2014/02/01

Meraba dünya, ben Ela!


Merhaba ben Ela. Doğduğum günden beri, yani tam 15 gündür, annemin hem göğüslerini hem de gecesini gündüzünü parça pinçik ettiğim için kendisi bugün aramıza katılamıyor. Onun yerine bugün sizinle ben konuşucam.
16 Ocak 2014'te, bir perşembe günü dünyaya geldim Ankara'nın sıkıcı perşembelerine renk katmak için.
Butlarım ve boğumlarımla beraber tam 3700 gram doğdum. 
İçerdeki kadar sakin ve huzurlu değilmiş dış dünya, içerden çıkınca farkettim. Ama bi kere de çıkmış bulundum, istesem de geri dönemem. Ama dünyada olduğum süre boyunca annemi ve babamı çoğu kez yorup, arada da onlara ödül babında bikaç öpücük ve gülücük vererek hayatımı istediğim şartlarda yaşayabilirim diye düşünüyorum. Nerden mi biliyorum?
Bir insan, canını acıttığını bile bile aynı şeyi yapar mı sizce? Hem de günde en az on kere! İşte annem beni emzirirken, her defasında hıçkıra hıçkıra ağlayarak ve önünde ne varsa tekmeleyerek, ama gözlerimin içine bakıp bi yandan da karnımı doyurmam için beni yatıştırarak bunu bana defalarca hissettiriyor.
Ne zaman annemin yada babamın yüzüne baksam, günlerdir uykusuz ve yorgun olmalarına rağmen gözlerindeki ışığı görebiliyorum. Hatta öyleki bana baktıkları zaman o ışıkla birlikte gözlerinin dolu olduğunu ve bana bokçu da olsam, memeci de olsam, bas bas bağırsam da hayran hayran baktıklarını anlayabiliyorum. Bebeksek aptal değiliz heralde, o kadar hissiyatımız var çok şükür :)
Ne diyodum. Evet beklenenden biraz daha tombik doğdum. Bu da obur bir kız olmama ve ne kadar emersem emeyim doymamama zemin hazırladı. Şimdi annemin yaptığı tek şey, süt yapacak ne varsa tüketmek, damacana damacana su içmek ve adeta içi sıvı dolu bir varil edasıyla evin içinde bana hizmet etmek için koşturmak. Tabi bu sürecin yorgunluğunun yanında artıları da var annem için. Etrafımda koştururken, ben içerdeyken aldığı 16 kiloyu (söylediğine göre 64 paket margarin ediyomuş) bir bir veriyor ve kilo verdikçe daha çok motive oluyor. Onun motive olması benim daha çok süt içebileceğim anlamına geliyor. Hop yine geldik mi oburluk mevzusuna:)
Anneme mi babama mı benzediğim konusunda çeşitli söylemler var. Büyük bir çoğunluk babama benzediğimi iddia ediyor. Zaten ilk zamanlar erkek mi kız mı olduğumuz belli olmuyor, bari taş kafalı olmasaydım da en azından annemin ve teyzemin aldığı tokaları takabilseydim diyorum şu yeni doğan sürecimde..
Henüz çok minik olduğum için geceyle gündüz ayrımını yapamıyorum ve hali hazırda agresif bir karaktere sahip olduğum için de ne zaman uyansam ağlayarak açılışı yapıyorum. Onlar bana bebek muamelesi yapıyor olabilir, ama ben karakterimi her defasında ortaya koyuyor ve ağlayarak her isteğimi yaptırabileceğimi, özellikle de kucağa alınabileceğimi biliyorum. Napabilirim, bebeğim sonuçta ben. Annemin ve babamın kokusunu almaya, güvende olduğumu hissetmeye ihtiyacım var. Babamın güçlü kollarıyla beni sarmalayıp pışpışlaması dururken neyleyim beşikte eeee eeeee eşliğinde uyutulmayı!
En sevdiğim uyku posizyonu (evet nolmuş, henüz bi bebek olduğum için zevklerim belli şeylerle sınırlı şimdilik) karnım doyduktan sonra annemin gerdanında, ellerimi çenemin altına koyarak adeta bir yetişkin gibi yüzüstü uyumak. Bunu çok seviyorum dostum! Hatta uzun vadede planım, bu yatışı dana gibi olana kadar devam ettirmek ve anneme nefes alamadan geçirdiği birbirinden renkli geceler sunmak:)
Yukarda bahsettiğim üzere uyanırken çok agresif olduğumu artık hepiniz biliyosunuz. O sebeple de, benim için ne fotoğraf çekimi planları yapmış olan annemle babamı hayal kırıklığına uğrattım. Adam gibi birkaç kare fotoğrafımın bile çekilmesine izin vermeyerek de onları iyice çileden çıkarıyorum. Aslında onların üzülmesine dayanamıyorum. Şeytan diyoki iki gülücük at, bikaç serseri pozu ver, garibanlar da mutlu olsun. Ama yok, karakterime ters işte. İsteğim dışında uyandırılmak yada uyurken şekilden şekle sokulmak tarzım değil. Belki bikaç hafta sonra, hani şu büyüklerin de dediği gibi kırkım çıktıktan sonra biraz sakinleşmeyi ve uslu bi kız olmayı başarabilirsem, işte o zaman size şebekliğin alasını yapıcam, onun da burdan sözünü veriyim:)








