2012/05/26

Hoşgeldiniz

  

Hani yurtdışındayken (gören de bütün dünyayı gezdim dolaştım sanır) ne yesem, ne içsem, hele bide dilini bilmedigin bi memlekete gittiysen "acaba şurda ne yazıyoki, domuz eti mi o aceba? yoksa burası kasap mı?" gibi türlü çelişkiler içinde nerde yiyeceğini bilmeden çaresizce bakarsın ya o tabelalara, işte öyle bişey benim bugün anlatmak istediğim.



Bilirsiniz dünyayı en çok gezen, hatta bizim yurdumuzda bile nerde ne kadar hayrat var müze var bizden iyi bilen bir ırktır çekik gözlü ve hep gülen minik insanlar. Ben onlara kısaca japon diyorum. Çinli, taylandlı, kazak farketmez, hepsi benim gözümde japondur.



Öyle bir şehir düşününki, bu çok sevimli japon insanlar ne hikmetse kuruyemişi meşhur diye alıp başını buraya gitmiş. İlle de leblebinin nasıl kavrulduğunu görecekler, yoksa ölürler çünkü!
Az buçuk türkçe de biliyolar tabiki, hatta seviye olarak  belirtecek olursak en az bir Acun kadar(derdini anlatacak kadar anlamında) konuşabiliyolar da türkçeyi. Tabi bilmedikleri şeyler de var pazarlık yapmak gibi -ki bu kaçırılmayacak bi fırsattır güzel yurdum için. Sonuçta wc: 2€ / tuvalet: 50 kuruş yazan bi milletiz. Çok tatlıyız allahım.
Neyse. Şimdi bu arkadaşlar çançinçon derken kuruyemişiyle meşhur şehrimize gelirler. Aman yarabbi sehirlerarası yolun iki tarafı da sağlı sollu sanki Las Vegastaymışcasına birbirinden cafcaflı ve renkli tabelalarla, ışıl ışıl tükanlarla doludur. Adeta bir led cenneti.
Bizimkiler tabi nasıl mutlu gel de anlat anlatabilirsen kelimelerle. Leblebi bilmeyen, hatta leblebi tozu denen o muhteşem şeyden hayatı boyunca haberi olmamış insanlar düşünün. Dükkanlardan birine doğru yaklaşırlar. Tabelada yazan şeye göre içeriye girecekler çünkü. Burası bi restoran mı? çay bahçesi mi?(zaten japonyada her yer çay bahçesi olduğu için ordan biliyolar:P aile salonumuz üst kattadır bu arada), yoksa burası bir gözlemeci mi? American expressimiz burda geçerli mi? Bide Zeki Müren de bizi görecek mi? gibi türlü sorular eşliğinde tabeladaki yazıyı anlamaya çalışırlar:

ÇAY-KAHVE-WC-KURUYEMİŞ-VİSA-HOŞGELDİNİZ-MESCİT

Sanki paket tur gibi. Gidiş dönüş yol ücreti, otobüs ikramları, otelde konaklama ve sabah kahvaltıları pakete dahil. Verdikleri bütün hizmetleri yazmışlar tek tek. İşte hizmette sınır tanımamak, işte müşteriyle arasına mesafe koymamak ve adeta streç film kadar şeffaf olmak, işte yurdum insanı.
İsteyen wc'de cay-kahve eşliğinde kuruyemiş yiyebiliyo gibi WC araya sıkıştırılmış, 
bak görüyo musunuz oyrolarınızı bozdurmanıza gerek yok dercesine belirtilmiş VİSA,
şimdi seferiye gerek yok, vaktini kaçırmadan kılayım diyenler için MESCİT,
ve tabiki herşeyden önce müşteri velinimettir babında bir HOŞGELDİNİZ:)
Çok tatlıyız ya, valla bak ^_^



 










Gömlek&Pantolon: TopShop
Babet: Hotiç
Mekan: Samsun'un pürüzsüz kumsalı 

41 yorum:

  1. her ne kadar anlama konusunda biraz sıkıntı yaşadımsa büyük ve derin duygu devinimleri sonucunda ortaya çıkmış bir yazı olduğu belli =D
    http://www.bizimkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahaha çok şekersin yahu:) evet biraz karışık ve dolanbaçlı bi yazı oldu, sorun sende diil yani :)))

      Sil
    2. aahaha çok tatlısın yahu:) biraz dolanbaçlı bi anlatım olmuş evet, sorun sende degil yani heheeh:))

