2013/12/24

31, 32, 33 ve daha birçok şey:)


Bu durumdan hiç hoşlanmamakla birlikte, ayda bir post yapma rutinine girdiğim bir 36. haftadan sesleniyorum size. Kızsanız da, içerleseniz de, amaaaaan yazmazsan yazma çok da şeyime deseniz de hakkınız var. Tek sorun benim takıntılı oluşum. Özenmeden, paylaşacak 1-2 tane bile olsa fotoğraf olmadan ve onları da elden geçirip size en güzel şekilde sunmadan post yapmak içime sinmiyo. Öyle yapacağıma hiç yapmam mantığından yola çıkıyorum sanırım bu sıralar..
Bide hani durur durur, sonra bütün herşey üst üste gelir ya, hah işte aynen öyle bir iş yoğunluğu içindeyim izne ayrılmama 1 hafta kala..

Bende mazeret çok. Bu postu komple mazeretlerle donatıp sizi kaçırabilirim istersem:P Ama yapmıycam.
Ortalarda yokken neler yaptığımı, tipimin ne hale geldiğini, daha ne kadar insanlıktan çıkacağımı merak eden pek sevgili okuyucularım için bikaç bişey söylemem lazım hazır gelmişken.



Ben ne haldeyim?
- 36. hafta itibariyle +13 kilodayım. Aç/tok yada ayakkabılı/ayakkabısız muhabbetine girip kafaları karıştırmayalım:)
Artan kilolardan mıdır, yoksa düzenli olarak yaşamaya başladığım hatta yaşam tarzım haline gelen bel ağrısından mıdır nedir bilmiyorum ama boyumun giderek kısaldığını hissediyorum.

-Son birkaç haftadır midemin üstüne iyice yerleşmiş ve orda kendi cumhuriyetini kurmuş kızım sebebiyle kapağı açılan midem, bütün asidi ağzıma kadar getirmekle kalmayıp, ofisin orta yerinde yanıyoruuuuuuum dedirtecek seviyede yanarak olayları çığrından çıkarma konusunda rakip tanımıyor. Yemediğim meyve, içmediğim ılık içecek, almadığım pastil kalmadı. Şimdi size şahane bi önerim olacak. Sadece hamilelere değil, midesi cayır cayır yanan, ekşiyen yada reflü benzeri rahatsızlıklar yaşayan herkes üstüne alınabilir ;)
Eczaneye gidiyosunuz, bitane Rennie Duo alıyosunuz. Sonra o şurubu dikiyosunuz kafaya. İşte bu kadar basit. Sonrası güzel rüyalar, dinlenmiş uyanılan sabahlar, yangınsız geçen günler:)
dipnot: Herşeye rağmen en ufak bir bulantı yada aşermeye maruz bırakmadan beni bu haftaya kadar getirdiği için mideme teşekkürü borç bilirim. Tabi bu noktada, ne bulduysam yiyip çöplük gibi mideme indirmemin ve dolayısıyla canımın çekmesine fırsat tanımamamın da etkisi büyük :P


- İşten arta kalan, yani akşam sekizde eve geldikten ve yemek yiyip topladıktan sonra kalan zamanlarda (yazarken ben bile acıyorum kendime:P) kızım için bişeyler üretmeye çalışıyorum. Instagram'dan takip eden arkadaşların yorumlarına göre "üretkenliğimin doruğundayım" hatta :))
Napiyim, tekstil sektörü de bu kadar allı pullu yada duyan gelmiş konseptli olmasaymış o zaman. Bitane mi şöyle desensiz, pastel tonlarda yatak takımı olmaz.. Hep bi çiçek böcek kelebek, her yerde bi fisto dantel..
İnsana ister istemez bi ilham geliyo zaten hal böyle olunca:) Bide üstüne dikiş yapmaya bayılıyosanız tamamdır. Ama mutlaka bayılmanız gerekiyo, buraya dikkat. Çünkü dikiş işi sabır işi. Bu işi yapmak için yanıp tutuşmanız gerekiyoki, başladığınız işin sonunu görebilesiniz:)
Diktiğim cicileri de yakında odasına yerleştirip paylaşıcam sizle. Yakında dediysem nerden baksan iki ayı bulur:P

- Hastane bavulu olaylarına henüz girişmedim. Ne lohusa tacım, ne süslü terliğim, ne de cafcaflı geceliğim var. Son dakka insanı olarak akışına bıraktığım biçok şeyden biri de bu. Zaten doğurduktan sonra hala kocaman olan bir göbekle hastane koridorlarında volta atarken ve "aaaa hiç doğum yapmamış gibisin" sözlerine maruz kalırken kim takar ipek geceliği, kim takar terlikteki fiyonku!