Evet sevgili okuyucu, sizi daha fazla merakta bırakmak istemediğim için, annem uyurken ve hazır etraf sakinken size bikaç satır bişey yaziyim dedim. Bizde durum bu.
Belki afacanlıklarımdan sebep bir süre daha annem buralarda olamayabilir. Siz onun kusuruna bakmayın. Ben yine arada klavyenin başına geçer sizi bilgilendiririm.
Bol süt kokusu yolluyorum hepinize. Siz de karşılığında bana maşallah demeyi unutmayın ^.^
Dipnot: Bu blog, tarafımdan ele geçirilmiştir. Bundan sonra annemden çok benim fotoğrafımı görürseniz yok efendim biz minikkuşu isteriz, yok bıktık katı yanaklardan ve sütlü surattan demeyin diye söylüyorum:)

84 yorum:

  1. Allah bağışlasın, güle güle büyüsün inşallah. Ne kadar güzel bir bebek, maaşallah:)

    YanıtlaSil
  2. Allahım binlerce kez maşallah ne tatlı bir bebek böyle. Tatlı Ela, Hoşgeldin Dünyamıza :))

    YanıtlaSil
  3. Kıızıımmm nasıl güzelsin maşallaahhh, eyelinerin bile duruyorrr
    ben doğumdan savaştan çıkmış gibi çıkmıştımmm, darma duman
    Allaahhıımmm Ela'ya maşallahh gözlere o olmayan kaşlaraaa

    hayırlı olsun minik kuşum, Analı babalııı herika bir hayatı olsun inşallahh

    sağlıklaa...


    Darkolive

    YanıtlaSil
  4. Oyy ne tatlısıın maşallah ya sen yerim ben seni yer :) <3

    YanıtlaSil
  5. Kıızıımmm nasıl güzelsin maşallaahhh, eyelinerin filaann
    ben doğumdan savaştan çıkmış gibi çıkmıştımmm darma duman :)
    Allaahhıımmm Ela'ya maşallahh gözlere, o olmayan kaşlaraaa :)

    hayırlı olsun minik kuşum, Analı babalııı harika bir hayatı olsun inşallahh

    sağlıklaa...

    Darkolive

    YanıtlaSil
  6. dünyaya bir akan yanak daha mı gelmişşşş maşallah :)

    YanıtlaSil
  7. 41 kere Maşşallah senin butlarını yesinler :))
    Hoşgeldin dünyaya küçük melek varlığınla ailene mutluluk verdin sağlıkla büyü inşallah.:))

    YanıtlaSil
  8. oyyyşş miniğim yeni dünyana hoşgeldinnn :) Anneciğin aynı bir melek gibi sende öylesin tatlı bıdık ben seni kuzenine benzettim :) kaan a :) ilk görüşde :) tabi
    bide bişey söylyim en son fotoğrafındaki nazarboncuğu çok ufak ben resme tekrar tekrar bakdığımda gördümm büyüt azcık onu :) ama boncuk gibi gözlerin var maşallah sana
    :)

    YanıtlaSil
  9. Kırkbirbuçuk kere kocaman bir Maşallah Ela'ya.. Sağlıklı, mutlu bir ömrü olsun Allah analı babalı büyütsün..

