2016/04/06

Build A Bear Workshop


Hiç unutmam, ananemlerin köy evindeyiz. Nerdeyse her tatilde soluğu orda alıyorum, çünkü o evi ve teyzemle vakit geçirmeyi çok seviyorum. Teyzem tabi o zamanlar lisede filan, yani küçük teyze:)
Her gün ayrı bir aktivite yapıyoruz onunla. Bir gün şekilli kurabiyeler yapıyoruz, bir başka gün sarma yapıyoruz (evet benim dünyam yaklaşık olarak 3 yaşımdan beri yeme-içme üzerine kurulu:P).
Teyzem çok da hamarat. Sadece pasta börek değil, dikiş nakış konusunda da eline kimse su dökemiyo. Bir gün bana "bugün de bez bebek yapalım mı sana?" diyo. Ne kadar da cevabı belli bir soru:) Ben "hayır!" diye yapıştırıyorum tabi cevabı. Şaka şaka :P
5 yıllık gözlerim faltaşı gibi açılıyo, "içini nasıl doldurcaz peki?" :)

Sonra teyzem, evdeki parça kumaşları kesip biçip bişeyler hazırlıyo, kalın ipleri birbirine dolayıp saç yapıyo. Sonra bana poşeti gösteriyo ve "hadi şimdi içine elyafı da sen doldur" diyo. Benim gözler yine faltaşı:P Zaten o yaşlar her şeye şaşırma, her halta heycanlanma yaşları. Üstümde acaip bi sorumluluk, sanki ameliyat yapacam da ya hastanın içinde makas unutursam endişesi.
Tamam diyip dolduruyorum bez bebeğin içini. Elimin de ayarı yokmuş demek ki o zamanlardan beri, tombalak bişey çıkıyo ortaya, kolu bacağı küp gibi:)

O oyuncak şimdi nerde desen bilmiyorum, ama çocukluğumun en hayalgücü yüksek ve evcilikli zamanlarında o bez bebeğim hep yanımdaydı, onu biliyorum.




Geçtiğimiz haftasonu çok benzer bir deneyimi yaşatmak üzere Ela'yı Build A Bear mağazasına götürdük (Ankara'da Kentpark Avm'nin içinde). İçeri girer girmez zaten ilk tepkisi "vay canınaaaaaa" oldu ve hemen içi doldurulmuş peluşlardan birini alıp, minnak pusetine koyarak gezdirmeye başladı.

Çeşitli ikna çabalarımız sonucunda elindeki hazır peluşu bıraktırdık ve esas sürecimizi başlattık.

Önce içi boş bir peluş seçti, sonra sesini kaydetti, ona bir kalp verdi ve içini elyafla doldurdu. Üzerine kıyafetleri giydirmeden önce ona sıkıca sarılıp dans etti sonra da. Bu da aslında ritüelimizin bir parçasıydı, ama Ela biz söylemeden yaptı sağolsun:) Sonra, birbirinden güzel kıyafetler arasından en rahat olan bikaç parçayı seçip giydirdik peluşa. Son olarak da sevgi çanını çaldı ve süreci tamamladı küçük insan parçam:) Artık Ayşe adında, kimliği bile olan bir peluşu vardı, elini tutunca Ela'nın sesiyle "Ela seni şok şeviyoyum" diyen:)

Bir çocuk için bir oyuncak ancak bu kadar değerli, özel ve eğlenceli olabilir bence. 

Tüm bu süreçte Ela'ya eşlik eden aşırı enerjik ve eğlenceli abisi Arda başta olmak üzere tüm BAB ekibine de ilaveten teşekkür ederiz. Keşke her çalışma ortamında böyle etrafına neşe saçan cıvıl cıvıl insanlar olsa, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan mesaimiz bitiverse ve aynı enerjiyle evimize dönsek ^.^









Aşağıdaki videomuz da bu postun özeti olsun o zaman! İyşallah da beğenirsiniz:)


Build-A-Bear Workshop markasının, oyuncak tasarlama sürecini tüm detaylarıyla anlattığı yazısını da aşağıda paylaştım. Okuması bile zevkli, bide düşünün tasarlarken nasıl hoşunuza gidecek!:)


Tasarlama süreci;