- Baby shower mı? O neki? Biz son dakkaya kadar çalışan ve hatta ofiste doğurması muhtemel insanlar için gerçek hayata uyarlanması oldukça mümkünsüz aktiviteler bunlar...

- Hava nemlendiricisi, düz kafa önleyici yastığı, sterilizatörü, bilmem nesi derken bilinçli olmaya çalışan ama lüzumsuz ne varsa evine toplayan acemi ebeveynler kabilesindeki düzenimizi de oturttuk bu arada. Çok şükür :)

Özetle, yatakta dört yastıkla ve doğal olarak oturur vaziyette yatmam dışında söyleneceğim, şikayet edeceğim pek birşeyim yok şükür ^.^ 



İçerde neler oluyor?
- Minik ayçöreğim tamı tamına 2 kilo 400 gram  Küsüratıyla söylüyorum çünkü 400 gram nerden baksan iki paket margarinle eş değer :)
Yukarda da belirttiğim gibi, kendisi midemin üstünde oturmaktan, daha doğrusu mideme yaslanmaktan ve her türlü gerinme hareketini mideme bastırarak yapmaktan çok memnun! :)

- Bide son zamanlarda tıpkı hıçkırık gibi alışkanlık haline getirdiği bir diğer özelliği de yana doğru uzanmak suretiyle kaburgalarımı ezmek. Burdan yazınca kulağa basit gelmesi beni çok üzüyo açıkçası. Çünkü bu durum öyle "allahım o kadar eglenceliki, o içerde böyle pıt pıt yapınca sen mest oluyosun" türünde bi hareket değil malesef;) Tır altında kalmış da bütün kaburgaları birbirine girmiş ama hala hayatta kalma mücadelesi veren bir canlının feryadıyla eş tutabilirsiniz. Ne o tarafa yatabiliyosun, ne vücudunun o tarafına dokunabiliyosun, ne de herhangi bir kıyafetin lastiğini o bölgeye denk getirebiliyosun. Vücudunun o kısmını unutuyosun ve yokmuş gibi yaşamaya devam ediyosun;)

- Kızım artık çok hissiyatlı bir birey. Lütfen:) Babası ne zaman karnımı okşasa yada ortam sessizken ne zaman onunla konuşmaya başlasam (bazen telefonda konuştuğumda bile oluyo:P) anında tepki veriyo tepkisini yediğimin paçozu 
İşte bu sebeple, yani dış uyaranlara karşı hassasiyeti sebebiyle artık kızımla daha mantıklı diyaloglar kurmam gerekiyo. Annemle yaptığım yatak örtüsü muhabbetlerini dinleyip üzerine alınmasına ve onunla konuşuyorum sanmasına kıyamam çünkü :D Mesela dağarcığımı geliştirmek üzere bir masal kitabı almakla başlayabilirim bu işe. Aslında bende masal çok. Hatta masal yerine anlatacak hikaye çok. Ama henüz doğmamış çocuğumun kafasını bulandırmak istemiyorum manyakça çocukluk hikayelerimle:P
Mesela bazen deniyorum. Ne anlatabilirim diyorum. 
"Bigün teyzenle birlikte dayını seviyoruz. Aramızda ikişer yaş olmasına bakma sen, dayın baya bi minnak o zamanlar. Önce teyzen döndürüp döndürüp koltuğa fırlatıyo dayını. Sonra ben alıyorum onu kucagıma, saçını çeke çeke seviyorum filan. Nasıl eğleniyoruz ama:)"
Derken bi silkinip kendime geliyorum ve dünyadan bi haber bebeğimin bu hikayeleri dinleyecek ne suçu olduğunu düşünüyorum benim gibi manyak bi annesi olması dışında:)
Düşündüm de, masal kitabı iyidir yaaa:)



Evet kuzucuklarım. Bir saçma sapan ve en az hikaye kitabı kadar uzun postun daha sonuna geldik. Sizden gelen sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum ama mutlaka atladığım bişeyler oluyo. Siz iyisi mi bana mail atın. Ordan konuşalım uzun uzun. Burda milletin kafasını şişirmeyelim diimi:)

Bundan sonraki postları evde ve huzur içinde kuzumu beklerken ve hatta sonrasında iyşallah kuzumla birlikte paylaşıyor olucam. Güzel dileklerinizi ve mümkünse aşırının aşırısı pozitif enerjinizi eksik etmeyin üstümüzden olur mu? ^.^


Öperim hepinizi. Evet yaparım bunu :*

32 yorum:

  1. Hayırlı ve hemencecik olup biten bir doğum dilerim sana. Hiç canın yanmasın, hemen kavuş ayçöreğine. Bu arad bu boy saç acaip yakışmış, bir de kızı olanın yüzü çirkinleşir derler, alakası yok:)

    YanıtlaSil
  2. Yok yok oyle boyle degil bayiliyorum yazdiklarina da pacozuna da o boynuna taktigin salina da saclarinin arasindaki o isiklara da.ayyyyy ne mutluyum yeaa analikizli grubumuz olicikk.bi de cok guzelsin heeep oylesin.iysallah hep yaninda olcam ben insallaaah operim ballari bebeleri

    YanıtlaSil
  3. Yaa cogunlukla ayni seyleri yaşıyormusuz. Mide problemi bende de mevcut yanmadan öte sanirim benim midem yok oluyo.ne yesem ne icsem yatinca hepsi dunyaya geri donmek istiyo ve evet resmen oturarak yatiyorum.oyy yazsam baya bi dertlesiriz de neysr kisa tutayim.seni ve minnos ela bebegi opuorum kocaman♥

    YanıtlaSil
  4. Saat gecenin 00:22 yarin sabah ise kalkacak bir birey olmama ragmen senin gibi manyamis bir kafayla heyecan mutluluk ve gülen bi suratla postunu okudum. Minikkus tam bi minikkussun gercekten. Yazilarina uslubuna akiciliga hayal gucune hayranim. Cok cok guzel anlatiyorsun yasadiklarini. Dilerim rabbim bebeginizi tbir nefeste kucaginiza almayi nasip eder. Saglik mutlulukla son hamis haftalarinizi gecirin. Operim cokca.
    Adalardan modalardan Kübra :)

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle sana aşırı pozitif enerjimi gönderiyorum hoop yakala :) İçi dışı güzelkuşum benim, ne de güzel anlatmışsın her şeyi. Şimdi senin göz rengin efsane güzel, eşinin göz rengi de öyle, ben sizin kuzuyu çook merak ediyorum valla nasıl afet bi şey olucak :) Kendine iyi bak, az kaldı ^*^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizeeeem bak ne buldum ben burda:) Hey gidi günler ve hevesle blog yazıp okuduğumuz zamanlar ^.^

      Sil
  6. Yaa cok cok seviyorum sizi ben <3 Konusmani oyle ozlemisim ki! Yarin aksam itibariyle,iki sokak oten(iz)de olacagim ya benden mutlusu yok. Minnosumun Sevgi teyzesinin sesini duymasi lazim <3

    YanıtlaSil
  7. Çok doğru düşünüyorsun :) anneye ve bebeğe sağlıklı bir doğum diliyoruz:)

    YanıtlaSil
  8. Çok aşırı hızlı şekilde evlenip aynı hızda bi erkek çocuğa sahip olup bir o kadar hızda senin kızı gelip isteyesim var. Senin gibi mükemmel harika pozitif birinin kızı nası olacak çok merak ediyorum :)

    Kızı vermezsen oğlumla kaçırırız.. Evet yaparız bunu :p

    YanıtlaSil
  9. Çok aşırı hızlı şekilde evlenip aynı hızda bi erkek çocuğa sahip olup bir o kadar hızda senin kızı gelip isteyesim var. Senin gibi mükemmel harika pozitif birinin kızı nası olacak çok merak ediyorum :)

    Kızı vermezsen oğlumla kaçırırız.. Evet yaparız bunu :p

    YanıtlaSil
  10. Tek kelime ile harikasın. Yeniden yeniden okumak istiyorum yazdıklarını 😄 çoğumuzun yaşadığı şeyler bu kadar mı güzel kelimelere dökülür. Elayı da ayrıca merak etmiyor değiliz. Sağlıcakla kavuşursun inşallah kuzucuguna :)