    YanıtlaSil
  10. :))))) Allah bağışlasın.
    Maşallah, ne şirin şey Ela! :)))

    YanıtlaSil
  11. allah bagıslasın ömürlü bır bebek olsun ela cık *-*

    YanıtlaSil
  12. Kendimi kesiyorun su anda manyaslılar mutlu musunuz❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
  13. oyhh maşallah, musmutlu olun inşallah hep birlikte.
    yeminle bebek kokusu burnuma geldi,
    senin de annen gibi kalemin sağlam, daha şimdiden solladın anneyi hadi aferin sana (:

    YanıtlaSil
  14. :)))) Minikkuşun minikkuşu. Yerim ben onu. Maşallah...

    YanıtlaSil
  15. Ah yarebbimmmm maşallah kırk milyon kere sizee<3 nasıl hevesleniyorum biran önce miniğimi kucaklamak için.sabrım tükeniyo böle minnak kuzuları görünce.darısı bizim başımıza inşallah, sağlıkla kavuşalım. Çok güzelsiniz kuşummmm<3 maşallah tekrar tekrar.çook çook öperimmm:*

    YanıtlaSil
  16. Şükür kavuşturana :) Cümleten gözümüz aydın :D

    YanıtlaSil
  17. Yaaa bayildim elaya.saclari azicik olabilir ama pembik, tatli ve mis kokulu bi kere.ayrica o parcalanmis göğüsleri okuyunca icim acidi.annelik nasil bir duygu.hepinizi kocaman opuyorumm ve masallah diyorum♥

    YanıtlaSil
  18. Ela bebek hoşgeldin..... uzun bir süredir anneni sessizce takip ediyordum....İlk yorumumun Ela bebeğe kısmetmiş....Tekrar tebrik ediyorum. Rabbim analı babalı büyütmenizi nasip etsin

    YanıtlaSil
  19. Maşallah Rabbim nazardan saklasın. Sağlıklı, mutlu büyümeyi nasip etsin.

    YanıtlaSil
  20. Ela bebek hoş geldin sağlıkla ve güzelliklere büyür hayırlı bi evlat olursun insallah benimde birkaç güne kızım olacak maşallah ela gibi sağlıkla sıhhatle gelsin

    YanıtlaSil
  21. Masallahh, masallah.. Ne tatli seysin sen öyle.. Rabbim seni annene babna bagislasin.. öpmüyorum cünkü bebeklerin öpülmesine karsiyim.. ama bol bol mis kokunu koklarim :)) pardon cöplük kokusuydu dimi :)))

    YanıtlaSil
  22. masallah ikinize de .. o kadar güzel bir yazı olmus kiiii:) Allah saglıkla buyutmeyi nasip etsinn.. içimdeki kız cocuk aşkını depreştirti bana ela.. tüm afacanlıgına ragmen:)

    YanıtlaSil
  23. Maşallah guzel elaya guzel anasına bu kiz altı ay sonra açık sarı bi kafayla gezecek oii dayanılmaz

    YanıtlaSil
  24. Bak bak güzelliğe bak! Hep bu anı bekledim.p Çok güzelsiniz, yorgunluğun için kolay gelsin diyorum ama bu minik tatlı kıza değer *-* :) adının çok güzel olduğunu söylemiş miydim sahi? :)) MAŞALLAH :)

    YanıtlaSil
  25. Alllahım bu ne güzel bir minnak yavrusu böyle maşallah diyeyim hemen kuzuya nazar değmesin.Asiyecim allah analı babalı büyütsün hayırlı günlerini görün inşallah.Ben de bir ses bekliyordum ne zamandır bir görsek minnak Ela'yı diyordum bu harika kız çıktı anlattı olayı da öğrendim anası ne halde.Ben de ondan gönderiyim selamı o zaman.Kendinize iyi bakın minikkuş ailesi.Kucak dolusu sevgi gönderiyorum size.

    YanıtlaSil
  26. doğuma girerken makyaj yapmak nedir arkadaş :('

    YanıtlaSil
  27. ELA! hoşgeldin <3
    ne merakla bekledik seni bilsen :))
    çok sağlıklı ve huzurlu uzuuuun bir ömür sür annen ve babanla<3
    o tontik yanakların da pek ısırmalık bu arada ;))

    YanıtlaSil
  28. :) Maşallah! Gözünüz aydın. Ela Prenses'e sağlıklı, mutlu, keyifli uzun bir ömür diliyorum.

