2013/01/30

Okumalıklar kulesi


Baktım soğukta parmaklar bile birbirine yapışmışken fotoğraf çekmenin mümkünatı yok, ben de halihazırda beni bekleyen okumalıklar kulesi postumu yapayım dedim. Hadi göster bakalım okumadıklarını diyerek beni mimleyen ve şu tabloyla yüzleşmeme sebep olan sanal alemin en tatlı hemşiresine de teşekkür ederim buna ilaveten:)



Aslında hepi topu 10 kitap var. Hatta bazen inat edip bir gecede bitane kitap bitirdiğimi düşünecek olursak çok da zorlu bi görev yok beni bekleyen.


Ama detayına inince anlıyorumki bilinçsizce aldığım için beni zorlayacak olan bikaç arkadaş var aralarında. Misal şu ergen vampirler serisi. Oku oku bitmeyen 4 kitap. Nasıl olduysa diğer ikisi bitmiş bişekilde. Ama demekki iki kitaptan sonra bünye hata vermeye başlıyo bu kadar beyaz ten ve kana maruz kalınca. Ne zaman okurum bilinmez, ama listenin sonunda oldukları kesin:)


İşte bunlar da aslında Erman'ın gaza gelip ben bunlarla kesin bişey yaparım diyerek aldığı ve sonra herzamanki gibi unuttuğu kitaplar. Birini Dan Brown sevdiğim için okumak istiyorum, diğerini de sırf ateist yazarının aslında, bu kitapta amaçladığının tersine, dindarları dine daha sıkı bağlayabilecek argümanlar sunduğuna dair duyumlar aldığım için okumak istiyorum. Merak işte:)

İçimden Geçen Zaman, Uğur Mumcu'nun eşi tarafından Mumcu davasının sürecinin anlatıldığı, ve henüz okumadığım için bir yorum yapamıyorum ama oldukça iç sızlattığı, üzdüğü, bir türlü düzgün işleyemeyen sistemin adamı delirttiği bir kitapmış. Bu kulenin en tepesinde o var, öncelik onun;)


Yine acıklı kitaplardan gidiyorum. 
Yitik Masumiyet, çok küçük yaşta yaşlı bir adama satılıp sonra da geneleve düşen bir kadının, Kamboçya'da o ve onun gibi kadınların yaşadığı sıkıntıları anlattığı bir kitap. Somali Mam, eskiden erkeklere yada ona acı veren herhangi birine karşı "hayır" deme hakkının olduğundan bihaberken, şimdi bu insan tacirlerinin ağına düşen kadın ve çocukları koruyup kollayan, vakıflar dernekler kurup onlara kol kanat geren bir kahraman! 

Anne Frank'in Hatıra Defteri, Nazi işgali sırasında ailesiyle saklanan ve daha sonra ele geçirilen bir kızın o dönemi ve o dönemde kendi iç dünyasında yaşadığı herşeyi anlattığı bir günlük aslında. Daha sonra savaştan sağ kurtulan babası tarafından bu günlük bulunup kitaba dönüştürülmüş. Merak ve gözyaşları içinde, bi yandan küfredip bi yandan iç geçirerek okuyacagıma emin olduğum bir kitap!


Bu kitabı bana güzeller güzeli ikizlerimizden Gizem önermişti. Benim gibi kokulara anlam yükleyen ve bir kokuyla alıp başını taa beş yaşına bile gidebilen insanların mutlaka okuması gereken bir kitapmış. Heycanla bekliyoruz sırasının gelmesini :)


Ciddi konuların ti'ye alınmasını seven biri olarak bu kitabın kardeşlerini de okumuş ve çok eğlenmiştim. Bu kitapta da felsefenin türlü esprilerle dibine vuruluyo. Ama ben henüz vuramadım ve neden bunu alıp kenarda bırakmışım o da ayrı bi konu.