      Sil
  2. Yaaaa inanmıyoruum fotoğraflaar muhteşem minikkuuş :) Sanki bir albüm ya da film çekimi gibii :) Hizmette sınır tanımamak kısmına çok güldüm =D Gerçekten de öyleymiş biraz :))

    Kubii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooooo kimler burdaymış efenim aman da aman:) teşekkür ederiz sizin begeninizi kazanmak benim icin büyük bir onurdur kubi bey:)
      bigün yolun düşerse samsunu mutlaka gör derim, pişman olmazsın bak ;)

      Sil
  3. çiçekli pantolon kombinin bu haliyle çok sevdim. siyah beyaz fotolar çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler cicim :) degisiklik yapiyim dedim, siyah-beyaz oldu bu post:)

      Sil
  4. fine blouse ; ))

    www.live-style20.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Tek kelime: Hayranınızım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyomusun ben böyle adsızlara sarılmak istiyorum ^_^

      Sil
  6. Forograflar muhtesemmmm ötesi, bayildimmm! MasaAllah!

    YanıtlaSil
  7. Hoşbulduk şekerim :) Yabancılara ayrı fiyat uygulaması her yerde var galiba, özellikle euro kullanmayan ülkelerde pek çok kez şahit oldum ve uyanık bir turist olarak euro üzerinden değil de kullandıkları para cinsinden ödedim her şeyi haha :) Saçını böyle yapmak ne güzel olmuş! Kendini daima yenilemene bayılıyorum! (Laf aramızda bu bayılıyorumu genel itibariyle de kullanabilirim senin için :)) Siyah beyaz hoş bir hava katmış, bir ara renklisini de paylaşsan ya bi tanesinin falan, çok öperimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir türk olarak bizim turist halimiz de yerli halimiz de hep uyanık zaten bebişim, o konuda netiz yani :P
      saçımı begenmene, seni böyle sevmene çok sevindim biliyomusun ^_^ bi ara o zaman instagramdan renklisini paylaşiyim ben bu fotografların, onlar da çok güzeldi ebet <3

      Sil
  8. Kizim havalisin cok en basta.
    Ama bu yazilarin olduruo insani.( parantez: noktalari var o' larin.olmek yani :)
    Seni sevioruz minik.
    Oldu mu boyle ortaya karisik bi yorum sana:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaaha senin parantezler de beni kopardı (burdaki o bildigimiz o olcak:P)
      ben de sizi seviyorumki, hepiciginizi tek tek böyle elcağazlarımla sever koklarımki:)

      Sil
  9. nerden aklına gelir şunlar :)? hepsi bir arada,hiç düşünmemiştim:)) çiçekli pantolonunu severim senin minikkuşum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi aklım hep böyle sacma sapan şeylerle dolu benim biliyomusun, arada böyle sizle de paylaşıyorumki patlamasın kafam :P

      Sil
  10. seni okurken o kadar keyif alıyorum ki anlatamam:)çok tatlısın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy ne güzelmiş bunları duymak yahuu ^_^ teşekkürler efem, o sizin tatlılıgınız vede sevimli görüşünüz filan <3

      Sil
  11. O pantolonun hastasıyım bennnn:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de senin tontik vede tüylü tızının <3

      Sil
  12. resimlere bayıldım ve blogunu çok sevdim, artık takipçinim :)))

    http://www.berry-dew.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyoooo hoşgeldin vede çok teşekkürlerrr ^_^

      Sil
  13. Tatlı olan milletçe biz miyiz yoksa sen misin tatlım? :)) nasıl farklı bir yerden tutmuş ele almışsın konuyu büyük keyifle okudum :) Karelere gelince, her postta set gibi bir arka plan kullanıyorsun kuşum şimdi de yaz konseptinde plaj karşılamış bizi :) fotoğrafların siyah beyaz sunulması floral jeans ve denim shirte ayrı bir uysallık vermiş, hatıra tadında bu postu çok sevdim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkaplanları set gibi kullanma konusundaki yeteneklerine saygı duydugum yegane insan olarak senden bunları duymak negüzel gizem kuşum:) sepet sepet yumurta sakın beni unutma diyorum sana o zaman, bide öpüyorum şapur şupur tabikisi :*

      Sil
  14. hoşbulduk :) evet,çok tatlısın valla bak,hiç şaka değil :) bu fotoğrafların biraz da renklisinden koyaymışın şu şahane pantolonunla Samsun'un pürüzsüz kumsalının,masvavi denizini de göreydik iyiymiş ama siyah-beyaz fotoğraflar da şahane ona lafım yok,sakın yanlış anlaşılmasın :))
    Çok güzel bir hafta diler,bir de öperim hem de şapur şupur :))
    <33