    YanıtlaSil
  29. Asiyecim, gözünüz aydın,ömrünüz hep kızınızla dolu olsun! Allah bahtını açık etsin,hep iyi insanlrla karsılastırsın. Yazıda dikkatimi en cok ceken parcalanmış meme ucları oldu. Ben de kendisinden cok cektim kanata kanata emzirmekten hiiiç vazgecmedim. Şimdi de iiki de vazgecmemişim diyorum. Eminim sen şimdi "parcalanmıs meme ycuna ne ii gelir" diye bir sürü google yapıyosundur ama tek çözüm zaman canım:( genel cerrahi,meme cerrahisi, cocuk ve kadın dogum uzmanlarının hepsine gittim,envai ceşit krem kullandım ama hiç bir şey care olmadı 4 aylıkken iileştiler. Blogumda detaylı yazmıstım bu konuyu. Moralini bozmasan pes etmeden emzirmeye devam et bence, kanadıgı zamanlar sag ve at sütünü. Ve en büyük tavsiyem silikon meme ucuyla tanıs! Eger ki ela onunla emebilirse hızla iileşir;) kendine coook ii bak ve acını düşünmeden kızını sevmeye odaklan,elbet gecicek ve yeni bir meme ucu olusacak emin ol. İkinzii de cok öperim
    Seda

    YanıtlaSil
  30. :)))) çok tatlısınız... ehehehehehe... :)))

    YanıtlaSil
  31. Masallah masallah masallah:) cok tatlısın sut kokulu.. Hosgeldin...

    YanıtlaSil
  32. tamam ela hanım anladık huysuzun tekisin ama bak miniminikkuşum diye minikkuşu bizden sakınırsan gelir ağzını yüzünü yerim görürsün! şimdi uslu bi kız ol ve annişini üzme. ben bi ara gelip seni yicem yine o ayrı :)

    YanıtlaSil
  33. Masallah Ela'ya :)
    Adı da kendi de öylesine güzel ki...
    Hep böyle güzel, mutlu bir ömrü olsun inşallah.
    Annesi de doğumda bile bakımlı ve hoş.
    Maşallah ikinize de :)

    YanıtlaSil
  34. Allahım Yarebbim nasıl güzel bişeysin sen böyle,bolca ele geçir o klavyeyi eline sen,merakla bekliyor olacağım.Ve biliyor musun süt kokulu bal yanak,benim de içimde senin türünden bir şeyler var şu anda,minicik daha ama kıpır kıpır bi görsen.Senin maceralarını okudukça kendimi o günlere hazır ve nazır hissediyorum daha fazla,o yüzden bol bol yaz tamam mı?;)
    Bin yüz kere de maşallah yolluyorum sana tamam mı? :)

    YanıtlaSil
  35. Hepsi çok güzel hepsi çok özel. Ela'ya bakarken ağzımı büzüş büzüş edip "Allahııııım" diye bağırdım :)) Maşallah bin kere ♥ Sağlıklı, huzurlu, hayırlı bir ömür diliyorum Ela'ya . Allah 4 gözle büyütmek nasip etsin. ♥♥♥

    YanıtlaSil
  36. Allah analı babalı büyütün :) bahtı açık olsun. Şimdi biz bekliyoruz bakalım hayırlısı ile Haziranda :)

    YanıtlaSil
  37. Oyyyyyy ama yaaa Tükmük bezlerim coştu 41bin kere maşallah kuzuya Allahımm bahtını açık etsin Hep iyilerle karşılaştırsın Analı babalı teyzeli dayılı amcalı neneli dedeli büyütsün Veleddâlin Amin :) Öpelenk minnakım

    YanıtlaSil
  38. Maşallah Allah amalı babalı büyütsün tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
  39. Hosgeldin elacik! Eee bilgisayar muhdendisi ananin kizi olarak ilk hello world demissin kendi dilince :) masallah lokum gibi kiz olmussun pufur pufur yanaklarinla da ben esas ablan pureyle tanistin mi sevdin mi o sirineyi merak ediyorum dogrusu!