Eveeet, bu yazımızda da birçok element tanıdık, birçok element gördük. Şimdi geldik işin en civcivli bölümüne.
Bu kitaplar nasıl bitecek?
dipnot: neredeyse kurduğum her cümlede esin kaynağım olan, aklıma geldikçe gülmekten yaran ve defalarca izlesem de tıpkı bir hababam sınıfı gibi sıkmayacak olan Gora'ya ve onun Arif'ine teşekkürler:)
Giderayak bide film önerisinde bulunayım dedim:)

65 yorum:

  1. çoğu okuduğum kitaplar tavsiye ederim hepsini yorumlarını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman baslıyorum. Momo'yu okudum, siddetle tavsiye ederim, okuması cok keyifli ve 1 gecede birkac saate su gibi akıp giderek bitecek bir kitap;)

      Sil
  2. Canım minikkuşum mimi'mi ciddiye alıp özenle yaptığın için öncelikle çok teşekkür ederim:)Senin kulenin 5 kitabını okumuş bir tanesi de benim okunucaklar listem de olduğundan dolayıda ayrıca mutlu oldum:)İnan bunlar senin için kısa zaman da okunucak kitaplar şimdiden keyifli okumalar!Seni çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek hemşireeeem:) ben cok eglendim yaparken, bide bahane oldu kulemi görmek icin:) kule gibi degil gerci benimki, cünkü arka tarafta bikac tanesini okuyup bitirmiştim, apartman desek daha iyi olur benimkine:P
      ben de seviyorum seni tatlı kadın! <3

      Sil
  3. Dan Brown kitaplarını bende çok seviyorum.. kayıp sembolu okudum hatta ondan öncekileri bile.. :) parfümün dansı ilgimi çektii bende alıp okusam..kitap bağımlısıyım bende :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parfümün dansının anlatım dili biraz sıkıcı gibi, o yüzden onu biraz sona bıraktım. ama konusu cok ilginc o yüzden okumadan bırakmam :))

      Sil
  4. Merhaba minikkusum:) yine cok okunasi bir yaziyla karsimizdasin,hosgeldin. Biz hep buradaydik senden post bekliyorduk:)) kitaplarin arasindaki kendin gibi rengarenk kitap ayracini farkettim icim renklendi:) kitaplarina gelicek olursaak dan brown cerez gibi biter, parfumun dansi merakla okunur, ve o duygusal kitaplar,aglatir ama hayatin bir baska tarafiyla yuzlestirir bizi daha da duyarlilastirir:)) guzel bir gun diliyorum, instagramdan hatirlarsin belki, gamze ben:) blogumu da eklemek istiyorum bu kez, http://fashionfromsmyrna.blogspot.com . Bana da misafirlige beklerim:) ve anneminkinin tipkisinin aynisi koca gozlerinden operim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben seni biliyorumki, hatta arada ugruyorum da bloguna, acıklamana gerek yoktu yani:D

      Sil
  5. Anne Frank'in Hatıra Defteri'ni çok küçükken ödünç alarak okumaya başlamış sonunu getirememiştim. Yaşıma ağır gelmişti. Geçenlerde edindim ve okunmayı bekliyor. Araya sürekli başka şeyler girdiğinden sıra ona gelmedi :( Çok güzel bir kitap halbuki.
    Keyifli okumalar.

    www.kontesce.com
    kitap çekilişime beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne franki yavas yavas okuyorum ben, birden sindirmek istemiyorum cünkü gercekten icerigi, yaşananlar cok agır! heleki cocukken okumak icin nekadar agır oldugu tartısılmaz bile!:)

      Sil
  6. Bitanemmm ne guzel olmus mim gorevin ! Vampirleri cok kisa surede cok severek okumustum ben.. Filmleri o kadar ilgimi cekmedi ama kitaplar super surukleyiciydi.. :))) gurdal mumcu listemde ama henuz elim almaya gitmiyor cunku biliyorum o sacma sistem beni sinir edecek.. Parfumun dansi ise ilgimi cekti bile.. Sanirim okumacaklarima eklemem lazimmm ;) keske sen de olsaydin postta dedim mi dedim.. O da ayri :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vampirleri tv ekranlarında sürekli gordügüm icin midir nedir anlamadım bitanem yaa, okumadan sıkıldım adamlardan:)))) yine şans vericem ama, çerez gibi okumalık olarak araya sıkıştırabilirim onları:)

      Sil
  7. Amanınnn ben bu kitapların hiçbirini okumadım:) çok utandım şimdi...:) Dan Brown'ı ve parfümün Dansını merak ettim, bu ikisini alıp okuyayım bari.