İnteraktif pelüş arkadaş tasarlama deneyimi sunan Build-A-Bear Workshop’ta 7’den 70’e herkes kıyafetinden sesine kadar kendi zevkine göre bir pelüş arkadaş dünyaya getiriyor.
Deneyim sürecimiz 7 adımdan oluşuyor ve yaş sınırı olmaksızın herkese ve her yaşa hitap ediyor. Bu interaktif dünyayla tanışmak için başlangıç adımımız “Beni Seç”;
bu adımda onlarca farklı pelüş seçeneği arasından istediğiniz pelüş arkadaşınızı içleri boş bir şekilde seçiyorsunuz. “Beni Duy” adımında O’nun için
mevcut seslerimizi kullanabileceğiniz gibi O’nu daha da özel kılmak için kendi sesinizi kaydedebilirsiniz. “Beni Doldur” adımımızda pelüş dostunuza
istediğiniz yumuşaklıkta şekil veriyoruz.  “Bana Sarıl” adımında pofuduk arkadaşınız için bir kalp veriyorsunuz. Kalbini vermeden önce kalp seremonimiz var.
Hep birlikte dans ediyor, arkasından kalbi sımsıkı tutarak dileğimizi diliyoruz.
En keyifli adımlarımızdan “Beni Giydir”e geldiğinizde yüzlerce kıyafet, aksesuar çeşidi sizi bekliyor olacak. Seçim, kombinleme size ait!
Kendi kombinasyonunuza kendiniz karar verebileceğiniz gibi, arkadaşınız için isterseniz Frozen, Starwars, Disney Princess, Spiderman, Superman,
My Little Pony gibi çok sevilen karakterlerin kostüm ve aksesuarlarını seçebilirsiniz ya da  polis, doktor, itfaiyeci gibi birçok meslek grubu için özel olarak
hazırlanmış giysileri seçebilirsiniz. “Bana İsim Ver’’ adımında pelüş arkadaşınız için kimlik belgesi hazırlıyorsunuz. Adı, kime ait olduğu, göz rengi ve boyu gibi
O'na özel bilgileri doldurmanız gerekiyor.  Bu belge pelüş arkadaşınızı kaybettiğinizde ve o bulunup bize getirildiğinde size ulaştırabilmemiz için önemli.
Son olarak O’nu eve götürmeden önce “Arkadaş Sözü” vermeniz gerekiyor.

Mağazamıza gelen aileler sürecimizi öğrendiklerinde çok şaşırıyor. Türkiye’de bu konsept ile benzersiz bir deneyim sunan başka bir marka yok.  Ziyaretçilerimiz kendi istedikleri gibi bir oyuncak ayıcık tasarlıyorlar. Burada insanların amacı sadece bir oyuncak ayıcık sahibi olmak değil. Çocuklarının pelüş arkadaşlarını tasarlarken yaşadıkları deneyimlerini seyretmek, onları mutlu ediyor. Çocuklar için de aynı şekilde, eğlenceli bir atölyede harika vakit geçiriyorlar ve kendi tasarladıkları oyuncakları satın alıyorlar.  

Ayrıca, Build-A-Bear Workshop’ta doğum günü kutlama partileri düzenliyoruz. Çocuklar arkadaşlarının doğum gününü kutlarken aynı zamanda kendi pelüş arkadaşlarını tasarlıyorlar. Parti konseptini doğum günü sahibi karar veriyor. Pijama partisi, İzci Partisi, özel konsept partiler yapabiliyoruz.

14 yorum:

  1. inanılmaz şahane :) Ela'nın tepkileri ayrıca süper :) Bizim bıdık hemen azıcık daha büyüsün biz hemen Ankara'ya gelelim ve hemen yaptıralım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bıdıkların en azından 2,5-3 yaşında filan olması lazım. Süreci anlaması ve gerçekten oyuncağı kendinin hazırladığının farkında olması açısından:)

      Sil
  2. Anne kız enerjinize hayranımmmm kucak dolusu sevgiler Bursa dan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz ve öpücükler göndeririz o halde biz de Ankara'dan ^.^

      Sil
  3. Biz de ziyaret ettik ve bayıldık. Öykü biraz daha büyüsün bi arkadaş da biz alıcaz inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla içeri girince insanın bitane de kendine hazırlayası geliyo diimi:)

      Sil
  4. Ayyy yirim , yirimm!!!
    Yav, ben niye icimde biriktirdiklerimi buradan yazmiyorum ki sanki? Bir de instagramdan kendimi parcalayip duruyorum, artik orada aktif degilim, oradan kimseye yazmiyorum diye. Tamamdir, hemen takibe alindiniz kizlar.