    YanıtlaSil
  40. Hoşgeldiniz Ela Hanım😊😀
    Çoook mu çokk güzeldin pudralanmış gibi duran o tene pembe yanaklara kurban olunur Maşallahhh 😃 blogta seni görmekten mutluluk duyarız sevgiler Ela hanım😊

    YanıtlaSil
  41. Hemen masallah diyorum gercekten opulesi koklanası birsey:) gunler gecmiyor gıbı gelsede inan herkes aynı seyler bır eksığı bır fazlasıyla atlatıyor senın fazlaların var gibi ama ilerde anlatıtürken rutben yuksek oluyor bak ben baya konu acılınca kıdemlı oluyorum:p bır de o uyku poziyonu var ya Asla unutamıyorum nefes alıs verısı kokusu enn guzel hali herhalde ama malesef buyuyunce yatmıyorlar sekerım bır opucuk ıcın dilenir oluyorsun:D ıkınızı de cok opuyorum. Geceyi cabucak ogrenıp gecede max 3 kere uyansın ınsallahhhh. Ben 2 yasına kadar gecede 3-4-5 allah ne verdiyse kalktım ah uykusuzluk.. Ayy konuyu hep kendime getiriyorum anılar canlandı..muck:))

    YanıtlaSil
  42. allahım allahım hoşgeldin Ela kuzusu! bahtın açık ömrün uzun olsun, babacığının paralarına pırtlat bi güzel bakalım :)

    YanıtlaSil
  43. allahım allhım hoşgeldin Ela kuzusu!!! bahtın açık, ömrün uzun olsun, babacığının paralarına pırtlat bakalım bi güzel :)

    YanıtlaSil
  44. elaaaaa nasıl mınnak bı kussun sen nasıl guzel nasıl mınnossun sut kokun buraya kadar geldı :)
    maasalah sana maasalah canımın ıcı:)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. COK SIMAARTMAYALIM YOKSA BAŞ EWDEMEYIZ :::::::::)))))))))))))))))

      Sil
  45. bayıldım bayıldııımmm harika yazmışssııınnn minikkuşşş bir bebeğin dilinden ancak bu kadar güzel anlatabilirdiii... elaa çok güzel bir bebek masallahh Allah analı babalı büyütsüüünnnnn:))

    YanıtlaSil
  46. Canımmm... Annelik insana başka bi hava eda katar derler ya ne kadar doğruymuş! Zaten güzeldin hepten bi tatlılık gelmiş sanaa :) 400 bin kere maşallah pıtırcıgımıza, Ela kızımız hosgeldi ama bir geldi pir geldi! Hemen geçirmiş elime klavyeyi :) Nasıl da guzel anlatmışsın kusum yaa, valla başkasın:) Tmm seni falan geçtik yeter ki haber edin arada kızına soyle de yazsın emi :)
    Dogumun nasıl geçti kuzum? Valla aklım hep sendeydi..

    YanıtlaSil
  47. Gune mutluluk gozyaslari ile baslamak da varmis meger.. Hic sakincasi da yokmus ! Cok guzelsiniz.. gercekten cok guzel ve ozelsiniz... Zorluklarla yogurulmus ama zorluk hissinin en buyuk mutlulukari verdigi bir surectesiniz.. Alpcan abini dusunup aslinda aglanmadan da harika bir karakter ortaya koyabilecegini hatirlatmak isterim sana.. Neticede o acilar icinde emzirme surecini yasamis her annenin tek dilegi huzurla doydugunu hissettigi bebeginin yuzundeki yumusak gulucuk halidir.. Tabi sen ben illa da yaygarayi koparacagim sunun surasinda 40 gun zaman verdiler bana dersen ona da katlanacak guzellikte bir anne baban var yaninda.. Ne yapsan o gozlerindeki isik sonmeyecektir.. :) Hosgeldin Ela'cim.. beraber buyuyecek oldugumuzu bilmek bile insana huzur veriyor.. Yasasin ucsuz bucaksiz motivasyon nedeni ! Seni cok seviyoruz.. daha annen ilk haberi verdigi gunden beri hem de ! :)))

    YanıtlaSil
  48. ayyy maşallah sizeeee :) <3

    YanıtlaSil
  49. ayy maşallah sizeee :) <3

    YanıtlaSil
  50. 41 kere maşallah Ela bebek hoşgeldin ♥

    YanıtlaSil
  51. Pazartesi gününe senin masum fotoğraflarınla başlamak nasıl da iyi geldi Ela Bebek. Sen pek masum davranmadığını itiraf etsende biz senin en kısa sürede büyüyüp, anneciğini daha sakin ve huzurlu gecelere kavuşturacağına inanıyoruz :) Uyku pozsiyonuna bayıldım bu arada ne kadar keyfi düşkünü olduğun bu halinden de belli. En kısa zamanda tanışmak dileğiyle Ela'cık, sütünü bol bol em, geceleride mışıl mışıl uyu emi. Anniye selamlar :)