    Sevgiler,
    Meldemoz

    YanıtlaSil
  11. Ya hem tebessüm hem de heyecanla bi çırpıda okudum minik kusum.
    Guzel kızın sağlıkla kucağına aldığında sanıyorum tüm acıları da unutacaksın yani oyle diyo büyükler;)
    Opuyorum çokça sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Biraz sıkıntılı son günlere hoş geldin, reniie duo candır <3 bana da Allah kurtasın diyorlardı da anlamıyordum, neden kurtulcakmışım ki diyordum, kaburga ezen tekmeleri yemeye başlayınca hak verdim. Benim oğlan içerde trapez buldu sanıyordum. Doğurmama ramak kalan bir vakitte bir eğitime katılmıştım, arkamda oturan kız -evet arkamdan- karnımdaki depreşmeyi görüp "aeaaeeeaaaa karnın mı oynadı seniiinnnğğğğ" diye bağırmıştı artık sen düşün:)
    Bir de margarin olayı önemli, o margarin birken iki oluyor sonra 1 lt süt oluyor falan:)
    Haa minik ayçöreği geldiğinde zaman öyle çabuk geçecek ki sen yine bir bakmışsın post yapmayalı aylar yıllar olmuş, takılma sen, keyfine bak ama bu arada gecelik işlerini bavulları daha fazla erteleme -yaptım yine kocakarı öğütçülüğümü-.
    Harika görünüyorsun, ilk fotoğraf açıldığından beri periyodik olarak maşallah diyorum yani, aşırının da aşırısı olumlu enerjimi de yolluyorum.

    YanıtlaSil
  13. Allahım seni/ sizi nazarlardan korusun. çok şanslısın ki Allah aratmadan nasip etmiş bir beebeğiniz olucak ve o minnak öyle şanslı ki böylesine güzel ruhlu deli dolu bir anneye , sıcacık bir aileye sahip olucak. Sağlıkla kucağına al.

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel ve keyifli bir yazı olmuş. Ben de 2014'te hamile kalmayı düşündüğümden merakla ve ilgiyle okudum her satırını. Sorunsuz bir hamilelik geçiriyor olman süper, umarım benim de öyle olur :))

    YanıtlaSil
  15. Evet ben de özlemişim! :) Yüzümde şapşik bi ifadeyle okudum yazdıklarını yaa, ne evliyim ne de hamile. Gerçi evet bunların olması şart değil biliyorum modern dünyada ama ben sizin bu tatlı dünyanıza katılacak Elacık için coook heyecanlıyım:) Kendimi teyzesi gibi hissediyorum.
    Sen cok duymuşsundur ama hiiiic onu +13 olarak görme hala benle aynı kiloda değilsin eminim ( o bacaklar nedu ) yüzündeki gülümseme elmacık kemiklerindeki şişlik oyle yakışmış ki sana seneye tekrar bi tane daha diyorum :)) Biliyosun bekara koca boşamak kolay:))
    Canımm, geyikler bir yana hayırlısıyla bebişi al kucağına inşallah, evde doğumu beklerken de ara ara paylaş diktiğin cicileri ki benimgibi daha yolun coooooooook basında olanlara fikir olsun, heyecan gelsin:)
    Mucxx!

    YanıtlaSil
  16. so amazing look ;_)_))


    www.live-style20.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. Ah senin kuzunu yerim ben. O diktigin minnak seylerle goruruz insallah minigimizi. Tum surecler nsl tanidik geliyor😊 benim de sirtim agriyordu ve agirmaya baslayinca ofisteyim filan demeden yere atiyordum kendimi. Koleksiyonun tema boardlari yere serilip dakikalarca sirt ustu yatiyordum😊 mide yanmasi ayy ne ne sinir seydir.. Ama bak baby shower bahanen kabul edilmedi bak hem calisip hem organize olmustum ben😊 tabi organizasyon insani olmamin katkisi var bu isleri sallamiyorum. Oncelikler yani. Dikis diken anne baby shower mi yapmiycak . Olmaz rededildi. Ayrica baby showeri bir arkadasa bir kardese ver ayarlasin ya onlar ne gune duruyor. Oyle kac supriz yaptik biz anneler yorgun olup usenince di mi yani😉

    YanıtlaSil
  18. Yazdıklarının %80 lik kısmında seni yalnız bırakmadığımı bilesin bebişim.
    Tabii benden 4 hafta daha kıdemli olman, ağrıların derecesini daha fazla yaşıyor olman demek.Bunda yapacak bişeyim yok ama geliyorum arkandan merak etme sen kuşum, arkandayım ehehh:)
    Bu arada şu yatak takımları konusunda ben de çok çektim, ama son çareyi Zara Home'da buldum. En azından sade tasarımları var. Ama eminim evde dikilen kadar zevklisini bulmak mümkün değil. Şimdiden ellerine sağlık miniğim. Ben seni o tatlı elmacık kemiklerinden öpüyorum, kızım da Ela arkadaşını öpüyor göbekten göbekten:*

    YanıtlaSil
  19. kuzum benım bence ela ve sen cok guzel bır ıkılı olacaksınız... buarada istediği kadar uzun olsun hop dıye okunupp kıh kıh dıye kahkahalar eslık etti :) anneminde reflu sorunu vardı bızım ufaklıga hamıle ıken pekı bılıncotelı annem naptı hergüne 1 lt kola ile dindirdi yanmma hissiyatını neyse ki şimdilik bir sorun yok... calısan anne adayları olarak ısımız cok zor bende herhaftasonu lansman ıcın y.dısına giderken bir ucak dolusu doktorun arasında bir dunya vtandası getirecegım günü iple cekıyorum :) bir sonrakı post acaba ela ıle mı olur kı :)