    YanıtlaSil
  8. Parfumun dansi cok fantastikodur! Kokudan daha baskin ogeler vardir kitapta, okudugunda anlayacaksin ne demek istedigimi Minigim;)
    Bu arada 10'da 1 yaptigimdan utandim:( Ama artik Turkce kitap erisimim oyle az ki:/ (Bahane!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heehehe anladım ben az cok neden bahsettigini, seni seniiiiii :)))) okuycam zaten, ama anlatım dili cok sıkıcı geldigi icin biraz öteliyorum onu:P

      Sil
  9. anne Frank'in hatira defterini orta okuldayken okumustum.Bende iz bırakan kitaplardan...alacakaranlık serisi zaten bir solukta okuyacagin cinsten olacaklar :)

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende de bitirdikten sonra derin izler bırakacak bi kitaba benziyo anne frank!

      Sil
  10. Blog'unuzu çok yakından takip ediyorum ve oldukça başarılı buluyorum. Mümkün olduğu sürece yazılarınızı okumaya çalışıyorum. Sizleri tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Parfümün Dansı gerçekten eğlenceli, diğer tüm Tom Robbins kitapları gibi. Çoluk Çocuk'u sadece toplu resimde gördüm, o da okunacaklar arasındaysa çok beğeneceğine eminim. Patti Smith'in anlatımı seni direkt hikayenin içine çekiyor ve sonu oldukça hüzünlü ama yine de çok keyif veren bir kitap. Ben de bu kule işini yapmalıyım ama sonuçtan çok korkuyorum, tepeme yıkılabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu tekil olarak cekmeyi unutmuşum, ama öncelikli okuyacagım kitaplar arasında Coluk Cocuk;)

      Sil
  12. kitaplar çook güzel parfümün dansı bende de var bir türlü okuyamadım:( bende beklerim
    omurinandi.blogspot.com sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de elim gidip gidip geliyo, bakalım nezaman okurum:))

      Sil
  13. miniğim Çoluk-Çocuk çok güzel bir kitap olmasına rağmen elimde en uzun süre sürünen kitap olmuştur. Anne Frank'ın hatıra defterini merak ediyorum,akşam filmini izleyecem, sonra kitabını okuyacam, aslında önce kitabını okuyup sonra filmini izlemek daha iyi olabilir ama bu sefer tersini yapacağım :) Güldal Mumcu'nun kitabı benim de alınacaklar listemde, önce benim de kulemi yıkmam lazım ki yenilerine yer açılsın, di mi ama :)
    Keyifli okumalar bebeğime <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bunları bitirene kadar ne kuleler bitirirsin sen bebegim, rahat ol:) anne franki yavas yavas okuyorum, hemen tüketmek istemedigim cok ilginc ve tahmin edecegin üzere acıklı bi hikayesi var...

      Sil
  14. Çoğunu okudum,keyifli kitaplardır,iyi okumalaaaar :))

    makeitffashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. helloo kuşların en miniği =)) ben ki gençlik yıllarını kitapçılarda geçiren, biriktirdiği tüm parasını kitaplara harcamış bi insanken artık kitap okumaya vakit ayırmıyorum. en son okuduğum kitap seyahatim için Roma'ydı mesela =)) "Parfümün Dansı" kitabının çoook eski bi basımı var elimde "Pancarın Dansı" adıyla, daha fazla ertelemeyip ben de gündemime sokuyorum bu arkadaşı. benim bloğum yok ama bi kule yapıp twitterdan foto paylaşıcam çok özendim =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaaa pancar pancar diye sürekli bi muhabbet geciyodu:) bi ara okumak icin elime alıp, bikac sayfa okuduktan sonra sıkılıp bırakmıştım hehehhe:P
      bu arada kaçak girişini görmezden geliyorum, sonuçta lüffü gibi sen de benim bebegimsin, ha sen ha o diimi ^.^

      Sil
  16. helloo kuşların en miniği =)) ben ki gençlik yıllarını kitapçılarda geçiren, biriktirdiği tüm parasını kitaplara harcamış bi insanken artık kitap okumaya vakit ayırmıyorum. en son okuduğum kitap seyahatim için Roma'ydı mesela =)) "Parfümün Dansı" kitabının çoook eski bi basımı var elimde "Pancarın Dansı" adıyla, daha fazla ertelemeyip ben de gündemime sokuyorum bu arkadaşı. benim bloğum yok ama bi kule yapıp twitterdan foto paylaşıcam çok özendim =))

    YanıtlaSil
  17. Üçü beni cezbetti. Benim sıradakiler bitince alayım bari :)