    YanıtlaSil
  52. Kocaman bir maşallah gönderiyorum size. Doğuma eyeliner ile gitmen beni çok rahatlattı, o kadar da korkmama gerek yokmuş meğer:) Annelik çok yakışmış sana. Gelelim Ela' ya... Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin, çok güzel bir cimcime :) Kızım olsaydı bende ismini Ela koymak istiyordum ama bizim kısmetimizde bir küçük prens varmış:) Emzirme konusunda aynı şeyleri birkaç arkadaşımdan daha duydum ve şu an emzirme konusu beni doğumdan daha çok korkutuyor. Umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer ve minik kelebek gece uyuyup, gündüz uyanması gerekitğini tez zamanda öğrenir:)

    Kocaman sevgiler

    i-fashionbank.blogspot.com

    YanıtlaSil
  53. Masallah yuzlerce koez:) ne tatli bir kiz olmus o oyle buradan fotograflara saldirtabilecek kadar ah mis gibi kokusu da vardir simdi bebis kokusu:) canimsiniz:) nice mutlu senelere minikkiscum:) kocaman opuyorum ikinizi:)

    YanıtlaSil
  54. Aramıza hoşgeldin şeker kız,
    o mis kokun sabah sabah pek iyi geldi
    Sana sağlıklı, neşeli ve bol kahkahalı uzun bir ömür diliyorum

    YanıtlaSil
  55. Maşallah minik kuşun minik kuşuna çook güzel:) Sağlıklı ve şansı açık olsun her zaman:))

    YanıtlaSil
  56. Maşallah minik kuşun minicik kuşuna:) Sağlıklı ve bol şanslı olsun inşallah:) Nazar değmesin:)

    YanıtlaSil
  57. hoşgeldin, sağlıklı huzurlu bir ömür dilerim:)

    YanıtlaSil
  58. bebeği olan bebekten bahseder, sıkılan okumasın :) aramıza hoşgeldin minnoş ela, öptüm canımcım minik kolundan minicik. öptürme kimseye o tatlı yanaklarından, senin tenin hassas bak benden söylemesi :) güzelce uyu, azcık emdin mi memede ne varsa çek, hoop uykuya, bak bu da benden sana minik bi tüyo taam mı :)) annenle baban da daha çok uyur, daha çok mutlu olur, seni daha çok mutlu ederler :* maşallah sana. bir not da annene: tebrikleer :)

    YanıtlaSil
  59. 41,51,61 kere maaşallah. Merakla bekliyordum. Nasıllar ,iyiler mi? Her şey yolunda mı diye. Sonunda rahatladım. Bol sütlü ,bol uykulu günler geceler...

    YanıtlaSil
  60. Sana 41 kere maşallah sübhanallah..:) Sen nasıl minnak, nasıl tombak, nasıl pembiksin boyle..:) Allah sana anneciğin ve babacığın ile birlikte uzun, sağlıklı, mutluluk dolu bir ömür nasip etsin..

    YanıtlaSil
  61. Asiyecim çok tebrik ediyorum:) Her an tadı çıkarmaya çalış, biliyorum ilk zamanlar hele de uykusuz ve yorgunken çok zor ama inan çok çabuk büyüyorlar. Bu minik hallerini, uykusuz geçirdiğin geceleri unutuyorsun. Çok tatlı bir Elaymış bu:)) daha sık aramızda olsun, inan ben sıkılmam, ağzımın suyu akarak takip ederim:))

    YanıtlaSil
  62. Artık kızımız yenilmelik kıvama geldiğine, annesi de biraz toparlandığınına göre koşarak sizi kucaklamaya gelebilirim <3 <3 <3

    YanıtlaSil
  63. Allahim sana geliyorum ne guzel bir anlatim ne tatli bir bebek! Bin kere masallah!

