruklu modeller de mevcut. Benim bu sınıftaki tercihim sanırım 3 numaralı gelinlik olurdu.

Bide tea-length gelinlikler varki onların her birine ayrı ayrı kalbimi koyarım.
Nasıl hanım hanımcık gösterir, nasıl 60'lı yıllara götürür giyen hatunu ^.^
Hele bide saçına şapka ya da benzeri kocaman bir aksesuarla taçlandırırsa of of off..
Misal şu aşağıdaki gelinlik acaba sadece bana mı bu kadar güzel geldi o kocaman çiçekli saç bandıyla ♥ ♥ 





Bileklerden biraz üstte, dizlerden biraz daha aşağıda bi yerlerde etek boyu. İşte bu yüzdendirki kimilerini kısa ve basık gösterir. Öyle herkes giymemelidir ;)

İçimdeki 60'lı yılların kadını zaman zaman hortladığı için sanırım ben bu modelleri hep daha feminen, modern, rahat, sevimli, seksi buluyorum.

Düğün dernek işlerinin tavan yaptığı şu sezonda kafası karışık ve hala "acaba ne giysem" diyen gelin adaylarımız ve beyaz giymemeleri suretiyle geline eşlik edecek nedime adaylarımıza fikir verebildiysem ne ala ^.^

Belki sizin de klasikler dışında beğendikleriniz ve önermek istedikleriniz vardır. 
Var mıdır?

7 yorum:

  1. Valla 3 numara dısında hiçbirini gelinliğe benzetemedim!zaten şu kısa gelinlik furyasına kapılanlardan da en iyisi Anja Kubik'in gelinliği..

    YanıtlaSil
  2. 1 ve 3 çok güzel :) ama gelinlik dediğin uzun prenses gibi olmalı bence :)

    YanıtlaSil
  3. @pink princess 3 numara diyoooor :) ben de Anja'nın gelinligini pek begenmistim. özellikle de arkadaki kuyruğu beni benden aldı.
    @pembe kanatlar haklısın, gelinligi gelinlik yapan seydir zaten uzun oluşu diimi. bunlar dügün sonrası partilik elbise olabilir ;)

    YanıtlaSil
  4. orta okul zamanlarimda guns n roses'in bir video klibini izledikten sonra kesinlikle kisa gelinlik giyecegim demistim. ama yas ilerledikce fikirler degisiyor tabii. :)

    http://the-lizard-queen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. @gizem dalyan o kadar katılıyorumki sana :) küçükken "büyüdügümde giyeceklerim" diye bir listem vardı desem? :) tabi büyüyünce bir işe yaramadı o ayrı :)

    YanıtlaSil
  6. nişan elbiseme benziyo hepsi de birbirinden güzel:) ama düğünde biraz zor çünkü ayakta çok kalındığı için ayakkabıyı rahat bişey seçemezssin görünecğeinden oysa ki şimdi gelinler spor ayakkabısı bile giyiyor:)
    http://goncaninsepeti.blogspot.com/2011/08/nisanlandm-nisan-elbisempastamyuzuk.html

    YanıtlaSil
  7. @goncaninsepeti postunu okudum, nişan fotolarını gördüm. elbisene bayıldım, anneciginin ellerine saglik.. dügünde uzun giymek iyidir, herşeyi kapatır :))

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^