    Ama o "tombik Ayse"yi duymamis oliim. *homur*


    ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaahaha çok tatlısınız, tombik Ayşe derken içi aşırı doldurulmuş Ayşe yani:P Sözümüz meclisten dışarı eheeheh:)
      Ya bu arada ben sizi Samsun'dan bi akrabamıza benzettim aşırı. Adını filan hatırlamıyorum, Samsun'da mı oturuyor şu an onu da bilmiyorum. Ama yüzünüzü direk o ablaya benzettim ^.^

      Sil
    2. O dedigin kisi cok fena güzel, en bi karizamtik,zeka küpü, böööle manken gibim biseyse evet evet o kesin benim. Degilse hiiic tanimam, benle alakasi yok.

      (ay kendim bile dötümle güldüm su an)

      Saka bir yana, ben Almanya'dayim. Bir ara instagramdan yaziyordum sana (su sizli bizlilige gerek yok, bana "sen" de allasen, bak ölümü gör):) Benim yaa, ayse.3343 . Hatta ilk yazismamiz bir yanlis anlasilmayla baslamisti, "bir kiz bukadar mi babaya benzer, anneye benzemez. Bence bu kiz sizden diil" diye igrenc ötesi bir espri yapiim demistim de, agzima yüzüme bulastirdigimi farketmistim sen bana kizinca:D Sonra aciklamistim neden öyle dedigimi de, sen de hosgörüp "tamam ayse..3343, sizi hic untmicam" falan demistin. (ay ne annatiyon be kadin, kadinin bi trilyon takipcisi, yorumcusu var, seni nerden hatirlasin, te allaaam yaa..)

      Gecen Elosun "oyyy ceni cok ceviyom" diyerek Firat'a ilan-i ask yapan videosuna uzunca bir yorum birakmistim, bilmem farkettin mi. Hani rüyasinda sürekli Ela'yi gören, onu bulup sana ulastirmaya calisan, poposu sürekli acikta kalan kadin ben:)

      Dizi karakterleri gibi oldunuz ikiniz benim icin sanki. Hani o karaterlerin, oyuncularin senden hic haberi yoktur ama sen onlarla yatar kalkarsin, onlari cok ama cok seversin ve aileden biri gibi olmuslardir ya senin icin? Ve "Allahim, nolurdu bu kadin benim komsum, arkadasim olsaydi, nolurdu onlarla biryerlerde karsilassaydim" dersin ya icten ice? Iste öyle birsey bu bendeki... bilmem anlatamayabildim mi:)

      Hep yüzünüz gülsün ailecek, he mutlu olun emi? Sizler gibi insanlar güzellestiriyor su dünyayi... Keske daha cok, daha cok olsa sizlerden...

      Sil
  5. Harika bir aktivite olmuş Ela için, nasıl heyecanlandığını mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum kuzucuğumun! aslında istedikleri tam olarak böyle şeyler, cıvıl cıvıl koşturmacalı meraklı ayıcıklı :)
    bu arada ipeğin de tüm bebeklerinin ismi ayşe, neden bilmiyorum hep bu ismi koyuyor :))

    YanıtlaSil
  6. Sakın Ayşe'mi alma kısmındaki el hareketi Allah'ımmmm bayılıceğim şu yavrucağı öpemiyor olmaktan. Maşallah Maşallah

    YanıtlaSil
  7. Anne kız çok tatlısınız, çok güzel enerjiniz var maşallah :) Instagramdan takip ediyordum sizi, blogunuzu ve yazılarınızı okumayı çok seviyorum. Haftada 2 kez kontrol eder oldum, yeni post var mı diye :) Benim de henüz 21 aylık bir kızım var ve beraber paylaşabildiklerinizi görünce çok hevesleniyorum :)
    Sizin yazılarınız, içtenliğiniz, Ela'nın konuşması harika.. seviyorum sizi özetle, sevgiyle kalın!

    YanıtlaSil
  8. Ela da minik kuşu da çok ama çok şirin 💕 nasıl güzel bi gün olmuş canım sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ah güsel Ela :) Nazar değmesin, maşallah....

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^