    YanıtlaSil
  18. ne güzel ve ne de az kule ben bıtıremıyecegım galıba uhuhuhu ıclerınden besını okumusum ben sana anlatıyım mı :P saka bır yana sende bu azım oldukca her bırı bıter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin kulenin yanında benimkinin lafı bile olmaz, o yüzden bişey demiyorum haahaha:)))

      Sil
  19. Dawkins dışında pop corn olarak tabir edilen kitaplar. Okuması zevklidir tabi ama pek derinliği yoktur. Daha entelektüel kitaplarla vakit geçirirseniz inanın algı kapılarınız daha da açılacaktır. Umarım yanlış anlamazsınız blogunuzu takip eden biri olarak tavsiyede bulunmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklı olabilirsiniz:) zate farkettiyseniz her telden kitap var. derinlemesine düşündüren de, insanın içini sızlatan da, gerçekleri suratına yumruk gibi vuran da, satır satır eglendiren de :)) ben seviyorum böyle sentezlemeyi ^.^

      Sil
  20. tatlım harikasın, kitap zevklerimiz bile aynı seninle inanmıyorum. ergen vampirleri okumuştum, filmini izleyince hayal kırıklığı yaşasamda okurken eğlendirmişti.Dan brown manyağıyım bende da vinci'yi okumadıysan onuda şiddetle tavsiye ederim.amma bir kitap var ki çocukluğumda okuyup hala içimden atamadığım,okurken ağlayıp,yediğim ve yemeyi reddettiğim şeylere şükrettiren anna frank'tır,bu kitabı okuyupta yüreği sızlamayan insan olamaz.."zeren"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne frank kesinlikle benim de icimi sızlatacak orası kesin! zaten su an okumaya basladım ve hemen bitmesin diye yavas yavas okuyorum.. cok zor, cok acı...

      Sil
  21. Gulcan'in yorum kabiliyetsizligine hepimiz gulduk sanirim :)) hihih ama iyi niyetle yazmis ablasi.. Bu arada gozume ilisen kitabin elinde olmasi da beni suan cok mutlu etti.. Hizlica elinden alip okumam lazim.. O okuyana kadar ohoooooo ben 3 tur bindiririm :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahahaah bebegim hemen kap elinden o zaman tardeşinin:) o senin hesabından kaçak kaçak giriyosa, sen de onun kitabını kaçak kaçak okuyabilirsin bence:P

      Sil
  22. Ne çok okunacak eser var:) oku oku ömür yetmiyor. Ne garip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuyacak ögrenecek cok şey var, ömür yetmez dedigin gibi;)

      Sil
  23. Evet okunacak çok kitap var, özellikle komedi tarzı olan ve roman olanlar güzel oluyor. Sizlere tavsiye edebileceğim kemal sunal filmleri izlemek ve izlerken güzel komedi anlarından faydalanabilirsiniz eyvallah sağolun varolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben zaten severek ve keyifle kemal sunal filmlerini de izlerim:) özellikle de sütkardesler ve sabanoglu saban serisi :))

      Sil
  24. Merhaba sayın yönetici.
    Dofollow çıkışlı, direk linkli, ana sayfa, kategori ve siteye ait sayfada link alacağınız http://www.sibersahne.gen.tr davetlisiniz.Yapmanız gereken sitenizi ekleyip verilen kodu sayfanıza yerleştirmek.Sitemizin günlük 3.000 üzeri tekil ziyaretçisi bulunmaktadır.Toplist gibi bir çok aramasında 1. sayfadadır.Sohbet aramasında ise ilk 8 sayfadadır.Full seo, sem işlemleri yapılarak türkiyede nadide toplist servislerindendir.Sitenizi ekleyip toplistimizde sıralanarak hem ziyaretçi hem google pagerank değeri hemde hedef kelimenizde yükselmenizi sağlarsınız.Sizide sibersahne.gen.tr görmek istiyoruz.