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman yogun istek üzerine bu fotoların renklisini cok yakında facebook albümü olarak paylasacagıma söz verir, o tatlı suratını yerim senin >^.^<

      Sil
  15. ya bu ne seker ne komik bir yazidir boyle. okudum Pazartesi Sendromu falan kalmadi bende:) fotograflarin da cok Cupcake!
    PS. Samsunun ne kadar guzel puruzsuz kumsali varmis? bu arada haziranda Samsuna gidicem ilk kez bir dugun icin. Las Vegasdan Samsuna kiz aliyoruz, herhalde puruzsuz kumsali duymus kizimiz da:) Ne yenir, ne icilir, nereler gorulmeli tavsiyelerini bekliyorum Minikkus!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. goncacım samsunun kızları hem güzeldir, hem beceriklidir, hem de pek hanımdır(sanki ben samsunlu degilmişim gibi düşün hehe:P). o sebeple de damat beyi tebrik ederim şimdiden, çok şanslıymış kendisi:)
      samsunla ilgili sormak istedigin ne varsa anlatmaya hazırım kuşum:) döneri, denizi, kumsalı, pidesi, bafra dondurması, simidi, her biseyi güzeldir samsunun. yedigin hiçbirşeyi yarım bırakamazsın yani :))

      Sil
  16. Ya ne kadar güzel resimler sanırsın ki samsun pilajı değil florida sahilileri:)) Ayrıca bu saç modeli sana çok ama çok yakıştığını söylemeden edemiycem:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ayçacım mutlaka gitmeni görmeni öneririm, gerçekten samsun sahil şeridinin antalyadan hicbir farkı yok, hatta bana kalsa cafeleri barları ve butik otelleriyle antalyadan cok cok daha sevimli ve temiz bi yer ;)
      bide saclarımı begenmene cok sevindim, teşekkür ederimki :)

      Sil
  17. Samsun'a da bak sen ! guzel gormus.. zipirmista biraz :))) hakkatem hic Samsun plaji gibi durmuyor siyah beyaz fotolarla daha da keyifli olmus goruntuler.. Masallah kusuma yahu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla samsun plajlarını biliyomusun bilmem ama, son 10 senedir yapılan çalışmalardan sonra muhteşem bi hal aldı sahil şeridi. mutlaka gidip görmeni öneririm cicim lulucum:) e bide beni sevdiginden olsa gerek begenme durumlarını severim senin, gel öpçem kaçmaaa *.*

      Sil
  18. yine güldürdün yahu... tatlı insan...seviyorum seni...kavuşamasaktaaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de seni seviyorum tatlı arkadasım, bigün kavusuruz kocaman kocaman sarılırız belki birbirimize ;)

      Sil
  19. O dünyayi gezen ve her gittigin yerde ellerinde kameralari ile karsina cikan cekik gözlü insanlarin yilda sadece 10 gün izinleri oldugunu biliyormuydun? Halbuki insan onlara hergün bayram sanar. Bu onlarin irk olarak coklugundan kaynaklaniyor galiba .) Resimler,sahil,sen : Harika.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bilmiyodum ama 10 günlük tatile bukadar çok şeyi nasıl sıkıştırdıklarını anlamıyorum. ne işin var senin o 10 günlük tatilde çorumun bilmem ne köyünde diimi yaa:)) ilginc insanlar işte hehe :)
      canımsın arkadasım, sanal kardeş gibisin<3

      Sil
  20. Bu bir bulmaca mi acaba? Simdi benim renkleri tahmin etmem mi gerekiyor:)
    Pantolonu biliyorum, her renk;)
    Koldaki kemerden donme bilek sarmasi, yesil:P
    Diger koldaki, tasli sutlu kahve.
    Gomlek, belki bi kot gomlektir, acik mavidir belki.
    Ayakkabilar, tanimiyorum!:/

    Hihi hehe haha (bu da yaziya yorumum:P)

    Opuyorum bebek;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pantolonu ve kemeri bildin bebişim. ama diger bileklik kendinden arm party olmaya aday bi sarmal bileklik:) gomleğim jean gömlek ve acık mavı onu da bildin, ayakkabılar benim yolculuk papilerim:)
      aahaahah özellikle de haha ihiii yorumuna bayıldım. cok dogru söylemişsin :P

      Sil
  21. ya allasen nerden buluyosun bu anlattıklarını, yaratıcılık müthüş, fotolar ve sen yine harikasın... ee oldu o zaman öperim çokk <3 :)))

    YanıtlaSil

bütün yorumlar başımın tacıdır, severim ben onları ^.^