    YanıtlaSil
  64. maşallah,subhanallah ela pek tatlı pek cadı bir meleksin sen. minikkuşcum sende çok güzel bir anne oldun,başından sonuna takip ettiğim süreçte elayı bizlerle buluşturdun ya instagramda görür görmez hop bloğa geçtim hızla :) Allah tatlı ailenizi korusun hep mutlu olun inşallah^.^

    YanıtlaSil
  65. Sureti kadar berrak ve güzel bir geleceği olsun Ela'nın. Hep birlikte harika günleriniz olsun. :)
    Emilia

    YanıtlaSil
  66. Maşallah.
    Ela, hoş geldin çöp kokulu minik prenses:)
    Asiyecim tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün, ayrıca bu ne kadar başarılı bir çalışma ya:) Sağlıkla ve bol butla gelmiş mini mini kuş, çok şükür.
    Okurken -bence çoğu kişi gibi- kendi doğum sonrası günlerime döndüm, o acılı emzirme süreci normal ve epiduralsiz doğum yapmış halimle 15 - 20 doğuma tercih edeceğim zorlukta geçti, sürdüğüm onlarca krem işe yaramadı, kocakarı ilaçları bana mısın demedi. Biraz bepanthene merhem iyi gibi yapmıştı diğerlerine nazaran, ama hiç pes etmedim. İnşallah çabucak atlatırsın. Süt için suyun yanında bol uyku lazım, mümkünse kimse gelmesin bebek görmeye burda takılsın herkes, sen nasılsa burayı Ela'sız bırakmazsın:)
    Kokla o mis kokuluyu bizim için annesi:))

    YanıtlaSil
  67. Allah kızının bahtını açık, ömrünü uzun, sağlıklı ve hayrlı etsin inşaallah. İki cihanda yüzünü ak etsin kuzunun. Maşaallah Sübhanallah
    (sende bana dua eder misin? Allah bana da çocuk nasip etsin. Bir sürü çocuk hayrlısıyla, sağlıkla diye emi {lütfen}

    YanıtlaSil
  68. Maşallah :) ikinizde çok güzelsiniz.. Ela'nın ağzı burnu biblo gibi :) bol süt kokulu günler sizi bekliyorrrrr :)

    YanıtlaSil
  69. babanın kopyası hosgeldın aramıza :) tamam tamam mınıkkusum sanada cok beziyo saka yaptım kı cok guzelsın nazarlardan saklasın sızı oyuzden ay nekadar cırkınsızınız dıye sozcuklerımı bıtırıyorum :)

    YanıtlaSil
  70. Aman Allahim! Resmi görür görmez "Oyyy ne tatli seysin sen öyleeeee!" deyivermisim:) O en bastaki nasil harika bir fotograftir öyle, o nasil güzel bir bebek olmaktir öyle! Ama birseyi yazmadan gecemyecegimdir: Ben cok dogum yapan anne fotografi gördüm ama böylesi biblo gibi bir anne görmedim, illa dogum masasinda yattiklari ya da yeni dogumdan ciktiklari belli oluyordu (e tabii sezeryansiz dogum oldugundan da olabilir):) yani en azindan hamileligin son günlerinin verdigi o yüzdeki burundaki sislik falan olurdu...ama sen? fotomontaj olmasindan süpheliyim. Insan biraz utanir!:)

    Her ikinize de kocaman ve icten bir MASALLAH!! Yürekten tebrik ediyorum! Allah anali babali, saglikli ve mutlu büyümeyi nasip etsin.
    Ve simdiden bol fotolo ve keyifli yazilarini merak ediyorum. Yasasin, cok keyifli olacak cook!:)

    Ayse

    YanıtlaSil
  71. Allah bağışlasın:)MAŞALLAH!

    YanıtlaSil
  72. Hihihihihhi yaa cok sekersiniz !!! Oncelikle o guzel sozleri siralamadan koca bir MASALLAH ekliyorum buraya temem mi :) Eveeet yerim ulen senin o pembik yanaklarini kurdan ellerini he bide ayakk en dayanilmazi benim icin Asiye ya bi sene once doguramadin mi su bak kopugunu de doya doya bebek sevgisi yasatmadin bana :) Neyse beni burda daha fazla tutmayin yoksa gidip cocuk yapicam basima kalicak sonra :)) Operim sizi cok minikkus ve minimini kus