    YanıtlaSil
  25. 10da 6 çok da fena değil gibi geldi kendi adıma. bir de çoluk çocuk nasıl da güzel bir kitap. keşke okumamış olsam da tekrar okusam istedim. bence ilk ondan başla. bu arada, akşam eve gideyim de bu mimi yapayım sanki sen bana göndermişsin gibi ^.^ çok istiom çünkü biri bana bu mimi göndersin die de kimse göndermio

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaahahah yerim ulen seni:) hem ben zaten sana yapmıştım bu mimi, hemen de anlamışsın:P
      çoluk çocuk sıradaki 3. kitabım bebek, bakalım nezaman sıra ona gelcek:D

      Sil
  26. ay elleırne saglık bak unututum bunu hemen yapmam laızm bu bır ıkıncısı off kule bende devasa cok fena :))) bu ıkı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohoooooo cok isin var senin valla:)) sen postunu yapana kadar bi 10 kitap daha eklenir o listeye ben soyliyim :P

      Sil
  27. Gizem'in onerdigi kitabı ben de listeye ekledim bir koku ve kokuları yer-zaman-kişilerle eşleştiren biri olarak meraklardayım dogrusu!
    Kitapların da senin gibi her telden, rengarenk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bebişim, her telden yazmayı da okumayı da seviyorum ben ^.^

      Sil
  28. affedersin ama sorması ayıptır yaş kaç

    YanıtlaSil
  29. Özellikle Güldal Mumcu' yu ben de merak ediyorum okunacaklar listeme almıştım. En kısa zamanda okuyayım o halde diğmi Asiyem, oyy özlemişim yahu ne zamandır uğramıyormuşum ayıp bana:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bebekim sırada bekleyen bi kitabın yoksa hemen alıp okumalısın Güldal Mumcuyu;) ve evet arayı cok acmışsın, cok ayıp dettt! :))

      Sil
  30. Minik kuş.. benim evde de bir kule var.. ve seninkileri görünce onu hatırladım.. Çok tembellik yapmışım meğer..

    Sevgiler,
    www.saadetiblog.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman ne yapıyoruz, bu aksamdan tezi yok hemen kuleyi tek tek indirmeye başlıyoruz aşagıya:)

      Sil
  31. Ahhh benim kuleyi bir görsen minikkuşum :))))
    Yatağımın başucunda,komidinin üzerinde..Sabah gerinmek için kolları iki yana açtığımda,enkaz altında kalıp,kafa göz yarıyorum... ;p
    Düşün yani..o derece :)
    Allah kurtarsın bu kuleden..
    Sırayla onları okuyup azaltsam da,kitaplığa doğru yolcu etsem..Yenileri gelse başucuma :)))

    Öpüldün..
    Burcu
    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
  32. ohooooo sen baya yayılmışsın hacı, bence once bi toparlan sen, sonra kitaplarını üst üste koyup bi kule yap, sonra da üstten alıp okumaya basla:))
    öperim:*

    YanıtlaSil
  33. Dan Brown kitaplarına özel ilgim var.. Ayrıca Gürdal Mumcu yu da çok sever ve takdir ederim

    YanıtlaSil
  34. merhaba,
    Çoluk Çocuk gerçekten çok güzel bir kitap. 60lar 70ler gözünüzün önüne geliyor adeta. Yazılı bir müzik şöleni, edebiyat kokusu, şiir tınısı gibi.dolu dolu bir kitap yani :) yalnız o kadar dolu ki, bu kim, bu nerden çıktı? aaa bu böyle mi ölmüş? diye meraklanıp kitabı yarıda bıraktığım çok olmuştur, ordan nette arama, ordan başka yerlere kayma, ordan böyle güzel bloglar okuma :) her türlü eğlendiriyor adamı :))

    Umarım severek okursunuz :)

    delidefteri.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak işte nerden nereye, bi bakmışsın burdasın:) ne güzelmiş bu internetten araştırmacı zihniyet, ben de aynı kafadanım:) bi yere takılırım, onu detaylıca ögrenecem diye 3 kitaplık vakit geciririm internette :D

      Sil
  35. Bebeğim kitabı almışsın! :)) zaten resimde görür görmez en üstte "ilk onu oku onu oku ne oluuur" dedim içimden :) büyülü gerçeklik akımını en güzel anlatan kitaplardan birisidir çok da severim döne döne okuma isteği uyandırır insanda çünkü. Çoluk çocuk kitabını merak ediyorum ben de çok, okuyup sen de okuduğunda üzerinde konuşmayı çok isterim güzel olduğu kadar zeki ve kültürlü kelebeğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya sen böyle söyledikce elimdeki kitabı bırakıp bunu okuyasım geliyo:) Bu arada sinirlerine hakim olabilirsen Güldal Mumcu'nun kitabını da öneririm giz'im. Kadıncagız yaşadıgı bütün sinir bozucu sürecleri, ugur mumcunun vefatından öncesi ve sonrası olarak anlatıyo;)

      Sil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^