    YanıtlaSil
  20. Canım arkadasım harika bir anne olacaksın eminim. Sana birkac tavsiyede bulunmak istiyorum; emzirme atletini sakın unutma ve bol bol edin, bir de gecelik cok kullanisli olmuyor. Frenk kimyonlu anasonlu rezeneli cay karisimini aktardan al ve dogum valizine koy. Eczaneden hemen mustela gogüs ucu kremi ve humana cayini mutlaka al ve ilk gunler ozellikle can kurtaran medelanın elektrikli gogus pompasını edin. Aklima ilk gelen bunlar inanki cok isine yarayacak. Insallah normal ve kolay bir dogumla mis kokulu kuzunu kucagina alirsin. Şiddetle normal doğumu tavsiye ediyorum cunku dogumdan sonra kus gibi hafifliyorsun, ve herseye cabucak adapte oluyorsun. Sevgiler
    Arzu

    YanıtlaSil
  21. Sen nasıl tatlı bir annesin, içtenliğine ve kalemine bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
  22. Amanın çok özlemişim ben seni de çocukluk hikayelerini de;)) minik ay çöreğin çok sevecek hikayelerini ben eminim. Masalları tüm çocuklar dinleyecek ama sendeki hikayeler sadece minik çöreğin için, ha bir de bizim;)) sağlıkla kavuşun inşallah birbirinize zamanı gelince, çok öpüyorum ki ikinizi de;))

    YanıtlaSil
  23. Amanın çok özlemişim ben seni de çocukluk hikayelerini de;)) minik ay çöreğin çok sevecek hikayelerini ben eminim. Masalları tüm çocuklar dinleyecek ama sendeki hikayeler sadece minik çöreğin için, ha bir de bizim;)) sağlıkla kavuşun inşallah birbirinize zamanı gelince, çok öpüyorum ki ikinizi de;))

    YanıtlaSil
  24. Canimsin. Her postunu sabirsizlikla bekliyor sevgili followerlarin:) operim seni. Cidden yaparim bunu:D

    YanıtlaSil
  25. Sevgili minikkuş, uzunzamandır blogundan ve instagramdan takip ediyoruz seni. Bebek şekerlerimizden sana hediye etmek istiyoruzzz, bizlere chicoolatte@hotmail.com dan yada instagramdan pembepapyon olarak ekliyip bizimle iletişime geçermisin?

    YanıtlaSil
  26. en pozitif enerjimi gönderiyorum sana <3
    o güzel gülüşünü ve karnındaki o minik pembiş kızı kocaaman öperim!
    kalbim sizinle güzellikler:)
    en güzel şekilde kavuşun bir an önce..

    YanıtlaSil
  27. tebessümle okudum yazdıklarını...okudukça,yaşadıkça diyorum ki ne kadar şanslı insanlarız bu duyguları yaşama şansımız oldu yoksa nasıl bilebilirdin tır altında kalmadan ama kalmış gibi kaburgaların ezilişini ya da yatakta sere serpe yüzüstü yatmanın ne de büyük bir lütuf olduğunu:) sağlıkla gelsin ayçöreğin çok şanslı bir bebiş olacak böyle bir anneciği olduğu için..sevgilerimle

    YanıtlaSil
  28. Ne kadar tatlisiniz masallah simdi
    Hamileligin tadini cikaracaginiz anlar geliyor masallaaah. Ama cok cok cok guzelsiniz bu kadar mo yakisir hamilelik masallah. Sacma bir soru sorucam
    Ama sacinizin rengi ne olarak geciyor o kadar guzel ki, hamilelik suresince boyadiniz mi? Simdiden tesekkurler cevabiniz icin. Allah kolaylik versin bir avazda dogurun insallah. Sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Selam, uzun zamandır okuyorum sizi ve seviyorum :) Sevmesem okumam demi ? !
    Dua ediyorum senin için hayrlısıyla doğumun gerçekleşsin ve Ela'na kavuş diye....

    YanıtlaSil
  30. Ay tum yorumumumu bir sonraki posta yaptim ne yapayim gözlerim den yaslar fisfis akti;)

    YanıtlaSil
  31. Simdi ben bu atkı nereden, hangi sezondan diye sorsam cok mu kabalik etmis olurum ? :(

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^