    YanıtlaSil
  73. Elacim sen nasil tatli, nasil esprili bir bebeksin oyle, bayildim yazdiklarina ve bakisina, uyuyusuna : ) Annenle babani hep boyle mutlu et tamammi, agresifligin de tez elden gecsin, anneni de uyut ki biraz, oburlugun icin sana daha fazla malzeme sunabilsin : ) Ikinizi de opuyorum, maceralarinizi fotolarinizi bekliyorum : ) Aramiza hosgeldin tekrar : )

    YanıtlaSil
  74. Kuşum sen de mi ana oldun yav, simdi gördüm aramak istedim lakin saatten mütevellit sızıp kaldığını düşünerekten vazgectim, bebekler zaten dünya güzeli ama benim asıl masallahladigim senin bebek poposu kıvamındaki yüzün oldu, kirk bin kere tüuuuu! Yarin hattayım,gerci zât-i şahanenin kendisi bi güzel l anlatmış ama ben bu bir yani acı öte yanı zevk veren psikopatik durumu bi de senin ağzından duymak isterim, hadi bize iyi uykular:))) (valla azıcık hava atar gibi oldu bu uyku dilegi ama ne derler sen giderken biz 6 senelik uykusuzlar olarak donuyorduk:) sut kokulu enselerden oper, azami 80 sene sihhatli ve mesut bir ömür dilerim:)

    YanıtlaSil
  75. Minikkuşçuğum yüzü babasına benzesede yazılarıyla döktürmesi sana çekmiş :)

    Çok çok tatlı bir bebiş Maşallah.
    İnşallah göğüs acıları da uyku sorunları da biran evvel çözülür gider.
    Not: benim kızımın da 9 ay saçı çıkmadı, inşallah sizin süre o kadar uzamaz :(

    YanıtlaSil
  76. merhaba, maşallah çok tatlı bir bebek allah nazarlardan korusun.
    Yazınızı okurken en çok acılı emzirme kısmına takıldım ve yaşadıklarım aklıma geldi resmen göğüslerim sızladı. Ben philips avent göğüs kalkanı kullandım 3-4 güne yaralarım iyileşti, şimdi nerede emzirme kaynaklı göğüs yaraları duysam hemen tavsiye ediyorum benim gerçekten çok işime yaramıştı, küçükken sık emzirildiği için yara daha kapanmaya zaman bulamadan tekrar açılıyor, göğüs kalkanı yaranın hava alarak daha çabuk iyileşmesini sağlıyor, belki işinize yarar. Ne kadar acı çekerseniz çekin sonra bu emzirme seanslarını çok özlüyorsunuz,

    YanıtlaSil
  77. Gözünüz aydın, hoşgelmiş tatlı kuzu Elacık :)

    Emzirme konusunda araştırmışsınızdır mutlaka ama ben lansinohun kremlerinin çok faydasını ben bir de hava aldırmak, silikon uç ve göğüsler fora durumu :)
    Süt için tabii bol sıvı ama kefir çok etkili olmuştu, dengeli karbonhidrat-protein almak.

    Allah sağlıkla, mutlulukla, anneli babalı büyütmeyi nasip etsin :)

    YanıtlaSil
  78. allahıııııııııım nasıl bir masumluk.öyle güzel konuşmuşsun ki elacık gözlerim dolu dolu oldu ve 5.5 ay öncesine gittim yamanımın doğduğu güne..biz sizi çok büyük bir aşkla seviyoruz..hep gül anneciğine olur mu?

    YanıtlaSil
  79. Masallah guzel Ela'ya ve guzel annesine! Allah size uzun, saglikli, guzel bir omur versin.

    YanıtlaSil
  80. masallah :D cok tatlı

    YanıtlaSil
  81. MAŞALLAH YİGENİME OY OY OY BUDA KIMIN MINNOSUYMUS DADLI DADLI :)

    YanıtlaSil
  82. ya sen ne tatlısın be ela :)

    YanıtlaSil
  83. yüzlerce blog gezdim, 85 yorumun olduğu tek blog, bu blog :))) ünlülerin blogu bile bu kadar yorum almıyor, sonra bi baktım bugün günlerden perşembe Ela da bir perşembe günü doğmuştu, hatta yarın 1 yaşına basıomuş, iyi ki doğdun Ela:) bak kaç lişiyi sewindirmişsin bu blogda, hadi büyü de kendi blogu oku bi an önce :)

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^